Lotlari topladikca disarda kalan lot siglastigindan,belki de bolunmeyi bekleyebilir. Bu haliyle toplamasi da zor.
Printable View
SPK'nin bolunme onayi 45 gun civarinda geliyor, henuz daha bayagi bir zaman var.
Buyukler icin 4 hafta cok ciddi bir sure.
Dusuncem hisse 150 TL. civarinda bolunur.
Bu arada cok bilgisi olmayanlari avlamak icin asagi basmalari cok muhtemel.
Bu sure icinde onemli olan eldeki mal'i kaptirmamak.
Dusuncemiz bu.
Benzer hareketleri LIDFA'da cekiyorlar, bolunme onayina 1 hafta civarinda bir sure var hala asagi basma oyunlari suruyor.
Ne kadar geç bölünürse o kadar iyi, 2. çeyrek bilançosu iyi gelirse biraz yukarı yapar en azından, buradan bölünürse bir işe yaramaz.
bankaları veriyorlar.....endekste haliyle etkisi büyük oluyor.....
Dün endeks ralliyken çıkarmadı, bugün düzeltme var diye yine çıkartmıyor, şunu 127 üstüne atarsa ancak ve ancak Lodrik bey ile mümkün.
Sermaye arttırımı için karar alındıktan sonra SPK ya başvurdular mı? Bilgisi olan.
Cümleten günaydın
Dün gelen KAP bildirimi ile “başvuru yapılmasına karar verilmiştir” bilgisi geldi
Bence yabancının gelmeyişinin ve gelmeyecek oluşunun en büyük sebebi Lodrik bey,yabancı sahipli patron hisselerine gelmez.Bu iş artık lodrikin eline yapıştı,madem bu kadar pay aldı bu saatten sonrada ya takasın önemli bir kısmını almaya devam edecek yada aksa bu şekil sürünmeye devam edecek.Lodrik almaya başlayınca zaten tahtanın eskileri dahi verip başka şirketlerdeki fırsatları değerlendirmek için adeta çölde su bulmuş gibi oluyorlar.Haklı adamlar zira ellerindeki yüklü malı lodrikten başka alacak hiç bir alıcı gelmiyor.Dediğim gibi gelmeside artık bence imkansız.Lodrik tahtadaki dengeleri duman etti,hissenin piyasasını yok etti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sermaye artışına ilişkin olarak; Esas Sözleşme'nin "Sermaye" başlıklı 6 nolu maddesinin tadiline, sermaye artışı ve esas sözleşme tadiline yönelik olarak, gerekli izinlerin alınması amacı ile Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") başvurusunun yapılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1289753
Piyasada dolaşan 120 milyon lot var. Şirketin %37' si yani. Bu oran gayet iyi değil mi?
Lodrik bey' in alımları 1 milyonu buldu mu emin değilim. Yabancılar neden rahatsız olsun ya da bu kadarcık alımla hisse piyasası neden tıkansın tam anlamadım.
Ortalama hacme baktım. Son 12 ayda 8,6milyon$ iken son 3 ay 9,3milyon$ olmuş.
Lodrik Bey, Emniyet adina harket etmiyor mu ?
Yani bir tur insiders buying olmuyor mu bu ?
Emniyet grubu herhalde bizlerden daha cok bilgiye sahip ve topluyorlar.
Hissenin %23.47 sahipler.
Akkok Holding ise nihayet toplam hissenin % 39.59;una sahip.
Yabanci gelir gelmez, bence bu hic onemli degil, onemli olan hakim ortaklarin ne yaptigini biliyor olmalari.
Hissenin gunluk fiyat hareketlerine gore cikarim yapmamak lazim.
Sabirla 2-3 yil beklemek lazim.
Yok..! ben beklemem diyorsaniz zaten yanlis hissedesiniz.
Gelen bilancolara bakilirsa aksa guclu durusuyla stresli bi donemde hasar gormeyecek gibi
Dostum bu hissenin en büyük yabancısı Norveç fonu ve onlar bile lodrik alınca ona satış yapıp paylarını sıfırladılar.Ellerinde milyonlarca lot hisse vardı.Diğer hususları anlatmaya bence lüzum yok.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8b67b8a16d.jpg
Norges her sene sonu yılda bir kez portföyünün içeriğini açıklar, arada açıklama yapmaz. Veriyi nereden çektiyseniz hatalı veri çekmişsiniz. Doğru veri aşağıdaki linktedir. Bu veri 31.12.2023 itibariyle. O günden bugüne bir mal sattılarsa bunu ancak 2025 Şubat sonu gibi açıkladıklarında görebilirsiniz. Bugün herhangi bir veri sağlayıcıda göremezsiniz, sadece Aksa şirket olarak görebilir. Norgesin kendi sitesi dışındaki veri setlerinin hiçbirine güvenmeyin, yanılırsınız.
Aksa'nın %2,87 sine sahipler.
https://www.nbim.no/en/the-fund/inve...20Sanayii%20AS
"Yabancı sahipli patron hisselerine gelmez". bunu biraz açar mısınız? neredeyse bütün hisselerde benzer bir yapı var, büyük ortak ve daha küçük ortaklar bulunuyor. geri kalan hisselerde piyasada da dolaşımda el değiştiriyor.
bu durum Aksa'da şu şekilde;
Akkök Holding A.Ş. - %39,59
Emniyet Ticaret A.Ş. - % 23,47
Diğer - % 36,94
Aksa'nın diğer bir çok şirketten farkı, küçük ortak Emniyet Ticaret'in piyasadaki hisseleri toplayıp satmayacak şekilde park etmesi.
Benim bildiğim, değerli bir meta miktarı azaldıkça daha da değerlenir. arz-talep eğrisi... dolayısıyla temel sebepler dolayısıyla bu şirketi çekici bulan yabancı bir uzun vade yatırımcı kurum bu hisseyi toplamak isterse, ki burada yıllardır konuşulduğu gibi bir sürü temel sebep var bunun için, piyasada görece az miktarda kalan malı alabilmek için daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacaktır.
"yabancı sahipli patron hisselerine gelmez" savınızın dayanağını bilmiyorum, ama sürekli ürün yelpazesini geliştiren, dünyada sayılı şirketin hatta ülkenin üretebildiği yüksek teknolojili ürünler yapan, dikey büyümeyi amaçlayan ve bu yönde adımlar atan, önünde gidecek daha çok yolu bulunan, operasyonel anlamda çok iyi yönetilen bir sanayi şirketini alacak biri bulunur. özellikle türkiye'nin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde...
Arkadaşlar,
şirketin web sitesinde şirket ortaklık yapısına bakarken bir şey fark ettim. ancak emin olamadım, anlamadım. yardımcı olabilir misiniz?
Ortaklık yapısı
- Akkök Holding A.Ş. - %39,59
- Emniyet Ticaret A.Ş. - % 23,47
- Diğer - % 36,94
Doğrudan veya dolaylı bir şekilde payların %5'inden fazlasına sahip olan gerçek kişi pay sahiplerinin listesi
- Nilüfer Dinçkök Çiftçi - %7,92
- İzer Lodrik - %7,40
- Vedat Lodrik - %7.39
- Ömer Dinçkök - %7,13
- Raif Ali Dinçkök - %5,28
yukarıdaki isimlerinin paylarını topladığımızda %35,12 ediyor. bu paylar yukarıdaki ortaklık yapısında "diğer" kısmına dahil değiller mi?
- Eğer öyleyse piyasada şu an %1,82 oranında bir hisse mi dolaşıyor (yaklaşık 5,9 milyon hisse)?
- o zaman örneğin Norges nasıl %2,87'lik orana sahip olabiliyor?
- bu kişiler al/sat yapmadıkları sürece (ki yapsalar KAP'a bildirim yapmak zorundalar) gerçekten bu kadar sığ bir piyasanın içinde miyiz? 6 milyondan az bir hisse dolaşıyor piyasada. Emniyetin alım miktarlarını düşününce yakında piyasada hiç hisse kalmayacak.
- madem bu kadar az hisse var, Emniyet nasıl hisse fiyatını yükseltmeden bu kadar yüklü miktarda alım yapabiliyor?
benim kafam özellikle bu gerçek kişi pay sahipleri listesini görünce çok karıştı.
yorumlarınızı bekliyorum.
sn kastrat,
Mesela izer lodrik ve vedat lodrik emniyet ticaret ortağı. Emniyete ortaklıkları nispetinde AKSAda dolaylı pay sahibi oluyorlar.
ama mesela bu şirket ortakları dışında Hasan Hüseyin yılmaz gibi bir isim % 8 hisse sahibi olsaydı bu doğrudan olacaktı ve muhtemelen diğerler içinde anılacaktı...
ben de öyle düşündüm ancak listenin başlığı "gerçek kişi pay sahiplerinin listesi" olarak geçiyor. Yani bağlı oldukları diğer kurumlardan bağımsız bir pay sahipliği gibi düşündüm. Emniyet AŞ bir tüzel kişi ve %23,47 payı var. Lodrik bir gerçek kişi ve %7,4 payı var. toplam sahiplik oranı %30,8.
sizin dediğiniz geçerli ise, İzer Lodrik Emniyet AŞ'nin %31,5 hissesine sahip olması gerekiyor. böylece de %23,47'lik paydan kendisine %7,4 düşüyor.
sizin hesabınız bu şekilde midir?
Yabanci lafini ben attim sanirim ustune de guzel bi beyin firtinasi donmus okurken mutlu oldum detayli bilgilere yorulmadan sahip oluyoruz sayenizde. Tek sunu ilave edeyim fonlar+emniyet+yabanci elindeki blok senetler genelde cok ellesilmedigi icin yeni yabanci girisinde gozde olmayacagini soylemeye calismistim,yoksa dolasimda tabi cok lot yok ama kchol v.s. gibi cok da likit bi senet degil,bolundukten sonra likidite daha artacaktir su asamada beyzadeler londradan aldiklari tl leri en likit 30 hisselerine dagitiyorlar nasil olsa dolar sabit aldikca goturuyolar dolar bazinda kolay kazanc buldular
Ben şirketi bilhassa son bilançosundan sonra çok beğendiğimi söyleyeyimde yanlış anlama olmasın.Yatırımda yaptım,benim demek istediğim şey yabancılarım şu aşamada gelmeyeceği.Onlar ilk iş likit diye bankalara geldi.Burayada gelenleri olur elbet ama ülke notumuz yatırım yapılabilir olup ekonomide sorunlar kısmen çözülene kadar kalıcı gerçek yabancıların gelmeyeceğinden adım kadar eminim.Bankalara gelenlerde ekseri hedge fonlar zaten.Şunuda ekleyeyim bir şirkette aslolan bilançodur ve bilançosu faaliyeti iyiyse eninde sonunda değerini bulur.Bu son bilançoda şirketin döngüsel bir yapıdan çıkmaya başladığı işaretleri geldi.Bu durum yabancının gelmesinden milyon kat daha değerli daha önemli.Aksada benim her zaman canımı sıkan en önemli konuydu bu döngüsellik.Şimdi son bilançoda bu döngüselliğin fiyatı uluslararası markette belirlenen ürün fiyat ve marjlarının etkisinden kurtuluşu görünce müthiş sevindim.Bir milyar dolar değerinde bir gelişme tabiri caizse.İnsanların aksadan soğumasına temel sebeplerden biriydi bu konu zira.Bunun karşılığını çok alacağız diye düşünüyorum.
Elyafa aşırı duyarlı oldum. Her haberden olumlu bir şey çıkarmaya çalışıyorum :D
Sizi komşu gürültüsünden kurtaracak sıra dışı keşif
MIT'deki araştırmacılar, ses yalıtımı yetersiz olan evlerde sesi engelleyen, daha da iyisi sesi geri ileten bir tür ses geçirmez kumaş geliştirdi.
Eğer ince duvarlı, ses yalıtımı yetersiz bir evde yaşıyorsanız ve çevredeki seslerden rahatsızsanız, MIT'nin yeni buluşu sizi bu dertten kurtarabilir. MIT'deki bilim insanları, sadece sesi engellemekle kalmayan, aynı zamanda bu sesi üretene geri yansıtan bir tür ses geçirmez tabaka geliştirdi.
Ancak bunun için bir piezoelektrik fibere yapıştırılabilecek ipek gibi ince bir kumaş parçasına ihtiyaç duyuluyor. Daha sonra kumaşlar adeta birer hoparlöre dönüşebiliyor.
MIT'nin açıklamasına göre, piezoelektrik fiberden bir elektrik akımı geçtiğinde, malzeme deforme oluyor. Ve akım hızla dalgalandığında, fiber normal durumu ile deforme olmuş durumu arasında hızla ileri geri hareket ederek titreşimlerin malzemenin içinden geçmesine izin veriyor. Bu titreşimler elyafın havanın yerini değiştirmesine ve hatta ses dalgaları üretmesine izin vererek ses geçirmez bir tabakanın temelini oluşturuyor.
Ancak ses geçirmezliği sağlamak için lifleri kasıtlı olarak rahatsız edici ses dalgalarının fazının dışına çıkarmak gerekiyor. Bu, diğer dalgaların iptal edilmesini sağlıyor ve kulaklıklardaki gürültü önleyici teknolojiye benzer bir teknik oluşturuyor.
Testler sırasında araştırmacılar, ses geçirmez tabakanın 70 desibele kadar ses yayabilmesini sağlarken, rahatsız edici sesleri 37 desibele kadar azaltmayı başardı. Üstelik bu sadece 8×8 santimetrelik bir ipek kumaşla yapıldı.
Bu sistem, ince duvarlı apartman dairelerindeki yatak odalarında son derece kullanışlı olabilir; zira tabakanın içinden elektrik akımı geçirilerek ve piezoelektrik lifler malzemeyi sabit tutmaya zorlanarak herhangi bir sesin geçmesi engellenebiliyor. Bu da gürültülü komşularımızı engellemeye yardımcı olabiliyor. Hatta kendi sesinizin odadan çıkmasını da engelleyebilecek ses geçirmez bir tabaka oluşturuyor.
Aslında aylardır gelecek olan yabancıları konuşuyor piyasa. Bankalara ve holdinglere gelecekler deniyor.
Geldiler de.
Ama bankalar cidden çok fiyatlanmadı mı? PD/DD değerleri resmen uçmuş. Geçmişe bakmadım ama sanki doyuma ulaşmışlar gibi.
Ekonomi yönetimimizin aylardır anlattığı bir plan var. "Geçiş Dönemi"
Önce dezenflasyon (tüketim ve üretimin kısılması, işsizliğin artması, zombi şirketlerin batması, ciro ve kâr marjlarının düşmesi...vs)
Sonrasında ise normalleşme.
Kalıcı düşük enflasyon, kurda stabilite, maliyetlerin azalıp üretimin artması, yatırımların yoluna girmesi...vs
Yabancıların belli bir süre sonra (enflasyonun düşeceğine inandıklarında) artık geleceği fiyatlayacağını ve getiri potansiyeli yüksek şirketlere yöneleceğini düşünüyorum.
Bana göre ereğli ve thy artık dümende olacak.
Aksa vb katma değerli ürün üreten, ihracat oranı yüksek, rekabette güçlü, piyasa değeri (ya da cirosu) 1 milyar $ üstü firmalara geleceklerini düşünüyorum.
Şu an elimde az miktarda Aksa ve Thy var. Riski sevmediğim için mevduatın tatlı getirisinden ayrılamıyorum. Ama bir yerde (geçiş döneminin sonlarına doğru ya da faizlerin artık düşmeye başlayacağı döneme doğru) borsadaki ağırlığımı oldukça arttırmayı düşünüyorum.
127 yukarı kırılamayınca bastılar, 120 alına geldi tekrardan. Pek hacim de yok anladığım kadarıyla.
Son yazımda altını çizdiğim konu vücut buluyor,taze yeni alıcı lazım bu hisseye ve gelmiyor bu alıcı.Lodrik alırsa biraz yukarı yapıyor,o anda tüm satıcılar sıraya girip malı lodrik e veriyor fakat lodrik kenara çekilince satıcıların ardı arkası kesilmediğinden hisse her daim başladığı yerin altına iniyor.Burada çok satmak isteyen var,bunların hepsinin satışlarını karşılayacak bir alım silsilesi lazım ki süreklilik arz eden hisse arzı yumuşasın.Oysa şu şirketi bu kadar satmaya istekli olacak bir hal yok bilakis bistteki doğru düzgün kar edebilen,en zor dönemlerinde dahi kar yazıp ortaklarına dağıtan ender şirketlerden.Faaliyet alanı desen çok ciks,işin sürekliliği desen on numara….Ama işte bist in yapısal sorunlarının kurbanı oluyor güzelim şirket.
Biraz da bu SPK'nin hatasi.
Bedelsiz onayi icin hic yoksa bir tarih ver, dimi.
Yok.
45 gunde cikan da var, 5 ayda cikanda.
Ama yeni halka arzlari nefes almadan yayinliyor.
+2,5 a goturen mal cikmak icin goturmus ufak bi aciga satis dalgasi olabilir
Başvuru yapılmış bakalım ne zaman onay gelecek ve nereden bölünecek
bugün itibariyle ortağınız oldum arkadaşlar.
Ufak ufak AKSA toplamak istiyorum. Temettüsünü sürekli arttırıyor. Önümüzdeki yıl için temettü projeksiyonu yapan var mı?
Aksa Akrilik, bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu
28/05/2024 06:22:00
Aksa Akrilik, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere %1.100 bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Şirket'in 323,75 milyon TL olan sermayesi, 3 milyar 561,25 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere 3 milyar 885 milyon TL'ye çıkarılacak.
Açıklamada, "Bedelsiz sermaye artırımı ve Esas Sözleşme'nin "Sermaye" başlıklı 6 nolu maddesinin tadiline ilişkin gerekli yasal izinlerin alınması amacı ile Sermaye Piyasası Kurulu' na 27 Mayıs 2024 tarihinde müracaat edilmiştir." denildi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter