Fitch göre en kırılgan
Yaşar holding
En Riskli yaşar holding
y.t.d ironi bu yazı
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Fitch göre en kırılgan
Yaşar holding
En Riskli yaşar holding
y.t.d ironi bu yazı
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
terzi ara sıra gelir buralarda seni okurdum millet bunu hiç sevmiyo kesin derdim derken birgün 6.25 hisseyi aldım temettü nedeniyle sen ortalarda yoktun hisse aldığım fiyata geldi sen çıktın ortaya merak etme diye diyorum hisse5.35ede düşse temettü nedeniyle zararda değilim .bil istedim ha şirket ben bunu aldım diye temettüden vazgeçermi ne dersin?
ürkiye’deki perakende ve tüketici ürünleri sektörünü zorlu bir yılın beklediği uyarısını yapan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yaşar Holding ve Migros’un en kırılgan şirketler olduğunu belirtti.

Kuruluşa göre Türkiye’deki perakende ve tüketici ürünleri sektörü için 2019 zorlu geçecek. Fitch Ratings, tüketici güveninin düşmeye devam etmesinin şirketlerin satış hacimleri ve maliyet artışlarını tüketicilere yansıtma kabiliyeti üzerinde baskı yaratacağını bildirdi
Artan finansman maliyetlerinin, finansmana ulaşım zorluklarının ve yükselen döviz cinsinden borçların perakende ve tüketici ürünleri sektöründe finansal esnekliği sınırlayacağını belirten Fitch, söz konusu risklerin hali hazırda kredi notlarına dahil edildiğini vurguladı.
Fitch, Yaşar Holding ve Migros’un daha fazla kötüleşmeye karşı en kırılgan şirketler olduğunu da belirtti.
Kuruluş, tüm zorluklara rağmen 2019’un Türk modern perakendesi için büyüme imkanlarını beraberinde getireceğini, bu şirketlerin geleneksel perakendecilerden pazar payı almak için iyi konumda olduğunu kaydetti.
Elimde kalan hisseleri de maalesef 6.15 ortalama ile sattım. Önemli bir kısmını 6.6 ortalama ile sattığımı burada da yazmıştım.
Petun kötü olduğu için değil alternatif hisseler ve endeks endişesi nedeniyle sattım.
Çok ucuz olduğunu hala düşünüyorum.
Daha sonra fırsat verirse geri dönerim.
Son 8000 lotumu 6.18' de 500 500 satışa koydukça vakıf hepsini aldı..
Bugün toplamda 43 000 lot sattım.
28 Şubat' tan beri(28 şubat akşamı bilanço açıklandı) yaptığım trade işlemlerde 50 000 lotu 6.67 ortalama ile satmış oldum.
Bunu paylaşmayacaktım ama buradaki bir şahsın suçlayıcı ifadeleri nedeniyle paylaştım.
Piyasa korkusu ve alternatif hisse fırsatları satış yapmama neden oldu.
Bir yatırımcıdan önemli miktarda mal aldıklarında çoğunlukla hızlı yukarı hareket yaparlar.
Umarım bu satışımın sizlere yararı olur.
6.27' ye çektiler :)
https://s16.directupload.net/images/190310/eni4457s.jpg
bir senelik takas
Yüksek temettüyü alışkanlık edinen Petun geçen yıl temettü miktarını beklenmedik biçimde azaltınca citi hesabı bulunan sanıyorum Hollandalı firma fiyata bakmaksızın satışlarını tamamladı ve bu sırada fiyatın canına okudu...
Sanırım artık hissede fiyat dışında herşey normale döndü.
Herkese bol kazançlar...
Global uluun verdi bunu alıyor.
Temel rasyoları ve karı güzel tabi.
7 lerin üstüne atma zamanı geldi, görevi global üstlenmiş
6,70 deki direnci bu kadar kolay ve kısa zamanda geçeceğini (6,70 üzerindeki birkaç kapanışı kast ederek) sanmıyorum,
fakat patron bilir .
http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=651&page=5
Piyasada mal bırakmadılar
Global ne yapmış öyle 270.000 lot almış böyle sığ bir tahtada.
Pasta yayınlayabilecek olan var mı?
Kesin bir haberin kokusunu aldılar yoksa böyle hareket görülmüş şey değil.
Sn Parasever sizin lotları aldıktan sonra dediğiniz gibi uçtu kağıt
Bu kadar tek tek lot sayıyor olabilirler mi?
Ben uluuna bağlıyorum biraz. Ondan çıkınca buna girdi. Uluun da 885.000 lot sattı bugün.
Bu alışlarla 3 kere tavan olması lazımdı neden olmadı! Demek ki hisse devir oldu birilerine.
Hisse44 dostum bu alışlara rağmen neden tavan olmadı bugün petun sizce?
Herkese merhabalar,
inanın bir fikrim yok esasında ,
global çokca hacim yapmış hacime bakınca tavan olmalı sanki ,bilemem ama kendi kendine almış vermiş,
nette 280 bin lot da fena değil
belki bir teknik hazırlıkdı, belki de bir savaş
ama benim açımdan esas olan hissenin ucuz oluşu , bu sert hareket ise beni korkuttu doğrusu yarında böyle olursa bir daha düşünürüm kalmak için . istikrarlı vede kararlı çıkış çok daha sağlıklı aceleye ne gerek vardıysa artık ilerleyen günlerde anlarız.
herkese bol kazançlar...
Yaşar holding borcundan dolayı borçsuz petunu satacak olmasın bu hareketlerin sebebi?
İyi dökmeye başladılar milleti :) Kalan sağlarla yola devam :) Bana göre Petun'un 0,90 kuruşluk temettü ödemesiyle olması gereken rakam 9-10 liralar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
6,65 ‘e verirken gidip birden 6,84 ü alıyorlar.
Birilerinin keyfi ne isterse öyle gidiyor kedi fare gibi oynuyorlar
10 kademe alış toplamı 1500-2000 lotu bulmuyor bazen.
Silkeleme yapıyorlar gibi
Bu ortamda kağıda girmek yürek ister
Yabancının elinde 1,5-2 milyon lot kaldı herhalde bitince Hareketler sertleşebilir
YTD
bu fiyata bu temettü ile göççük yatırımcı zor dökülür bence şahsıma geçen hafta temettü için 6.30dan aldım insin çıksın bana
farketmez alacağım temettü 14000 tl daha bana burada hisse o karı vermemiş hisse şu an 7.02 benim karım 11000 tl temettü bundan fazla şu an asla vermem
Bugünkü pastayı yollayabilen var mı?
Son dakika 50 bin lot aldılar inanılmaz hareketler petun için
Sağlam bir alım ordinosu gelmiş belli ki devamı gelecek mi bakalım
Tahta global tarafından yönetiliyor, alış kademeleri bomboş, satışa kendi malları ile birlikte ne gelirse çiziyor, piyasadan beklemedikleri bil mal yerim korkusuylada alış kademeler bomboş bırakıyorlar, daha yolun başı gibi, bu arada terziconun sesi kesildi iyice,
Yarın petun bir depar yaparsa pnsut u geçebilir.
10 yıllık grafiğe bakarsak sanırım bu olursa bu ilk olacakhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...12840ba78f.jpg
Global bugün kaç lot almış yazabilen var mı?
günlük pasta
https://pbs.twimg.com/media/D1j9dsvXgAARbYr.png
Herkese merhabalar,
Buraya kadar güzel ama beklediğimden biraz hızlı oldu, buda beni biraz korkuttu doğrusu .
Umarım bugün düzeltme yapar , biraz geri çekilmesi korku ile verdiklerimizi yerine koymamız için fırsat olabilir , ya da gerçekten bu geri çekilme kısa vade için fırsat olur mu ?
İzleyerek öğreneceğiz ...
Diğer taraftan risk alabilene teknik olarak 7 TL üzeri 8,40 kadar uzama potansiyeli taşıyor bence ..
Ayrıca 6,70 e kadar düzeltmeyi normal karşılarım doğrusu
Yinede kimilerimize kısa vade de verdiği %40 bence çok güzel oldu..
Herkes bol kazançlar...