3.40'dan almayı başaran var mı?
Printable View
3.39 dan alan bile vardır şahsen ben 3.41, 3.44, 3.51 den aldım 3 kere.3.55 altına düşerse okuturum yoksa bozmam :) amaç eldeki doları çoğaltmak yoksa tl ile işim olmaz.
Tabiki elde 500 bin tl tutuyorum faiziyle dolar almak için
Amaç 2 senede 1 milyon dolara ulaşmak bakalım dhaa çok yolumuz var dolar 3.56 bana 250 bin usd civarı lazım daha bu hedef için.
Devamlı al sat yaparak ulaşılamayacak bir hedef değil. Bu işi bilip riskini alabiliyorsanız mantıklı. Benim arkadaşlarımdan biliyorum al sat ile 1 yılda dolar bazında paralarını %15 oranında arttırmışlardı. Benim onlardan gördüğüm düşerken de satıyorlardı. Yani mesela 3,50' den aldılar 3,45' e indi. Zararına satıp 3,40' a inince tekrar alıyorlardı veya yanlış tahminlemeyle zararda olabiliyordu. Yani 3,50 bandına tekrar gelip yükselişe devam ediyordu. Yani diyeceğim o ki risk alabilen ve soğuk kanlı bir yatırımcı profiliniz varsa vadeli mevduatla uğraşanlara boşuna uğraşıyorsunuz ne imkanlar var diyebilirsiniz. :)
29/082017 Tarihinde USD kurunun 3,44 TL ye oradan en fazla 3,38 TL ye ineceğimi öngördüğüm hesap modelim... Arz ederim....
Sayfa 83 Tarih 28/08/2017
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Müneccimle bir akrabalık mı var?
Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
USD da Türkiye'de hem siyasi hem ekonomik tüm pozitif şartlarda 3,31 TL yi dip olarak; onu da en fazla 48 saatlik görüyorum. 3,31 TL yi görür görmez 3,35-3,42 TL bandında 1 ay dolaşır. Tekrar 3,30 ları görmez... ABD Enflasyon datasına göre şekillenir... ABD enflasyon datası kötü geldiği sürece önümüzdeki zirve 3,47 TL olucaktır.
Lakin enflasyon datasında en ufak bir kıpırdanma da sabah 3,35 TL olan USD ı 3,52 TL de görmek de yarım iş gününe bakar.. Müteakip ABD verileri iyi gelmeye devam ederse yıl sonu 4,30 TL yi dahi görebilir...
USD ın tek desteği Enflasyon verisidir...
.................................................. .............................
Sayfa 117 de USD ın en fazla bir ay 3,35-3,42 TL arasında dolaşacağını ögörmüş yeniden 3,47 TL ye yükselip ABD verilerine (Bilanço-Faiz Artırım-Enflasyona) göre yükselebileceğini yazınca SN.Faruko tarafından MÜNECCİM likle suçlanmam...
Bunları yapıştıracağımı ve sizi ilan edeceğimi her yazımda söylemiştim...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
31/08/2017
Bu da Sy 137 de.. Bloomberght BIST uçucak kaçacak derken ben en fazla 112000 diyorum...
Daha çok var da sanırım yeter...
Bol kazançlar...
Memur Değilim ancak şu Gerçeğin farkındayım ÇOĞU esnaf kobiden hatta bazı fabrikalardan bile daha fazla vergi verir. Esas hırsızlar dışarda..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
11 eylul acilis 3. 39xx bankadan 3.40 asagi alinmaz.
3.38xx igne atmis ama oradan alinmasi imkansiz.
Gösterge faizi fişekledi.
http://www.bloomberght.com/tahvil/faiz
GÜNİÇİ EN YÜKSEK: 14,96
çok ciddi vergi artışları açıklanıyor. Naci Ağbal açıklıyor.......................
Bankalara kurumlar vergisi : %20 den %22
Gelir ve ücret 3. kademe vergisi kademesi %27 den %30 a
kira götürü indirimi %25 ten %15 e (çok ciddi bir düzenleme)
Firmalar kar dağıtmasa da içeride bulunan sermayeye %1 vergi uygulanacak
Binek otomobillerde ötv %40 oranında arttırılacak.
Daha çok ciddi vergi artışları ve düzenlemeler geliyor...............
bildiğin osmanlının son dönemlerinde savaşa girmeden önce vergiler artırılırdı, şimdi de vergiler artırılıp savunma sanayine aktarılacak. aselsan almak lazım
kurumlar vergisi %20 den daha düşük olacak noktasından % 22 ye artış noktasına nasıl geldik?
Teşekkür ederim..... Hatta uçaktan inmiş, Esenboğa da cep telefonu ile almıştım... Ancak ben USD da öngürüm en fazla 3,44 idi belki 3,38 TL olur diye defalarca demiş ve alay konusu edilmiştim.. O insanlar buraya yazmıyor şimdi..
3,10 TL ye oradan 2,80 TL ye gelecek 3,40 TL lerden USD satmayanlar çok pişman olucak diye yazanlar 50 sayfa öncesi mevcut. Lütfen o sayfaları da okuyunuz. Ve ne denli saçmaladıklarına şahit olunuz. Tipe bak diyenler, yoruma bak diyen, müneccimle akrabamısın diyenler gırla idi..
Şu an bir tanesi cevap yazamıyor.. Çünkü buraya yazdıklarımı özelden birkaç insan iyi biliyor ve okuyor.. Her ne ise bol kazançlar dilerim...
Son dakika haberler
şimşek: Mevduat faizinin yüksek seviyesi kredi faizlerine yansiyor
şimşek: Hazine'nin finansman açısından bir sıkıntısı yok
ağbal: Kira gelirinde götürü gider oranı yüzde 25'ten yüzde 15'e düşecek
ağbal: şans oyunlarında vergi kesinti oranı %10'dan %20'ye çıkacak
ağbal:tüm vergilerden savunma sanayine daha fazla pay veren bir düzenleme getireceğiz
ağbal: özelleştirme uygulamalarına devam edeceğiz
Konut kiraları ya artar ya da millet aldığı kiranın 3'te birini vergi olarak vermemek için elindekini satar kurtulur. Konut al kiraya ver durumuna darbe .
Cari açığımızın gırtlağı geçtiğinin kanıtı: otomobilde ötv yüzde 40 artırılıyor. Dolar mevduatçılar bayram edebilir.
Konut kiralarını artması ancak kiracıların kayda değer gelir artışı ile olur. Bunun olması bana göre çok zor. Hatta bu denli boş kiralık ev varken fiyatları arttırmak evin boş kalma süresini uzatarak daha fazla zarar getirebilir. 2. belirttiğiniz ihtimal daha olası. Ama bu durumda da alan ne yapacak?. Zira alım gücüne sahip olanların zaten en az 1 evleri var. 2.yi mutlaka kiraya verme amaçlı alıyor. Bugüne kadar 3-4 ev alıp (yazlık hariç) her ay birinde yaşayan pek görmedim.
Bu karar sizce konut fiyatlarını nasıl etkiler?
Gelir vergisindeki artis memur maaslarinada düşürmezmi
Kira gelirleri biraz dusecek. Kredili alip kiraya verenler biraz zorlanabilir. Malum kirasini odeyen kiraci bulmak da zor. Ama emlak zaten rasyonel bir piyasa olmadigi icin cok da etkili olmaz bence. Insanlar emlak alirken cennetten parsel aliyor gibi imanla aliyorlar. Sadece krediyle alip kirayla kredi taksidi odeyen kesimi etkiler.
Adamların açıkladığı ovp ye bak..sadece vergi artışı:) şaka gibiler gerçekten..
Herşeye zam ve enflasyonda hedef yüzde 5 !!
yine bize giriyor ücretlilere.
% 27 iken % 30 demek, maaşından % 3 daha fazla kesinti, % 3 de zorunlu bes vardı. ohhh miss.
MTV % 40 artıyor, onda da sana bana giriyor.
aklıma kötü senaryoda, 2019 seçimleri ertelenebilir mi diye düşünmüyor değilim.
Fiyatların enflasyon altında artmasına sebep olur, arzı artırır. 500bin lik evden en üst vergi kademesindeki birisi için emlak vergisi o bu masraf çıktığında 1600TL aldığınız kiradan cebinize 1000TL civarı kalacak. Kira çarpanları iyice artmış olacak. Kira almak zaten anlamlı değildi artık hiçbir anlam taşımayacak
ABD de dahi vergiden sonra net 180-200 çarpanlı giderken burada 500 çarpan.
Yani kira alayım mantığıyla hareket eden alıcılar bitti bitecek duruma gelecek.
Vergiler halkta fakirleşiyorum hissi verecek ve dolayısıyla harcamalarını kısmasına yol açacak, geliri çok olanda dahi bu geçerli oalcak. Psikolojik olarak fakirleştiğini hisseden insan parası olsa dahi harcamalarını kısar.
Harcamalar kısıldıkça ekonomi iyice sarpa saracak.
218miyar TL KGF kredilerinin ve piyasayı hareketlendirmek için yapılan bütçe harcamalarının faturası halka çıktı beyler bayanlar.
Borsa bu vergi paketinin açıklandığı andan geçerli olmak üzere 1100 puan düşerek cevap verdi. Ford ve tofaş hisseleri çakıldı.
Bunlar gerçek krizin ayak sesleridir.
eskiden alkol ve sigaraya zam gelirdi. şimdi ayar bozuldu
IMF ile Standby yapsak bu olurdu !!!
Powerpc şu anda i've got the power şarkısıyla dans ediyordur bize bakıp
power'ın dansı dolar 3.8'in üzerine çıktığında başlayacak. Zira o zaman power haklı olmanın verdiği özgüven ile foruma dönecek.
power'ın anısına......
Gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak.......
https://www.youtube.com/watch?v=dOb8ENteXn4&t=115