Bankaların kendi ppf lerinkn getirileri düşük , o yüzden bahsedilen fonlara giriliyor mecburen
Printable View
Bankaların kendi ppf lerinkn getirileri düşük , o yüzden bahsedilen fonlara giriliyor mecburen
Döviz fonlarında en iyi getiren kesinlikle DZM.
Diğer fonlar PAL QJB GPL DAS ONS ZP6 gibi olanların getirisi çok kötü. Bunlar dandik pazarlama ürünleri ama getirileri yok. Kırıntı veriyor. Doların da bir enflasyonu var. Bunlar dolar enflasyonundan daha az getiriyorlar.
Bu serbest fonları alacağınıza gidip Yabancı Dibs alsanız en azından kemiksiz getirisi var. Yabancı Dolar Euro Fon almayı düşünenler muhakkak Ziraat ve Garanti deki Yabancı DİBS imkanlarına da baksınlar. Bunlar da stopaj ve vergi yok. Kesin net getiri var. Eurobond larda ciddi stopaj %35 vergi var. Serbest fonlarda da %10 stopaj var, fon yönetimi canı isterse her türlü katakulliyi yapma hakkına sahip. Serbest fonların tüzüklerini çok iyi okuyun. Kulaktan dolma olmasın. Bizzat kendiniz okuyun. Yabancı DİBS lere de her zaman bir göz atın.
FED kendisi 30 yıllık tahvilde kendisi bizzat %4.7 net kemiksiz veriyor. Doların getirisi bunun altında ise dolar enflasyonuna göre zarar ediyorsunuz demektir.
https://www.cnbc.com/quotes/US30Y
Altın ve Gümüş onslar 2020 yılından beri yerinde sayıyorlar.
Geçmişte 10 yıl yerinde saydığı da var altın onsun, ama bu enflasyon ortamında yatırımcısını batırdılar.
Rpd +0,42
yay +0,1
fub +0,08
mac -0,59
yas +0,2
rık +0,5
Yabancı Dibs hakkında pek bilgim yok ama garanti nin yatırım menüsünde "YP Bono / Tahvil Alış" denen bir kısım var orada satılanlar oluyor herhalde, arada bir bakıyordum fakat vade süresi uzun diye almıyordum, miktar da fazla olmayınca önemsemiyordum.
Tabi yüklü miktarda dolar alacak olursam aklımda olsun stopaj ve vergi olmaması çok avantajlı, bundan sonra takip edeceğim, bu faydalı bilgi için teşekkürler.
IRF fonundan açıklama gelmiş. Tam bir organize hareket var. Borsa çıkarken ve para girişi yükselirken düşüş planlanmış.
"Fonun Değerleme ve Saklamacı kuruluşu tarafından İstanbul Portföy Birinci Fon Sepeti Fonu (IRF) portföyünde bulunan 109 adet fondan 1'inin muhasebe kaydında yapılan hata fark edilerek düzelttirilmiştir. "
ben çıktım bugün itibari ile.
güvenin olmadığı yerde , getirinin önemi yok.
14.30-15 gibi geciyor fibabank
Cok nadir gecikme olur.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...on-sepeti-fonu
Aynen oyle. Bence zaten hep biliyorlardı. Cuma yükselişinde iyi fiyattan cıkan cıktı. Sonra kalan gariplere çaktılar. SPK 'ya gitmeyi düşünüyorum.
Kendi düşüncemdir. Yatırım tavsiysi değildir.
IRF bugünde fiyat değişikliği olmuş sonradan sabah saat 10:30 -%0,0007 iken şuan -%0,1239 demek ki hesaplama hatası devam ediyor.
Afedersiniz, havacılık sektörünü ön planda tutan bir fonu nasıl araştırır bulurum? Eğer öyle bir fon varsa tabii.. Varsa, metodu öğrenmek isterim ki bir daha kimsenin vaktini almayayım.
Rpd +0,13
yay +0,02
fub +0,21
mac +1,49
yas -0,59
rık +0,28
Bıraksınlar bu ayakları. Hesap hatası ile fonu yüksekltip , borsa yükseldiği günlerde eksiye çektiler. Bir kaç haftaya yaysalar millet kaçar diye, 2 günde çaktılar.
Bu hareketlerden kimler ne kazandı, bizim gibi küçük yatırımcılar neler kaybetti acaba. Bunun peşini bırakmıcam.
yatırım tavsiyesi değildir.
Bu fonun içeriğe hiç baktın mı?Belki hata yapan başka bir fon du.Bir zahmet aç o programı dinle.Kendi fonlarından oluşmayan fonlar var.Adamlar hatayı kabul etmiş peşlerini bırakma bence.Daha nice fonlar var burada patronlarının hisselerini taşıyan.
IRF Fonunun değiştiği günlerde burada çok konuşulan ve buradada konusu geçen RPD Fonu o da iki gün boyunca portföy fiyatında değişikliğe gitti.IRF Fonunda en fazla ağırlığa sahip bir fon RPD.Son portföy raporuna göre.
bildiğiniz petrol e dayalı fon varmı petrol yükselirken yükselecek
IRF sonradan hep düşecek değil ya bugün de yükselmiş :) %+0,0766 dan %+0,2361 olmuş.
Bizim piyasalarda petrol etf yok yurtdisi piyasalardaki etf listesine asagidaki listeden ulasabilirsiniz
https://etfdb.com/etfs/commodity/brent-oil/
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stopaj + içindeki serbest fonlara performans primi ödemesi var.
Rpd -0,51
yay -0,27
fub -0,04
mac -0,51
yas +0,37
rık -0,15
Sayın kastirsef bu dzmnin işleyiş mantığı nedir? İçeriği gördüm tefastan da mantık nasıl, dolar olarak alındığında artı eksisi eurobond mantığı gibi? Dolar artışından ya da cds yükselmesinden olumsuz mu etkileniyor? Tefas grafik olarak tl türü gösteriyor, dolar cinsinden iniş çıkışları neye bağlı mesela
Bir de zp6 sı olan arkadaşlara bir sorum olacak. Cuma günü satış verildiğinde, pazartesiye kadarki karı ekliyor değil mi? Yani pazartesiki fon fiyatıyla çarşamba elimize geçiyor değil mi? Haftasonu boş gibi olmuyor
IZB fon sepeti olmasına karşın serbest fon olduğu için sanırım stopaja tabidir. Benden kesilmişti. Sadece hisse senedi serbest fonlarında stopaj yok.
Sizin bahsettiğiniz içinde barındırdığı performans primine fonlar nedeniyle ilave prim kesintisi yapılıp yapılmadığı kısmından emin olamadım. Eğer performans kesintisi yapmazlarsa şirket kendi fonlarıyla haksız rekabete girmiş olacak. Ancak operasyonu nasıl yapacaklar? Tefas da açıklanan fon fiyatı kesinti yapılmış hali olmalı. Ama her hafta satan olabilir her seferinde performans primi doğup doğmadığına bakılmalı. Dokümanlarda buna ilişkin bir nokta göremedim.
Ben bu konuyu özellikle merak ettiğim için istanbul portföydeki yatırımcı ilişkileri sorumlusuna sormuştum. İçindeki serbest fonlara performans ödendiğini iletmişti.IZB’yi de sanki bireysel bir yatırımcı olarak düşünebilirsiniz demişti. Operasyonel olarak nasıl yapabildiklerini bilmiyorum ama prim almaması çok mantıksız olurdu.