tavan hayırlı olsun,,,500000 lot alıcı.
Printable View
tavan hayırlı olsun,,,500000 lot alıcı.
Bir türlü beklenen performansı gösteremedi. Mevcut karlılıkla bile hak ettiği fiyat seviyesinde değil. Üstelik 2024 yılında yeni fabrika devreye girecek.
Oylum Oylum, sürekli oyup içine badem koyuyorlar.:vk:
İş 1 milyon lot aldı bugün,,hayırdır.
Oylum oylum, bu defa çok fena oydular seni.:vk:
Son 10 günde %36 yaptı,,daha ne yapsın.Şimdi 7.68 ve 6.70 desteklerde tutunabilecek mi bakalım.
"Hisse sana uymassa sen hisseye uy."
Borsa atasözü
Yıllık 130 milyon tl kar potansiyelli mevcut 15.500m2 kapalı alan,,buna 40002 daha 2023 yılında ilave.
Üstüne 16.500 m2 daha kapalı alan geliyor.
Yıllık kar potansiyeli, enflasyon farkı ile 450 milyon tl,sermaye 85 milyon tl.,,,,Buffet tarzı yatırım bu,
ama hisse gitmiyor.
tavan hayırlı olsun.
https://www.dunya.com/sektorler/gida...-haberi-698923
Şirketin projeksiyonu 20 temmuzda çizilmiş,,,%150 büyüme.
Oylum, enerji yatırımlarıyla kendi kendine yeten fabrika olmayı hedefliyor
Nasıl Bir Ekonomi (NBE) gazetesinde yayınlanan habere göre; Oylum 1969 yılından beri atıştırmalık sektöründe faaliyet gösteriyor. Kayseri OSB'de 15 bin 500 metrekarelik tesisinde bisküvi, kremalı bisküvi, gofret, kaplamalı gofret, marshmellovlu bisküvi ve sürülebilir fındık kreması üretiyor. Tam otomatik üretim hatlarında yıllık 18 bin ton üretim gerçekleştiren Oylum, yurtiçinde birçok ulusal zincirde ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor. İhracat kısmında ise özellikle Orta Doğu, Amerika ve Avrupa pazarında iş birliklerini daha da geliştirmek üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Son yıllarda ihracat rakamlarını düzenli olarak artıran Oylum, 2022 yılında İstanbul'da ihracat ofisi açtı. Marka, önümüzdeki yıllarda ihracatın toplam satışlar içindeki oranının yüzde 50'yi geçmesini hedefliyor. Oylum CEO'su Yener Büyüknalbant, 2023 yılını yaklaşık 475 milyon TL ciro ile kapattıklarını belirterek, "Bu cironun yaklaşık 6 milyon dolarlık kısmı ihracat satışlarından geliyor" dedi.
Firmanın 2024 programı hakkında da bilgiler veren Büyüknalbant, Kayseri Serbest Bölge'de devam eden fabrika yatırımlarının tamamlanarak üretime geçilmesine yönelik hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti. Ayrıca yakın zamanda yeni bisküvi üretim hattını devreye aldıklarını, paketleme makinesi yatırımı ve yeni üretim hatlarının devreye alınmasıyla beraber büyüyen tesisimizin çatısına ilave GES yatırımını da tamamladıklarını söyledi. 2023 yılının Şubat ayında ise çikolata kaplama hattı aldıklarını belirtti. Büyüknalbant, "Çikolata kaplama hattımız ile birlikte çikolata kaplı gofrette üretim kapasitesini artırdık ve yüksek katma değerli ürünlerin toplam hasılat içerisinde payının artırılmasını da hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
"İhtiyacımız olan tüm elektrik enerjisini kendimiz üreteceğiz"
Yeni ürün geliştirme sürecinde Ar-Ge faaliyetlerini devam ettiren Oylum, ayrıca kullandığı hammaddelerde alternatif ve organik ürünlerin kullanımı için çalışıyor. Bünyesindeki 10'u geçkin mühendis ve teknisyen kadrosu ile laboratuvar ortamında deneme faaliyetlerini yürütüyor. Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarda yenilenebilir enerji yatırımlarını da önemsediklerini kaydeden Yener Büyüknalbant, "Yenilenebilir enerji yatırımlarını 2017 yılından bu yana önemsiyoruz. En son 2022 yılında tamamlanan yatırım ile güneş enerjisi santrali gücünü 1.059 kWp'e çıkardık. Bu sayede üretimde ihtiyaç duyduğumuz elektrik enerjisinin yarısını kendimiz üretir hale geldik. Bu alanda yeni yatırım imkânlarını kovalamaya devam ediyoruz. 2025 yılı itibariyle ihtiyacımız olan tüm elektrik enerjisini kendimiz üretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
475 milyon ciro,,145 milyon tl net kar demek.,,geçen seneye göre %437 büyümüş oluyor.
Yeni gelecek fabrika ile enerjisine sinerji katacak.
Şirket güzel, gelecek planları olumlu. Hikaye var, ihracat var, yatırım var ama bu halka açıklık yüzdesi yatırımcısı olan arkadaşları rahatsız etmiyor mu ? Yanlış anlamayın gerçekten samimi bir şekilde merak ediyorum onun için soruyorum.
Çok nazlı ilerliyor.:vk:
Agrotech, merkezi İstanbul'da bulunan, gıda ve bebe bisküvisi ile 300 çeşit ürün üretimi yapan 50 bin adet satış noktasında ağı bulunan bir firmanın yüzde 70'ini almak için görüşmelere başlandığını duyurdu.
Borsa İstanbul'da işlem gören Agrotech Teknoloji, İstanbul'da gıda ve bisküvi üreten 300 çeşit ürün gamını elinde bulunduran bir şirketi almak için harekete geçtiğini açıkladı. Genel hatlarıyla bilgi veren şirket gizlilik nedeniyle alınacak kurumu açıklamadı.
SATIN ALMADA İSTANBUL VURGUSU
Bu gerçeği sakladım..
Bu gerçeği sakladım..
R
haber
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada "Merkezi İstanbul İlinde bulunan gıda ve bebe bisküvisi ile yaklaşık üçyüz çeşit ürünün üretimini yapan ve yaptıran yaklaşık 50.000 adet satış noktasında ağı bulunan bir firmanın %70'inin alınması için ön görüşmelere başlanmıştır" denildi.
GİZLİLİK VURGUSU YAPILDI
Satın alınacak şirketin ürün gamı, ürün çeşitliliği, merkezinin nerede olduğu açıklanırken firmanın ismi gizlilik nedeniyle açıklanmadı. Şirketimiz Yönetim Kurulu bugün toplanarak aşağıdaki kararı almışlardır. Merkezi İstanbul İlinde bulunan gıda ve bebe bisküvisi ile yaklaşık üçyüz çeşit ürünün üretimini yapan ve yaptıran yaklaşık 50.000 adet satış noktasında ağı bulunan bir firmanın %70'inin alınması için ön görüşmelere başlanmıştır.
Firmanın ismi satışın etkilenmemesi açısından hisse devir sözleşmesi imzalanana kadar gizli tutulacaktır.
Bu firma oylum olabilir mi diyorsunuz yani? Oylum'un şirket merkezi Kayseri değil mi?
Oylum/Büyüknalbant: Yeni kapasite yatırımımızın bilançoya etkisini esas 2025'te göreceğiz- Bloomberg HT
2/14/2024 2:18:21 PM Oylum/Büyüknalbant: Yeni kapasite yatırımımızın bilançoya etkisini esas 2025'te göreceğiz- Bloomberg HT
2/14/2024 2:17:59 PM Oylum/Büyüknalbant: Kayseri'deki yeni kapasite yatırımımızın inşaatı % 90 tamamlandı- Bloomberg HT
2/14/2024 2:17:32 PM Oylum/Büyüknalbant:2023 yılını %70'in üzerinde ciro büyümesiyle kapatmış olduk - Bloomberg HT
Oylum oylum, selvi boylum. Beklenen hareket bir türlü gelmedi. Karlılık güzel, büyüme güzel, hikaye güzel, ortam müsait. Sorun nedir?:vk:
Oylum, nihayet oyulma aşamasından oyma aşamasına geçtin. :bravo:
Anlık piyasa değeri bir milyar TL.
Borsada bu piyasa değerinde şirket mi kaldı.
Üstelik %60 kapasite artışının %90'ı tamamlandı.2024 yılı 4. çeyrekte ya da 2025 yılı ilk çeyrekte sonuçlarını göreceğiz.
Satışlarının önemli bir kısmı yurtdışına.
Kesinlikle çok ucuz kaldı...
Yine oydurdun kendini Oylum.:vk:
Senin sorunun nedir selvi boylum?
Güzel bilanco
SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Faaliyet Raporundan:
Şirketimiz BİM, Tarım Kredi, Metro Grosmarket, Bizim Toptan ve grup şirketi üzerinden A101
gibi ulusal zincirlerle yıllardır çalışmaktadır. Yapılan tüm bu çalışmalar ve anlaşmalar ile Şirket
ticaretini büyütmeye gayret etmektedir. Ayrıca Şirketimiz ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak
yeni müşterilere ulaşmaktadır. Şirketimiz bu kapsamda dönem içerisinde Dubai/Birleşik Arap
Emirlikleri’nde düzenlenen Gulfood 2023 fuarına ve Chicago/Amerika’da düzenlenen Sweets
and Snacks Expo 2023 Uluslararası Şekerleme ve Atıştırmalık Ürünler Fuarına katılmıştır.
Şirketimiz 2023 Eylül ayında yapılan WorldFood 2023 fuarına da katılım sağlamıştır. Bu fuarlar
sayesinde özellikle yurt dışı pazarlarda yeni iş bağlantıları sağlanmaktadır.
Oylum Bisküvileri, 1969 yılında Kayseri’nin ilk modern üretim tesislerinden biri olarak faaliyete
başlamıştır. Türkiye’nin en eski bisküvi markalarından biri olan Oylum, yıllık 8 saat 300
işgününe göre 48.665 ton kapasite ile bisküvi, kremalı bisküvi, gofret, kraker, çikolata, çikolata
kaplamalı ürünler, marshmallovlu ürünler, çiklet, şekerleme, lokum, helva ve reçel alanında
üretim yapmaktadır.
Şirketimiz ihracatlarını grup şirketleri aracılığı ile yapmakta olup portföyünde Orta Doğu
ülkelerinden Irak, İsrail, Filistin, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Yemen; Avrupa’dan İngiltere,
Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Romanya, Kosova; Amerika kıtasından Amerika Birleşik
Devletleri ve Kanada, Kafkasya Bölgesi’nden Gürcistan; Afrika kıtasından da Fil Dişi Sahilleri,
Nijerya, Kongo, Tanzanya gibi ülkeleri bulundurmaktadır. Şirketimiz ilgili hesap dönemi
içerisinde grup şirketi aracılığı ile İsveç, Cape Verde ve Avustralya’yı müşteri portföyüne
eklemiştir. Bugün itibariyle 40’ı geçkin ülkeye ihracat yapmaktadır.
Şirketimizin daha önce almış olduğu KAY-SER Kayseri Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi
A.Ş. içerisindeki 22.328,50 m2 arsaya 16.138 m2'lik kapalı alan yapılması ile ilgili yapı ruhsatı
onaylanmıştır. Prefabrik inşaat tamamlanmış olup küçük eksikler bulunmaktadır. Serbest bölge
içerisinde yer alan bu yatırımda muhtelif vergi ve SGK avantajlarından yararlanmak amacıyla
üretim faaliyetlerinin başlatılması değerlendirilmektedir.
Şirketimiz ilgili hesap dönemi içerisinde grup şirketi aracılığı ile İsveç, Cape Verde ve
Avustralya’yı müşteri portföyüne eklemiş ve bugün 40’ı geçkin ülkeye ihracat yapmaktadır.
Şirketimiz, yurt dışı satışlarını artırmak amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılmaktadır.
İlgili faaliyet dönemi içerinde Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Gulfood 2023
fuarına ve Chicago/Amerika’da düzenlenen Sweets and Snacks Expo 2023 Uluslararası
Şekerleme ve Atıştırmalık Ürünler Fuarına katılmıştır. Şirketimiz 2023 Eylül ayında yapılmış
olan World Food 2023 fuarına da katılım sağlamıştır.
Son durum nedir
Maşallah dediğimizi üç gün yaşatmıyorlar.Vergi dairesine bildirilen 24 Milyon karda fena değil.Lakin hisseyi doğradılar.Ederinde düzenli buyüyen şirket.Aynı az hisse Balonları grubunda olmamasıda avantaj.
DFG tarafından Oylum Sanayi ( Oylum ) hissesi bilanço okuması :
https://www.youtube.com/watch?v=km8AmG99gfQ
İyi seyirler.
https://i.ibb.co/TDNNwwXq/Resim086.jpg
hayırlı kazançlar dilerim.
teşekküre gerek yok - içinizden söylemeniz yeterlidir ::)