Malesef oyle.. 3 ayda %50 den fazla zam geldi..
Kendimden kisiyorum o yuzden kediler ac kalmasin diye..
Syg,
Bu memura yapan iki yıllık zammın toplamı, memura 2021 de 3+3, 2022 de ise 5+7 zam verilmiştir. Türkiye'de tek haneli zam sadece memur/işçi maaşlarına zam yapılacağı zaman akla geliyor. Bu zam oranı gerçek enflasyonun oldukça altında olduğu gibi TÜİK enflasyonunun bile altındadır. Memur son on yıldır her dönem ezilmistir. Çin tipi büyüme de ne yazık ki tam olarak budur. Toplumun yüzde%10u servetini katlarken %90'ı fakir olmak zorundadır.
Bunun tek mantığı algı yapmak. Yarın biz memuru enflasyona ezdirmedik demek için bu haberler servis ediliyor. işin garip kısmı muhalif basın da her seferinde bu haberlere araştırmadan atlıyor.Sokaktaki vatandaşta memur ve emekliye her gün zam yapılıyor diye düşünüyor. Velhasıl tebrik etmek lazım çalışanları birbirine düşman etme ve algı işini çok beceriyorlar.
Cem yilmaz gora da garebeli buldugunda yükle diyor karisik olsun.bizim ulkede ayni durumda [emoji39]
https://youtu.be/2GSS6rSn5Gk
Evet, gelelim bu ayın en önemli sorusuna ? Bu fiyattan dolar alınır mı ?
Malum ayın 15'i yaklaşıyor.
Çevremdeki tüm-memursen konfederasyonu üyeleri maaşlarını dövize çevirmek için son derece istekli.
Genç memurlar tedirgin. :evil:
şu anda bu kriz en çok insanları değil sokak kedilerini vurdu. malesef sokaklarda besleme yapan insan sayısı azaldı sokak kedileri çöp kutuları kapalı halede geldiğinden çöptende beslenemiyor. kedilerin yiyebileceği ev yemekleriniz varsa suyuna ejmek doğrayın dışarıya bırakın bir kedi veya köpek muhakkak yiyecektir.
benim gördüğüm şimdilik gratis firması kapı önüne kedi maması koyma alışkanlığından vazgeçmemiş
Seçim kanunundaki değişiklik bir yıl sonra uygulanabiliyor, yani yarın %7 çıksa gelecek seçimde kullanılması için seçim en erken seneye aralıkta olabilir, kışın seçim yapılmıyor doğuda ulaşım sorunu nedeniyle. 2023 baharını bekleyelim dersek de zaten hazirandaydı galiba normal seçim zamanı geliyor.
Kısacası erken seçim olursa mevcut kanunla gidilecek, %7 falan yok. Ya da kanun değişirse geçerli olması için normal zamanında seçim yapılacak erken seçim yok.
kemıklı etler,kemıklı tavukları verebilirsiniz kedilere.kuru ekmeklere yamek suyuda olur ama sogan ve sarımsaksız olsun kanını bozuyor.
Avrupa'da benimle aynı kıdemdeki meslektaşlarım 4000-4500 Euro arası maaş alıyor. Bugünkü kurla 62-70 bin TL eder.
Benim maaşımı yazmayayım ama haliyle bunun çok çok altında, zaten takdir edersiniz ki ülkede meslek farketmeksizin bu düzeyde maaş alan kimse yok (yöneticilerden bahsetmiyorum, maaşlı normal çalışanı kastediyorum).
Maaş farkı böyle ama benden o adamlarla aynı düzeyde, aynı kalitede iş yapmam bekleniyor, ne kadar ekmek o kadar köfte değil yani.
Gidişatı görüp birkaç yıl önce yurtdışındaki meslektaşlarla aramı soğutup görüşmeyi kesmiştim, bana ekstra üzüntü ve stres getiriyordu, iyi de yapmışım, şimdi karşılaştırmayı yapınca yine tadım kaçtı.
Git o zaman diyeceksiniz, zamanında on yıl kadar önce çıktı bir fırsat hollandadan, gidemedim, bekar ve/veya işsiz insan için kolay da ailesi/işi/düzeni olan insan ölçüp biçiyor para her zaman ağır basmıyor.
Neyse kendim için yazmadım bunu, bu maaş farkı iyi değil, nitelikli iş gücünü yurtdışına gönderecek doğrudan bir itici güçtür bu, zamanla ülkenin insan kaynaklarını kurutacaktır. En iyiler kaçıp gidecektir, bunların yeri dolmaz, bu kayıp parayla ölçülmez.
Şu ara kur, borsa, işsizlik, faiz gibi sayısal veriler gündemde ama asıl kayıp riski başka alanlarda oluşuyor.
Kesinlikle katılıyorum. Bir taraftan dünya standartlarında insan yetiştirdiğimiz için seviniyorum. Bir yandan gelecek için üzülüyorum. Laf kalabalığını bilgiye tercih ediyoruz. Okuyan, araştıran insanları sen ne anlarsın diye tersliyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dun etli nohut yemegi vardi menude...
Benim evde baktigim kedi benden habersiz gitmis benim tabagi yalamaya baslamis..
Hayvan bikti tabii her gun ayni kurumamayi yemekten...
Onlara gusel salcali bir ev yemegi yapayim ayda bir defa...
Syg,
Bende hindi ve barbunya pilaki verdim.cok sevdiler.gercek yemek seviyorlar.
Bencede ayni isi yapanlar Turkiyede az ucret aliyor.bence patronlar sapkayi onune almali.iyi personele iyi maas vermeli.en az 10000 TL.
Dun migrosta akciğer verelim dediler ucuzmus.yslniz akcigerde dusunceliyim.kanserliyse bulasir.tavuk cigeri vardi onu aldim.en iyisi tavuk ciger.
https://m.bloomberght.com/tcmb-den-b...satisi-2293763
Bu kadar rezil mi yönetilir her şey!
Senin en büyük döviz ihtiyacı olan kurumlarından birinin döviz ihtiyacının en fazla olduğu aylardan biri olacak ve sen o ayda bu saçma sapan fikirlerini herkese dayatmada uzaya çıkarak bütün dengeyi mahvedeceksin, o sirada denge daha da bozulmasın diye merkez bankan o kuruma döviz satisi yapacak piyasada talebi daha da azdırmasin diye kimbilir hangi rezerv ile...
1,5 milyarlık bir ülkenin o da ilk 30-35 senesi sürünerek 40-50 senede yaptığı şeyi (ki Cin halki cok mu memnundur bu duzenden) 80 milyonluk ülkeye 4-5 ayda yaptıracağı hayalleriyle uyumak isteyenleri uyutacaksin... Ki bunu 20 senelik geçmişinin muhtemelen son senesinde uygulamaya kalkacaksin...
2 ayda milletin ülkenin yerli ve milli parasindaki 20 yıllık birikimini mahvedeceksin, kuşa cevireceksin, sonra bozulan düzeni akli sıra düzeltmek ve populizm icin millete %30-35 ücret artışlarıyla şirinlik yapmaya çalışırken enflasyonda ikinci tur sarmalin temellerini atacaksın... Sonra da dönüp dolaşıp her seyi yine faize baglayacaksin...
%4 puanlik indirdiğin faizler ile dövizi %100 arttırıp bütün herşeyin fiyatının fezaya uçmasına sebep olurken enflasyon döviz arasindaki ilişkiden bir kez bile söz etmeyeceksin...
Bu açık ve seçik bir kul hakkıdır! Ben helal etmiyorum. Hedef sıfır faiz sıfır enflasyon olmasi gerekirken geri kalan tüm laf, lafüguzaftir...
Gerçekten bu ülkede yaşamak için aklı mantığı bir kenara koymak lazım, yoksa kafayı yememek elde değil...
Bahricigim sogan aldin mi canim?
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para fiskiriyeah be.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyatlara %20 zam geldi
https://i.hizliresim.com/dzrep33.png
Erken secim yok.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın dudu
cafe de paris 210 lira yazıyordu ama bunun güncel fiyat olduğundan biraz şüpheliyim
Çünkü nusret 375 yazmış, nusret günaydın arası 2 kat fark olmuyordu
Günaydın bi tık daha ucuz oluyordu.
AMA
Nişantaşı virginia angus u tavsiye ederim
cafe de Paris
250gr son zamla 125 lira civarı idi
Paris'te bir şişe şaşal suya (evet şaşal) 5 euro vermiştim. Paris'i boşverin. Paris adam kazıklıyor. Barcelona ve Amsterdam'dan kralı yok.
Eveett.
Tek kişilik dar kabininde yatarken metaverse de yeni aldığın ferrariyle huzur turunda arkadaşına burası bir zamanlar dutluktu diyeceksiniz.
Saygılar
https://twitter.com/SantManukyan/sta...vH0Vo7gmQ&s=19
Berbere gittim..Hemen yandaki apartman ..Kiracı çıkmış..
5500 e oturuyormuş..
Ne istiyorlar bil bakalım dedi..
dedim 7500..
güldü..
11000 dedi..
10.000 hemen şimdi diyen var vermiyor dedi..
Breh breh breh...
Sonra para fışkırıyordiyoruz kızıyorsunuz..:oleyo:
Vizesiz gidebilecegimiz ucuz ulke yokmu?
Medeni bi yer olsun.orayi sevmem.birasi iyi olsun.[emoji39]