https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-471473
Printable View
Sabah aldım ..kardayım diye sevinirken akşam bi baktım zarardayım.. sonra bi daha baktım serap değilmiş gerçekmiş..:wave:
https://i.hizliresim.com/BdJoom.png
Kendisi mi sattı neden böyle birşey yapar?
Devre kesici neden girmedi?Bir operasyon mu var?
Silkeleme mi?
Yorumu olan yapabilir mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş yazılara bakınca bin pişman oldum..Niye devre kesmedi dersen o tam bi adilik ..Niye sattı dersen onun tam izahatini kimse veremez ..ya bedelliye daha çok ortak arıyo yada nakit lazım..sorun bu fiyatdan satmış olması..Benim anlamadığım şuan satış yapan yeni sahiplerimi yoksa eskiden kalan bir pay satışımı bilen varmı...
Konuyla ilgili şikayetlerimi yaptım SPK ve BİST ‘e !! Siz de yapın!! İsteyene şikayet dilekçesi örneği paylaşabilirim.. Devre kesici yok açıklama yok!! Kuru kuru sövmekle olmuyor siz de şikayetçi olun
Denizdeki 40 milyon lot halka açık değil,daha önce şubay ayında 5-6 aralığında Deniz yatırımda bulunan halka açık payların hepsi satıldı,Denizin takasında 350 bin lot daha var patronun değil muhtemelen..mart ayında 2.xx lerden 200 küsür bin alım yaptı ve toplamda denizin takası 40.6xx.000 oldu. Dün Deniz Yatırımdan yapılan 1.6 milyon lot kesinlikle Denizin takasından düşmeyecek(o kadar halka açık pay yok çünkü)başka kurumlardaki malı Denizden sattılar ki bence bu bir korkutma operasyonu..Bedelliye alıcı toplama derdi değil bence..Halka açık 10 milyon lotun bir kısmı da patronun elinde,ne kadar olduğunu bilmiyoruz ama benim tahminim 3 milyon civarı.(Şubat ayındaki satıştan önce Denizin takasında 43 milyon vardı). Bunları da bedelli onayı gelene kadar böyle üstten satıp alttan yerine koyacak böylece Hem elindekinin maliyetini düşürecek hem de bu payların bedelli parasını bedavaya getirecek. Bi hesap yapalım: 3 milyon lotu olsa 6 milyon tl bedelliye para lazım. Cuma 4.3 ortalamayla sattığı 1.6 milyon lotu 60 kuruş aşağıdan yerine koysa yani 3.7 civarı ,1 milyon tl si çıkar bedellinin. Muhtemelen bu şekilde aşağı yukarı yapıp bedelli tarihi gelene kadar yapmaya çalışacak.Tabi korkup satanlar da ekmeğine yağ sütmüş olacak. Muhtemelen kimse satmazsa elindeki diğer lotları da satıp korkutmaya çalışacak ama çok da manevra şansı yok çünkü tüm malı satar ve ciddi bir alıcı çıkarsa karşısına hamle şansı kalmamış olacak,bu riski almayabilir bu yüzden pazartesi sabah açılışta panikle satanların malını aşağıdan alıp tekrar 4 üstüne atacağını düşünüyorum.Ha diyelim ki bu senaryo işlemedi,bedelliye kadar maliyet düşürür bedelliye de katılırım bakalım ne yapacak 😊 Arkadaşlar yatırım tavsiyesi değil ancak kendimce bir yorum yaptım ancak unutmayın ki bu hisse şubat ayınca 6.76 gördü şuan yarı fiyatında.En büyük hata yükselirken aldığın kağıdı düşerken korkuyla satmaktır,ideali düşükten alıp yükselişte satmaktır. Kağıdın grafiğine baktığımızda bu şekilde acımasızca düşüşleri çok kez yapmış ama her seferinde 1-2 hafta içinde en geç toparlamış ve muhtemelen her seferinde aynı oyun, kağıdı hareketlendirip tavandan sata sata aşağıya indir sonra aşağıda bir kaç gün psikolojisi bozulmuş ky nin elinden sıkıcı hareketlerle malı al ve sonra yine aynı hateketler..Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir,şahsi görüşlerimdir..
Evet dışarda 10 milyon lot var ama , paylarını satışa konu ederse bu oran yükselmiyormu..yani bu kendi insiyatifinde değilmi..bide imtiyazlı pay sahibi DZGYO..imtiyazli pay sahiplerine değisik haklar sağlaniyo..o yüzden bu tahtalara kolay kolay kimse bulaşmıyo diye biliyorum..
Merak ettiğim yeniyim bu hissede affınıza sığınıyorum ,, ne heyacanlıyim nede tam bilgi sahibi .Satıldığı ve fiyati çok pirimli olmadığı için aldim .Lakin cuma günkü hareket midemi bulandirdi.Gecmise baktim cok heyacanli ky eskitmiş.Simdi denizbanki alanlar yatirim ortakligininda sahibimi bu önemli benim için .Daha doğrusu projeler ve arap sermayesi olarak bakiyorum olaya .
Bedelli başvurusu için hazırlanan dökümandan alıntı:
Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Bilgi
Şirket’in nihai ana ortağı, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin kontrolünü elinde bulunduran Denizbank A.Ş.’nin sermayesinin %99,85’ini temsil eden paylara sahip olan Emirates NBD Bank PJSC (“Emirates NBD”)’dir.
Bi aracı kurumdaki mali diger aracı kurumdan satilabiliyomu bunu ilk defa duydum.Eğer bildirim yapilmaz ise buyuk ihtimal daha önce virman yapilmiştir.
Peki bu arapların bedelli sermayeye ihtiyacımi var .. bunu gerçekten bir finansman kaynağina ihtiyac duyulduğu içinmi yoksa yeni yatırımlar sonucu faliyet hacimlerinin genişleyeceği içinmi bu ihtiyaca basvuruldu..
Bu hissenin ekmeği yenirde sabredebilene... Ne zaman bedelli biter ...bodrum ve tarabya yatırımları kasaya dönmeye başlar o zaman bi yerlerde olur... sermaye arttırım izahnamesini okudum..kira gelirleri hariç asıl para edicek bu iki proje ..ne zaman biter tam kavrayamadım..
https://i.hizliresim.com/B4pBft.png
Iki proje için borçlanmalara ve yükümlüleklere bakılırsa bu sermaye ve piyasa değeri ileri için devede kulak..
https://i.hizliresim.com/WeYk2P.png
Bedelliden bu halka açıklıkla ky dan bişey anlamaz ..ilerde kendi payına kalan rüçhanları satar başka bişey..Bence bu yatırımlarla finansal olarak büyümek şart ...yanlış bilgi paylaşımım olduysa özür..sabreden arkadaşlar kazanacaktır..kısacılar bu speğin her sallamasında benim gibi midesi bulanacak zarara razı gelecektir..
https://i.hizliresim.com/9iGBC6.png
Geçmiş yazıları dönüp dönüp bi daha okudum acaba bilgi sahibi olabilirmiyim diye ama araştırdığım ve baktığım konularda bir tane sağlıklı paylaşımı olan göremedim .Yazılan bi konunun üzerine ekleme yapıp sıkmak istemedim kimseyi ama burda kimse neye ve niye yatırım yaptığını tam araştırmamış.Satışları kim yapıyo diye merak ettim şu kap haberini buldum.Lakin bu adam kim ortaklık ve yönetimde neden adı geçmediği halde böyle bi kap haberi ile karşımıza çıkabiliyo bilen varmı..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/801307
2019 son değerleme raporuna göre bodrum ve tarabya maliyetleri ,,,,
https://i.hizliresim.com/DQWcMN.png
https://i.hizliresim.com/K7SMcf.png
Tamamlanması durumunda bugünkü değerleri.....
https://i.hizliresim.com/JtqhAo.png
https://i.hizliresim.com/0jA19P.png
bodrum 600 m,lyon eder azı yok
bodurumu degerleme raoru 2019 sonu nerede
sorun bakalım sirketin yatırımcı sorumlusuna
Ne yaziyon kardeş bi anlasak..:halay:
Sorduk bakalım yatırımcı ilişkilerine.. bodrum devam ediyo ,, tarabyada izin bekliyoruz dedi . Satış yok şuan fiyat veremem dedi.Ne melih erkut u tanırim nede niye devre kesmedi diye size bi cevap verebilirim dedi.onu spk ya sorun ve başvuru yapın dedi.devreyi onlarin sistem kesmesi lazım dedi...
gecen gun tavan gorup eksı 3 kapamıstı sımdı herkeez korkuyor aynısı olurmu dıye:)
Malum kişinin elindeki satış bittiyse rahatız aslında ..önümüzde sadece bedelli var oda ilerisi için değerlendirilebilir..
Tavan olduk ama,,,, kimse yokmu :hi:
2 yıl önce 47 milyon usd'ye sadece Tarabya arsasını almışlar!!!!!!!
şirketin, şu anda değeri 34 milyon usd!!!!!!!!
************************************************** **************************************************
Deniz GYO çoğunluk hissedarı olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'nin kontrolünü elinde bulunduran ilişki taraf DenizBank A.Ş. tarafından iktisap edilen İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, 440 ada, 82-89-90 no.lu parseller üzerindeki Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'nde yer alan tüm hak ve yükümlülüklerinin, DenizBank A.Ş. ile Deniz GYO arasında imzalanan devir sözleşmesi ile 48 ay vadeli olarak 47 milyon USD karşılığı devir alındı.
Deniz GYO'nun KAP açıklaması:
Bu açıklamamız, "Sözleşmeye ilişkin gayrimenkule dayalı hak alım" işlemine ilişkin olup, mevcut KAP açıklama formatları içerisinde "Maddi Olmayan Duran Varlık Alımı"na ilişkin şablon bulunmaması sebebiyle "Maddi Duran Varlık Alımı" şablonu ile yayınlanmıştır.
Şirketimizin çoğunluk hissedarı olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'nin kontrolünü elinde bulunduran ilişki taraf DenizBank A.Ş. tarafından iktisap edilen İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, 440 ada, 82-89-90 no.lu parseller üzerindeki Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'nde yer alan tüm hak ve yükümlülüklerinin, DenizBank A.Ş. ile Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında imzalanan Devir Sözleşmesi ile 48 ay vadeli olarak 47 milyon USD karşılığı devir alınmıştır.
Şirketimiz tarafından İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, 440 ada, 82-89-90 no.lu parseller üzerinde geliştirilen projeye ilişkin daha önce KAP'ta 30.03.2018 ve 30.04.2018 tarihlerindeki açıklamalarımız ekinde yayınlan 18_400_052 sayılı değerleme raporu,ilgili mevzuata uyum çercevesinde değerleme firması tarafından yenilenmekte olup, yeni haliyle rapor tekrar KAP'ta ilan edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Saygılarımızla,
Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
borçları döviz cinsinden ve uzun vadeye yayılmış...
sıkıntı yaratacağını sanmıyorum...
2 projeden toplam 450-500 m kar gelecektir...
esas önemli olan sermaye tavanını 1 milyar tl ye yükseltmiş olmaları ve akabinde %200 bedelli kararı almaları...
projelerden elde ettikleri geliri de 2. bir sermaye arttırımında kullanacaklarını düşünüyorum...(bu sefer %200 -300 bedelsiz)
bu sayede çok daha volümlü işlere gireceklerdir
sanırım yeni sahipleri bu gyo üzerinden bae vatandaşları için yazlık yapıp satacak...
esas beklentim bu benim...
tahmin tabi...
inş. kottan çıkmak istemezler
Kottan çıkmak isteyeceklerini sanmıyorum, öyle olsa hisse satmazlardı..
ignorance is bliss..
sattıkları hisseler denizgyo nun kasasındaki hisseler sanırım...kağıdı baskılamak amaçlı yapıyor olabilirler...cep ten cebe satıyorlar bence...bu kadar sığ bir tahtada 1.6 m hisseyi hiç bir kurum almaz...bir bakarsınız %95 e ulaşmışlar...yedek hesaplarda toplanıyor olabilir..
hatta %98 e ulaşıp ortaklıktan çıkarmayı dahi hesap ediyor olabilirler...
örneğin %77 si kendi hesaplarında...%18 de emanet hesaplara satılmış ise...bir günde virman ile tek hesapta toplayabilirler...
%23 gerçekten ky de olsa tahta bu kadar sığ olmazdı diye düşünüyorum...
hazır %200 bedelli de açıkladılar...ky bedelliye pek girmez...bedelli öncesi fiyatı yükseltirler...hazırı gaibe değişmeyen ky çıkar kağıttan..sonra pump....
Bencede kotton çıkacaklarını hiç sanmam ...
Bunun bedelli tarihi belli değil dimi.ben bişey bulamadım da.
Cep to cep!! Tahtacı tahtada bir sen bir ben kalsakda sorun yok kolay gelsin!! Yukarı aşağı yaptıkça extra satıcı geliyomu bari!!
Ytd
Daha yeni başvuru yapti , spk dan haber yok.