Dandanakan hocam! olucak gibi..
Printable View
Bugünkü klibi yeni zirvesi sebepli haketti. Ama hemen simarmak olmasın! 🐰😊 Ytd
Bugün öyle bir karar çıkmadı maalesef! Olsun bedelsiz bir şey ifade etmezdi ilk etapta ama tabi seneye verilebilecek bir temettü olasılığında eldeki lot miktarı artmış olacağından ilerleyen süreçte bedelsizin etkisini hissedebilirdik ama yine de temettü oranına bakardı iş!
Neyse böyle de kabul kendi adıma 😊 ytd
Ben öyle düşünmüyorum, hepsinin bir zamanı oluyor! Bu sistem döngüsel şekilde devam eder, hepsinin aynı anda gitmesi de moral bozabilir eğer ki birikim yapıyorsan!
Sonrasında aynı anda düşüş yaşadığında farklı üzücü duygular söz konusu olabilir, bu yüzden portföyü yaymak daha akılcı!
Dogru tercihler ve farklı sektörlerde olması kaydıyla! Yatırım tavsiyesi olmasın.
Acemi hocam,
Ayrıca kazancı yaydığın gibi riski de yaymış oluyorsun! Öyle düşün!
Havacılık her daim riskli bir sektördür! Özellikle bunu pandemide en ağır yaşayanlardan biriyim bu kısımda, savaş hastalık veya faaliyet gösterdiği ülkelerde oluşabilecek terör yahut ülker arasında turizm açısından veya politik alınmış kararlar komşuluk ilişkileri vb daha başka şeyler! Sektörü oldukça etkiliyebiliyor.
Yine de portföyde olmazsa olmazlar arasındındadır havacılık! Ytd
Valla abi havacılık da ilk niyetim 10 tl iken THY de oldu ama ne hikmetse almadım THY şu an fiyat ortada ,ikinci olarak TAV niyetlendim o yüzden THY gibi bir durum yaşamak istemediğim için portföye ekledim ve uzun süre de tutmayı düşünüyorum, THY gibi olur olmaz bilemem ama hikayesi benim için yeterli.
Yok be acemi hc 😊
Geçenlerde sen demedin mi çok çabuk yükseldi biriktiremedim bile diye!
Simdi bu hisse o şekilde yükselmiş olmasaydı, aynı duygular içinde olmayacaktı yaydirma konusunda!
Ama bu yaşadığın duyguları hepimiz yaşıyoruz portföydeki hisselerden her hangi biri yükselince.
Bu hisse pandemi öncesi PD si 4 lerde gezinip duruyordu düştü 1 lere kadar ya sabır ya sabır diye diye neler yaşadığımı bir tek ben bilirim.
Yanlız basima kendi kendime forumda konuşuyordum bak ne hallere düşmüşüm.
Bunlar var hayatta..
Hakkımızda hayırlısı olsun.. saygılar.. ytd
Fazla biriktiremedim abi ya 200 olana kadar az az eklerim 😀Aynen abi biz düşük olduğu zamanlar pek kıymetini bilmiyoruz çıktıktan sonra da şöyle olsaydı böyle olsaydı diyoruz. Pandemi döneminde başlamıştım ben ciddi şekilde o zaman hiçbir şey bilmiyorduk işte cesaret edemiyorduk asıl alınması gereken zamanlar o zamanlarmiş.Sen iyi sabretmissin masallah.
Cesaretin harici o dönem 7 lere düşmüş tombul kuş ile 20 lere düşmüş peginin sonrasında gösterdikleri parmak isirtici performansina hiçbir psikoloji dayanamazdi. Düşünsene onlar yükseliyor bu yükselmeyi bırak düşüyordu bile..
Sabırı geçtim, ruh halimi düşün 😊
Sabıra alışkınım soda dan ama bununla da psikolojiye alıştım.
Bir şekilde alıyor insan.. ytd
Kimse neyin nasıl ve ne zaman olscagini bilemez. Yoksa tüm portföyü bu yapardım, onları satar şunları alırdım. Öyle bir dünya yok maalesef..
İnsan kısmetini de alır bu hayattan bazen öyle de bakmak lazım.
Yarın onlar giiti bu da gider diye de mantık olmaz, işte olmadı da zaten.
İçsel dinamikler, veriler doneler vs zamansal durumlar.
Bu gider onlarda gider de olabilir, terside olabilir.
Yine pandemi öncesi yüzde 95 civarı yabancı oranı olan bir sirketti epeyce yüzde 50-55 arasında kaldı, gerçi halka açık olmayan kısmın yüzde 46 si yabancının. Bakalım yine o oranları yakalayabilecek miyiz? Ytd
https://www.tradingview.com/x/0dQnC9rQ/
Turuncu trendte zorlanacağından daha önce bahsetmiştim öylede oldu.
Turuncu trend 180 tl üzeri ilk haftalık kapanışı yaptı, üzerinde kalmayı başarabilirse Turkuaz kanal üst bandı 202 tl civarıdır.
Eyvallah emeğine sağlık. Tahtacınin cebine kuvvet 😊 ytd
Bugünde zirve tazeledik. Nazar değmesin.. ytd
Tepe İnşaat A.Ş., 1 Nisan 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde, TAV Havalimanları Holding A.Ş. (TAVHL) hisselerinden bir kısmını sattığını açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre, 29 Mart 2024 tarihinde 178,20 TL ile 183,30 TL fiyat aralığından 50.000 TL nominal tutarlı TAVHL hissesi satışı gerçekleştirildi. Bu satışla birlikte Tepe İnşaat’ın TAVHL’deki payı %5,04’e düşmüş oldu.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1264655
Ytd
Nazar değmesin... 🧿 Ytd
Dolaşıma sokup yapıyorlar ama.. 😊 ytd
Klip attıracak yine bana. Tavşan kral 🐰 ytd
TAV, dünyanın en değerli 20 havalimanı işletmecisi arasında!!
https://www.dunya.com/amp/kose-yazis...rasinda/721575
2019 yılında başlayan pandemi süreci en fazla sivil havacılık sektörünü vurdu. O yıl küresel yolcu trafiği 9.2 milyar iken, 2020’de bu rakam 3 milyara düştü. 2021 yılında ise toparlanma 4.4 milyar yolcu ile başlarken, 2022’de rakam 6.5 milyara ulaştı ancak 2019 yılı.
2019 yılında başlayan pandemi süreci en fazla sivil havacılık sektörünü vurdu. O yıl küresel yolcu trafiği 9.2 milyar iken, 2020’de bu rakam 3 milyara düştü. 2021 yılında ise toparlanma 4.4 milyar yolcu ile başlarken, 2022’de rakam 6.5 milyara ulaştı ancak 2019 yılı.
2019 yılında başlayan pandemi süreci en fazla sivil havacılık sektörünü vurdu. O yıl küresel yolcu trafiği 9.2 milyar iken, 2020’de bu rakam 3 milyara düştü. 2021 yılında ise toparlanma 4.4 milyar yolcu ile başlarken, 2022’de rakam 6.5 milyara ulaştı ancak 2019 yılı rakamları hala yakalanmadı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) yaptığı çalışmaya göre pandemi sürecinde günlük sektör küresel boyutu 113 milyar çapına yakın net zarara uğradı.
2024 yılında pandemi sürecinin yarattığı tahribatın aşması bekleniyor. Hedeflenen yolcu sayısı 9.7 milyara, 2042’de 20 milyara, 2052 yılında ise 25 milyara ulaşacak. Bunun için de sektörün küresel anlamda 2.4 trilyon dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Bunun için de hava araçları üreticileri kadar havalimanı işletimi yapan şirketlerin bütçeleri, oluşturdukları sinerji de önemli.
Birinci sırada İspanyol devi
Fortune Business Insights tarafından hazırlanan rapor, havalimanı işletmecileri açısından oldukça önemli. Özellikle Türkiye açısından. Küresel havaalanı hizmetleri pazarının değeri 2022'de 158,71 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2023'ten 2030'a kadar yıllık ortalama yüzde 13,67'lik yıllık büyüme oranıyla tahmin edilen değer 440 milyar dolar.
Yapılan araştırmaya piyasa değerine göre dünyanın en önemli 20 havalimanı şirketi arasında Türkiye’den de bir temsilci var. Yapılan araştırmaya göre Dünyanın en değerli havalimanı işletmecileri arasında TAV Havalimanları Holding 19’uncu sırada yer alıyor.
Dünya genelinde 8 ülkede 15 havalimanı işleten TAV’ın piyasa değeri 2.01 milyar dolar. ABD, AB ve Asyalı şirketlerin güç gösterisine sahne olan sıralamada birinci sırada İspanyol Aena KOBİ SA yer alıyor. 29.5 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan şirket, İspanya'da 46 havaalanı ve 2 helikopter pistini yönetiyor.
İkinci sıradaki Taylandlı Airports of Thai Public Company Limited 25.5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Üçüncü sırada TAV’ın da ortağı olan Fransız Aeroports de Paris SA, 13.5 milyar dolara, dördüncü Çinli Shanghai International Airport 12.2 milyar dolara, beşinci Meksikalı Grupo Aeroportuario del Sureste 9.5 milyar dolarlık değerde.
Listenin 6’ncı sırasındaki Meksikalı Grupo Aeroportuario del Pacifico 8.24 milyar dolarlık, Yeni Zelandalı Auckland Uluslararası Havaalanı Limited 7.4 milyar dolarlık, İsviçreli Flughafen Zürich AG 7 milyar dolarlık, Danimarkalı Kobenhavns Lufthavne 5.94 milyar dolarlık, Hindistanlı GMR Airports Infrastructure 5.91 milyar dolarlık değere sahip.
İlk 20 havalimanı işletmecisi arasında Çinli Shenzhen Airport, ve Guangzhou Baiyun International Company, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da yöneten Malezyalı Malaysia Airports Holdings Berhad, Japonyalı Japan Airport Terminal, Meksikalı Grupo Aeroportuario del Centro Norte, Arjantinli Corporacion America Airports, Avusturyalı Flughafen Wien Aktiengesellschaft, TAV’ın Antalya’daki ortağı Alman Fraport AG, Kuveytli Agility şirketleri de yer alıyor.
Ytd
Tekrar tebrik ediyorum o süreci başarı ile atlatıp bu güzel haberlerle de temsil ettiğiniz için.
Teşekkürler tav yönetimi ve çalışanları hepiniz emeklerine sağlık.. ytd.
Maşallah nazar değmesin.
Bu da bugün kısmetini yedi. Bu kadar soluksuz gidişe normal bir durum mu zaman gösterecek.. ytd
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1265911
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1265511
Yüzde 4.99 a düşürülmüş tepe inşaat oranı sabah ve akşam ki kaplar.. ytd
Sanırım bundan sonraki satışları bildirme zorunluluğu yok. Yüzde 5 altında olması sebebiyle.. ytd
76 tl den sattılarından akıllanmadılar, şimdide 185 ten satıyorlar
Paraya sıkıştılar galiba, git kredi çek salakmısın TAV satıyorsun
Tabi yuzde 5 altindakileri goremesigimiz için hangi durumlar gerçekleşir bilmek zor.
Blok devri de yapabilirler. Tepe inşaatın yüzde 5 üzerindeki rakamların ortalaması üj aşağı bej yukari bellidir. Asıl mesele büyük oranın ortalamasının kaçtan verileceği. Ve hangi zaman diliminde ve sürede bu satışın gerceklesecegi.
Eğer tabi boyle bir durum olucaksa eğer..
Küçük kisimlar fiyatı ile büyük kisimlarin fiyatı arasında pazarlık için verilen rakamda aynı olmaz..
Tabi vereceklerse diye de yineliyim.. ytd
Satıcının da alıcının da bu oranı kaçtan anlaştığı ya da hangi fiyattan anlaştığıni bilemediğimiz gibi, eğer böyle bir durum yoksa piyasanın akışına kaçtan verecekleri de bir ihtimal.
Ama ben bunu ihtimal olarak görmüyorum sebebi yüzde 53-54 gibi bir rakamı alan birileri olursa şirketin söz sahipliği acisindan.
Bu durumda da eğer adp alacaksa bildirim zorunluluğu doğar fiyat, eder gibi hususlar paylaşılması gerek. Yanlışım olabilir tabi. Hayaller sonsuz. Sadece fikrimi söyledim.
Yatırım tavsiyesi değildir..
Ha yukarıda dediğim gibi olurda blok almak isteyen kişi şimdiye kadar az olan yüzdelik dilimin ortalamasinin altında almak ister.
Hem diğer yatırımcıyı da çekmiş olur boylelikle!
Nasıl mı? bak bunu biz şu ortalama ile aldık ederi o ortalamaydi anlamında cezbetmek açısından.
Tabi satıcının burada ne düşündüğü önemli. Vermek istediği rakam kaç?
Şimdiye kadar verdiklerini alan kişi ile aynı kişi ise bu kalanı alacak olan, söylediklerim doğrultusunda ağır basan taraf o olur.
Ama eğer öyle değilde, piyasaya vermişse bu sefer durumlar değişir, kalanı daha yukarıdan vermek ister satıcı. Ytd..
Zor be bu işler.. 😊
sonuçta tavşan 🐰 vitrinde duruyor işte alan alır satan satar.. buggs bunny 🐰 ytd
Haaa illa satacak diye de birşey yok! Yüzde 5 in altina düşündüğü için ne oluyor bitiyor görünmüyor. Belki de piyasanın durumunu gözlemlediler alanlar bağımsız aliyorlar mı diye. Yabancı napıyor ne ayaksıniz gibi. Bende dogmamis çocuğa don bicmis gibi oldum ama ihtimaller dahilinde tabi.. Ytd..
Klip atardım ama zirveyi tazeleseydi atardım. Şimdilik adamsın ile idare edicen. Ytd
Nerede kapandığının önemi yok ben bu klibi atarım arkadaş dedirtiyor.
Verilerde iyi gelmiş, ucussal. Yeni zirve sebepli hakediyor.. ytd