60 ları görünce taban yeriz diye düşünmüştüm. Ytd
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
60 ları görünce taban yeriz diye düşünmüştüm. Ytd
Teşekkürler patron. Artık 4.70 maliyetli akguv hissedarı olduk.
Hayırlı olsun
İnşallah da buradakilerin neredeyse tamamına yakınında maliyet 5,50 ve üzeri herkes buruk. Belki bir çoğu da 5 TL'nin altında 4,70-4,60 canı yanarak sattı. Neredeyse ben de satıyordum. Ekranı kapattım. Canımızı yakanlara diyecek bir şeyim yok. İçimize attık, neticede içimizi ve herkesin acısını sıkıntısını gören var.. Ben O'na havale ediyorum.. Ytd
2.140.000 TL para çıkışı olmuş. Maşallah tekfen, şişe, sasa gibi hisselerle para çıkışında yarışmışız.. Ytd
Cuma günü takasta Citi'den ciddi mal çıkışı görmemiz kuvvetle muhtemel. Dün başlayan ve bugün devam eden satışlar sonrasında Citi'deki maldan pek bir şey kalmayacak muhtemelen.
Aklımdaki senaryo şu şekilde;
Tahtadaki grup 5,60-6,10 aralığında bizdeki malı dökmek için türlü atraksiyonlar yaparken, dünden önceki gün Yatırım Finans'a Citi'den yüklü bir satış ordinosu geldiğini öğrenmiş olabilir. Bunun neticesinde malı yukarıda karşılamak yerine dünden önceki gün tahtayı 5,60 lara, dün 5,50 lere çektiler. Bugün de Yatırım Finans Citi'nin malını kusunca 70-80 kuruş aşağıdan Citi'nin malını aldılar. Citi'deki malın maliyeti de çok aşağılarda olduğu için gözünün yaşına bakmadan hunharca sattı.
Burada önemli olan ve sorulması gereken sorular şunlar;
Citi bu malı neden kustu ya da bu satış ordinosu neden geldi? Bu sabah öğleye doğru düşen haberi önceden öğrenip satış ordinosu mu gönderdi? Yoksa, bu bir tesadüf mü? Öğrendi ise ve bunun sonucunda, bu haberin içeriğinde bizim göremediğimiz Citi'yi satışa sürükleyen detay nedir?
Bunların tamamı varsayımdan ibarettir. Belki de şirket bu ihale mevzusu sonrasında ortada dolaşan bir söylenti olduğunu öğrenmiş ve bunun sonucunda bu haberi açıklamak zorunda kalmış olabilir (Genelde kaybedilen ihaleleri açıklamaları pek alışılageldik bir durum değil. Hele hele bir iştirakinin ihale kaybettiği haberini ben hiç görmedim bugüne kadar. Gören varsa göstersin, biz de diyelim ki evet daha önce de buna benzer ihaleden elenme haberi açıklamış. Yanılıyor ya da haber kaçırmış olabilirim).
Sonuç olarak, Citi'nin satmasına, dolayısıyla tahtanın düşmesine sebep bugün bu forumda yazılan ve herkesin paniklemesine sebep olan söylenti midir? Yoksa, spek Citi'nin ordinosunu öğrenip tahtayı aşağıya mı çekmiştir? Ve en önemlisi, Citi'nin satış ordinosunun arkasındaki neden kar realizasyonu mudur yoksa bugünkü haberin önceden öğrenilmesi sonucunda ortaya çıkan bir ordino mudur? Bu soruların cevapları şu an için bende yok. Sadece beyin jimnastiği yaparak ihtimalleri değerlendirmeye çalışıyorum.
Herkesin görüşü benim için önemlidir ve farklı görüşlere de saygı duyarım.
Yazdıklarım kesinlikle ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Söylenti nedir acaba?
Aşağıda tera ve gediğin aynı grup olma ihtimalinin yüksek olduguna inanmama vesile olan takas ve gün içi net alım miktarlarını paylaşacağım
neyse yükleyemedim. Araştırabilenler araştırsınlar. Normalde ayın 26 sında tera takasından 250 bin civarı mal çıkmış ama tera o gün mal satmamış. aynı gün gediğe aynı miktara yakın mal girmiş ve gedik o gün net mal almamış tahtadan. yani tera ve gedik aynı kişi olabilir. foreks ekranı yada takas görenler araştırsın tezim doğrumu
https://i.hizliresim.com/y0jl7L.jpg
demek istediğim buydu
Sn. Sortac00,
Sizin takaslarda gördüğünüz doğru, sabah ben de dile getirdim fakat takaslarda buna benzer daha bir sürü kimin eli kimin cebinde durumu mevcut. Bugün ben de detaylı inceledim. Bazı günlerin takaslarında virmanlar havada uçuşuyor. Tahtadaki grubun sadece iki değil, bir sürü aracı kurumu kullandığını düşünüyorum.
Spek mal dökmek için çabalıyordu, hatta çabalarken ufak ufak BCG ve Credit gibi kurumlara mal kaptırıyordu. Derken son iki günde olanlar oldu ve kendini çok daha uygun fiyatlardan mala boğulmuş olarak buldu. Kısacası, spek istedi bir göz, Allah verdi iki göz. Umarım Citi'nin yıktığı malı taşıyacak gücü vardır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şuan 198. Sayfadayız. 244 derken anlamadım.. 144 mü demek istediniz..
Paylaşadaydınız sayın nevsky,
Zaten sabahtan beri forum vs. çıkamaz olduk.. Sigortalar yanacak neredeyse..
Yatırımcı olarak sahip bırakılmamalıyız, umarım yeni ortak olduğu şirketler güzel ihalelere imza atarsa bu kaybı çok çabuk telafi ederiz, umut dünyası, kimse zarar etmek için yatırım yapmaz, elbet güzel gelişmeler olacak,
Ben hareketi BERA' bir kaç ay önce yaşadım 2,20 den sert bir şekilde 2,70 gitti sonra bir ay kadar bekletti 2,30 fiyatlarda bir şey olacak diye umut ederkek 2,18 gevşedi sonra sert hareketler başladı 7 tl fiyata kısa sürede gitte bire bir bedelsiz açıkladı birazcık sermaye yaptık,ben burdada bekleyenin çorba içeceği kanaatindeyim, izleyip göreceğiz asla zararına mal satma adetim yoktur. Satmak için acelem yok,
Kap'a haber düşmüş akşam saatlerinde. Şirket 4,91-4,94 fiyat aralığından 41.660 adet geri alım gerçekleştirmiş.
Hissemiz adına güzel hareketler bunlar. Patrondan devamını bekleriz.
Yatırım tavsiyesi değildir
Buğünkü hareketle;
İşene gelmeyen rakiplerinin çamur atması ile yıpratma taktikleri, ile yatırımcı ürkütüldü, kimse bu kadar salacağını tahmin edemez, 2 ay önce tahsisli yapıldı 5,15 fiyattan, ucuz hisse alanlar umarım kıymetini bilir, parlak günler elbet gelecek, uzun vade yatırımcı olduk hepsi bu
Sn. Muhabere,
Ben konunun üzerinde çok durmadım, çünkü bu söylenti geçmişte de çıkmıştı ve şirket bunu çok sert bir dille cevaplamıştı. Sonrasında da devletten ihale almaya devam etti. Dolayısıyla, benim için bu konunun fazla bir önemi yok. Şirketin savunma sanayiine girme aşamasında birileri tarafından bilinçli olarak çıkarılıyor olabilir.
BOTAŞ ın ihale kararında gerekçeleri bilmiyoruz ama şirket hakkında asılsız, herhangi bir mahkeme kararına dayanmayan ifadeler kullanması durumunda şahsım adına tazminat davası açacağım. Hem maddi hemde bugün yaşadığım sıkıntıdan dolayı manevi tazminat davası
Yazdıklarınıza yüzde yüz katılıyorum. Aynı şeyler geçmişte de yaşandı, o zaman da olan biz yatırımcılara oldu. Yüzümüzün biraz olsun gülmesi için yıllardır bekliyoruz, tam yüzümüz acaba gülecek mi derken hisse allak bullak oluyor. Yeter artık, canımıza tak dedi. Asılsız kaynağı olmayan söz konusu ifadeler kullanılması durumunda ben de hukuki yollara başvuracağım.
Sn. Sortac00,
Size özelden mesaj gönderdim.
Sn. Nevsky tekrar sizinle iletişime geçtiğime sevindim.
Ayrıca akgüvün kaybettiği ihaleyi kim kazandı. Acaba mai şirketinin davalık olduğu şirket mi aldı. Bu atılan iftiraların arkasında kim yada hangi grup var.
İhale ön yeterlilikte elenmiştir diye düşünüyorum. İhale sonuçlandığına dair bir haber okumadım. Tabi böyleyse bizim için daha iyi olur. Elbet daha güzel gelişmeler olur inşallah, tek ihale bu değil sonuçta.. Ancak asılsız haberlerle elimizdekilere göz dikenleri cezalandırmak için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum.. Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.. Ytd
Ya iyi de neden kap a bildirdiler , bildigin kendileri malzeme veriyorlar millete. Her neyse umarim bol hayirli kazanc olur herkes adina.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Glyho patronu geri alım açıklıyor, tahta %10 yukarı yapıyor, bizim patron geri alım açıklıyor, tahtadaki satış zar zor duruyor.
Glyho satıp akguv almış biri olarak düştüğüm duruma sadece ve sadece gülüyorum. Yapacak bir şey yok, bekleyecem.
Pehhh mideme agrilar giriyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben hep teknikle yönümü tayin etmeye çalıştım şimdi de aynıyım..
hisse bugün sabah ki açılışıyla RSI indikatörünü epey normalleştirdi ve günü 300 günlük ağırlıklı ortalaması olan 4,83 den kapattı. 300'lük ortlamayı destek olarak kullanmış gözüküyor. Daha önceki düşüşlerdeki dönüşlere baktığınızda; RSI indikatörüyle ya uyumlu ya da pozitif uyumsuz dönüşlerle yükselişe geçmiş olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Şimdi ki hali ise fiyatla RSI ın uyumlu bir görüntüsü var ve dip çalışmasını rsı ile uyumlu yapacak bir görüntü veriyor. umarım bu uyumlu durum devam eder.. Biraz daha sabır arkadaşlar..
teorik düşüncelerdir .. malum hayaller, hayatlar..
Teşekkürler sayın mühendis. Ben de akşam baktığımda hala ayı piyasası vardı. Belki bugün dediğiniz gibi göstergeler değişmiştir. Ytd
Sabah tahtaya atlayan Garanti'nin malını almak için bütün gün tahtayı baskıladılar. Nitekim, bir kısmını 2. Seansta, kalanı da gün sonunda aldılar.
Bgc bir ara kafasını uzattı fakat 8223 lot ile yetindi. Bir gün daha böyle al ver ile geçti.
Phillip Capital ise ara sıra tahtaya girip çıkıyor. Kimdir, gruptan mıdır, değil midir çözemedim.
Kaliteli sepek
Birinin hisseyle zoru var ama terk edip havayolları alsak kıçına .... yakar mı ? Kar var nasıl olsa gün gelir değerini bulur gücün yetiyorsa gel bireyseli dök eline ne geçecek zaten bir avuç yatırımcı kalmış sayenizde oda yok olur sizde kumda oynarsınız, ama kazandığınız para asla helal olmaz, patrona gelince onurl,u şahsiyet 5,15 tl den tahsisli yaptı asla hisse buranın altına sarkmamalıydı buna müsade ediyorsan kazancın helal olamaz, ben kendi hakkımı helal etmiyorum
Değerli patron hassasiyet sahibi her şeyi düşünen bir kişidir. Dolayısıyla hak ve hakkaniyete önem verir diye düşünüyorum. Değerini bulacaktır inşallah.. Ytd
Turkishbulls dan alıntıdır
"ümü
Aşağı yönlü trend sağlam gözüküyor ve ayılar kendilerinden emin ve mutlu. Fiyatların şu an geldiği yer daha önceki*SAT*sinyalimizin ne denli isabetli olduğunu kanıtlıyor."
Durum yine iyi değil anlaşılan..
Ytd
Turkishbulls dan alıntıdır,
"Sistemimiz bugün bir*NAKİTTE KAL*sinyali verdi. Önceki*SAT*tavsiyesi 3 gün önce 26.02.2018 hisse senedi fiyatı 5,83 iken yapılmıştı. O zamandan beri*AKGUV*%-17,15*düştü."
Dile kolay %18-20 düşmüş 6 TL'den bu yana
2 günde yüzde 20 düşürülen hisse 2 ayda toplar mı ? Şüpheli sebep olanlar kıçına kına yaksın, endeksle birlikte çıkar, düşer normal karşılanır, aksi durumda patron şirketlerinin kalitesi bende hep şüphe götürmüştür, tanışıp hisse aldığıma nağlet ettiriyor, biz bu patronlara asla güvenmemeliyim, param hiç oldu, kendi paramla rezil oluyorum allah beni islah etsin tez zamanda bu azaptan kurtarsın
Hep aynı durumdayız sayın tank,
Yiyemediğimiz paramızı burada göz göre göre kıtır kıtır yiyorlar. İşin özeti bu.. örnek dün cebinde 20 bin vardı bugün 16 bin kaldı işte sen ben de o aradaki bizim olan 4 bin TL'yi harcamaya kıyamayalım.. El insaf diyor. Hakk'a davet ediyorum..
Şirket geri alım açıklaması yaptı, ilk gün aldı, hani devamı?
Tahta aşağı kaymaya devam ediyor.
Şirketten icraat bekliyoruz.
Bu arada Citi Menkul'de 20-25 bin lot civarı mal kalmış.