la anadolu global tacirler den işlem yapan eleman..
la acemi misin sen.. bu üç hesap tek elden yönetiliyor zaten belli..
böyle mal mı toplanır..
çarpışan araba mı kullanıyorsun :)
Printable View
la anadolu global tacirler den işlem yapan eleman..
la acemi misin sen.. bu üç hesap tek elden yönetiliyor zaten belli..
böyle mal mı toplanır..
çarpışan araba mı kullanıyorsun :)
32 lerden vermedik, şimdi 27 den mi vereceğiz ki?....sür gitsin 33 den yarısını vereceğim...
yok be financial times 2 kardeşim.. ne mal vermesi ya
2 dolar alt sınır bende..
yatırım fonlarında deli gibi mal var.. gidin onların malını alın yöneticileriyle konuşun..
genelde fondaki mallar ky malı ya.. foncular pek özen göstermezler..
şirketin satış fiyatını düşük gösterirlerse hem vergiden kaçınırlar hem de fonların malını alırlar diye düşünüyorum..
:yahoo:
--hissede kumarcı çok sanırım...biraz susmak lazım ki...buray unutsunlar....
doğuştan zarcıyız.. :halay:
düşeş recep :halay:
dubara kemal :yahoo:
pişkinnn
1.5 döner kes :yahoo:
la olm siz kimsiniz la..
:bravo:
oley oley oley
3 2 1
hopppp
:yahoo:
https://www.tgdf.org.tr/turkiye-gida...-verileri-ots/
--salça konservesi ihracatında (ÖTS de) nisana göre miktar bazında yüzde 20 artış var, kg fiyatı hemen hemen ayni 1.81 dolar (nisan 1.82 dolar)
ilk 3 ay da ÖTS de dometes salçası ihracatı 16.759 ton idi...2. çeyreğin ilk 2 ayında 15.815 ton...son ay ile birlikte 3. çeyrekte 25 tonu geçebilir...ilk 3 ayın ihracatının yarısı TATGD dan gelmiş... TATGD dışındakilerin pek bir stoku kaldığını sanmıyorum...haziran ayındaki ihracatta TATG dını payı yüzde 50 lerin üzerinde olur diye düşünüyorum...haziranda ihracat fiyatı TL bazında ortalama yüzde 20-25 artmış olabilir..
--yeni sezon üretimin ihracatı ağustostan itibaren başladığından temmuzdaki ihracatın önemli kısmı TATGD dan gelebilir....yaklaşık 23. lira maliyetli stoklarımızı temmuzda ortalama dolar kuru 28 olursa 50-51 liradan satmış olacağız...brüt kar marjı yurtdışı satışta %55 olacak..
--bu hafta domates salçası ürünlerinin yüzde 20-25 arasında zam gelecek gibi...bizim toptan istegelsin migros ve carrfoursa da stoklarda yok ibaresi var.... olanlarda da fiyatlar yüzde 20-25 civarında daha yüksek...
https://i.hizliresim.com/hdyj92c.png
https://i.hizliresim.com/agxv7xv.png
---şirketin finans yönetimi geleceği iyi görmüşler; son çeyrekte döviz borçlarını kapatmışlar; kasım ayında alınan 2 yıl ödemesiz uzun vadeli 7.5 milyon euro luk EBRD kredisini ile ihracattan gelen ile nötrlemişler...böylece devalüasyona hazırlıklı ve güçlü girmişler...
--devalüasyon nedeniyle 6-9 ay önce ortalama yüzde 25-30 aralığından alınan tahvilin faizi devalüasyon nedeniyle sıfırlandı....bu arada yüklü stokların satışından ciddi karlar bizi beklemekte....
bu noktada soru şu:
güçlü bilanço satış öncesi açıklanır mı?
alıcı dolaşımdaki hisseleri toplayabilmek için bilançonun iyi çekilmesini ister mi?
yoksa koç holding de halka açık şirket buradaki payını iyi fiyattan satmak için pazarlık gücünü artırmak amacıyla iyi bilanço mu çekmek ister?
nihayetinde satışlar genellikle önce teklif toplama yönetemi kullanılarak tüm alıcılar bakımından sıra oluşturulur sonrasında ya ilk 3 ya ilk 5 alıcı ile birebir pazarlık yöntemine geçilir..
uzun bir yaz bizi bekliyor..
......1 mart----26.haziran
$..... 18.73------25.87...% 38.1
euro..20.88------28.20...% 35
37.5+11.5 = yaklaşık 50 milyon kur farkı geliri.. (gelir-gider sonrası net kur farkı)
50+100+220+100+90+50+300=810 milyon TL son 3 ayda itfa edilen (ödenen borç) bono-tahvil miktarı
116,35 milyon TL = son 3 ay içinde yapılan tahvil ihracı (borçlanma)
https://i.hizliresim.com/reqfkut.png
41.4 milyon............kısa vadeli tl krediler için
17.3+26.3 milyon= kısa vadeli tahvil-bono için
3.3 milyon.....uzun vadeli euro kredisi için
51 milyon ...uzun vadeli tavhvil için
yaklaşık 139 milyon TL faiz borcu
yaklaşık 30-35 milyon faiz geliri
--2023.2 çeyrekte 120-140 milyon net kar bekliyorum (vergi miktarına göre)...
--iki sene önce HEINZ e 100 bin dolara satılan ASSAN FOODS a göre 250-300 milyon dolar arasında bir değerden satılabileceğini düşünüyorum...146 milyon dolar civarından işlem görüyor...
--dolar bazında yüzde 71 ile yüzde 105 arasında bir yükselme potansiyeli bence abartılı değil...
---yazılar kendimedir; tavsiye değeri içermez...
https://i.hizliresim.com/p329ty3.png
--olması gereken (satılması muhtemel?) yer, dolar bazlı grafikte kasım-aralıktaki zirve....2017-2017 yıllarında buralar dolar bazında neredeyse tabanmış..
marka değeri yeter
bu fiyata start up alamazsın
--domates salçasında yüzde 25 civarında bir fiyat artışı olmuş gibi.....830 gram teneke kutunun parekende satış fiyatı ortalama 39 dan 49 a çıkmış...
anlat ben dinliyorum :wave:
kimsecikler yok..
en sevdiğim zaman dilimi bir hisse için
:halay:
https://i.hizliresim.com/7ecmb4m.png
--saat 2 den sonra çok düşük hacim ile yataya sarmış...muhtemelen mal çok toplu...ve satan da kalmadı sanırım...birileri tahtaya satış girse de alsalar...
--şurada bir % 15 kadar bir rakam kaldı...33 ün üzerinde yarısını vereceğim...sırf az bir kara geçtim diye kendimi kandırmak-avutmak için...dolar bazında kara geçmem mümkün değil...belki 50-55 liraya gelirse reel kara geçerim...
--ben: meşhur şiirdeki** moddayım..
**Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
fonlarda çok mal var..
onları mı bekliyorlar
--FORD bilançosunu 27 temmuzda açıklayacakmış....TATGD da 1-2 gün sonra açıklar sanırım...genelde bu şekilde oluyor...güçlü bilançoya da fazla zaman kalmadı...
önce satış sonra bilanço
önce bilanço sonra satış
kes bi yarım ketchapı bol olsun :yahoo:
never give up..
:bravo:
I've battled demons that won't let me sleep
But I won't never give up, no, never give up, no, no
--tat gıda, rahmetli Vehbi KOÇ un gözdesiydi...ucuz bir fiyata ve şirketi büyütmeyecek, daha ileri götürmeyecek bir guruba satacaklarını hiç sanmam... Bu durum KOÇ gurubunu yaralar...
--güzel bir fiyata ve şriketi daha iyi yerlere getirecek bir guruba satacaklarını --ben çoktan satılmış olduğunu, işlemlerin prosedürü yerine getirmek için olduğunu--düşünmekteyim...maret-pasta villa-sek derken en son sahneye assolist TAT çıktı..bunun satılacağını çok önceden beri bilen ve pozisyon alan bir gurup mutlaka vardır...fonların da bu gurubun kontrolünde olduğunu düşünüyorum...city nin de kötü polisi oynadığını...
--izleyip göreceğiz...
satış hikayelerini severim.
sasa
yunsa
başta olmak üzere..
bakarsın 3.ye tatgıda yazmışız.. :halay: