Patron yangın için böyle yorum atmış..
-Günlerdir canımız yanıyor Yüreğimiz Hatay'la beraber
ya tahtadaki yangını çıkaran kim??
hiç ky olmasın sen kazan..
Printable View
Patron yangın için böyle yorum atmış..
-Günlerdir canımız yanıyor Yüreğimiz Hatay'la beraber
ya tahtadaki yangını çıkaran kim??
hiç ky olmasın sen kazan..
Kapanis önemli....
Bugün para girişi olmuş bunları kusturana kadar düşebilir.....
https://i.hizliresim.com/E3ihPa.png
Erol Bilecik in borsa ile alakası yoktur.....tahtada kendi adına yada başka hesaplarla işlem yapmaz...temiz ve itibarı olan bir patrondur...
indes in yukarı yapan bir spek ği yoktur....yukarı hareketler sadece küçük yatırımcının saldırması........
12 den 16 hareketini yapan güç spek değil tamamen küçük yatırımcının saldırmasıdır...
fakat hissede aşağıya oynayan , baskı yapan yıllarca alsat yaparak indesi süründüren bir çete grubu mevcut....
bu çete her zaman olduğu gibi ky ye malı kitlemiş bugünde aşağı basarak sat al işleminden karla çıkmıştır...
hisseyi brüt takasa, şikayet ederek bu çete sokmuştur çünkü çete tahtayı 10 a doğru indirirken yine ky mal almış ve fiyatı yükseltmiştir....
indes bu çeteden ne zaman kurtulursa rex arkadaşımız gibi yatırımcılar o zaman para kazanır....
son olarak, hissedeki bu çeteyi patron sananlar büyük yanılgı içindeler....
insallah yanilirim hissede yaniltir ama indeste kisa bir operasyon cektiler is bitti diye dusunuyorum.bundan sonra bildik sürünmeye alisik indes bizi bekleyebilir...bu sadece hisse hareketlerinden yaptigim yorum....bir cakal surusu geldi hisseye alacagini aldi ve gitti...
Karina fk sina ppdd bakarsanız Armadaya arenaya fark atar ama spk spk değil arenada spk 15 ten 40 o kadar güzel götürdü ki bu bi gun yüzde 10 yaptı sonraki gün kustu... biraz sabırlı olmak gerek ytd
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn altay sizde uzun zamandır indestesiniz hatta benden de eskisiniz... bence patronu bu kadar savunmayın.. belki patron yapmıyordur bunları doğru ama olanları hiç mi görmüyor... güvenilir şirket gözüyle gelip yatırım yapan yatırımcısının aç gözlü bir gurup tarafından talan edildiğini duymuyorda mı ?.... şirketin tahta değeri 6lara gelince geri alım dahi açıklamışken bir kuruş dahi almayan kişi kimdir..bunların baş sorumlusu bence bilecik....
Sn. salt,
ben sadece legal yada illegal yolla tahtada işlem yapmadığını belirtmek istedim.......
patron indes in değer kazanmasını istemiyor olabilir...buna katılırım....
6 'ya düştüğünde geri alım yapmamasını bende yanlış buluyorum...
patrona temiz derken , bilançosunu doğru gönderir, kap açıklamasını doğru yapar....yani borsadaki pis işlere bulaşmaz bu güne kadar bulaşmamıştır...
ben sadece bunu kasdettim....
indesin bu halde olmasının elbette en büyük sorumlusu erol bilecik tir....
yanlış anlaşılmak istemem...
Patron şirketinin hissesine çakal sürüsü saldirmis olaydan haberi yok mu...bu hiç inandirici degil şirket sahibinin birsey bilmemesi...soyguncu tayfasi meydani bos mu buluyor yani...iyi niyetli degil patron kusura bakmayin...yatirimcisi 3 yildir eziliyor..
Sabahleyin cikmama ragmen sik kullanilanlarda kaldigi icin tiklayip gordugum grafik uzerine olmasini istemediklerimi yazmistim...konjektur izin vermedi belkide cok gecikti yukselmek icin... tesla amerikada -%25 yazdi hemde tesla yani teknolojinin piri sultani krali...indeste kalanlarin kazanmasini dilerim...
al sat degildir.
Tesla teknolojiyi kendisi bulur patentler uretir kazanir...indes teknolojiyi alir satar...yani sadece alip satandir...bu farki dusunmeni tavsiye ederim umarim kaybini telafi edersin ben kol degil dirsekten kesip kacttim.yani cok kazanip cikmadim...dunya degisiyor...
Al sat degildir
Bu sirketin adi bir speki var meselenin özü bu....bu spek kimdir bilemem patronun hic birseyden haberi olmadigini dusunmuyorum cin gibi adam...
günü fibo 61,8 seviyesi olan 14,56 da kapatmış düşmeye devam etmesi durumunda fibo 78,6 seviyesi olan 14 görebilir. günlük olarak bakarsak 14 ile 14,50 arası fiyatlar daha önce çıkmak için kıramadığı seviyelerdi. tekrar çıkış yapacaksa buralardan onay almak isteyebilir. diğer hisseler gibi bu kadar sert düzeltme yapacak aşırı bir fiyatlama olmadı... aşırı yükselmeye başlayan hisselerde hazırlık aşamasında böyle fiyatlamalar olabiliyor. bugün yapılan hareketler 24-30 mart dönemi mumlarına benziyor isteyen inceleyebilir yatırım önerisi değildir
bu hissenin ortağı olduğu DGATE ve DESPC de düşeni kırdıktan sonra bunun gibi onaya gelmiş kapanış seviyeleri aynı
Bu hissede teknik islemiyor ama yinede fal misali yarin bugunun kapanisini destek yapmaya kalkisir yukselise gecerse elliot analizine gore tahminim en kötü 17 tl üzeri fiyatlari görürüz...5.dalga hareketi baslar....ytd
Görüyorumki maalesef bugünki olayı herkes yanlış anlamış. İzin verin tane tane açıklayayım. Öncelikle operasyon olan hisse indes değildi dgate idi. Oraya buyük bir fon girdi ve bu fon alışından indes te olumlu etkilendi. Dgate için spekülatif yükseliş yaşandı. Aslında bu iyi birşey sizin tabirinizle tahtaya spek girdi diyelim. Normalde bu tahtaları çok daha yukarı götüreceklerdi ancak hemen hakim ortak (indes) yola taş koydu. Dgate hisselerimin bir kısmını satacağım dedi. Bunun anlamı benim hissem de at koşturursan malı sana çakarım dedi speğe. O fon ise dgate ten çıkmak zorunda kaldı. Normalde patronun yaptığı doğru hareket ama çok çok erken. Eğer gerçekten çok fazla bir yükseliş olsaydı anlamlı olabilirdi ancak bu kadar erken müdahele satış getirdi. Bu sebepten indes gibi tahtaları spekülatif olarak yukarı taşıyan birisi olmuyor. Erol bilecik önümüze taş koydu. Bu tarz bir hareket arena da gayet normal ama daha yeni pirimlenmeye başlamış indes te aklım almıyor. Ben düşüsün devamını beklemiyorum ancak düşük hacimle tahta normal seyrinde devam eder görüşündeyim. Benim hesabıma göre hissenin şuan ederi 19-20 tl.
Değerli dost esas sen olayı anlamamışsın:) Yazdığın şeylerin tamamı yanlış..
Dgate'de operasyonu yapan kim? Garan üzerinden 1,4 milyon lot alan bir fon..Maliyet 9,74..
Bu malların çoğunu patrondan aldı 450 bin lot..3 Eylül KAP açıklamasına bakabilirsin..
Bugün malların tamamını çıktı ve %30 cebine koydu..:ok:
Patron 750 bin lot borsaya yeni mal kayıt ettirdi çünkü satılan malların korkuyla düşürülmesi için..Yani dediğin gibi patron-mal çakma falan alakası yok..Tam tersi patron biriyle anlaşmış ona sattı, o da millete..
Şimdi o malları tekrar milletin elinden alacaklar..Konu bu..:)
Çok basit hesap. İndesin %60 halka açık erol bileciğin payı %36. Dgate ise %30 halka açık ve indesin payı %60. Dgate için müdahele çok daha kolay %2,5 satarsın hala tüm hisselerin %57 si sende olur. İndeste ise bunu yapamaz erol bilecik ama taktir edersinki indesi götürmek dgate göre çok daha zor. Daha açık nasıl yazabilirim bilmiyorum. Spekülatif yükselişe direk patron ket vurdu. Verdiğin örnekte haklısın bende aynısını düşüyorum biraz daha bekleseydi indes ederinin üstünde fiyatlanacaktı. Biz buna marginal investor diyoruz. Böyle tahtalarda at koşturamazsın anında müdahele gelir.
Dgate'ye fon neden girdi yükseltmek için tamam ve indes'te olumlu etkilendi diyelim. patronun yoluna taş koymasının sebebi nedir neden yükselmesini istemiyor? mantığı ne aynı sektör tahtaları uçarken sıra indese gelince yapılan yorumlara bak..uçan kağıtların ederi 60 lar mı?
Dostum kusura bakmada sen yanlış anlamışsın. Mal çakmadan bahseden kim. Hızlı yükseliş sonrası mal kayıt ettirmek ben hakim hissedar olarak bu firmanın fazla yükseldiğini düşünüyorum buralardan mal veririm demek. Olayın indesle alakası yok. Şu bütün hareketin başlatan garan üzerinden alan fon. Zamansız şekilde kap haberi geldi. Patron dediğin indes erol bileceğin kendisi değil. Eğer dediğin gibi olsaydı malı indes sattığı(satacağı) için indesin satış yememesi lazımdı. Kasasına nakit girecek olan indes. bileciğin hissesi yok
Dostum kusura bakmada sen yanlış anlamışsın. Mal çakmadan bahseden kim. Hızlı yükseliş sonrası mal kayıt ettirmek ben hakim hissedar olarak bu firmanın fazla yükseldiğini düşünüyorum buralardan mal veririm demek. Olayın indesle alakası yok. Şu bütün hareketin başlatan garan üzerinden alan fon. Zamansız şekilde kap haberi geldi. Patron dediğin indes erol bileceğin kendisi değil. Eğer dediğin gibi olsaydı malı indes sattığı(satacağı) için indesin satış yememesi lazımdı. Kasasına nakit girecek olan indes. bileciğin hissesi yok dgate de. Anlaşılması için tekrar yazıyorum dgate te patron indes. İndeste patron erol bilecik.
dgatenin patronu indes, indesin patronu EB yani patron patrondur...))
İndes'i götürmek zor, düşürmek çok kolay...:)))
Hisseyi 3 sene önce bu fiyatlarin uzerinde ky alirken patron nerdeydi...ky para kazanmayacak mi bu hissede...fenerin patronu yok mu 2 ayda 5 kat artti hisse...adilikten baska birsey degil kisaca...
Maalesef türkiye de aktivist yatırımcı yok. Büyük fonların yüzlerce firması olduğu için hisselerin yönetimiyle uğraşmazlar beğenmiyorlarsa satarlar. Biz de olacaktı Carl ichan gibi yatırımcılar yk da kök söktürürlerdi. İndes için sorulması gereken sen bir çeyrekte 84milyon finansal gider yazana kadar iştirak satışı yapıp neden net kar marjını artırmıyorsun olmalı. Yoksa 4 milyar ciroya 70milyon yerine 150 milyon kar yazardın yani 2 katı
dgate'in de indes'in de despc'nin de patronu aynı kişi..kağıdı yükselten de düşüründe yoluna taş koyan da ....
Dostum aslında veriyor. Hacime dikkat edersen bu sene bir info yatırım hisseye girdiğinde (mayıs ayında) birde bu 3 günde adam akıllı hacim oldu. Onun dışında tahta da hep sığ kaldı. Maalesef holdinglerde genel olarak bu tarz problemler olabiliyor. Bu hisse de 2018 başında( pik yaptığı zaman) hisse başı 3 tl ye yakın karı vardı. Karlılık artarsa illaki ederine gidecektir.
Yine yazdıklarının tamamı yanlış..
Hareketi başlatan fon değil, bu fonla anlaşan 3 Eylül'de 450 bin lot satan Dgate'deki şahsiyet. Tabi satmadan önce bu fonla anlaşmış.
Dedim ki patron malı fona devretmiş ve o da millete..Sonra haber geldi milleti panikletip o malları tekrar ellerinden almak için..Dediğin gibi hakim güç benim falan alakası yok iş bitti şimdi o malların peşine düşmüşler..Neden kayıt şimdi geliyor da operasyn öncesi gelmiyor?
Borsa'da olan herkes bilir ki kimse gelip patron kağıdında böyle ucuz maliyetli 1,4 milyon lot alamaz..Alıyorsa ve kağıt ralli yapıyorsa patron da bu işin içindedir..Örnek mi istersin..Doluuuu..Klgyo, Katmer, Rysaş, Tukaş..Tüm bu operasyon kağıtlarında bu yıl milleti kucakladılar.
Bu 2 resimden ne olduğunu anlayacaksın diye umut ediyorum..Beni daha fazla yorma ne olur:)
https://i.hizliresim.com/g0Yrk9.png
https://i.hizliresim.com/qaWG4X.png
Rysas denilen adi hisseyi 70 krusla 3 sene tuttum 1 tl demedi sattik 1 ayda 15 tl dedi..kimsede hisse kalmayinca süruyorlar yukari...