Tamam bu sahneyi hatirladim
Siz aynen boyle demistiniz
Ben grama 302 den girip iki ay sonra 480 den cikmistim
Tsklr ustad 😀😀😀😀
Printable View
Ibrahime de dedim
Bu dolar 12 yi kirarsa 9 a kadar iner ibrahim dedim
19 mart cokusunu nasil agbale baglayip herkesi inandirdilarsa
Bu dolarin cokusunu de bu tesvike baglayacaklar yine herkes inanacak
Halbuki ne agbaaaaal ne tesvik....ky iyi duzuluyor
Böyle zamanlarda borsalar için çokça yazdık, döviz piyasası için de kısmetmiş. Hiç bir şekilde panik yapmayın, suya atılan taş gibi dalgalar şeklinde hareket edeceğiz, giderek dalga boyları küçülecek. Yarın muhtemelen 15-16 civarında dengeye geldiğimizi göreceğiz. Ama piyasa bir şekilde ikna olduysa, ikna edilebilirse önümüzdeki bir kaç hafta içinde 13,5 - 14 civarlarına gelebiliriz diye düşünüyorum. Ama daha aşağıları beklemek çok akıl karı olmaz. Bence düşmesinden ziyade, sabitlenmesi, öngörülebilmesi çok daha önemli. Markette pazarda gördüğünüz fiyatların da düşmesini beklemeyin, onlar zaten uzun zaman yansımayan, bekletilen zamlardı.
Bence bu yılı hareketsiz kapatmak, yeni yılda yatırım kararı almak daha akıl karı, en azından ben öyle yapacağım. Bir tek altın ONS'da umutluyum. Onda da Ukrayna-Rusya geriliminin bahane olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. O yüzden altın taşımaya devam edeceğim, hatta dolar sabitlenirse-dengelenirse portföyün yarısını altına dönüştürürüm.
Ppz ne yapar bu durumda?
Peki dolar yuzde 30 dusti bu gece
Temmuzdan bu yana yuzde 130 zamlanan mercedesin fiyati ne olacak?
Gündüz bu kadar sert bir düşüş hareketi olur muydu? Gece piyasa çok sığ, %20 düşüş gündüz bu kadar kolay yakalanabilir miydi? Hatırlarsanız, 2018'de Japon ev hanımları Asya piyasasında gece dörtte TL satışı yaptıkları için o saatlerde rekor kırmış, sabah piyasalar açılınca normalleşmişti.
Muhtemelen KY uyanacak, 13 lirayı görünce panikleyip aman daha düşmeden satayım diyecek yeni bir dalga da öyle gelebilir beklenti bu gibi; daha önce de böyle alıngirli şeyler yaptılar.
Bu arada Bayburtlular "dolara diz çöktürdük diye" yollara dökülmüşler gece gece :))
https://twitter.com/YelizzKoray/stat...30457184989185
Vergilere, harçlara gelen zamlarda düşecekmi?:)
HT'de Ziraat Bankası Genel Müdürü: Bu gece halkımız 1 milyar dolar bozdurdu.
İnanak mı?
Ev ve 2.el araba fiyatları ne olacak bakalım.
mkk da gene bisi yok....
yorumları dinliyorum televizyonda da..hükümet size ödeyeceği kur farkını hazineden karşılayacak, oluşan para açığını da vergilere zam yaparak veya yeni vergiler çıkararak cebinizden tekrar alacak diyor..baya kurnazca..eh tosuncuk sever bi halk bulmuşken kaçırmamak lazım tabi.
Bu hazine garantili mevduat mı oluyor şimdi, tıpkı hazine garantili yol köprü gibi.
2018'te de enflasyona endeksli faiz vermişlerdi bir yıl vadeli mevduatlar için, hiç tutmamıştı. Kim böyle yalan dolan bir ülkede parasını bu kadar uzun süre bir yere bağlamak ister ki?
Şimdi de altı ay tutanlar %50, bir yıl tutanlar %100 farka hak kazanacak diyorlar. İyi de Türkiye'de mevduatın %93'ü 3 ay ve altı vadeli hesaplardaymış, vadesiz dahil. Bi işe yarayacak mı bu?
Yeni vergilere, azıcık ötelenmiş yüksek enflasyona devam.
Agbal geldiginde , bozanlar yine bozmustur.vatandasda almisti o zaman 7.15 e kadar
Oyle boyle faiz artisi yapildi yine
Yatmadan önce döviz kuruna bir bakayım dedim. Sayfayı açınca bir yanlışlık mı var acaba dedim. Bu durumun kalıcı olup olmayacağı yarın belli olur. Panik satış mı gelir? Yoksa alım fırsatı olarak mı görülür. Yarın belli olur. Ben kendi adıma sakin kalacağım.
Eeee ustadlari bundan sonraki durum icin yoruma bekliyoruz bakalim...
Anlik eger daha da dusmezse bugun kurun yabanci fonlara etkisi eksi %32 olacak
Bir ayda verdigini bir gunde alacak
O zaman kafama takılan soruyu sorayım. Bilen varsa cevaplasın. Bu durumdan anladığım kadarı ile Örneğin sistem bugün çalışmaya başladı diyelim. .Bugün 3 aylık 10.000 tl mevduat yaptınız ve dolar kuru 10 tl diyelim. Yani 1000 dolar karşılığı. Vade sonu dolar 12 tl oldu diyelim. Aradaki 2 tl lik fark yatırımcıya ödenecek. Yani faiz getirisi + dolar getiri farkı. İyi güzel de kamu bankalarında bunu yapabilirsiniz diyelim de. Özel bankalara yatırılmış mevduatın dolar getirisini devlet niye ödesin ki. Bu durum kafama takildi. Bir cevabı vardır herhalde.
Neyseki IPB show yapiyorda keyfimiz yerinde :)
Saygilar.
Yabancı fon tutanlar ne yapmalı en az %35 zarar bugün kesin. %35 zararı göze alıp satılmalı mi yoksa artık daha da düşmez diye beklenmeli mi