hayırlı ve bereketli olsun..
Printable View
4$ bunda mümkün :wave:
hafta sonu biraz hem teknik hem temel hem TA grafiğine baktım :ok:
nakit akışı ve temel verileri işlem fiyat çarpanının çok üzerinde bir yerde :he:
özet olarak fiyat çok gerilerde kalmış :he:
u100 11,000 e giderse o vakit buda 4$ da kesişir gibi görünüyor :ok:
bende yok, şu an para yok, şu an almam imkansız :ok:
TNA borçlarını bu ay toparlayıp bu ay sonu biraz kesin bu pırasadan alacağım :ok:
müzikal dostum kocaer yanlış bilmiyorsam iki defa bedelsiz bölündü...doğru mu biliyorum acaba ?
kim baskı kuruyor arkadaşlar ?? durum nedir ??
sattığım cwene de 200 lerin üzerine çıktı...meğer bizi dökmekmiş meseleleri....:kahkah: sorun değil...ilk söylediğim gibi ikinci çeyrek bilançolarını görmek istiyorum..cweneye de başarılar diliyorum...yolu açık olsun...ben ondan ekmek yedim..umarım diğer yatırımcılar da ekmeğini yerler...
DEMİR/DEMİR DIŞI METALLER
Yılın ilk yarısında, sektörün kaybı yüzde 18 oldu
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu: "Sektör olarak yılın ilk yarısını yüzde 18'e yakın bir küçülme ile kapattık. Şubat ayında yaşanan asrın felaketi niteliğindeki depremin büyük etkisini yaşadık. Ayrıca AB’de ve dünyadaki resesyonun etkilerini de burada canlı olarak hep beraber yaşadık. En çok düşüşü yaşadığımız ülkelerden biri ABD’de yüzde 29 gibi bir küçülme söz konusu. Hala finansmana erişim konusu en önemli ve birinci madde olarak gündemimizde. Çünkü firmalarımız öz kaynaklarıyla işletmelerini büyütemiyor ve bu durumda dolayısıyla dış kaynak kullanmak zorundalar.
Enflasyonun yaratmış olduğu değer yani maliyetlere olumsuz etkisi de sürüyor. İlk 6 aydaki döviz kurlarının düşük ve enflasyona paralel gitmemesi de ihracatı olumsuz yönde etkiledi. Şu anki kurun seviyesi aslında enflasyona yine çok paralel bir çizgide değil ama en azından bir nefes aldırdı. Bundan sonraki süreçte beklentilerimiz enflasyona paralel bir döviz kurunun seyretmesi, faizlerde gerileme, finansmana erişimde kolaylık şeklinde. Bunların gerçekleşmesiyle biz ihracatlarımızı tekrardan eski seviyelere çıkarmak ve hatta onların üzerine de çıkarmak için çaba sarf edeceğiz.”
bu yıl ilk çeyrekte de tüm demir çelik sektörü olumsuz etkilenirken kocaer tam tersine satışlarını artırmış idi..o yüzden de bence kocaeri bu özelliğinden dolayı farklı bir yere oturtmak lazım...ben çok umutluyum...sabırla bekliyorum..
Cwen de olduğu gibi Kocaer e ağır geldin ytd.
cwenedeki maliyetim 109,60 tı dostum...başından beridir de hissedeydim....171 den sattım....%55 lik bir kar aldım...2-3 ay içinde...sonuçta kazandım...kısmetimde bu kadar varmış diyorum ben...yani benim yüzümden çıkmamış olsaydı 109 dan 171 e gitmezdi...ben günlük bakmıyorum hisselere...kendi bilgi ve tecrübelerime dayanarak alışlar yapıyorum...gerisi de kısmettir diyorum..ne kadar nasip olur bilemem...kocaerde de bilgi ve tecrübemizin bize söylediğini yaptık..bakalım ileriki günlerde neler olacak ???
gesanda da 19,70 ten itibaren vardım ve aylarca da yorum yaptım...onda da ilk sattığım yer 65,00 civarı idi...kalanları da 230 dan satmıştım..ben forumlarda şefaflığa ve dürüstlüğe önem veririm...isteyen alır isteyen satar isteyen de tutar...ben bu konularda herhangi bir tavsiye vermiyorum..ama olduğum yeri ve düşüncelerimi söylerim...uğursuz olduğumu düşünmüyorum...tabi her yatırımcı da orta veya uzun düşünmüyor %1-3 karı gören hemen realizasyonu düşünüyor buda hissede zaman zaman panik yaratıyor...kısaya hiç bir şey diyemem...
dediğim gibi ikinci ve üçüncü çeyrek bilançoları görmek istiyorum...
Eğer bir hisse gidecekse gider kimsenin alımı mani olamaz..
aslında KASIMI beğendi, Şimdi kendine bir ARALIK seçiyor.. 3 aralığıda tercih etme lüksü var.. 18.52 yeter derse sorun olmaz.. altında 18.04 var.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/1fjo1l9.png
bilemiyorum ben yine de kendimi hala ky olarak görüyorum...sermayem öyle çok da fazla değildir...ama çoğu kişi bilgi ve tecrübelerime bakarak bana by değeri biçiyor...bu onların verdiği değerdir...sermayesi çok çok fazla olanlar bile bana vakti geldiğinde bir şeyler soruyor...benim bilgi ve tecrübelerime değer veriyorlar..tabi bizim başarı oranımız da bellidir..%100 başarılıyım diyemem...
ruhen ben hep ky kalmak istiyorum...çünkü dünyanın sermayesini de benim emrime verseniz ben tahta yapamam...ky yı ile oynayamam..sağ gösterip sol vuramam...tahtada algı yapamam..bu tür şeyler bana ters...
ben kendimce bildiklerim doğrultusunda yatırımımı yapıp gerisini de bekliyorum..takip eden bir çok arkadaş benden daha iyi fiyattan da alıyor..sonrasında da sabır ile bekliyorum..kısmetimize bir şey düşerse faydalanıyoruz...
bir çok senette güç toplama ve sert dönüş hazırlığı yapılmakta ... roza ve turkuazın bir birine yaklaşması bir güç tolanması için yapılan hazırlık..(indikatörler ne kadar yakın ise o kadar güçlü demektir..) kahve alttan gelip roza ve turkuazı yukarı keserse kemerleri bağlamak lazım..
https://i.hizliresim.com/ntxi76f.png
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1170565
dün akşam saat 21:49 da şu kap atıldı..
11.05.2023 tarihli özel durum açıklamamızda Şirketimizin yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında değerlendirilmek üzere, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'ye ait olan Aydın ili, Kuyucak İlçesi, Horsunlu-Ortakçı Köyü, M21-a1, M21-a2 paftalarda bulunan 5061,46 hektarlık Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su J-443 ruhsat ve 5782,72 hektarlık blokeli sahasının satın alınmasına karar verilmiş ve alım işlemi 15.05.2023 tarihinde gerçekleştirilmişti. Yönetim Kurulumuzun 11.07.2023 tarih ve 19 nolu kararıyla satın alınan 5061,46 hektarlık Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su J-443 ruhsat ve 5782,72 hektarlık blokeli sahasının, 4.07.2023 tarihinde kurulan ve %99 iştirakimiz olan Kocaer Enerji A.Ş.'ye devredilmesine karar verilmiştir.
kocaerin aldığı jeotermik satnral alanı kocaer enerjiye devredilmiştir..şirket sesiz sedasız gereken adımları atıyor...dün googleden biraz haberleri okurken patronun 2023 yılı sonunda kocaer çelik fabrikasının tüm elektrik ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlama amacında olduklarını okudum..
malum şu anda %33 ünü yenilenbilir enerjiden sağlıyorlar...geriye tam %67 lik kısım var , hatta önemli bir miktarının da satılma amacında olunması nedeniyle yapılacak yatırımlar muazzam görünüyor...
galiba bir dev doğmaya başlıyor...yıl sonuna kadar bir çok şeyi başaracak görünüyor..burada kaldı 5 ay...sabretmeli diye düşünüyorum...300 milyon sermayeli bir enerji şirketi güçlü amaçlar için doğuyor...
bazen kendi kendime acaba borsada çok uzakları görmek yararlı mı yararsız mı düşünmeye başladım..çünkü bazen beklentileri çok uzun süre önce alıyorum ama piyasa yumurta kapıya dayandığında tepki veriyor...geçirilen süre gerçekten de çok sıkıcı oluyor..
mesela gesanda iken europower iştirakinin beklentilerini aylarca anlatmış idim trafo üretiminin 2,500 den 10,000 adete çıkacağını da söylüyordum ama son bir kaç gün önce bunun ile ilgilli gelişmeler olunca europower tavanlar yapmaya başladı...yine inverter üretimini de çok söylüyordum...bunların gerçekleşmesi yeni yeni olmaya başlıyorlar...
burada da bazı beklentileri söylüyoruz ama piyasa şu anda sağır gibi davranıyor....:kahkah: bir gün kocaerin bir de yenilenebilir enerji şirketi olduğunu ve ciddi karlar yapmaya başladığını , kocaer çeliğin tamamen yeşil çelik güviyetine büründüğünü ve ihracatının rekor seviyelere geldiğini ,döviz zengini olduğunu duyanlar bellki de aha biz ilk defa duyuyoruz diyecekler...belki de bir gün çok agresif çıktığında aylar sonra birileri gelip buraları okuyacak...kocaerdeki potansiyeli neden daha önce keşif etmedik diyecekler...bakalım biz bilmemize rağmen bundan fayda sağlayabilecek miyiz ??
https://twitter.com/BrianFeroldi/sta...04296633663489
Bizde de sabreden derviş ile ilgili deyişler vardır.
geçen haftalarda elimde oyakc hissesi de vardı...deprem nedeniyle vede suriye ile olası yumuşama siyaseti ile doğacak potansiyele binaen almıştım...potansiyeli çok iyiydi ama çocuklarım için biraz gram altın almak zorunda idim...o yüzden de 40,00 dan satmak zorunda kalmıştım...aradan iki hafta geçmeden 52 lere dayandı namusuz...:kahkah:
yine cweneyi verdik bu koca oğlanı aldık yine tersi bir olay yaşandı...:kahkah: her şeye rağmen doğru hisselerde pozisyon aldığımı düşünüyorum...ben sadece alırken hisse çirkin ördek yavrusu gibi çirkin ve hareketsiz oluyor...ilk etapta kekonun aldığı hisse bu çirkin şey mi diye bakıp burun kıvırıp gidiyorlar ama vakti geldiğinde hisse hareketlendiğinde daha yeni beni anlamış oluyorlar...yani önce biraz çile çekmek gerekiyor....sonra da bunun meyvesini bir şekilde yiyiyoruz...bence önümüzdeki 3-5 ayda bu hisse kendini gösterecektir..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1151551
1.05.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile duyurduğumuz, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'ye ait Aydın ili, Kuyucak İlçesi, Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde bulunan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su J-443 ruhsatının şirketimize devri gerçekleşmiştir.
Daha önce ilettiğimiz gibi, enerjide öz tüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak ve böylece hem enerji bağımsızlığımızı kazanarak uluslararası rekabette avantaj sağlamak hem de çevresel, sosyal ve yönetişim konularında toplumun geleceğine katkı sağlamak kurumsal stratejimizin önemli parçalarından biridir. Demir çelik sektöründe yeşil üretim yapan öncü firma konumumuzu güçlendirmek üzere, sahip olduğumuz çatı tipi güneş enerjisi santrallerinin (GES) ardından, temiz enerji üretim kaynaklarımızı jeotermal enerji üretimi ile çeşitlendirmeyi hedeflemekteyiz.
Mevcut GES'lerimiz ile yılda 15 milyon kWh olan elektrik üretimimizi Horsunlu Jeo Termal santral birinci faz yatırımlarımızın tamamlanmasının ardından eklenecek tahmini 45 milyon kWh üretim ile toplam 60 milyon kWh'a ulaştırmayı ve tüketimizin tamamını kendi santrallerimizden sağlayacak seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.
Horsunlu Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su ruhsat sahasında bulunan iki adet üretim kuyusunun yanısıra yapılacak ilave yatırım çalışmaları sonrasında, sözkonusu elektrik üretim kapasitemizin önemli oranda yükselmesini ve stratejik büyüme alanı olarak seçtiğimiz enerji sektöründe, yenilenebilir kaynaklar açısından çeşitlendirilmiş, güçlü bir portföye ulaşmayı hedeflemekteyiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
geçmişte atılan bu kap çok önemli arkadaşlar...şirket stratejik büyüme alanı olarak yenilenebilir enerjiyi seçmiş...halihazırda 15 birim gesten enerji üretiliyorken 45 brim daha eklenerek 60 brime çıkacak..
böyle bir yatırımın gelir ve giderleri ne olur acaba ?? bu gün bu konu üzerinde kafa yormak lazım..şirketimiz döviz ve nakit zengini..bu yatırımı yaptıktan sonra çok rekabetçi olacak ve cirosu çok artacak...
Tespitler süper Keko biraz sabırsızlık var çoklu portföy yapmamak tan kaynaklı. Bu sorun bende de var eupower o kadar metiye dizdin sonra cwen nasip diyelim sizin tespitleriniz aslında doğru tahtadaki py. Sabır zorluyor sattığımız an hareket başlıyor ytd.
Dünya nüfusu 8 milyarı geçti. Tüketim ve üretim her gün artmakta. Bu zamanın en büyük açığı enerji. Enerjide de gelecek yeşil enerjide. Bu bağlamda yapılan yatırım ve iş kolu doğru yatırımdır. Bu yatırım ilk etapta geriye dönük büyüme sağlayacak ve kar marjını arttıracaktır. Bu anlamda kısa vadeli hedef budur. Uzun vadede ise; eğer bu yatırım zenginleştirilir ve kapasite arttırılırsa bölgesindeki enerji ihtiyacına bir alternatif olur ve ekstra karlılık getirir. Buradan gelen karı beğenir ve farklı bölgelerde de benzer yatırımlara girerlerse enerji şirketi ciddi bir şirket olur, yol su elektrik olarak bize geri döner.
Her anlamda pozitif bir durum, zaman içinde bilançoya yansımalarını da pozitif olarak göreceğiz. Bir anda değil ama zamana yayılmış bir şekilde.
enerji özelikle de yenilenebilir enerji çok önemli...üretimini yenilenebilir enerji ile yapmayan sanayi şirketleri önümüzdeki süreçte avrupaya ihracat yapamayacak...o yüzden de şimdiden belli bir yatırım harcamasına girerek bu sorunu gidermek gerekiyor..kocaer bu konuda çok hızlı...esnek yapısı ve hızlı karar almasını beğeniyorum..
https://yesilekonomi.com/jeotermal-i...ilik-gundemde/
Yeşil Ekonomi
Arşivde ara...
ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ
ENERJİ DEPOLAMA
ELEKTROMOBİLİTE
NET SIFIR EMİSYON
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
SEKTÖR HABERLERİ
“Jeotermal için pozitif ayrımcılık gündemdeâ€
Ali Kındap YEKDEM güncellemesi ile jeotermal enerji yatırımlarının tekrar hız kazanabileceğini söyledi
4 Nisan 2023
Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) düzenlemesinde yapılacak güncelleme ile jeotermal enerji için pozitif ayrımcılık sağlanacağını söyledi.
Ali Kındap bu sayede son iki yılda durma noktasına gelen jeotermal enerji santrali yatırımlarının tekrar canlanacağını da sözlerine ekledi.
Yatırımlar durma noktasına gelmişti
JED tarafından yayınlanan basın açıklamasında değerlendirmelerini paylaşan Ali Kındap Türkiye’nin jeotermal enerjideki kurulu gücünün 2010-2020 yılları arasında gerçekleşen yatırımlar sayesinde 1.700 MW’a yaklaştığını hatırlatırken, YEKDEM düzenlemesinde yapılan değişiklik sonrasında ise yatırımların durma noktasına geldiğini ve geçtiğimiz yıl yalnızca 15 MW’lık güç ilavesi yapılabildiğine dikkat çekti.
Jeotermal enerji santrallerinin yılın 365 günü 24 saat boyunca elektrik üretimi gerçekleştirebilen tek yenilenebilir enerji kaynağı olduğuna dikkat çeken Kındap, buna karşın sektörün yatırım maliyetinin çok daha yüksek olduğuna ve 1 MW gücündeki bir jeotermal enerji santral yatırımının aynı güçteki bir rüzgâr enerjisi yatırımına göre üç kat daha fazla yatırıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Mevcut YEKDEM kapsamındaki teşvik sisteminin yatırımları motive edici noktadan uzak olduğunu savunan JED Başkanı, bu konuyu enerji bürokrasine anlattıklarını ve yapılacak güncelleme çalışmalarında son aşamaya gelindiği bilgisini verirken, jeotermal enerji yatırımlarının sürdürülebilirliği için de alım garantisi uygulanacak sürenin asgari 15 yıl olması gerektiğini dile getirdi.
Ali Kındap mevcut düzenlemeler ile jeotermal enerji santrallerinin elektrik satış fiyatının kilovat-saat (kWh) başına 136,43 TL/Kuruş olduğunu, bunun da mevcut kurla 6,5 ABD Doları-sente karşılık geldiğinin altını çizerken, olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan küresel enerji krizinin de etkisi ile sanayi kuruluşlarının ödediği ortalama elektrik bedelinin 22 ABD Doları-sent /kWh seviyesine yükseldiğine dikkat çeken Ali Kındap şunları kaydetti;
Sektörümüzdeki yatırımlar on yıllık hızlı koşudan sonra iki senedir durma noktasına geldi. Geçen sene kurulu gücümüze sadece 15 MW ekleyebildik. Enerji bürokrasisi ile bu konuda yoğun görüşmeler yapıyor, sektörümüzün gerçeklerini ve potansiyelini anlatıyoruz. Jeotermal enerjiyi yeniden yatırım yapılabilir seviyeye çekecek yeni bir teşvik mekanizması üzerinde enerji bürokrasimizin yaptığı çalışmalar son aşamaya geldi. Umuyoruz kısa süre içerisinde üzerimizdeki ataletten sıyrılacağız.
Bizim tek isteğimiz, yatırıma hazır olan, kaynak keşiflerini tamamlamış yatırımcılarımızın önünün açılmasıdır. Jeotermal yatırımların planlanması, sondajların tamamlanması, santrallerin inşası ve devreye alınması en iyimser tahminle dört yıllık bir süreyi kapsıyor. Sürdürülebilirliğin sağlanması için gereken yatırımlar düşünüldüğünde tarife süresinin benzeri ülkelerde olduğu gibi en az 15 yıla çıkarılması gerekiyor.
Jeotermal enerji; batarya benzeri depolanmış sonsuz bir enerji kaynağıdır. Jeotermal enerji santralleri de bu bataryanın enerjisini değere dönüştüren kutup başlarıdır.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve özel sektörümüz tarafından keşfi yapılmış, ispatlanmış jeotermal enerji potansiyelimiz 62 bin MW seviyesinde. Keşfi henüz yapılmamış kaynaklarla birlikte bu seviyenin çok daha üzerine çıkmamız mümkün.
Türkiye’nin sanayi ve konutta doğrudan tükettiği elektrik enerjisi üretimi için kullanılan doğalgaz miktarının yıllık 60 milyar metreküp olduğu düşünüldüğünde, bu tüketimi keşfedilmiş jeotermal kaynaklarla sağlayarak bu sayede milyarlarca dolarlık döviz ülkemizde tutmamız mümkündür.
Açıklamasında uygulandığı ilk yıllarda YEKDEM’in “sanayicinin enerji maliyetini artırdığına†yönelik haksız eleştirilerin konusu olduğunu da hatırlatan Kındap, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bugün o eleştirileri dile getirenleri hiç duymuyoruz. Çünkü Jeotermal Enerji Derneği olarak yaptığımız hesaplama sonucunda şunu söyleyebiliriz: Geçtiğimiz yıl elektriğin kilovatsaatini 22 Dolar/Cent seviyesinde kullanan iş dünyamız, mevcut yenilenebilir enerji kapasitemiz devrede olmasaydı; bu elektriği en az 30 Dolar/Cent seviyesinde tüketecekti. Bu maliyet, işletmelerimizin rekabetçi yapılarına darbe vuracaktı. YEKDEM’in desteği ile devreye alınan enerji yatırımlarının, bugün kurtarıcımız olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.â€
Türkiye’deki güç Avrupa’nın tamamından daha fazla
IRENA verilerine göre Türkiye’deki jeotermal enerji kurulu gücü son iki yıldır Avrupa’nın tamamından daha fazla iken, Türkiye bu alanda dünyada dördüncü sırada bulunuyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre jeotermal enerji Türkiye’nin 2021 yılı elektrik üretiminde %3,37 oranında pay sahibi idi.
tesekur ederim abi
burda bana göre bu hafif gerı cekılme,, yuklu mal alındı tahtada..sındırme ve hazım , dokebılırse dokme..dogru yoldayız. tıpkı oyakc de oldugu gıbı
sana zahmet bir oyakc için mumkunse bır grafık
https://www.youtube.com/watch?v=6fVIiGPyJew
halka arzdan önce yapılmış bir tv röportajı...çok güzel bilgiler verilmiş...her kocaer yatırımcısının bence bir kaç kere izlemesi gereken bir video...kısaca şunları söylüyor :
1-rezesyonlardan etkilenmiyoruz..
2-satışlarımızın %70 i gelişmiş ülkelere yapılıyor
3-halihazırda 45 milyon kw enerji tüketiyoruz...şu anda 15 milyon kw ını çatılara kurduğumuz geslerden karşılıyoruz..15 milyon kw tını da bir res projesinde imza aşamasındayız...2023 yılı sonuna kadar tüm enerjimizi yenilenebilir enerjiden sağlayacağız...
4-savunma sanayine ve bir de dünya çapında talep gören bir tarım aracının önemli parçasını üretiyoruz...
5-katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz..ciromuzdaki payı giderek artıyor...çelik sektöründen bu yönümüzle farklıyız..
6-amerikada ve avrupada ges işi yapan firmaların büyük çoğunluğuna ürün veriyoruz...bu durumu 2,5 yıl önceden görerek yatırımımızı buna göre yaptık..
7-gelirlerimizin yüzde yüzü döviz...o yüzden de döviz hareketlerinden olumsuz etkilenmiyoruz..
8-yenilenebilir enerji sektöründe kullanılan ürünlerimizde bir marka olduklarını avrupanın en büyük 5 şirketinden üçünün kendi ürünlerini kullandığını ve geri kalanları ile de görüşme yaptıklarını söylediler..
bir kaç kere izlendiğinde beynimizde daha çok yer kaplayacak ve şirketi daha iyi tanımış olacağız...son günlerde söylediklerimizin genel bir özeti olmuş bu video...çok beğendim...
şirket kendi bünyesinde kendilerine kocaer mühendislik diyorlarmış....:kahkah: ama borsadaki adı kocaer çelik...öyle olunca da gidip ereğli ile ,ısdmr ile kardemirler ile bir tutuluyor...keşkem bu isimleri değişse...biraz daha değişik nihai ürünler üretirlerse mesela savunmada tank parçaları ,tarım makinalarında çok sayıda çeşitli önemli parçalar...bu şekilde belki de ismini değiştirirler...:)
videoda 2-3 yıl içinde ürünlerinin yüzde yüzünün katma değeri yüksek ürünler olacağını söyleniyor...bakarsınız ilerde ismi gerçekten de değişir...:kahkah: