hep öyleydi...
Printable View
hep öyleydi...
Neyi bekliyor.....
1- Geçen yıldan beri süren bir düşüş vardı ( 7 lerden 4 lere süren düşüş sonrası 4 û dip yapması )
2 - Düşük sermayeye bağlı almış olduğu not indirimi
3- Temettü açıklamaması
4- Sonuncusu ve bence en önemlisi Credit Suise ile olan % 9,90 lik hisse muhabbetinin halen sonuçlanmamış oluşu....
Olumlu ve herkesin dikkatini çeken hususlar....
1 -Başarılı karlılık performansı
2- Büyüme trendi....
3- Artan karliliga bağlı oluşan özkaynak birikimi
4 - Credit Suise ile gerçekleştirilecek olası anlaşma ( çok uzadı.... )
5 Halka aciklik oranı ( az olan şey kıymetlidir.... Elmas su paradoksu gibi )
Bunlar benim forumlardan kap haberlerinden gorduklerimdir....
yatırım değeri kesinlikle yoktur...
Yanlış aktardığım hususlar var ise duzeltin lütfen...
iyi aksamlar
Credit Suise ile anlaşma nasıl yansıyacak?Genel kurul tarihinin hala açıklanmamış olması bu nedenle mi?
Temettü vermemesi kredi notu sebebiyle mi?
Bunlar soru işaretleri ve bilmediklerimiz.
Ama bildiğimiz ve en önemlisi karlılık ve büyüme hızı. Bunlar net.
Temettü yine vermeyecek belli.
Bu sene vermesin sermayeye eklesin sonra verir nasıl olsa.
Sermayeye ekleyince not artacaksa sorun yok.
Ayrıca yerli kredi derecelendirme kuruluşları ile de anlaştılar.
Şirketin hem sektörü hem de belki patronu itibarıyla şeffaf olması olumlu.
Ticaretin finansmanı diye bir oluşum var finansal şirketleri olumlu etkileyeceği jesin ama hala yürürlüğe girmedi. Birkaç yıla dillenebilir.
Tahtada bi spek olduğunu sanmıyorum. Belli alıcılar ve satıcılar var ve küçük çaplı işlemler oluyor.
Dikkat çeken bi nokta var. 4.64-4.66 civarı hemen alıcı geliyor. Buralar dip gibi. Bir yıllık getirisi -%17 ve bu kara rağmen bence çok komik.
Credit Suise ile olan sorunu anlamış değilim. Patron ortaklığı bozuk adamlardan hisseleri almak istiyor diye anladım. Vardır bi bildikleri belki gerçekten bu baskının nedeni de budur. Üç aylığı görmeden bırakmam bu kağıdı. Çok hisse primli. Bunda gem temel sağlam hem de prim yok. Karda hiç fena değil. Bu trendde devam ederse 4 yılda kendini amorti edecek bir şirket konumunda.
Sabreden kazanır. İşin özü bu bence.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İş yatırım sitesinde diğer % 5.40 yazıyor yanlışlık mı var ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba lidfa, bugun yine formundasin bakiyorum da.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sayın patron gün hisseye sahip çıkma günüdür adamlar 5 bin lotla dip yaptılar ayıp ya sende 10 bin lotla dengeye sağla şimdi hadi bekliyoruz.saygılar.
Biri gelip aktiften 3000 lot alsa devre keser
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu sene genel kurul toplantisi yapmaktan vaz gectler...yoksa suprizlere acik bir toplantimi olacak acaba...
Hayirli kandiler hayirli cumalar arkadaslar..
Evet sirket toplanti yapmak zorunda...ben sahsensusn ki durumunda sirketin dahada guclenmesi icin sermayesini guclenmesi bekliyorum soyle bir dusunerek cebinde 10 tl var fakat gozuken 40tl adama sormazlarmi bu butceyle nasil becerdin...bunun ivin sefaf olan bir sirket guven duygusunu tazelemesi gerekir..hedeflerini buylterek yol almasi lazim ki is yapma olaniginiz artsin size insanlar guvensin...
potansiyel varmı grafik atabilirmisiniz
Esas faaliyet gelirini %50 artırmasına rağmen finansman giderlerini de yaklaşık bir o kadar artırmış. Yani çektiği kredi ve ihraç ettiği bonolara ödediği faiz belini büküyor.
sayın oralet_osman bu durumda lk çeyrek 8 milyon tl. kar görünüyor yanlışım varsa düzeltin saygılar.YTD.
Konsolide Bilanco oncesi
Oz kaynaklar 137.646.000 TL.
Defter Degeri 4.59
Pd/Dd 0.93
Bankamız Yönetim Kurulu'nun 26.04.2018 tarihli kararı ile Banka'nın tasfiye hesaplarında izlenen; 28.02.2018 tarihi itibarıyla donuk alacak tutar toplamı 500.821.035,57 TL tahsili gecikmiş alacağın, toplam 28.182.000,00 TL bedelle Sümer Varlık Yönetimi A.Ş., Hayat Varlık Yönetim A.Ş. ve Destek Varlık Yönetim A.Ş.'ye satılmasına karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/679141
Ilk ceyrekte Destek Varlik Yonetiminden ne kadar kar gelir ?
Gecen yil son ceyrek kar'i 2.763.000 TL. gelmisti. Odenmis Sermayesi 20 Milyon, Oz kaynak varligi 24.835.000 TL.
http://www.destekvarlik.com.tr/
800.000 TL. ve ustu diye dusunuyorum, bakalim ne gelecek, son tarih 10 Mayis 2018.
Saat 12 itibariyle toplam islem hacmi 6459 lot.
neden genel kurul tarihi açıklanmıyor acaba bir sorun mu var gecen sene mart ayında yapılmıştı sebepsiz düşüşün nedeni nedir? saygılar
Şirketimiz Yönetim Kurulu, 04.05.2018 tarih ve 2018/13 sayılı kararı ile; Şirketimiz ile Credit Suisse AG ve/veya iştirakleri ("Credit Suisse") arasında vadesi 5 yıla ve tutarı 100 milyon ABD Doları'na kadar olmak üzere uzun vadeli finansman işleminin gerçekleştirilebilmesi için her türlü görüşme, iş ve işlemlerin ifası hususunda Yönetimin yetkilendirilmesine karar vermiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/681043
CS ile Uzun vadeli is iliskisi 5 yil vade 100 Milyon dolar.
Dolarin cikisi ve bu tedirginlik olmasa cok iyi yerlere varabilirdi.
Muthis bir haber bu.
Lider Faktoring A.Ş.'nin 11.04.2018 tarih ve 10 sayılı Yönetim Kurulu Kararına istinaden Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılmış olan 165.000.000.-TL nominal tutara kadar, yurt içinde, halka arz edilmeksizin, tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde ihraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin Borçlanma Aracı ihraç limiti başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 27.04.2018 tarih ve 19/547 sayılı toplantısında onaylanmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/680707
Borclanma araci ihrac limiti 300 Milyondan 165 Milyona dusmus.
Daha az borclanma daha cok oz kaynak kullanimi.
Karlilik artisi ve buyume suruyor.
Neresi müthiş bu haberin? Zaten son bilançoda yazıyor, 812 mn lira kredi kullanmış. CS ile 5 yıl vadeli 100 mn dolar yani 5 yıl için 420 mn liralık anlaşma yapmış. Yıllık 84 mn liraya geliyor. CS şirket ortağı olduğu için bu haberin Kap'a bildirilmesi zorunlu olduğu için yapılan bir açıklama bu. Bu rakamdan çok daha fazlasını diğer bankalarla da kredi çekmek için anlaşıyor ama onlar Kap'a bildirilmiyor. Laf olsun torba olsun diye saçma sapan yorumlar yapma. Ya bu konularda epey cahilsin yada kasıtlı olarak insanları yanıltmak için gazlıyosun hisseyi, kuzen. Forumdan atılan biri vardı, onunla Hısım'lığın varmı senin? Kapıdan kovulur bacadan girerdi. Hem hani dövizden etkilenmiyodu Lidfa?
Yine saçma sapan bir yorum. Borçlanma tavanı 300'e çıkınca Ooo, şirket büyüyor daha çok kredi ve itfa dağıtmak daha çok iş daha çok kar demek derdi bi gazlayıcı şimdi de borçlanma tavanı düşünce Ooo, şirket büyüyor, kendi özkaynaklarını kullanacak, krediye faiz vermeyecek deniyor. :kahkah:
Son bilançoda,
Bankalardan alınan krediler, 812 milyon lira
İhrac edilen bonolar 367 milyon lira
Özkaynaklar 137 milyon lira.
1.2 milyar kredi kullanmışlar yine de geçen yıl kadar kar etmişler şimdi ihrac tavanını düşürmelerinin sebebi ekonominin kötü olması, işlerin eskisi gibi gitmemesi olabilir. O kadar açılmaya gerek yok diye düşünmüşlerdir. Seçim dönemi bitsin işler rayına oturursa ihraç tavanını yine yükseltirler. Saçma sapan yorumlar yapmayın. Gerçi 1,2 milyar krediye, 160 mn bono ihracına ne gerek var di mi? Nasılsa sadece 30 milyon lira sermayesiyle yılda 22-23 milyon lira kar ediyor bu şirket. :)
Şirket kapa ofiste kullanılmak üzere 3 paket kalem ve 2 adet silgi aldık diye haber yollasa ooo çok iyi haber bu, karlılığa müthiş etkisi olur derler bide. :)
Hısım ın yazılarını okurdum nerde doğru bilgili yazı yazan varsa küstürüp yolluyorlar.Bu Kebab sigara parası peşinden koşanlar.Sende yaz arkadaşım,Kuzen de yazsın doğru bildiğini.
dolar yukseldikce faiz artiyor bu da lidfa ya yarayacaktir ...
cunku bankalardan daha uygun faizle kredi veirirler tabi dolar asiri artis sirketler icim odeme zorlugu demektr bu da krediye ihtiyaci artirir ayrica crdt susise ile anlasma yapilmasi %9 olan payini 20 ye cikarmak icin aceba oncu verimidir diye dusunduruyor ...
artik lider faktoring arkasinda ortagimiz olan guclu bi banka var ...
ayrica kar durumuna gore oldukca uygun gorunuyor ve temettu bedelsiz de artik musait olur sanki....
zaten hisse toplu daha nereye kadar toplayacak ... yeter da hadi artik bas gaza daha da geri gelme diyesim var :)
Hisse bedelinden kazanamiyoruz, temettu de vermiyorsunuz bari kredimizi kullanin da biraz biseyler ciksin yoksa satarim hisseleri demis olabilir mi acaba CS diye de dusunmuyor degilim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Benim tahminim bu Jupiter le oralet osman aynı kişi ve sevmedikleri kişileri uzaklaştırıncaya kadar uğraşıp sayfayı sessiz ve yanlız bıraktırıyorlar.Sayın kuzen yazın lütfen bilgilerinizden faydalanıyorum saygılar.
Konsolide Bilanco icin son gun 10 Mayis 2018 di.
Yarin gelir.
fiyat cazip duruyor ama en nihayetinde patron kağıdı. ne olacağı belli olmaz
bu şirketi garfa'dan vakfn'dan ayıran ne var, çözemedim