dolar short yok.
ama bir iki hisseye ufak giriş yaptım.
Printable View
bazen buralarda da sevimsiz yazışmalar oluyor.
ama hisse başlıkları çöp resmen.
Orada yazan spekülatör manipülatör (yazarak bu ikilisini etkileyeceğini düşünen açıkgöz enayi) patron yandaş cepci..
Her tür adam var..
Dalgasına yazan da var..
Çakılacak düşecek uçacak yakında 5 tl cart curt..
Oraları okumak yazmak zaman israfı..
Şöyle bi göz gezdirmek yeterli..
Aradaki bilgi kırıntılarına erişmek için ..
Mesela hissenin eskileri 3 sene önceki bir olayı anlatır..Şu bu..
Yoksa dediğin gibi tamamen çöp
Bu dolar kuruna rağmen BORSA henüz güm!! olmadı..
İç güveysinden hallice gidiyor..
eurusd de 1.15 1.18 bandına girmek üzere..
Dolar 4.29 dan 4-5 kuruş gevşedi ama bitti bu iş hedef 4 cart curt demek için yeterli veri yok henüz
Yukarı isteğinin bittiğine dair en küçük bir işaret yok..
Çok zayıf olarak borsadaki nisbeten!!! dik duruş diyebiliriz
Kasım ayında da 3.94 98 lerde gezinirken borsacı çocuklar morallerini hiç bozmuyorlar diyordum..
Şimdi şartlar değişik + borsa asla kendini tekrar etmez..
Çok ucuz kalmış banka hisseleri var..
Halk ve ykbnk dikkatimi çekenler..
Diyeceksin ki halkb da dava süreci var..Bu diğer bankalarıda etkileyebilir..
Eee zaten ondan ucuz..
Hiç birşey olmasa idi güllük gülistanlık bir ortamda da ucuz mal olmaz..Mantık yane..
Sanayi hisselerinden çıkılıp bankalara giriliyor gibisinden biri izlenim içerisindeyim..
Baskı ile mal toplama derdindeler gibi me geliyor..
Kendi görüşümdür..Ona göre değerlendin..
Süper de yanılabilirim..
gundi uçaklar boş çıktı ya...:28:
dolar hedefim kısa vade uçak gelmezse 4.46.
gelirse 3.96.
yatırım tavsiyesi değildir.
Speklerin (kırmızı çubukların) sıfır çizgisini kesmesi, piyasada ruh halinin (sentiment) değişmesi olarak yorumlanıyor.
En güvenilir dönüş noktaları da, speklerin aşırı uçlara savrulduğu zamanlarda görülüyor.
EURUSD için aklıma gelen ihtimaller şöyle:
1) Spekler, dolarda aşırı alıcı oluncaya kadar trend devam eder. Bunun olması için, kırmızı çubukların sıfır çizgisini kesip, aşağıya doğru iyice gitmesi gerekiyor. Bu, bana göre, esas senaryo.
2) Spekler pozisyonlarını azalttıktan sonra, sıfır çizgisini kesmeden, EURUSD yükselişine devam eder. Bu senaryoyu beklemiyorum ama piyasada benim beklemediğim çok şey oluyor! :) Hata yaparsam, bari zamanında farkedeyim, diye, bu opsiyonu da göz ardı etmemeye gayret ediyorum.
http://s01.geekpic.net/di-EFHM9V.png
-------
Son karar ABD devletinin. Luke Gromen, doları korumak amacıyla, ABD'nin "dünyayı yakmaya" hazırlandığı görüşünde. Bundan kasıt, riskli varlıkların satış görmesi! :)
http://s01.geekpic.net/di-BEILM5.png
Altın belki bir parça ama petrol fiyatları yükselen dolarla bile düşmüyor, hatta artıyor..sebep Trump'ın ayın 12'sine kadar İran'la yapılan anlaşmayı iptal edip, yaptırımlara devam kararı alma beklentisi..
Olay sadece yaptırımlar değil esasen..böyle bir adımla Ortadoğu da gerilimin artıp, özellikle İsrail-Lübnan-Suriye hattında yaşanabilecek sıcak çatışma ihtimalleri..
Şu sıralar ABD-İsrail-Suud hattı canlı gözüküyor..diğer taraftan anlaşmanın iptalinden sonra Irak'taki ve Suriye'nin kuzeyindeki ABD birlikleri pek rahat edemeyecek anlaşılan..etmesinlerde zaten..:cool:
Yukarıdaki tür gelişmeler sonucu petrol fiyatları nerelere çıkar tahmin etmek zor..ancak bizler (ve global açıdan) pek iyi sonuçlarının olmayacağı açık..YTD..
ABD'yi severiz, sevmeyiz ayrı konu ancak rezerv paraya sahip bir ağır ağbinin doları korumak adına dünyayı yakmak gibi bir niyet taşıması fazla komplo teorisi geldi bana..önemli olan sistemin yürümesidir, sistem olmazsa rezerv parada olmaz..ha dolar, çıkarlar korunmaz mı..korunur, ayrı konu..
Buradaki kasıt riskli varlıkların satış yemesi değil..ABD'nin Çin'in hamlalerine karşı cevap vermesi halinde riskli varlıklarda sıkıntı yaşanması, yara alması..hele bu global ortamda haddinden fazla riskli varlık olduğu düşünülürse!!
Ağır abi öncelikle kendi çıkarlarını koruduğu kadar finansal sistemin çıkarlarını da korumak zorunda..aşağıda globalde banka dışı kesimin dolar cinsinden borçları verilmiş..birde ABD dışı borç verilen bankaları bu tabloya ekleyelim..
http://fs1.directupload.net/images/180505/whqsp4yo.jpg
Trilyonlarca dolar..kim verdi bunları; batının bankacılık sistemi..yani olay tek taraflı değil..bu trilyonlarca dolar para geriye dönmezse, bırak batının bankacılık sistemini, kendilerinin bile ayakta kalması zor..
Yoksa örneğin K.Kore gerekçesiyle ÇİN'in büyük bankalarına İran benzeri yaptırımlar uygula, seyreyle gümbürtüyü bak neler oluyor..bunu ABD düşündü ama fiiliyata geçirmedi, yada geçiremedi diyelim..
Yine bir örnek..Rusya'ya bu kaçıncı yaptırım..sayısını unuttum ama son yaptırımda ABD hazine bakanı Rusya'ya borçları/borçlanmaları üzerinden herhangi bir yaptırım uygulamadık, çünki bulaşıcı etkileri var demişti..
2016 başlarında ise FED yapacağı 3-4 faiz arttırımlarından dolayı baktı ki ÇİN ve diğer EM'ler tengildemeye başladı..Yellen teyze birden güvercin oluverdi, hatırlayın..bunlar sistemin korunması için aklıma gelen bir kaç örnek..
Yoksa maalesef dolar onların parası ama öncelikle diğerlerinin sorunu..düzen bu hale geldi..selamlar..
Luke Gromen'in analizi hakikaten kayda deger :) 50 dakikalık podcastı https://www.theinvestorspodcast.com/...s/luke-gromen/
Şöyle bir başlangıcına baktım..doların inişe geçmesi konusu işlendiği için devamını getiremedim..daha doğrusu Yuan'ın doların yerini alması fikri bence önümüzdeki on yıllarca pek mümkün değil..
Kısaca Yuan'ın dünya ticaretindeki payı %2'yi geçmiyor şu an..sermaye kontrolleri uygulayan, yönetimsel anlamda dışa kapalı bir ekonominin rezerv para olarak doları yıkması epeyce zor gözüküyor..ayrıca milyonlarca insanının geçiminin ABD'nin vereceği dış ticaret açığına bağlı olduğu bir ülkenin parası pek rezerv paraya müsait değil bence..Olsa Euro diyeceğim ama oda zor..yani doların rakibi gözükmüyor ufukta..
Yukarıda belirtildiği gibi ÇİN doları tahtından indirmek için çeşitli adımlar atsada, ABD'den ben pek karşı hamle geldiğini görmedim..bence ABD pek dikkate almıyor şimdilik..ancak alacak olur ve karşılık vermeye kalkarsa dünya başka bir atmosfere girer sanıyorum..bu durum yine yukarıda Occhiali'nin yazısında Luke Gromen tarafından belirtilmiş..
Kısa bir süredir Luke Gromen'i takip ediyorum. Renminbi'nin doların reserv konumunu sarsacağı yönünde görüşü var, yerini almaktan ziyade ilerde sdr İmf'nin sepet para birimi reserv olarak belirlenir... Petroyuan'a geçilmesi bu sürecin başlangıcı, üstelik çin 4-5 yıldır abd'nın acıgını artık finanse etmiyor satış yok ama tahviller üç aşagı aynı seviyede... ABD son günlerde Çin'e heyet göndermesi bunun dikkate aldıklarının göstergesi
https://www.centralbanking.com/centr...serve-managersAlıntı:
The survey confirms the continued momentum of renminbi. Respondents on average predicted that it will reach 8.5% of global reserves by 2020 which would represent a very large increase from the latest IMF published level of 1.2% as at end 2017,comments Christian Déséglise, global head of central banks, sovereign wealth and public funds at HSBC, the survey sponsor.
As many as 29 reserve managers contributing to the Reserve Management Trends survey think the yuan will account for 10-20% of their foreign exchange portfolio by 2020
Genel resme bakınca ÇİN'in şu sıralar ABD tahvili alıp almaması çokta önemli bir husus değil..Aşağıdaki resimden dolayı global fonların ABD'ye doğru yönlenmesi çokta olası duruyor..neyse bu ayrı konu..
https://i.hizliresim.com/1J82Ob.png
Power'ın global spekülatörleri batıyorlar mı bilmiyorum ama aylardır söylediğimiz olması gereken oluyor artık..hayal gördürme faslı bitip, diğerlerinin pek bir mok yapamayacağı anlaşılınca acı gerçekler örtülemez oldu..
Ancak bir taraftan QT, diğer taraftan FED'in ılımlı faiz artışları global piyasalar açısından işleri içinden çıkılamaz hale getirebilir..Nihayetinde dolar global fonlama aracı ve bunun tersinir olarak ileride ABD'yede zararlı etkileri olacaktır mutlaka ..dolayısıyla QT'den geriye dönüş yok ama FED'in faiz artışları bu sene olmasada seneye sekteye uğrayacaktır diye düşünüyorum..bir kaç ay sonra FED tarafında güvercin açıklamalar başlarsa şaşırmayacağım..bu noktadan sonra altın daha fazla radara girebilir..YTD..
Geçen ay yazmıştım Nisan ayı ABD hazinesi için gelir ayı idi..dolayısıyla borçlanmalar minumum düzeyde olacaktı..ABD bonolarının faiz artışı için Nisan ayının geçmesini beklemek en doğrusu olacaktı..çünki bir tarafta artan bütçe açıkları diğer taraftan QT'den gelen bono ihraçları faizleri ister istemez yukarı sürecekti..tabii bu konudan bahsederken parite 1,23 civarlarında idi..Şimdi ise DXY'nin güçlenmesi fonlar açısından ABD bonolarını cazip hale getireceğe benziyor..dolayısıyla ABD faizlerinin ne yöne gideceğini bilmek oldukça zorlaşıyor..bileşke vektörel olacak gibi..
Sözde QT geçildi ama tabi sözlü yönlendirmede kaldı. FED'in gıdım gıdım faiz artışıda yanıltıcı bilancoda küçülme yok. Bir MB QE (matbaa calıştırması) durdugu anda başka MB flamayı devralıyor, su akar yolunu bulur..
https://pbs.twimg.com/media/DcgBAM5WkAAzLNJ.jpg
Sevgili Kutsi haklısın, bu iğbneler anlaşmalı..havuzun suyu boş kalmıyor, kalmıyacak hiç..yalnız BOJ'un durumu bellide, ECB sona kaldı dona kaldı gibi duruyor..ECB için ufukta pek çıkış gözükmüyor bence..
Yalnız FED bilançosunu küçülmeye devam ediyor..ancak çok yavaş hareket ediyor ve yaptığını eksik bırakarak yapıyor..İzlediğim kadarıyla Nisan'da yapması gereken küçülme miktarını Mayıs başında yaptı..
https://i.hizliresim.com/D7QEZy.png
ECB'nin cıkması mümkün degil, alımı durdukları anda devlet tahvileri füze moduna geçer.
Martin Armstrong'un yazdığına göre ECB bu yüzden panik modundalarmış..
İtalya'nın bulunduğu durum. AB'den cıkması halinde ekseriyetle Almanya'ya takacağı $500 miliyar..
https://www.themaven.net/mishtalk/ec...qEe01VMLfxSLSg
Şu günlerde Turkiye tamamen #ErkenSecim maratonuna odaklanmis olsada, gelin adim adim yaklasan ve onumuzdeki günlerde dunya gundemine çok meşgul edecek bir konuyu irdelemeye çalışalım?
#Dolar/#SDR (IMF) COIN savaşı!
https://twitter.com/hkucuk_28/status/992873259371761665
Mayıs 2013’te 1,30 olan Avro/Dolar kuru Ocak 2016’da 1,04’e düşerken
(avro %20 değer kaybederken); Dolar/ TL 1,79’dan 3,94’e fırlayıvermişti.
Şu an 1,1950 olan Avro/ Dolar kuru 1,000’a düşerse ne olur?
Dolar kuru 5 lirayı rahatça aşabilecektir.
https://twitter.com/mmkubilay/status/993423240461783040
GELEN KRİZ KENDİNİ NASIL BELLİ EDECEK?
https://i.hizliresim.com/3EmoJ9.jpg
https://rhetorica.blog/2018/03/23/bi...ede-kalmistik/
PUTİN : 2024 YILINA KADAR YILLIK ENFLASYONUN %4 İLE SINIRLANMASINI TALEP EDEN KARARNAME İMZALANDI
Diğer başlığa da yazdım..
Orası karışık..
Burada bi kenarda dursun..
Kafalar aynı
Cepheler de şimdilik yakın duruyor..
Bizde de neden olmasın..
Yeni yönetim şekli rusya dan ithal edilmiş olmasın..
Araştıran var mı acaba..
Oradaki putin ile bizde olası bir seçim zaferi sonrası Reis in durumlarını
Putinin demek istediği şu mu oluyor !! hiç kimse ürettiği malına yüzde 4 ten fazla zam yapamayacak aynı şekilde maaşlara ev kirasına falan filan serbest piyasa ekonomisinin ruhuna fatiha demek olur bu çok ilginç geldi bana dünyada eşi benzeri yoktur sanırım zaytung gibi bir şey bu
Normal şartlarda parite 1.00'a geldiğinde dolar 5'e gelirde, sorun o değil..finansal aktörler bu pariteye kadar panik yaparlar mı yapmazlar mı, esas sorun bu bence..globalde finansal ve şirketler bazında trilyonlarca dolar borç var malum..tabiki hemen belirtelim yan unsurlarda önemli; örn. FED'in sıkılaştırmasının devam edip etmediği, libor yada diğer MB'larının QE'ye devam edip etmedikleri vb..
Ha bunların negatif olacağını bir an düşünsek, kusursuz fırtınanın oluşmaması için hiç bir engel kalmaz..kanaatim büyük MB'ları böyle bir şeye izin vermezler..finansal aktörlerde buna güveniyor zaten..:cool:
Ama yine piyasa bu..:whistling:
İyi de kıyasladigin yere bak rusya inanılmaz zengin bi yer ora toplumsal gelir dengesizliğini azaltma hamlesi yapıyo bi de mal ve hizmetlerde fiyat istikrari saglama ve speku manipu hareketlerin onune gecme operasyonu seninki var oluş mücadelesi henüz belirsiz gibi goruksede 90+ dolar ham petrol varil fiyati 3 aya kalmaz eli kulağında bekle gor tum nakliyat filon karayolu kamyon mazot
Ha keza ulasim sistemin otobus + ucak . Adam otorite sanki demiş ora karışık filan diye ulen Ora muhtemel en sağlam yerlerden bilakis
Bi an Gülesim geldi artık sinirdenmi neydenmi bilmeyecem yoksa yazasim filan yoktu
Yatırım tavsiye değil
Abi bnm anladigim kadariyla yorumum bu bi regulasyon
Regülatör ne yapardı eski siyah beyaz tv ye akım çok dalgalaninca tv deki tüpü yanmaya karşı korurdu
Kendi adına çok makul bu eylem çünki rezervi sağlam
Anlıyon yani zaytung vs değil
Kapitalis sistem hür ve özgür her ay fabrika ürettiği malına zam korsa bayileride bunu son tüketiciye yansıtır ise (teoride mümkün pratikte sıkıntı doğuran varsa bi bayi tanıdığın sor araştır istersen) bu durumda ya istifcilik başlar eninde sonunda yada nihai tüketici güveni azalır ve tuketimde kisita gider. İmkanı olan her yer bunu bu devirde teoride yapmalı ama goruken ora hariç hiçbi yerde o imkan halihazirda mevcutta yok batı avrupada dahi.
Yatırım tavsiye değil
Şu an mesela avm tarz bi yerdeyim
Saat tam 21:40 anons geldi unlu mamul reyonu poğaça çörek ekmek vb bi alana bi bedava
Yani 23:30 kapanış
Bir saat elli dakka boyunca adam niye kar'ından yüzde 67.5 tasarruf etsin
Dünyada da boom moom bu saatten sonra iktisaden öyle bişey olacağına inanan varsa ğercekten Özür dileyerek af buyrun aklına şaşarim Kastım global ticaret bundan nere çok nere az nemalanir değil
Üstteki iki yazı bununla bağlanarak değerlendirilmesi belki daha uygunu olur
Hanehalklarinin gelirleri zaten iyice yavan olmuş Göreceli enflasyon hesaplamalarindan. Herkese Allah kolaylıklar versin.
Bundan sonra dünya ticareti kazanç tanımı
Out: bi büyük yağlı is yaptık ve bundan vole yi vurduk (bu değil yani)
İn : deve yavaş gider hep gider. Az kar'li ama uzun süreli kazanç politikası ( tam bu )
Güdülmeli
Yatırım tavsiye degil
O zaman ticaret canavarlaşmış devasa tekellerin iyice kontrolüne geçmez mi ?ucuza satayım ama sadece ben kazanayım !! devasa şirketler ve onların emrinde çalışan az maaş zammına mecburen uymak zorunda olan işçilerden kurulu bir sistem !! tek ödülleri düşük enflasyon ortamı !! Bu sistem şirket birleşmelerini patlatır ve en sonunda herkesi yutan bir canavar ortaya çıkar bence
Dediğiniz gibi ancak rusyada uygulanabilir
Geçsin abi geçsin mühim değil . Enki Hocamın bir jiroskop teoremi vardı eskiden eski nick i ile yazarken
Yani teker dönsünde
Anti Tröst diger adiyla kartellesmeme vb onlar sadece birer yasa
Para yoksa. Yiyecek yemek yok
Ezberleri unut Bahri hocam
Bisikletin tekeri durana kadar döner ne kadar uzun giderse o kadar iyi Bu ahvalde tabi
Yatırım tavsiyesi degil
Allah yardımcımız olsun diyelim ozaman bakalım daha ne enteresan şeyler göreceğiz
Haklısın
Daha yeni başlıyoz
İkinci kez yaziyom hatta anlaşılır olsun diye de azcik basit diyagramlastiriyom asagida
Uzun vade şöyle bi dünya yok
Fabrika --> Bayi --> nihai tüketici
Her ay zam ! E haliyle silsile ile
Denklemin sonunda yer alan. Der ki. Yarabbi Şükür, :-(
Bu yalancı cennette bile olmaz tabi ki ya. İşin esprisi
Gidiş bu yönlü olursa
Motoru dagitiyon
Öte türlü yavaaaassslayip gidersende, sonunda havasızlıktan gidiyon
Üçüncü ihtimal ben göremedim
Bilen gören yazsın
Yatırım tavsiye degil
David Brady, DXY'de güçlü bir çıkış ihtimaline işaret etmiş. Gerekçeleri dört ana başlıkta toplamış: 1) Avrupa'da zayıf büyüme, 2) ABD ve Almanya faiz oranları arasındaki fark (grafiği aşağıda), 3) Teknik görünüm ve 4) Vadeli piyasalarda speklerin pozisyonu.
DXY'deki çıkışın genellikle değerli madenler için olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydediyor ancak bazı zamanlarda beraber çıkış yaptıklarını da not ediyor.
DXY'deki çıkışın sonbaharda borsalarda çöküşe sebep olmasını bekliyor.
Türkçesi bu kadar! İngilizcesi az biraz daha uzun! :)
Arada bir not daha: Bamabroker, altının çıkması için altın hisselerinin altına olan oranının yükselmesi gerektiğine inanıyor ve bu nedenle GDXJ:GLD oranını takip ediyor. Bu oranın grafiğindeki teknik iyileşme nedeniyle, Bama'da altını beğenmeye başladı.
--------------------------------------------------
David Brady
https://twitter.com/GlobalProTrader/...64930468179968
DXY & the EUR … MASSIVE DOLLAR RALLY POSSIBLE HERE
The primary reasons why the DXY began its current rally on Apr 17th are key to understanding where the DXY is going from here.
There are several principal reasons:
FUNDAMENTAL
- German and EU growth “officially” dumped based on several economic indicators, most notably the ZEW survey of economic sentiment, which collapsed in March but then again in April to its lowest level since early 2012. This was released on April 17. (The blame was attributed to increasing global trade tensions. This is the ‘narrative’, truth is they can make a survey say anything they want with a specific end goal in mind: a weaker euro and a stronger dollar)
- At the same time, multiple Fed speakers were talking up US growth, inflation, and interest rates.
YIELD DIFFERENTIALS
- The spread between the 10Y US treasury yield and the 10Y German Bund yield had been widening since Sept 2017.
- This is normally closely associated with the EUR/USD exchange rate, which makes up 60% of the DXY.
- However the correlation had broken down when the dollar peaked in Nov’17 and the 10Y spread continued to widen.
- The news about the slowdown in Europe in April was the straw that broke the camel’s back and caused the DXY to start to converge back towards the 10Y spread. It has a LOT of catching up to do!
TECHNICALS
- If the 10Y spread had been widening for some time, why did we have to wait until April for the DXY to rally hard?
- Based on closing prices, the DXY had a double bottom on Feb 1 and Feb 15, and then a slightly higher low on Mar 26, before its low on Apr 17. It was carving out a bottom at its 200 month MA and channel support before heading higher. The ZEW survey was just the match that lit the fire under the dollar.
POSITIONING / FUTURES
- The other reason the dollar continued to fall even as the 10Y spread widened was the fact that Large Speculators were loading up long on Euros. This drove the EUR/USD higher and the DXY lower.
- So what changed on April 17? Large Specs hit a record high long position of 151k contracts and it has been falling ever since.
These were the primary reasons for the DXY’s rally, EUR’s fall, even though there were other reasons too such as the peak in TIPS on Apr 17, trough in real yields at 56bp, and the trough in 2Y-10Y yield curve spread in the US at 41bp. It was the perfect storm!
This isn’t meant to be a history lesson but by looking at where we have come from, we can look at where we’re going in the future. The reason I share this is because I believe the dollar could go a lot higher now and that it won’t peak until some or all of the following occur:
- US economy goes into recession or stock markets crash, causing US Bond yields to collapse
- The DXY reconverges with the US-German 10Y Yield spread
- DXY hits a weekly or monthly negatively divergent peak technically
- Large Specs are flat or heavily short EUR
We will get pullbacks in between, nothing goes up in a straight line, but this is what I see going forward based on what has happened in the recent past.
This would obviously not be good for precious metals but keep an eye on the correlation between the DXY and Gold, sometimes they do rally together.
I do believe that a strong dollar coupled with far higher US bond yields, 10Y ~3.50%, driven by QT, contribute to the crash in stocks later this year.
http://s01.geekpic.net/di-4ZV6TX.png
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150
seçimler için hissenet anketi açılmıştır
oylama gizlidir. oyunuz hiçbir şekilde gözükmeyecektir.
hissenetin anketleri net skoru göstermez ama genede oylamaya ne kadar çok katılan olursa o kadar sağlıklı olur.
sadece oyumuzu kullanalım yorum yapmayalım
hayırlı olsun
eurusd paritesi 1.15 1.18 bandı aralığına girdi..
Dikkat edilirse bizde dolar hareketi başladığında eurusd de daha gevşeme yoktu..
Ama indikatörler 1.25 i tepe olarak işaretlemiş idi..
eurusd biraz gecikmeli düşüşe başladı..
Eylül ayında da aynı durum olmuş dolar da sifonu çektikler 4 aralık günü eurusd henüz diplerde debelenirken dolar tamam bir süreliğine demişlerdi..
Sonrasında 4 ay dolar 3.75 3.82 bandında gitti geldi..
eurusd de 1.1580 1.1600 lar tek destek noktamız gibi bişi..
1.15 altında borsa başladığı noktaya yakın bir yerlere döner dolar 4.80 5 tl lere çıkar..