Originally Posted by
reyz
657 konusunda katılmıyorum size. Ben de memurum ama memur olduğum için değil bu durum.
Devlette o kadar çok boşa para harcanıyor ki, akıl almıyor.
Mesela benim çalıştığım okulun inşaatından itibaren sorun olduğunu söylediler. Yolsuzluk davası açılmış, 2 yıl önce ilde ne kadar görevli varsa, adı karışmış herkesi açığa aldılar.
Okulda sorun çözülmedi hâlâ.
Okulun inşaatında, su kaçağı var. Her ay okulun kullandığı suyun 10-20 kat daha fazla su faturası geliyor. Tüm yetkililere başvuru yapıldı ve sorun çözülemedi. Etrafınızdaki okullara 2000-2500 lira su faturası gelirken bize 20-30 bin civarında fatura geliyor.
1.5 senedir belediyesi, ilçesi nereye başvursak çözemedik.
Bu durumu ortaya çıkaran da memur mesela, çözmeyen de memur, bu okulu bu şekilde teslim alan da memur.
İşini düzgün yapan birine ödül vermek yerine sorunu çözümsüz bırakmak benzer durumlara örnek teşkil etmiyor mu?
Kaldı ki bu anlattığım sadece küçük bi örnek.
Prim vermek şorda dursun, çalışanı cezalandıran, çalışmayanı, çakalı ödüllendiren bi sistemde asgari ücret vererek tam olarak neleri çözmeyi istiyorsanız, şansınıza küsün. Sizi de önerinizi de parlak zekanızı da gölgede bırakacak dümenler çevirenler var maalesef...
Sığırı ıslah etmek söylediğinizden çok daha kolay şekilde yapılabilir. Islah konusunda sonuna kadar katılıyorum size ancak yöntem olarak işe yarar olmadığını düşünüyorum.
Bol kazançlar!
Adana'dan selamlar, çok sıcaaaaah!!!