Taşınacak yazmıyor,taşıyıp Pınar gyo gibi bir şirket kurması ve arsasına gökdelenler yapmasının bir çözüm olabileceği belirtiliyor.
Yani kısa vade de olabilecek bir çözüm değil,ben uzun vade düşündüm.
Printable View
Buda Kemerburgaz yolu üzerindeki Ayazağadaki arazi....
Yanlış bakmadıysam 20 dönüm (civarı) arazi...
Kagir depo ve Tarla statüsündeki araziler...
Dağın başı buralar yaw...
Buraların villa/konut için projelendirmesi için en az 20 yıl gerekli...
https://i.hizliresim.com/1nk1vs2.png
Saygılar/Başarılar....
28 Mart Olağan Genel Kurul toplantısına katılacak yatırımcıların şirketin durumu ile ilgili tepkilerinin olabileceğini düşünüyorum.
Bakalım zaman neyi gösterecek.
Ytd
Sayın arkadaşlar isteyen satar, isteyen alır...
Ben büyük fırsatı gördüm ve aldım.. İsteyene inşallah 100 liradan satarız, az bir zaman sonra.!
Bol kazançlar olsun!
Merhaba pınar süt ailesi üstadların yazılarını okuyor bunlardan güzellerini alıp değerlendirme fırsatı buluyorum
hakaret içeren sözler bize bir kazanım vermediği gibi bu mübarek ramazan ayında çok kırıcı oluyor bu platformda
paydaşlarımızla en iyiyi en güzeli en doğrusu ile bilgiler alabilir ve buna göre yatırımlarımızı yönlendirebilirsek siz değerli
üstadlara müteşekkir oluruz.Yorum yapan üstadlara söylüyorum hepiniz emek ve zaman ayırıp bize bilgiler veriyorsunuz
çok kıymetlisiniz bunun için minnettarız sağ olun var olun başta acemşah hocam olmak üzere sakın yanlış anlamayın kendisini bire bir tanımam
adamı falan değilim ama paylaşımlarından iyi hisseler aldım iyide kazandım, hocamın pınar süte yazdığını görünce o kadar mutlu olmuştumki ben burada
daha eskiyim demekki doğru yoldasın dedim kendi kendime Sevgiler kalın sağlıcakla
Şu gayrimenkuller meselesi..
Dudullu'daki dağıtım merkezi zaten ilk önce değerlendirilebilecek ve kentin yaşam bölgesi içinde kaldı. Bu arazinin ederinin şu an
pınar süt 'ün borsa değeri 70 milyon dolar olması karşısında 100 milyon dolarlar civarında bir ederi olabileceğini değerlendiriyorum.
Dudullu arsası ile beraber İstanbul'da kıymete binen diğer bir yer Kâğıthane deresi kenarındaki Ayazağa dağıtım kompleksi, buradaki yapılaşmayı 20 yıldır takip ederim, Bölge artık M2 yerleşim bölgesi ilan edildi, bölgedeki 2 taş ocağı kapatıldı. bölgede ticari faaliyette bulunan lojistik şirketlerine başka yerlerde faaliyette bulunma ihtarları cekildi.
Bölge dağ başı gözüksede bölgedeki değerli gayrimenkuller, üniveristeler, hastaneler ve iş merkezleri ile İstanbulun diğer akslarına olan yakınlığı ile değerlenmeye devam ediyor. Bölgede, Pınar dağıtım merkezine bir kaç yüz metrelik mesafede EİS Eczacıbaşı, artaş inşaat ile arsasında ve eski İETT garajında Kiptaş bir ortak ile Proje İnşasına başladı, Gayrimenkul ve inşaatcı şirketlerin Pınara burası için en az 100 milyon dolar teklif edebileceğini düşünüyorum.
Bölgede emlak fiyatları şimdilik o kadar pahalı değil, Ormanın kenarında oluşu, İş olanaklarına yakın oluşu, derenin ıslahı ile güzel bir ambiyans arsayı değerli kılamya devam edecektir. Bçlgedeki Projelerde 1+1 daire 10 milyon Plus, 2+1 daireler 20 milyon plus
3+1 daireler 30 milyon plus ve 4+1 daireler 40 milyon plus mertebelerinde dir.
Pınar Sütün ilk başka işletme sermayesi için bu değerli arsaları nakite döndürmesini beklemekteyim.
Bölgedeki İmar gelişmeleri 30 yıllık mevzu.. buradaki linkten inceleyebilirsiniz..
Bool kazançlar olsun!
https://www.kentselstrateji.com/wp-c...11_Cendere.pdf
[IMG]https://i.hizliresim.com/flz951q.jpeg[/IMG]
Kısacası ve Osmanlıcası ile
Bu iki gayrimenkul ile 1 hisse başına 25 ila 30 TL arasında nakit girdi sağlanabilir.
Ve bu sürecin yakın olduğunu düşünüyorum.
Bu kadar pınarsüt yazısı yeter, Biraz Tınaztepe Sağlık Holdingimle ilgileneyim..
Kalın sağlıcakla...
Yeni iş modelleri geliyor, böyle getir götür online pazar işleri değerli olabiliyor. En çok abonelik kelimesini sevdim.!
https://i.hizliresim.com/tj1jyrs.jpeg[/IMG]
Haber metninde Elektronik Para iması var gibi...tam olarak ne çıkaracak acaba? elektronik para çıkartırsalar ismine DİNAR tan etkilenerek PİNAR diyelim....
1 PİNAR =1 Litre tam yağlı kutu Süte eşit mi olacak ?
İlginç!
Herkese selamlar....
2025/1ç Kar Tahminlerimi paylaşmak istiyorum sizininle...
Öncellikle iyimser bir tahmin bu
Defansif değil...
Mantığını paylaşayım
1)Çiğ Süt fiyatları geçen sene ocak ayında 11 tl imiş şimdi 17 tl
%54 lük bir artış....
Pnsüt ün bunun %50 lik kısmını sattığı ürünlere zam olarak yansıttığını kabul edelim
2)Geçen sene 62 ton ürün satmış,biz 70 ton sattığını kabul edelim...
3)Geçen sene Brüt Kar Marjı %10 imiş ,bunu aynen kabul edelim...
4)Diğer maliyet kalemlerini göz kararı arttırdım/azalttım...
Bu durumda 2025/1Ç Kar Tahminim....
Ciro=4,387 milyar tl
Brüt Kar=438 milyon tl
Fal .Karı=133 milyon tl
Fin Gid.Ön.Kar=185 milyon tl
Vergi Ön.Zarar=435 milyon tl
Vergi Gideri=20 milyon tl
DÖNEM ZARARI=455 MİLYON TL....
İyimser bir tahmin olduğunu tekrar etmem lazım...
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
Saygılar/Başarılar.....
pınar online denilen şaheserin whatsapptaki takipçi sayısı 2k civarı(1k civarı zaten çalışan var .d ailelerini saymıyorum) ve ortalama gönderi başına beğeni sayısı 1 veya 2 buradan bu platformun kullanıcı sayısı ve cirosunu tahmin edin siz.
ve ilgili haberde hiçbir rakamsal veri olmayıp yüzdelik artışlar üzerinden algı yapılmış. 10 bin cirosu olsa ve 20 bine çıksa bu da yüzde 100 artış demektir. 1 tl den 3 tl ye çıksa bu da yüzde 200 artış yapar.
Gaymenkul tartışmasına dair söyleyeceklerim var ancak Galatasaray ın Florya ihalesi var bu ayın sonunda...
Tapu da 41 dönüm(Özbek in söylemesine göre 69 dönüm)
Orada oluşacak fiyata göre değerli fikirlerimi tekrar sizinle paylaşacağım....
Saygılar/Başarılar.....
Zuhahahahaaaaa.....:halay:
Zuhahaaaaaaaaaa:party:
Sandelyeden düşüyordum gülmekten....:oleyo:
Zuhahahaaaaaa:kahkah:
:kmk::evil::yahoo::rules:
Uzun zamandır böyle katıla katıla güldüğümü hatırlamıyorum...
Sn Çaylakborsacı hepimizi güldürdünüz ya Allah da sizi güldürsün....(Amin)
Saygılar/Başarılar.....
Zuhahahhaaaa:whistling:Alıntı:
caylakborsaci; ve ortalama gönderi başına beğeni sayısı 1 veya 2 buradan bu platformun kullanıcı sayısı ve cirosunu tahmin edin siz.
Lan biz de Bakkal Mehmet Efendiye 1 veya 2 defa tşk ediyoruz alıverişimiz bitince...
Hatta bazen halini hatrını bile soruyoruz...;Nasılsın Mehmet Abi? diyoruz...
zuhahahahahhaa:vk:
Bakkal Mehmet Efendi > Pınaronline ...
Saygılar/Başarılar....
elinde 1 lotu olmayan kişiler elinde binlerce lotu olanlara akıl vermeye kalkıyor......derdiniz nedir anlamadım....hele bi lotunuz olsun öyle oturun masaya....
Şimdi sen gel durum böyleyken bu adamın yaptığı gayrimenkul hesabına güven.
Bilgim olmamakla birlikte oradan da koca bir fiyasko çıkma ihtimali yüksek.
O kadar halka açık gyo hisseleri ve bunların arsaları stokları gökdelenleri avm leri varken ve 10 da bir fiyatlanan gyo bile varken gıda şirketinin karlılığını değil de gayrimenkulünü konuşmayı ahlaksızca bulurum ben.
hisse net arşivine gidip acemşahın tüm gönderilerine ulaşıp okuyabilirsen.....sorduğun soruların cevaplarına ulaşırsın....bilgim yok ama fiyasko olabilir diyorsun....gyo şirketleri ile bunu karşılaştırıyorsun....bir söz var alimi ancak alim tanır......gidecek çok yolunuz var......en azından edepten başlayabilirsiniz.....
Umarım yakında hayırlı olsun derler...
“Kirada 40-100 bin liraları duyunca şaşırıyorum†- Dünya Gazetesi
[IMG]https://i.hizliresim.com/68nmfxv.jpeg[/IMG]
Gıda şirketini yönetenler çok ahlaklı olunca zararda olan mağduriyeti olan vatandaşta bi çare gayrımenkul hesabı yapması ahlaksızca mı oluyor? Kendi adıma ileride izmirdeki arsası için olası bir değerlendirme veya bir gyo ortaklığı neden olmasın diye düşünüyorum.
Benim yazmamla olacak işler değil zaten.
Hem gıda işini düzeltsin hemde farklı projelerle yan gelir elde etmesine kim itiraz eder.
Merhabalar.
Şirketle, sektörü ile vb. ilgili fikrim yok.
Sadece 2025/1Ç ise projeksiyon, yararlı olabilir diye okuduğum bir haberi yapıştırayım:
"TÜSEDAD çiğ süt için tavsiye fiyatını açıkladı
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) 1 litre soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatının 25,20 TL/lt olarak açıklanmasını önerdi."
https://www.ekonomim.com/ekonomi/tus...%20%C3%B6nerdi.
Bol kazançlar.
EK: Yıl meselesi almış gitmiş. 2026/1Ç olarak algılamışım. Zaten 2025'te olduğumuzdan...
Yukarıdaki gönderi yok sayılabilir.
Selamlar....
1Ç in bitmesine 18 gün kaldı....
Bu çiğ süt fiyatı 1ç.e yetişmez....(kabul de edilmez ya...)
Çiğ süt fiyatları da iki ucu b.klu değnek....
Çiğ fiyatları artınca şirketin ciro artıyor ancak bu sefer tüketici ucuz(ve/veya yağsız) ürünlere kayıyor....
Arttırmazsan bu sefer çiftçi eziliyor...
Arttırmazsan bu sefer şirket yüksek enflasyonlu dönemler de reel olarak zarar ediyor....
PINAR ORTA DİREĞE ÜRÜN SATIYOR,ORTA DİREĞİN DE ALIM GÜCÜ YAMULDU....
NET ....
PINAR IN SORUNU YAPISAL YAPISAL....
Saygılar/Başarılar....
Eskiler bilir yeniler için....
Bunların "SÜSLÜ SELİM" diye bir patronları vardı....
Yurt dışında öldü....
Cenazesi ortada kaldı...
Bu SÜSLÜ SELİM;akp i övücü laflar etmişdi....(boykot o zaman yapılmışdı)
Al sana akp YAŞARLAR...
Senin hedef kitleni paramparça etti akp...
Beter ol...
Üzülüyormuyum?
Üzüleni sevsinler....
İflas ederse zil takıp oynarmıyım?
Bilmiyorum....
O günden beri evime Pınar ürünleri sokmam...
Saygılar/Başarılar
ben sütünü arada tüketiyorum ama bu tamamen hisse tuttuğum dönemden kalma bir alışkanlık.
başlığa girmek de öyle.
eskiden kalma bir durum. (takip ettiğim bir hisse değil)
takip ettiğiniz bir hisse değilse neden yorum yapıp insanların rızkına engel oluyorsunuz. Acemşah yataş adel asuzu dgate gibi hisselerle çoğu kişiyi zenginler sınıfına soktu. merak edenler geçmişe dönük arama yapıp hepsini bulabilirler. bu başlıkta yazanlara benzer o hisselerin sayfalarında da benzer eleştiriler vardı. ama sonunda hep o haklı çıktı.
Geçmişte daha bir çok hissede böyle şöyler yaşandı, insanlar çok farklı açıdan bakışı kendi kalıplaşmış düşüncelerinden farklı olduğu zaman doğal olarak tepki veriyorlar.
Borsa iki çizgi de değildir yada iki rakamdan ibaret değildir.
Borsanın son iki yıldır en iyi bilaçosuna sahip Tınaztepe sağlık tnztp kodlu şirket portföyünde mesela ama insanların kalıplaşmış düşüncelerinde bir aşağılama bir hor görme var;
Adel 8 liradan 800 liraya giderken dediler bana hep iki kalem bir silgi ne olur bu dan?
Yataşta ya ne olur iki yorgan bir yatak?
Otkarda, Afon cimentoda, Alcatelde, derinıdda , maaltta, Asuzuda ,nugyoda vs vs hep bir aşagı hörme hali mevcut.
Tınaztepe işte 3..5 hastane bir AVM bir otel iki üç değerli arsa, bir sağlık temalı üniversite ...
Bundan bir halt olmaz..
Ama işte borsanın en iyi bilançosuna sahip önümüzdeki 5 yıldada en iyi bilançoya sahip olacak.
Pınar süt ve gıda birleşik düşündüğümüzde 1 milyar dolara giden bir ciro.
Son 5 yılda şu an ki borsa ederi kadar yatırım yapmış bir büyük dönüşüm içinde
Ve İstanbul'daki artık boşaltıp satmak veya başka sekilde degerlendirmek zorunda olduğu iki arsanın bir hisse için bile 25 lira 30 lira katkı yapabileceği bir varlıklar silsilesi..4 fabrika büyük bir pazar payı gübreden balığa bir cok iştirak hatta elektrikli araçlar sarj günes enerjisi şirketi bile varken..
Hissenin 8 lira oluşu büyük bir fırsattır.
70 milyon dolar şaka gibi ama büyük bir zenginlik fırsatı
Efe din 1 hisse başına 5 lira zarar acıklamış ..iyi işte bu büyüklüğünün göstergesidir..faizler düşüyor
Yarın hisse başına 10 lirada kar elde edebilir demektir.
3 kurumda 70 milyon hisse var maliyetleri 300 milyon dolar ortalamada 1 hisse başına 40 lira civarında bir de bunun dolar bazlı enflasyon maliyetleri var hesaplamalarına göre 120 TL rekativ bir maliyet..
Hisse 8 lira.. ne olur pınar sütten?
Süt şekil değiştirerek 10.000 yiyeceğin içinde peynir oluyor tereyağ olarak..süt tozu krema vs vs olarak bir Emtia... Emtianın global xapta fiyatları artarken bir değeri var? Süt ve süt ürünleri neden küçük görülür bilmiyorum?
Ben 100 liraya gelince satarım.. 120 lira maliyeti olan düşünsün...
Bol kazançlar diliyorum...
Toplantı tarihinden önce yatırımcılarını mutlu edecekler mi,az bir zaman kaldı.
Maliyet düşürmek için güzel fırsat verdi diye düşünüyorum.
Al sat tut tavsiyesi içermez paylaşımlarım.
Yaşar grubunda beklenilen varlık satışları başlayacak gibi duruyor. Viking kağıtta sahip oldukları 4.2 milyon lotu borsaya Kote ettirmişler.
Umarız bu özellikle, İstanbul'daki değerli arsalardan bir iki tanesini satarlarda bir adet hisse başına 25- 30 TL kasaya girer.
Bol kazançlar dilerim.
O sırada vking tahtası :oleyo:
https://i.hizliresim.com/aee8l17.png
Madde madde....
1)Bir sabremedin gitti....
Bir dur la,motorun soğusun....
Bu ayın sonunda Gs nin Florya ihalesi var bakalım nerede oluşacak fiyat...görelim...
2)İett Ayazağadaki 50 dönümlük garajını 2021 yılı Eylül ayında 1.2 milyar tl den ihaleye çıkmış...
2021/Eylül dolar kuruna bölersek ?
130 milyon dolar mı ediyor?
Dolar enflasyonu ile 150 milyon dolar diyelim....
Pnsüt arazisi 20 dönüm gibi görünüyor...
İett nin yarısından bile az....
Staddan daha da uzakta....
75 milyon dolar alsak,onuda 1 dolar= 37 tl hesabı ile 75x37=2,7 milyar tl eder...
Onu da hisse sayısına bölsek
2.7/314=8,83 tl eder
Hisse başı 8.83 tl eder...
Hani burda müteahhatin payı?
30 u nerenden uydurdun?
3)Yaşar Holdingin 12 milyar tl civarı görünen finansal borcu var...
Banka illaki kendini garantiye almıştır...
Bu araziler ipoteklimi?
"31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla. Şirketin in almış olduğu kredilere istinaden arazi ve binalar ile makine, tesis
ve cihazlar üzerine verilen herhangi bir ipotek bulunmamaktadır (2023: Yoktur)."
Pnsüt arazileri ipotekli değil demek ki....
Güzel.....
Birde ipoteği kaldırmakla uğraşmıyacak...
4)Esenyurt a yeni depo/lojistik merkezi yaptılar,dolayısıyla Kemerburgaz yolundaki araziyi değerlendirebilirler gibi duruyor
Avrupa yakası dağıtım ağı tamam...
Ümraniye de ki depo şehrin tam göbeğinde
Anadolu yakasında yeni bir lojistik merkezi kurmadan bu araziyi nasıl satacaklar?
İlginç...
Oradan sonra Gebze ye kadar ucuz arazi bulamazsın....
Gebze den süt mü dağıtılır yaw?
5)Artık ilkokul çocuğu bile anladı ki Yaşar ların bir aksiyon alması gerekiyor...
Hiç bir şey yapmamasından sa (iyi) bir şeyler yapması hisseye pozitif yansıyacaktır...
Biraz ağır ol da molla desinler...
Sana saygı da yok başarılar da
Şu başlıkta doğru dürüst tarafsız yazan biri varsa o da tengri han dır zannımca.
Hesabı aşağu yukarı doğru yapmış keza son bilançoda da zaten 2.7 milyar tl olarak görünüyor arazi/duran varlık kalemi. Hisseye ekstra yansıması nasıl sözkonusu anlamadım. Zaten defter değerine yansımış.