cem bakioglunun 2006 veya 2007 tam hatırlamiyorum borsaya gönderdigi haberde tüm yatırımlarımızıbitırdık diye yatırımcılara duyurdu
Printable View
cem bakioglunun 2006 veya 2007 tam hatırlamiyorum borsaya gönderdigi haberde tüm yatırımlarımızıbitırdık diye yatırımcılara duyurdu
ondan sonra yangın bahane yatırım şahane 7.2 sigorta parasından sonra yeni bir yatırım
ondan sonra yangın şahane yatırım devam kendi şirketi olan boş fabrika binasi kiralandi adinida yanginlarda üretım lerim aksamamasi kondu son sisştem yeni makinaşarla donatıldi
daha sonra 1.5 2 yıl sonra polibaktan kiraladikları yeri satın aldılar bu arada yanan depolama yerındekı kalıplarıdepoları malzemelerı depolamak icin 10 15 km uzakta 20 dönmüm araziye en az 2000 m2 iki depo bak iş tarafından yapılarak bu malzemeler oraya taşindı fabrikadaki boşalan yerlere yine yatırim yeni makinalar depodakı raflar tavana kadar kalıplrla dolu bizat gezdim gördüm 4 yıl gectı yeni bir depoya ihtıyaç vardır yeni yatırımda yeni depolar yapacaklardır
daha sonra yeni birfabrika yeri satın alındı ve binasi son sıstem yeniden tadilat gördü
daha sonra lojistk olarak ve son sistem yükleme ve kesim makinları paketleme kuruldu bizzatgezdim 4 yıl önce tahminim
toplam alan 64K M2 olup kapalı alan 32 bin M2 ....Sadece arsa ve insaat maliyeti 70-80 milyon TL eder....ytd
tekrar bildiginiz gibi yeni bir arsa daha alindi ve iki yil sonrada 30 milyon eyro yatırım aldıkları arsaya solvent yatırımı yaptıklarını bildirdiler
sayın albey oglu genel kuru la gelin tahminim 5 7 yıldır yazıyorsunuz izmirliısınız nasil olurda fabrıkayı gezmzsiniz daha öncede yazmiştım ben fabrıkayı gezmek istıyorum dediginizde gezdirirler artık bir günde gezemazssiniz az kaldı bakalım bu genelkurula katılırsınız işallah
gelelim şu meseleye sayın sertac bakiogluna sorsanız acaba 600 satarmıııı satmazzzz
izmirli degil gurbetcıyız....bir sure cesmeli olduk ..iş ve macera ugruna....birkac kez org. sanayi de onunden gectik.ama içeri girip makinaları gorme calışanlarla konusma sansımız olmadı...cb 600 e satmaz ama mahdumları satar.duyduguma gore cb gb eski toprak degillermiş...hani dusmn basına derler ya....insallh duyumumua gore cb ye evatlık yaparlar....bizimde ahımız cıkar....şirketin gzli degeri fazla...gun yuzune cıkarılıp piyasanın takdırıne bırakılmalı.karllık dusu zira gizliyorlar...ytd
Sevgili BAKAB'cılar, sabırla bekliyoruz, hisse hak ettiği değeri bulsun diye, ben 2015 temmuzda tekrar bu hisseyi aldım, daha öncede 2011 de alıp 2013 te satmıştım, yine bu hissedeyim 1,5 seneden fazla oldu, hala bekliyorum, dedim ya bizde satış yok, hep alış var, kimseye karışmam niye satttın niye aldın demem, herkesin bir kar realizasyon noktası vardır, ben şirket sermaye artırımı kararı açıklayana kadar buradayım, illaki açıklayacak bir gün:)
Bende yabancı damat /gelin alıncaya kadar buradayım...Bn 7 8 yıldır burdayım.en kaşar belkide benim..sabır sabır ya sabır...gelecek parlak Cb den bile daha Iyı günlerini göreceZ sirketın....ytd
sizin sabır taş olmuş maşallah diyim ne diyim başka
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
azcik bir temettü vermiş galiba dogrumuu bilgisi olan varmııı
Şirket son zamanlarda kendinden beklenmeyen hareketler yapıyor. İki-üç çeyrektir bilançoda bir düzelme oldu. Şimdi de genel kurul zamanını diğer şirketler gibi normal bir tarihe çekti. Toplamda 1 milyon tl'lik yani 1000 lota yaklaşık 25 tl temettü verecek.
Ama ortaklara toplam 1 milyon temettü verirken yönetim kurulu üyelerine de 500 bin tl civarında para dağıtacak. Anlayacağınız illa bir yamukluk yapmadan duramıyorlar.
Temettüsü az geldi:( Neyse 3 aylık kar beklicez
temettü dagıtmak şirkete tersti vergiye gidiyordu ne oldu başlarına taşmı düştü acaba yönetimdeki arkadaşların fikrıydii buuuuu yinede iyi toplam paranın yüzde 85 onların gerisinide kücük yatırım cının yiye yiye bitiremezzz onlarda malı toplamamış olsalar beş kuruş vermezlerrr hep kendilerine bu ara cok paraya ihtiyac var galibaa
Sektörden bir haber,
ISPAK AMBALAJ, ENDUSTRI 4.0 ONGORULERIYLE DIZAYN ETTIGI VE BU YIL ICINDE HAYATA GECIRECEGI YENI FABRIKASI ILE 2020 YILINDA 150 MILYON EURO CIRO ILE AVRUPA'NIN ILK 20 URETICISI ARASINDA OLMAYI AMACLIYOR. ISPAK AMBALAJ GENEL MUDURU ESER ERGINOGLU, ILERI TEKNOLOJILERLE DONATILAN YENI FABRIKANIN TURKIYE'NIN IHRAC HACMINE 100 MILYON AVROLUK BIR KATKI SAGLAMASINI HEDEFLEDIKLERINI SOYLEDI.
KIBAR HOLDING GRUP SIRKETLERINDEN ISPAK AMBALAJ, YENI YATIRIMLARI VE AR-GE CALISMALARIYLA URETIMDE VERIMLILIGE VE YENI PAZARLARDA VAR OLMAYA ODAKLANIYOR. BLOOMBERGHT TV'DE HANDE DEMIREL'IN SUNDUGU PIYASA HATTI PROGRAMINA KONUK OLAN ISPAK AMBALAJ GENEL MUDURU ESER ERGINOGLU, "BU YIL ICINDE URETIME START VERECEGIMIZ YENI FABRIKAMIZI TAM OLARAK ENDUSTRI 4.0 ONGORULERIYLE DIZAYN ETTIK. YENI FABRIKAMIZDA OTOMATIK URETIM SISTEMLERI, SIMULASYONLAR, YATAY VE DIKEY YAZILIM ENTEGRASYONU, SIBER GUVENLIK VE BULUT TEKNOLOJILERI KULLANIYORUZ. YENI FABRIKA YATIRIMIMIZ, ILERI TEKNOLOJILI URUNLERIMIZ VE AR-GE MERKEZIMIZ ILE KATMA DEGERLI URUNLERI YURTDISINA PAZARLAYARAK ULKEMIZ EKONOMISINE KATKIDA BULUNMAYI HEDEFLIYORUZ" DEDI.
DUNYA ESNEK AMBALAJ PAZARININ 100 MILYAR DOLARI ASTIGINI, TURKIYE'NIN ISE 600 MILYON DOLAR CIVARINDA PAZAR BUYUKLUGUNE SAHIP OLDUGUNU BELIRTEN ERGINOGLU, SON DONEMDE SIYASI ALANDA YASANAN GELISMELERIN DONEMSEL SIKINTILAR OLDUGUNU, ISPAK AMBALAJ'IN BUYUME ROTASINI DEGISTIRMEDIGINI SOYLEDI.
ERGINOGLU, "TURKIYE'NIN KURULU KAPASITESI, MEVCUT PAZAR BUYUKLUGUNUN YAKLASIK 2 KATIDIR. TURKIYE, AVRUPA BASTA OLMAK UZERE BOLGEDE IHRACATCI ULKE KONUMUNDADIR. OZELLIKLE GELISMEKTE OLAN ULKE PAZARLARI OLAN KUZEY AFRIKA VE ORTADOGU ILE HALA BUYUMEYE DEVAM EDEN AVRUPA PAZARINDA BUYUK BIR OYUNCUDUR. BIZ DE 2020 YILINDA 150 MILYON EURO CIRO ILE AVRUPA'NIN ILK 20 URETICISI ARASINDA OLMAYI AMACLIYORUZ. ILERI TEKNOLOJILERLE DONATTIGIMIZ YENI TESISIMIZLE, ULKEMIZIN IHRAC HACMINE 100 MILYON AVROLUK BIR KATKI SAGLAMAYI HEDEFLIYORUZ" SEKLINDE KONUSTU.
ISPAK AMBALAJ'IN 40 YILLIK TECRUBESI, MUSTERI ODAKLI YAKLASIMI, YENILIKCI VE ILERICI EKIBIYLE ESNEK AMBALAJ SEKTORUNE URUN VE HIZMETLER SUNDUGUNU ANLATAN ERGINOGLU, HER TURLU ISLENMIS GIDA, SEKERLEME, CIKOLATA, SUT VE SUT URUNLERI, ILAC, KOZMETIK, ICECEK, BEYAZ ESYA, IZOLASYON SEKTORLERI ICIN AMBALAJ COZUMLERI URETTIKLERINI, TURKIYE'NIN VE DUNYANIN ONDE GELEN BIRCOK FIRMASINA HIZMET VERDIKLERINI SOYLEDI. ISPAK AMBALAJ'IN YENI YATIRIMI HAKKINDA ISE SU ILGILERI VERDI:
"DAIMA YUKSEK KALITE VE INOVASYON ANLAYISIYLA BASARILI CALISMALARA IMZA ATAN FIRMAMIZ, 2016 YILINDA GRUBUMUZ VE ULKEMIZ EKONOMISI ICIN ONEMLI BIR YATIRIMA START VERMENIN GURURUNU YASIYOR. ULASTIGIMIZ GUCLU KONUMU, BU YIL HAYATA GECIRMEYI PLANLADIGIMIZ, YAKLASIK 170 MILYON LIRAYA MAL OLAN YENI TESISIMIZ ILE AVRUPA'YA TASIMAYI HEDEFLIYORUZ. TURKIYE'DE BUGUNE KADAR TEK SEFERDE YAPILAN EN BUYUK ESNEK AMBALAJ TESISI NITELIGINDEKI BU YATIRIM ILE YILLIK 40 BIN TON URETIM KAPASITESINE ULASACAGIZ. ASIM KIBAR ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDE KURULAN YENI TESISIMIZ, HAYATA GECMESIYLE BIRLIKTE YILLIK 15 BIN TON OLAN URETIM KAPASITEMIZI 35 BIN TONA CIKARTACAK VE TOPLAMDA 450 KISILIK ISTIHDAM SAGLAYACAGIZ. TAMAMI AVRUPA MENSELI SON TEKNOLOJIYE SAHIP EKIPMANLARLA DONATTIGIMIZ TESISIMIZ, 25 BIN METREKARESI KAPALI OLMAK UZERE TOPLAM 60 BIN METREKARE ALAN UZERINE KURULDU. GIDA VE ILAC ENDUSTRILERI ICIN HIJYENIK URETIM ALANLARINA DA SAHIP OLAN FABRIKAMIZDA, AYNI ZAMANDA AR-GE DEPARTMANI ILE YENI AMBALAJ TASARIM MERKEZIMIZ DE FAALIYETE GECIYOR. OZELLIKLE GIDA VE MEDIKAL AMBALAJ ALANLARINDA PORTFOYUMUZU GENISLETMEYI HEDEFLIYORUZ."
VERIMLILIGI VE ETKINLIGI ONE CIKARTMANIN, KATMA DEGERI YUKSEK ISLER YAPMANIN ASIL OLDUGU BIR DONEME GIRMIS BULUNULDUGUNA DIKKAT CEKEN ERGINOGLU, "ISPAK AMBALAJ'DA HAYATA GECIRDIGIMIZ BU YATIRIM, HEM TURKIYE EKONOMISI ADINA, HEM DE AMBALAJ SEKTORUMUZ ADINA BU ANLAMDA ILERIYE DONUK ONEMLI BIR HAMLE OLACAK. BU DONUSUMU YAKALAMAK UZERE BIZ DE, LIDERLIGIMIZE VE GLOBAL MARKA ANLAYISIMIZA YAKISIR BIR TESISI HAYATA GECIRMENIN GURURU ICINDEYIZ. OTOMATIK URETIM SISTEMLERI, SIMULASYONLAR, YATAY VE DIKEY YAZILIM ENTEGRASYONU, SIBER GUVENLIK VE BULUT TEKNOLOJILERI KULLANDIGIMIZ YENI FABRIKAMIZI TAM OLARAK ENDUSTRI 4.0 ONGORULERIYLE DIZAYN ETTIK" SEKLINDE KONUSTU.
Şimdi dikkat çeken nokta şu, adamlar 170 milyon TL.yatırım yapmış, 15 bin ton olan üretim 35 bin tona çıkıyor yani bu yatırım 20 bin ton kapasite artışı sağlayacakmış.BAKAB'ın kapasitesi 20 bin tondan fazlaydı sanırım, eğer 20 bin tondan fazla bir kapasitesi varsa piyasa değeri yukarıda açıklanan 20 bin ton kapasiteli 170 milyon TL.yatırım bedelinden çok çok fazla olması gerekir, şu anda 145 milyon TL.gibi piyasa değeri var, BAKİOĞULLARI BU HABER SİZİ İLGİLENDİRİYORRRRRRRR!!!!
Bakab'ın kapasitesi şu anda 30 bin ton civarı. Son 5 yılda yaptığı yatırım 55 milyon euro. Bugünkü kurla 210 milyon tl. Devam eden yatırımla kapasite muhtemelen 40 bin ton civarına çıkar. Piyasa değeri ise 145 milyon tl.
Arazıyı koy uzerıne sektördeki pazar payını koy ihracat kapasitesını koy ...sektörde tecrübeli ik degerını koy şirket ederı 150 MEuronun altında degıl...ytd
20 bin ton ilave kapasite yatırımın değerini 170 milyon TL.açıkladılar, BAKAB kapasite 30 bin ton civarı şimdilik, 30 milyon EUR ilave yatırım kararı almıştı, yani şimdiki kurla 120 milyon TL.gibi, tamamı kapasite artışı icin değildi, solvent geri kazanım tesisi vs., ancak kapasite artışıda var bu son yatırımda, ilave 8-10 bin ton kapasite artışı olsa yaklaşık eder size 40 bin ton kapasite, 20 bin ton son teknoloji kapasite yatırımı 170 milyon TL.ediyorsa biraz eski ancak çoğu yeni teknoloji iceren 40 bin ton üretim kapasiteli toplam yatırım en az 300 milyon TL.eder, ayrıca yapılmakta olan solvent geri kazanım tesisi, depolama tesisleri, fabrika arazileri, sektördeki tecrübesi, ihracat olanaklarınida üstüne ekleyin, 400 mu? 500 mu? Eder artık bilinmez, bu kağıda Citi ve Deutchbank el atacakki bu değere ulaşsın, ben bugün gözlemledim, 200 lot alış yazıyorum 4,00'a hemen üstüne 4,01'e birisi alış yazıyor, adamlar mal kaptırmak istemiyor, son dakka birisi 4,01'e 17 kusur bin lot alış yazdı, yarın bakalım ne olacak? Ancak yukarıdaki bu haberlerden sonra kağıdi bu seviyelerde zor tutarlar, zaten bedavaydı almayanı dovuyorlardi, 2,5-3 TL.arasi fiyatlardayken 3 TL.den 4 TL.den mal almayanlar yarın birgün kağıt 8-9 TL.seviyelerine gelince siraya gireceklerdir almak icin, burayada yazıyorum nokta.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Genel kurul tarıhı 28 nisan mı
Genel kurula katilmak icin ne yapmamiz gerekiyor?araci kurumdan yazi belge aliniyor mu?genel kurul tarihi saati ve yeri bilgisini paylasirmisiniz?ytd
4.00 altına düşecek gibi :(
Bendede düşecek gücü yok...Endex referandum sonrası gumleyınce bakab 3.4 lere kadar iner....ytd
Bugün 4 un altına sarktı son takas durumunu verebilecek arkadaşlar var mıdır
düşmesini istiyorsaniz basın düşüp düşmedigini görürsünüz bu kadar basit bizde görürzz sizi genel kurula bekliyorum havaalanindan ben alacamm hem fabrikayı kezdirim sizi bekliyorummm slmmmmlarrr
Niye düşmesini isteyelim. Düşerse biz de zarar ederiz. Biz değerlendirme yapıyoruz. Bana göre gelecekte 10.00 lu rakamları geçecektir. (Tabii kar bu şekilde devam ederse). Şimdilik güçlü durmuyor.
Nazik teklifiniz için teşekkür...en erken mayıs sonu gb TR gelecez...hem Ramazan hemde basın expressteki rezidence ların teslimi haziranda gerçi mutahit temmuz bası demeye başladı...bu arada uçak biletlerine dünya zam yapmışsınız THY tüm zararı yolculardan çıkarak sanki ...kaç kişi gelebilir danıyorlarki alamanyAda herkes merkel gb yaşıyor yemin edıyorum uçak birlerinden dolay gelemeyen insanları duyuyıruz...bu arada Nasıl tesısı gezdırceniz şirkette bekçi falan mısınız???bu fırsatı kaçırdığıma üzüldüm...61500 lot bırakın da Gnl kurulda temsil edılmesın...zaten önce de yoktum insallh yeni yatırımcılar bizim gb tembel çıkmazlar...ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
patron sertaca söylerim 61500 lotu var rezidenceside bitiyo belkisatar bakaba biraz daha yatırım yapar derim özel olarak sizi gezdirirler yanlız ucak biletine bir şey diyemem ben şirkette bekci falan olarak bekliyo olacamm
4 lu fiyatları yukseltmiyorlar, sanki buradan mal toplayacak enayi spek, lan salak zaten satan sattı verecek olan verdi, KY de 50-100 bin lot mal yokki, olsa olsa 5-10 bin lot veya 10-15 bin lot mal var, çoğu böyle, 4 ten geriye dogru 4,00-3,99-3,98-3,97-3,96 vs kademelere elinde 5-10 bin lot yada 10-15 bin lot Mali olan zaten satmak isterse verirdi, ortalamasi yine bu fiyatlara yakın olurdu yanı 3,98 gibi ortalama ile verirdi zaten, elinde 5-15 bin lot olan KY malını sattı habarin yok spek efendi hala anlamadın mi? Ha biz nemi yapıyoruz? Kendi adıma fiyata bile bakmadan aktiften alıyorum spek efendi, anladın sen onu🤑
Özel girişim sermayesi Bedminster Capital, Propak Ambalaj'daki yüzde 80 hissesini satışa çıkarıyor.
Propak tarafından konuyla ilgili açıklama yapılmazken, konuya yakın bir kaynak "Bedminster Capital Propak Ambalaj'daki yüzde 80 hissesinin satışı için yetki verdi. İki ay içinde işlemin bitmesi beklenebilir. Aralarında Constantia'nın da olduğu dört farklı grup satışla ilgileniyor" dedi.
Bir başka kaynak da satış için özel girişim sermayesi şirketi Bedminster'in yetki verdiğini belirterek "İlgilenenlerden biri de Etapak Ambalaj firması" dedi.
Etapak, Özgörkey Holding bünyesinde bulunuyor.
Tüketim sektöründe büyüme beklentilerine paralel yabancı ilgisinin son yıllarda arttığı ambalaj sektöründe, geçtiğimiz aylarda da Korozo Ambalaj, özel girişim sermayesi Actera Group tarafından satın alınmıştı.
Çok önemli bir haber...Propak Ambalaj, Bak Ambalaj gibi flexible ambalaj üreten bir şirket. Satış fiyatı Bak Ambalaj için de çok belirleyici olacaktır. Kesin emin değilim ama Propak'ın Bak Ambalaj'ın 2/3'ü büyüklüğünde olması lazım.
Bunun dışında sektör çok hareketli. Devamlı satış ve ortaklık haberleri geliyor. Bak Ambalaj da büyük potansiyeli olan ama 5 yıldır patronun alavare dalavereleri ile karı düşürülerek değersizleştirilen bir şirket. Arka arkaya öyle haberler geliyor ki artık patronun da yapacağı bişey kalmadı.
Propak fabrikasına 400 metre mesafede 2.5 donum fındık bahcemiz var.bakabın buyuklugunu bilemem ama propak ole ahım sahım bi yer değildi...Akcakoca-Duzce karayolundan 300 m kadar içeride.ozellikle cipslerin ambalajında kullanılıyor.4 farklı işletmesi olan bakabın bence ancak yarısı eder.sonucta fındık bahcelerinin içine kurulmus arsa bedeli 10 milyonu gecmez.bakabın ise en az 100 milyon arsa bedeli var.
Sevgili ortaklarim referandum dan sonra tekrar hareketlenecegimizi düşünüyorum. 4 un altinda yuksek miktarda lot gormedim hic. Merak eden olursa normal bir borsa gününde 5000 lot koysun direk aliyor sonra ölü taklidine devam ediyor.Günlük cu yeri kesinlikle degil al sat yapamazsin hacim cok düşük. icimden hep egprofil gibi ucup gidecek gibi geliyor. Referandum oncesi cikmayi düşünüyordum ama spek olsam da referandum öncesi toplardim herhalde. Uzun vadede bekleyenler icin sorun yok gibi duruyor kagit.