Bu arada Emirates NBD’nin Denizbank’ı alması bence geri planını bilemediğimiz bir stratejinin parçası olmalı finansal fayda dışında. UAE’nin şu anda Türkiye’ye bakış açısı tahminlerin ötesinde kötü.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Bu arada Emirates NBD’nin Denizbank’ı alması bence geri planını bilemediğimiz bir stratejinin parçası olmalı finansal fayda dışında. UAE’nin şu anda Türkiye’ye bakış açısı tahminlerin ötesinde kötü.
Walla buna ben de cok sasirdim ama sonucta damlar o kadar para odeyip banka alip sonra batirmaya ugrasmazlar... Ancak BAE'nin, iddiali konsuyorum, SU ANDA TURKIYENIN EN TEHLIKALI HASMI OLDUGUNU DUSUNUYORUM!!! Washingtondaki sahin yahudi think-tanklarini (FDD gibi) fonlayan da onlar, AHVAL gibi sadece Turkiye hakkinda kara propaganda uretmek icin kurulmus ve Fetoculerce yonetilen haber ajans(!) inin sponsoru da onlar, inan Zarrab isini bu kadar kopurten de BAEnin destegi...
Zaten gecen mevlut cavusoglu da dedi bu kurun hareketinin arkasinda bir Musluman Ulke oldugunu biliyiruz diye...
Peki Satisin kesin gerceklesmesi icin BDDK nin onay vermesi gerekmiyormu ?.... Beklenmeyen ve oldukca sasirtici bir gelisme.
Turkiyenin Bati ile iliskileri kotulesmeye basladiktan ittibaren BAEnin Turkiye ye yaklasimida kotulesmeye basladi.
Bati, israil ve Misir'in kendilerine gore hakli gerekcelerini anliyoruzda senin derdin nedir? .,sana ne zarar verdikki bize bu kadar ofke ve kin besliyorsun....?
Dahada kotusu muttefikimiz sayilan Suudiler, Bahreyn, Kuveyt gibi Arab ulkelerinide bize karsi kullanmaya basladi.
BAE su anda bolgede bir cok ulkede cok kirli ve kanli bir rol oynuyor. Bu rolu muhtemelen kendi aklinca oynamiyor. Batidan aldigi bazi cazip siyasi ve stratejik vaatler karsiliginda Bati ile win win konsepti ile hareket ettigini dusunuyorum.
Dostum bu islerin temelinde IHVAN yani MUSLUMAN KARDESLER VAR.. biliyorsun tayyip direk musluman kardesler savunucusu (surekli rabia isareti yapiyor vs) ve misirdaki mursi hukumeti de logosuna kadar AKP nin aynisi idi... Ozellikle KAtarin finansorlugunde IHVAN Misirla baslayarak arap ulkelerine AKP Tarzi musluman demokrat hukumetler getirmeyi arzuluyordu.. Tahmin et bu kimin hosuna gitmedi - kendileri surekli icki uyusturucu cekip alem yapan Suud ve BAE prenslerinin!!! Once Mursiyi kanli bir darbeyle devirdiler sonra digger ulkelerdeki arap baharini sabote ettiler ve IHVANI terrorist grup ilan edip herkesi iceri attilar hatta idam ettiler.. Bunun sebebi ise en ufak kipirdanmada ozellikle Suudi Arabistanin corap sokugu gibi dagilmasi ihtimaliydi.. Nitekim ayni guruh Mursiye uyguladiklari tezgahi Tayyibe de Fetocular vasitasiyla ve klise gelecek ama CIA ve MOSSADin net bilgi ve hatta destegi ile 15 Temmuzda yapmaya calistialr ama yemedi... Sonra da bu ZArrab davasi hikayesi baslangiciyla ekonomik oalrak Turkiyeyi cokertmeye calisiyorlar - konjonktur ve bizim Reisin acayip ekonomik soylemleri de buna (ozellikle dolarin artisina) yardim ediyor...
Kisaca olay budur yani.. Reis su IHVANla HAMASla alakasini kesse Israille arayi azicik duzeltse USA ya yokus yapmayi biraksa borsa 200 bin olur...
Tek adamin seyinin keyfine kalmisiz yani... :evil:
Ben de bu UAE dusmanligi nerden geliyor diyordum. Ogrenmis de olduk!
Katar'da mahsur kalmis kac senedir, gidemiyor bir yere UAE yuzunden :) Hava sahasini bir acsin UAE, kanka olurlar yine :) Muahahahah.
https://www.dunya.com/gundem/iste-ki...-haberi-239559Alıntı:
Kinay, Halk Bankası'nın bankacılık sektöründe İran ile Türkiye arasındaki doğal gaz ve diğer petrol ürünleri ithalatından kaynaklanan dış ticaret işlemlerinde yapılan ödemeler için iran Merkez Bankası tarafında açılan hesabı işleterek bu sistemi son derece başarıyla yöneten bir banka olduğunu belirterek, sadece Türkiye'deki değil, bir çok yabancı şirketin de Halk Bankası'nı kendi dış ticaret işlemlerine aracılık etmesi talebinde bulunduğunu kaydetti. Halk Bankası'nın buradan kendisine ciddi komisyon gelirleri elde ettiğini ifade eden Kinay, halen de İran'ın yanı sıra Irak, Kuzey Irak, Hindistan'ın da içine bulunduğu bir finans otoritesi olarak bu işlemlere aracılık etmeyi sürdürdüğünü söyledi.
KİT Komisyonu Başkanının ağzından...Bir ara Denizbank'ın da adı geçmişti...Putin akıllı adamdır, kitlemiş malı ...BAE açısından stratejik olan kısmı ise; BDDK'nın işbu satışı onaylamaması durumunda TR-Rusya ilişkilerinin bozulacağı...Gerisi hikaye...
* BAE bir devlet değil; şirkettir...
Bu şirketin sahibi İngiltere derinleridir...Alıntı:
* BAE bir devlet değil; şirkettir...
Trendciğim, geçen gün de bu konuyu tartışmıştık seninle; bu tür şirketlerin amacı kâr elde etmek değildir...Bak Kılıçdaroğlu ne diyor: "Vergisini, SGK primini ödeyen yani kamuya borcu olmayan şirketlere '1 yıl vadeli ve faizsiz' kredi vereceğiz"
Nerden verecek bunu, cebinden mi ?...
Yani bu düzen değişmez sv. kardeşim...Demirel de aynısını yaptı, Özal da, Erdoğan da...İnce gelirse O da yapacak...
Hissedarlar Halkbank genel müdürü hakkında düşük faizli konut kredisi verdiği dolayısıyla hissedarları zarara uğrattığı ve görevini kötüye kullanığı için tazminat davası açabilir mi?
HALKB konusu gayet girift bir konu ve bunca devlet tecrübeme rağmen anlamakta (ben bile) zorlanıyorum...Kes cezayı öde gitsin kadar basit değil yani, ki öyle olsaydı çoktan yapardı bunu ABD...Erdoğan baştayken böyle bir şey yapamayacaklarını hepimiz biliyoruz ve Suriye kuzeyi ile ilgili verilen sert mesajlardan da anlıyoruz ki, gözünü kapar savaşır ABD ile...Kaybedecek bir şeyi yok sonuçta...Ama ABD 1 kişi için Türkiye'yi kaybetmek istemiyor...
Görebildiğim resim bu...İnce gelirse ve TR'nin hegemon hedeflerinden vazgeçtiğini deklare ederse ufak bir ceza ile yırtar HALKB … Hegemon hedefler demişken, mesela biraz önceki BAE tartışmasını son 3-4 ayda Somali'de olanlar üzerinden okumakta fayda var... Adamların 1 uçak dolusu parasına el koydular MİT destekli operasyonla...Mogadişu üssü, coğrafyanın sıklet merkezindeki Katar'la ilişkiler vs...Bütün bunlar bazı ülkeler için rahatsız edici gelişmeler...
Vs Vs...
Yuh yaw, bu kadar mı, derseniz...Az bile yazdım...
Faturalardaki TRT payını halledememiş bir ülkede bankaya dava açmak...Hem de kamu bankasına...
na hah hah haaaaa !...:kahkah:
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/uca...artti-40802147
Sonrasında yaşanan gelişmeler de bunlar mesela...Çok derin bir konu, başlık kirlenmesin...Son tahlilde BAE, küresel tefeci şirketler tarafından (Dubai krizi sonrası) ele geçirilmiş ve şirket gibi yönetilen bir yer...Bildiğin FETÖ yapılanması yani...Tabi, FETÖ deyince o malum sümüklüyü kastetmiyorum, çok daha global bir mekanizma...En etkili kanat da İngiliz derinleri...
Sistem tam olarak bankalar üzerinden yürümez...Diyelim ki HALKB'den kredi alan büyük bir firma zora girdi, hemen bir kısım vergi borçları traşlanır ve o taksitleri ödemesi sağlanır...Bu ve buna benzer metodlar her zaman vardır...Sadece bu hükümete münhasır değil...
Böylece o taksit vatandaşa ödettirilmiş olur, yani milletin a.sına konulmuş olur falan filan...Bütün bunlar, devlet aygıtı kullanılarak sermayenin bir yerden diğer tarafa kaydırılmasıdır basit anlamda...Hükümet demek bu demek; hükmetmekten gelir...
Kk nin soylemi kotu degil ki. Tam tersine tesvik edici. Diyor ki vergine ve prim odemene ne kadar sadik olursan ben sana o kadar yardim edecegim. Bu sekilde kayit disilik azalir ve sirketler dahs cok istihdam saglarlar. Avrupa da bir cok ulkede bu tarz tesvikler veriliyor. Kazan kazan.
Mesela ben Malta da yasiyorum. Buradan ornek vereyim. Yabanci biri burada sirket actiginda devlet yuzde 35 yerine yuzde 5 vergi oluyor. Sirket sahibi malta da yasamayacak ve sirket malta vatandaslarina hizmet vermeyecek.
Boylelikle sirket istihdam sagliyor, faaliyet gosteriyor ve az da olsa vergi oduyor. Eger bu tesvik olmasa bu sirket buraya gelmeyecekti.
En son calistigim sirketin 60o calisani vardi. 600 kisi icin ayda sadece 100 bin euro civarinda sigorta primi oduyor sirket.
600 kisi gelir vergisi olarak ayda 200 250 bin euro civari gelir vergisi oduyor.
Sirkette yillik karinin yuzde 5 ini vergi olarak oduyor.
Goruyorsunuz vergi tesvigi aslinda devlete ne kadar kar saglamis.
Vergi geliri yukseltilerek degil tam tersine azaltilarak yapilir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim verdiğim rakamlarla bilgiler hem bankaların bilançolarından alıntıladıklarımdır hem de "dünya merkez bankalarının merkez bankası" pozisyonunda olan İsviçre'deki BIS (Bank of International Settlements) ten alıntılanmıştır. 2017 sonu itibariyle küresel türev pozisyonların toplam değeri 542 trilyon dolardır (Kaynak: BIS). Bunun %10'a yakını Deutsche Bank'a aittir, geri kalan meblağın çoğunu JPMorgan, Citi, Bank Of America, Barclays, BNP, HSBC gibi büyük bankaların elinde bulunuyor. Bu türev pozisyonlar bilançolarda klasik aktif/pasiflerde yer almaz, sadece dipnotlarda yer alır. Off balance sheet (bilanço dışı) türünden varlıklardır ve bu durum GAAP (uluslararası muhasebe standartları) ile uyumlu oluyor her nasılsa.
Madem konu açıldı: iş bu kaydur kuydur işlerinden en anlamlı ve hatta ulvî olanı ise bu "teşvik sistemi"dir...Bir ülkede ne kadar çok ve çeşitli teşvik varsa halkın cebine o kadar derinlemesine el atılmış demektir...Tırışkadan 1-2 evrakla milletin vergisini yandaş şirketlere aktarmak çocuk oyuncağıdır...Alıntı:
Kk nin soylemi kotu degil ki. Tam tersine tesvik edici.
Bu böyledir...24 Haziran'dan sonra detaylara gireriz...
U.A.E. nin güncel bakışı hakkında fikir vermesi açısından paylaşıyorum aşağıdaki yazıyı.
https://www.thenational.ae/world/men...urkey-1.731702
Diğer yandan Türklere artık zor çalışma ve oturum izni vermeye başladılar.
Her ne kadar Ingiliz kontrolünde olsa da çok iyi yönetilen bir yer ve petrol, gelirlerinin %50 sinden az artık.
Bu adamlar finansal kar etmek için almadılar Denizbank’ı bu şekilde düşünüyorum ama arka planını bilmiyorum.
Çok güzel bir detaya parmak bastın. BAE/Dubai ile TR'nin arası gerçekten de kötü iken Denizbank'ı defter değerinin 1.17 katından satın almak gibi bir girişimde bulunmaları nasıl açıklanabilir acaba? Dediğin gibi şu anda bizim net olarak göremediğimiz bir stratejinin parçası olmalı.
Haklısın Yetkisizcim. O zaman bu tür şirketlerin/bankaların halka açılması abestir çünkü bu şirketlerin vizyonu iş dünyasının temel prensibi ile taban tabana zıt. Amacı kâr elde etmek olmayan, elde ettiği kârı maksimize etmeye çalışmayan bir şirketin borsa ile işi olmamalı, halka açık olmamalı.
Irlanda da vergi tesvigi yapti. Ulke iflas etti ama simdi gipta edilecek noktada. Yazilim sirketlerinin merkezleri irlanda da
Turkiye de vergi sistemi adil ve disiplinli olmadigi icin her yil vergi affi cikiyor. Bu durumda vergisini zamaninda odeyen essek yerine konuyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Henry Blodget'in yayınladığı Business Insider'da (BI) bugün Çinli ZTE şirketinin ABD'den yiyeceği ceza ile ilgili bir makale vardı. Bir Telekom teknoloji/donanım/üretim firması olan ZTE, aynen HALKB'de yaşandığı gibi ABD makamları ile ters düşmüş ve mali ceza alması gündeme gelmişti çünkü ABD kanunlarına/yaptırımlarına muhalefet ederek Kuzey Kore ve İran ile ticaret yapmışlar. ZTE'nin Şenzen borsasındaki piyasa değeri 131 milyar Yuan civarında yani 21 milyar dolara yakın. ABD'li makamların keseceği başlangıç cezasının 1.7 milyar dolar olacağı yazıyordu BI'da. Bu meblağın indirime uğrayacağı ve 1 milyar dolara belki daha da aşağıya indirileceği belirtiliyordu. Çin devlet başkanının Trump ile bu ceza mevzusunu konuştuğu ve her 2 taraf için de tatminkar bir sonuca bağlanması için gayret sarf ettiği konuşuluyor. "Başlangıç/ilk etap" cezası olarak öngörülen 1.7 milyar dolar ZTE'nin piyasa değerinin %8'i yapıyor, indirime uğramış haliyle ise PD'nin %5'inden bile daha az oluyor. ZTE bir banka değil teknoloji şirketi ama HALKB'ninkilere benzer suçlamalar yüzünden ABD'li kurumlar tarafından ceza alacak bir şirket. En azından bizim için bir tür emsal teşkil edebilir.
Yetkisizcim, "hakkaniyet" ucu açık bir kavramdır, bireyler arasında farklı bir anlam taşıyabilir, bir şirketin elde ettiği kârın nasıl paylaşılacağına Yönetim karar veriyor, yönetimi de hissedarlar atıyor, artık hisse geri alımı mı yaparlar çoğunu temettü olarak mı öderler yoksa bedelsiz yaparak ödenmiş sermayeyi artırıp mali bünyeyi mi güçlendirirler veya da şirketin büyümesi pazar payını artırması için yatırım yapma cihetine mi giderler işte buna YK karar veriyor. Öte yandan halka açık olan bir şirketin en temel amacı kâr elde edip bu kârı maksimize etmeye çalışmak olmalıdır. Evrensel kural böyle diyor.
Trendhound gibi bu işin erbabına ait bir başlıkta haddimi bilerekten...Bankacılık, sistem olarak küresel güçlerin oyun alanıdır ve devletlerin bu alana müdahil olmasından hiç bir zaman haz etmez bu güçler...Heleki kuruluş amacından farklı olarak sistemin her alanına devlet tarafından sızılması kabul edilebilir bir durum değildir...Devletleri sistemin tamamen dışına çıkarmayı hedeflemiş bir yapı var ve bu yapı bireylerle direkt temas yolları arıyor bugünlerde...Blockhain vs teknolojilerinin arkasında da aynı güçler var...Bankacıların geleceği çok zor abi...Kusuruma bakmasınlar ama onlar için zifiri karanlık görüyorum ufukta...
2013 Mayıs ayının 2. yarısında patlak veren Gezi olayları neticesinde BİST100 endeks ve hemen hemen tüm kağıtlar sert satışlar yiyerek aşağıya göçmüşlerdi. Bu satış süreci 2014 Şubatının sonuna kadar 9.5 ay sürdü ve HALKB hissesi son 9 aydır yediğimiz satışlarda olduğu gibi %50 den fazla değer kaybetmişti. Aşağıya 15 Mayıs 2013-28 Şubat 2014 aralığında oluşmuş 9.5 aylık HALKB performansını gösteren haftalık fiyat grafiğini koyuyorum. Hisse taban formasyonunu yaptığı son 2.5 ayda işlem hacimleri belirgin bir artış göstermiş.
https://invst.ly/7mk43
Yukarıda verdiğim 9.5 ay sürmüş olup hissenin %50'den fazla değer kaybetmesine yol açan satışları müteakiben hisse roketleme fazına girmiş ve Temmuz 2014 itibariyle %65 çıkış yaparak 5 ayda 16.5 tl ye çıkmış.
Bu da mevcut durumumuz (21.8.2017'den günümüze haftalık grafik). 2017 Ağustos sonundan itibaren başlayan sert satışlar sonucunda hisse 15.37-7.31 hareketini yaptı (9 ayda tepeden dibe %53 düştü) ve şu anda 7.48 dedir. Bu süreç halihazırda 9. ayını doldurdu. Son 2 ayda (Nisan ve Mayıs) işlem hacmi resmen roketlemiş. Nisandaki işlem hacmi 1.2 milyar lot oldu, Mayısta ise 1.4 milyar lot. Son 2 aylık hacim 2.6 milyar lot olarak gerçekleşti. Bu lotları 611 milyon olan tedavüldeki lotlarla bir karşılaştıralım, 4 katından fazla yapıyor.
https://invst.ly/7mk5n