Selam...Arkadaşlar Fevziye 108 ada 73 parsel'in konumu nasıldır acaba, bu parsel bölgede herhangi bir planın içine mi?
Printable View
Selam...Arkadaşlar Fevziye 108 ada 73 parsel'in konumu nasıldır acaba, bu parsel bölgede herhangi bir planın içine mi?
Bakanlar Kurulu kararı ile bugün Fevziye ve Hallaçlıda bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim bölgesi ilan edilmesi ve buradaki taşınmazların mülkiyetinin belediyeye geçmesi Güneykent projesinin hızla ve genişleyerek devam ettiğini gösterir. Umarım en kısa zamanda birisi koordinatların haritaya işleyip gönderir de hangi alanların kentsel dönüşüme girdiğini görürüz. Hayırlı olsun.
Sn toprak 16
Halaçlı mahallesi için zaten 2016 haziran ayı gibi zannedersem kentsel dönüşüm ve proje geliştirme alanı ile ilgili olarak ! Zaten resmi gazetede yayinlanmisti
Şimdi acaba değişen faklı bir karar mı var ki 26 Aralık 2017 resmi gazetede Hallaçlı da yeniden yer aldı !
Tam anlayamadım !
Ankaraarsa rumuzlu arkadaşa da önceki sayfa da sordum ama ! Cevap yazmamış henüz !?
Sayın fzcan,
Bu kararla önceki bahsettiğiniz kararlara ek olarak yeni belirlenmiş alanların kentsel dönüşüme girmesi, yani planın sınırlarının genişlemesi söz konusu. Hatta bizim beklediğimiz, Büyükşehir Belediyesinin kabul ettiği 5. ve 6. etaplar dahilinde Hallaçlı -Velihimmetli ve Çayırlı da yeni alanların da Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüme girmesiydi ancak onlar henüz ilan edilmedi. Bu karar bize, bu bölgede çok geniş bir alanın kentsel dönüşüme alınmasıyla burada tam manasıyla yeni bir ilçe kurulmasının hedeflendiği, projenin tüm hızıyla devam ettiği ve hükümetin bu konuda kararlı olduğunu gösteriyor. Bu linkte koordinatlar yerleştirilmiş halde haritayı göreblirsiniz. Beklediğimiz, son eklenen kentsel dönüşüm alanının güneyine doğru 5. ve 6. eatapların da eklenerek ilçe sınırlarının genişlemesidir.
http://ankarazi.com/hallacli-fevziye...yayinlandi/126
Merhaba.
Zaten bekleniyordu bu karar.
Daha önce bahsetmiştim.
Biliyorsunuz ki 2023 hedegleri arasında Ankara-İzmir otoyolu var. Ve bi yol Şehitali ve fevziye den geçiyor.
Yolun geçtiği güzergah da kamulaştırma maliyeti çok fazla olacağından, bölgeyi imara açarak para yerine imarlı arsa verileceğini duymuştum. Sanırım bu amaçla kentsel dönüşüm ilan edildi.
Saygılar.
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar. Siteyi dün keşfettim ve neredeyse tüm mesajları okudum. Çok güzel bilgiler verilmiş emeği geçenlere teşekkürler. Yaklaşık 4,5 sene önce 8 arkadaş hallaçlıdan yatırımlık tarla aldık. Neredeyse hepimiz farklı şehirlerde yaşıyoruz o yüzden ankaranın gündeminden bihaberiz. Ne dersiniz ileride burası için güzel şeyler olurmu. Bizim tarla imarın sınırında ve dışında kaldı. Toplu konut alnının yanında olduğunu söylediler. İmar gelmediği için neredeyse iki yıldır fiyatı yerinde saydı. İlerisi için ümit beslemelimiyim sizce. Teşekkürler.
Sayın Ankaraarsa
Nasılsınız , nasıl gidiyor HALAÇLI da durumlar , vaziyetler. ...
Arada bir enazindan ayda bir ! Yorum istiyoruz , genel değerlendirme adına ..
Teşekkürler. ...
Sn ankararsa ve halaçlı takipçileri merhaba :
Eylül de 2000 hektar arsanın satış ihalesi yapıldı ve sizde etraftan duyduğunuz ( bende öyle duydum buAra) bilgilerle buranın Katarlı gruplarca alındığiydi !?
Ancak başka bir forumda oranın söğüt inşaata yakın bir grubun aldığını duydum...
DOĞRU mudur ?
Teşekkürler.
Güneybatı Ankara 25.000 lik planlar askıya çıkmış, hayırlı olsun. Baktığımız zaman Hallaçlı doğu kesimi ile Velihimmetli Kuzeybatı kesiminin, Çayırlı'nın kuzeyinin gelişme konut alanı olduğu görülüyor ki zaten 2023 imar planında da bu şekildeydi. Fevziye, Tulumtaş ve Hisarlıkaya arasındaki yerler de gelişme konut alanı olarak belirlenmiş. Hisarlıkaya'nın turizm golf alanı olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz hafta da Tulumtaş, Koparan ve civarı için Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm kararı çıkmıştı. Çalışmaların kararlı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz.
Emsal brüt yoğunluğa göre 121-250 kişi/ha yani yaklaşık tahminen 1.5 emsal olacak.
http://ankarazi.com/guneykent-1-2500...ari-askida/158
Yeni çıkan Güneybatı Ankara 1/25000 Nazım İmar Planı revizyonunu incelediğimizde;
Daha önce Bakanlar Kurulu kararlarıyla yayımlanmış olan Yavuz Sultan Selim, Fevziye, Şehitali, Tulumtaş 1 ve 2, Koparan ve Hacılar Kentsel Dönüşüm ve Proje alanı sınırlarını içerdiği,
Bunun yanında, Fevziye, Halaçlı, Velihimmetli ve Çayırlı'da bazı bölgelerin eklendiği,
Hisarlıkaya ve Alagöz'ün bazı bölümlerinin eklendiği görülüyor.
Burada dikkat edilmesi gereken şey, daha önce yayımlanmış olan KDGPA larının da bu Revizyon İmar Planına tabi olduğu, bu alanların Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmiş olduğu, dolayısıyla 5000 ve 1000 lik planların da kısa bir süre içerisinde çıkabileceği hususudur. Bir yıllık süre içerisinde 5000 lik ve 1000 lik planların yayınlanması muhtemeldir.
Alan ve beklenilen emsal yoğunluğuna göre yapılan hesap üç aşağı beş yukarı 500.000 kişilik Güneykent Projesi'nin sınırlarını vermektedir. Bu konuda atılan kararlı adımlar, bu projenin bir an önce uygulamaya geçirilmek istenildiğine delil teşkil etmektedir. Nitekim belediye başkanı değişikliğinin de projenin akıbeti konusunda bir etkisinin olmadığı görülmektedir.
Tekrar selamlar. Benim arsam hallaçlı merkezin hemen güney batısında, yeni yapılacak otoban ile hallaçlı merkezin tam ortasında, imara açılan alanın sınırında ve dışında. Kamu hizmet alanlarının biraz altında. Sizce ilerleyen zamanlarda projeye dahil olur mu? İlgili arkadaşlar lütfen cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.
Bence proje sınırı olması kıymeti için kafi. Zira proje içerisine dahil olan yer kadar proje sınırındaki yerlerde değerlidir. Şöyle düşünün gölbaşı örencikte toki yapıldı. Toki projesine dahil olmayan yerler ne oldu? Tokiden daha mı az değerli oldu? Bence daha iyi bile olabilir. Belediye imar dairesine giderek parselinize/tarlanıza sınır olan projenin ne olduğunu öğrenin. Sonrasındada artık fırsatın sizi kovalamasını bekleyin.
Merhaba arkadaşlar hafta sonu bölgedeydim ve kurulan şantiyeleri ve vızır vızır çalışan iş makinalarını görünce heyecanlandım doğrusu. Bildirmek istedim. Belki resmi bir açıklama yada ihale vs olmasada ben bölge halkından biri olarak umutluyum doğrusu.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.06.2018 gün ve 1025 sayılı kararı ile onaylanan "Gölbaşı İlçesi, Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu" Başkanlığımız ilan panosunda 1 ay süre ile askıya çıkarılmıştır.
https://www.ankara.bel.tr/files/5515...-_ilan-ask.pdf
Revizyon ne demektir? İmara ilişkin şartlarda değişiklik yapılmasıdır. Yapılan revizyonda görebildiğim değişiklik, toplam konut sayısı ve konut alanı sabit kalmak suretiyle, ada bazında emsalin 1.00 e kadar düşürülebileceği, 2.00 ye kadar çıkarılabileceği. Aynı zamanda toplam konut sayısı ve konut alanının ortalama konut büyüklüğü olan 130 metrekareye bölünmesi suretiyle bulunacak konut sayısını aşamayacağı belirtilmiş.
Hayırlı olsun.
Meclis kararı da burada.
https://www.ankara.bel.tr/index.php/...ad_file/98284/
K A R A R
Gölbaşı İlçesi Hallaçlı – Velihimmetli – Çayırlı, Etimesgut İlçesi Fevziye Mahallesi 4. Etap KDGPA Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 13.06.2018 gün ve 190 sayılı raporu Büyükşehir Belediye Meclisimizin 13.06.2018 tarihli toplantısında okundu.
Konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra; Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı (EİDB)’nın 17.05.2018 gün ve E.7578 sayılı yazısı ile; Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı Kapsamında 124256/1 parsel, 124257/1 parsel ve "Mezarlık Alanının" imar planının kuzey kısmında bulunan 124271, 124154, 124155, 124156, 124157 adalarının bulunduğu bölgede ayrılması, ihtiyaç duyulan plan geneli gereği bütüncül olarak sağlanmasının talep edildiği,
Gölbaşı İlçesi Halaçlı-Velihimmetli-Çayırlı, Etimesgut İlçesi Fevziye Mahalleleri 4 Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına (KDGPA) ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği" Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 27.11.2015 gün 2436 sayılı kararı ile onaylanarak kesinlik kazandığı,
1/25000 ölçekli imar planı doğrultusunda hazırlanan; "Halaçlı-Velihimmetli-Çayırlı Mahalleleri 4 Etap KDGPA, Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı"nın da Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.06.2016 gün 1196 sayılı kararı ile onaylanarak kesinlik kazandığı,
Sonrasında, "1/100.000 ölçekli 2038 Ankara Çevre Düzeni Planı"nın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.01.2017 tarih 116 sayılı ve 12.05.2017 tarih ve 1002 sayılı kararları ile onaylanarak kesinleştiği,
Yine "Güneybatı Ankara Planlama Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu"nun da Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.03.2018 gün ve 425 sayılı kararı ile onaylanarak kesinlik kazandığı,
Bahse konu EİDB talebi ve Planların kademeli birlikteliği ilkesi gereğince, Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.01.2017 tarih 116 sayılı ve 12.05.2017 tarih ve 1002 sayılı kararları ile onaylı 1/100.000 ölçekli 2038 Ankara Çevre Düzeni Planı ile Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.03.2018 gün ve 425 sayılı kararı ile onaylanan Güneybatı Ankara Planlama Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda yaklaşık 2.075 hektarlık alanı kapsayan bölgede 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı Revizyonunun Başkanlığımızca hazırlandığı,
T.C.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BELEDİYE MECLİSİ
Karar No:1025 13.06.2018
-2-
Orta yoğunluklu gelişme konut alanının (brüt 250ki/ha) yanı sıra, Ticaret, Konut+Ticaret, Merkezi İş Alanı, Ticaret+Turizm+Konut, A+LPG, Küçük sanayi, Konut Dışı Kentsel Çalışma, Mezarlık, Enerji üretim (Güneş Enerji Santrali-GES), Turizm (Golf) gibi kullanım alanları ile Eğitim, Üniversite, Sağlık, Otogar, Teknik altyapı, Otopark, Belediye hizmet alanı, Kamu hizmet alanı, Kültürel, Sosyal, ibadet, Spor, Bölge parkı, Yeşil alan, Park alanları gibi sosyal ve teknik altyapı alanları ile planlama alanının ulaşım ihtiyaçları kurgulanıp, üst ölçek plan kararları ve Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı talebi doğrultusunda mevcut imar hakları ve mülkiyet hakları da gözetilerek plan notları ile birlikte yeniden düzenlendiği,
Söz konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu tekliflerinin, 3194 sayılı imar Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunun 73.maddesi ve 5216 sayılı Yasanın 7/b-c maddeleri uyarınca değerlendirilerek Belediye Meclisince bir karar alınması gerektiği görüş ve kanaatine varıldığı,
Hususları tespit edilmiş olup, "Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu" teklifinin “onayıâ€na ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oylanarak oyçokluğu ile kabul edildi.
Nail ÇİMEN Nurdan ÇOBAN Abdülfettah GÜNGÖR
Meclis 2.Başkan V. Divan Katibi Divan Katibi
Dikkat edilmesi gereken yer daha önce burada paylaştığım "Güneybatı Ankara Planlama Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda yaklaşık 2.075 hektarlık alanı kapsayan bölgede 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı Revizyonunun Başkanlığımızca hazırlandığı,". Yani Güneykent 25000'liklere eklenen yerlere ilişkin 5000 lik ve 1000 likler hazırlanmış, muhtemelen yakında onlar da yayımlanırlar.
Rica ederim sayın fzcan. İşin hukuki boyutu, planların yapılması suretiyle oldukça hızlı gidiyor. Yakın zamanda 25binliğe eklenen kısımların 5bin ve binlik planları çıkmak suretiyle tapuları dağıtılır diye düşünüyorum. Ancak fiili anlamda sonuçları hemen beklemek yanlış olur. Öncelikle bölgenin altyapısının hazırlanması gerekir ki altyapının hazırlanmasının en az bir yılı bulacağını tahmin ediyorum. İmarlı tapuların dağıtılması, altyapının hazırlanması ve inşaatların başlaması ile 2 yıl içerisinde bölgenin yatırımcısına iyi bir kazanç sağlayacağını öngörüyorum.
Ankara Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki ıslah çalışmaları ve çevre düzenlemesiyle ilgili Ankara Büyükşehir Bld. Bşk. Mustafa Tuna ile toplantı gerçekleştirdik. Ankara’da hayata geçirilecek millet bahçeleri, kentsel dönüşüm ve tasarım projelerini de gündemimize aldık.'
Yeni çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum un Twitter hesabından yapılan paylaşım
İnşaallah Gölbaşı için özellikle halaçlı ve çevresi için güzel gelişmeler olur ...
YENİ SAHA ANKARA'DA
Fikret Öztürk, Ankara’da golf tesisi yapmak için 2 bin dönüm arazinin belediyeden ihale ile satın alındığını anlatarak, golf sahasının 2019 Haziran ayında devreye gireceğini, burada daha sonra Bodrum modelinde olduğu gibi villa inşaatlarının ....
Not: 2000 dönümlük bu arazi Ankara Gölbaşı halaçlı mahallesindedir. :)
Öztürk grup yakın zamanda Bodrum'a çok büyük bir golf alanı ve alan etrafında ultra lüks villalar inşaa etmiştir...
...
http://www.rasyoneltasarim.com/conte...urum=devameden
İki hafta önce golf sahasının şantiyesine kadar girdim. Yetkililerle görüştüm. İnsaallah güzel olacak.
Teşekkürler sayın ankaraaarsa
...
Bilgi ve tecrübe paylaşımı beklemeye devam ediyoruz sizden..
Golf sahasının ada parsel numarasını bileniniz var mı acaba?
HallaçlıEk 19609Ek 19610Ek 19611
teşekkürler AnkaraARSA
REGNUM ANKARA GOLF SAHASI
Ankara, Türkiye
LOBB + PARTNERS, masterplan'a (Adam Crozier / Hatch ile) atandı ve metropolün ilk 18 delikli sahası olan Ankara'nın başkenti Ankara'da 18 delikli bir şampiyona golf sahası tasarladı.
Site, 200Ha'lık bir alan içerisindedir ve çevredeki sıradağların ve Ankara'nın uzak mesafeleri olan ve yaklaşık 30 km uzaklıkta olan, yükselen ve değişen bir golf sahası içerecektir. Golf sahasına yapılacak diğer olanaklar arasında bir spor kulübü, country club kulübü, ticari / perakende sektörü ve golf sahası çevresinde bir dizi konut birimi yer alacaktır.
İlkbahar 2018'de Golf Tek ile başlayacak inşaat çalışmaları devam ediyor.
« Daha büyük resimleri görmek için resme tıklayın.
...
Yukarıda ki metni Google da regnum golf Ankara yazınca çıkan sayfadan aldım.
Gölbaşı halaçlı mahallesi nde imarlı 2000 dönüm arazi üzerine yapılacak olan " uluslararası golf sahaları ve hemen çevresinde yapılacak olan lüks konutlar inşaat çalışmaları nisan-2018 de başlamış idi...
Bildiğiniz üzere Öztürk grup ( OPET in kurucusu ve koç holding le OPET in ortağı ) bu faaliyetlerin sahibi..
.
Öztürk grup burada yapılacak inşaat çalışmaları için( LOBB + PARTNERS
@LOBBandPARTNERS ile) anlaşmış idi )
...
Eğer Google a " adam crozier Twitter " yazarsanız orada yapılan faaliyetler ile ilgili bazı resimlere ulaşabilirsiniz...zannedersem adam crozier adlı kişi golf sahası ile ilgili teknik bir personel ( mimar vs.) .... Twitter adresinden görüntü paylaşıyor....
Merak edenlere önemle duyurulur...:)
https://ankarazi.com/guneykent-regnu...28-10-2018/191
Merhaba...5 yil sonra binalari yapmayi dusundugu yer 2000 donumluk golf sahasi ici sanirim...Ek 21161
Olmaz olmaz deme olmaz olmaz...
......
Olmaz olmaz deme olmaz olmaz...
Tam 18 aydır mesaj atan dahi olmamış. İki üç yıl önce her gün neredeyse birşeyler yazanlar, soranlar olurdu. Emlak sektörü arsa tarla yatırımı açısından ne yazık ki kötü bir dönem geçiriyor. Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı kapsamındaki bölgeler buna rağmen 2018 in sonuna kadar ard arda gelen kentsel dönüşüm ve imar planı değişikliği haberleri ile prim yapmış olsa da, şehir plancıları odasının açtığı davalar nedeniyle gelen iptal kararları ne yazık ki bu bölgeyi olumsuz etkiledi. Arsa işi sabır işidir, fiyatlar sürekli yükselmez. Bölgenin bir hikayesi olması gerekir, bu bölge için şu an en olumlu hikaye Regnum Golf Country nin açılmak üzere olması. Bunun yolunda Ankara Niğde otoyolu güzergahı da bölgeden geçmektedir. Genel olarak arsa piyasasındaki bu foruma da yansıyan durgunluk bittiği zaman, ki konut piyasasının canlanması önemli ve olumlu bir işaret vermektedir, bölgenin yatırımcısının yüzünü güldüreceğini düşünüyorum.
Sn toprak16 ben atayım :)
Ankara'da bir Kuzeykent var TOKİ ' nin inşaa ettiği ...görenler bilir - çok faydalı bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayat kazanmış bir yer orası...aynısından birkactane lazım Ankara'ya...
Örneğin Güneykent projesi de Kuzeykent vari bir proje olarak hayat bulmayı bekliyor...
Not: Güneykent projesi 2011 seçim sözü olup yeni bir ilçe kurulmasını içerir ve bu kapsamda hem imarı yapıldı hemde bir ilçenin ana hattını olurlaturan yolları yapıldı...
⚡ Peki ⚡Güneykent⚡ neden⚡ biran önce⚡ yapılmıyor⚡ !!!!!!!⚡
Özellikle Gölbaşında (Ankara) konut sıkıntısı had safhada ! Kiralık konut bulmak çok zor diye hep duyuyoruz!
Bunun için adı kamuoyunda
🌟 " Güneykent '' 🌟
olarak bili👉nen yeni bir ilçe 👈 sözü biran önce yerine getirilmelidir.
Bunun için Gölbaşı - Halaçlı mahallesi belirlenmiş ve imarı hızla düzenlenmiş ve imar yolları aylarca süren kamyon ve iş makineleri ile düzenlenmişti ....
Halaçlı için en son Ankara büyükşehir belediyesi kentsel tasarım ihalesi düzenlemiş ve etaplar şeklinde bir yeni ilçe vari bir çalışması heyecanı oluşturmuştu....
Wowturkey kapanmış 27 Ağustos 2023 itibariyle! Artık varsa bir gelişme buradan
yazmak faydalı olabilir.
Bilindiği üzere 2011 seçim sözü üzerine Ankara'da yeni ilçe Gölbaşı Hallaçlı ( Halaçlı) Mahallesi'nde kurulacak ve nüfusu 500 bin olacaktı. Bu kapsamda orada imara uygun yollar kabaca açılmış ve mahkemenin uygulama imar planını iptali ile ( dikkat! İmar iptali değil, uygulama imar planı iptal edildi yani imarlı arsalar var ancak inşaat izni yok kısaca) ...
Yıllar sonra orada tekrar bir yerleşim alanı kurulması için Mansur Yavaş öncülüğünde etaplar şeklinde& nitelikli 39 bin konut için tüm işlemler gerçekleştirildi
Mansur Yavaş Nisan 2023 te ballikuyumcuda konut yapım töreninde burada 39 bin konut yapılması için 1,5 yıldır ilgili bakanlık imzası beklediklerini eğer imza atılırsa hemen konutlara başlatacağını söyledi.
Bekliyoruz...hem deprem gerçeği hemde Ankara'ya iç göç, ödenmesi aşırı zor kira ücretleri ve yüksek konut bedelleri yüzünden acilen orada imzaya ihtiyaç bulunmaktadır.