Araba ile değil de bisiklet ile yaşamak lazım böyle bir tecrübeyi...
tabi aile ile olmaz,
arkadaş ve dost meclisiyle
Printable View
100k ya günlük 65 gaymenin faizi nedir?
Emin misiniz? :)
http://www.milliyet.com.tr/40-ulkeyi...38/default.htmAlıntı:
40 ülkeyi bisikletle gezdi, Türkiye'de ezildi
Bisikletiyle dünya turuna çıkan Fransız turist, Marmaris'te bir otomobilin arkadan çarpması sonucu öldü.
Haber eski ama insanlar hep aynı....
Düşüncesiz....bilgisiz...cahil...
Dolayısıyla risk aynı...
Ben de o şekilde düşünüyorum. Türkiyede bisikletle şehir şehir dolaşmak intihar etmenin diğer bir çeşitidir....
Issız sakin yollar haricinde bisiklete binilmez bu kodumun memleketinde :seyt::seyt::seyt:
Cirali mis gibi portakal cicegi kokuyordu.
Esans gibi geldi bana.
Bir narenciye bahcesi icinde, basit bir pansiyonda, tek dolu odada o dalga seslerini dinleyerek uyuduk.
Hem de iki kisi kahvalti dahil sadece 120 TL ucret ile.
Denize giremedik ama muhtesem dogada muthis bir tatil yaptik.
Sezonda denize girebiliyoruz ama sicaktan yerimizden kalkmiyoruz klimali ortamdan disari cikmamak icin.
Syg,
https://iasbh.tmgrup.com.tr/8fd9cb/0...&mw=752&mh=700
güney kore de bir otoban...
yolun ortasında güneş panelleri ile kapatılan bölge aynı zamanda bisiklet yolu...
Koca koca kalin kabuklu limonlardan kopardim agactan ve cayima dilim dilim ekledim.
Bazen de portakal gibi yedim.
Domateslerin de tadi degismisti.
Mayis daha iyi olabilir ama artik bir daha eylulde okullar acilinca el ayak cekilince giderim.
Hava ilik denis daha sogumamis olur.
Hava ve sudaki isi farkinin azalmasi nedeni ile dalga da olmas.
Syg,
Teşekkür ederim [emoji4] [emoji4]
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancılar da bu sene MB den faiz indirimi beklediklerini defalarca dile getirdiler..
Mesela çok büyük oranda faiz meselesi değildir artık..
Güven problemidir..
Yoksa zaten dünyanın en yüksek faizlerinden birisini veriyoruz..
Haziran da faiz indirimi var..
Bunu bugünkü rapora bakarak da söylemiyorum..
Kaynağım başka..
Mart ayından beri nisan da sabit bırakılıp haziran dan itibaren düşüşe geçileceği beklentisi var..
s400 olayını çözersek dolarda bir hareket olmaz..
Ama s400 iran gibi olaylarda diklenmeler devam eder üst perdeden atıp tutmalar devam eder ekonomik olarak önlemler alınmazsa dolar 10 12 olur..
Faiz indirimi için herhalde bunu hesaplıyorlardır..
Yoksa zaten çek ipini gitsin..
Mart 2019 Tüfe 19,71 oldu. Buna göre mevdatçı enflasyondan korunmak en azından başa baş olması için %23,5 oran alması lazım. Peki şu anda en yüksek oran kaç %22.50 brüt, neti ise 19,12 dir. yani enflsyon oranından düşük. Bu enflasyona göre koruyan tl mevduat uygulaması nasıl olacak? Eldeki verilere göre hesaplarsak örneğin yarın hesap açsak bizim enflasyondan korunmamız için banka bize en az %23.5 vermesi gerekir. Ve eğer enflasyonda artış olursa %23,5 üstüne eklenmesi gerekir diye düşünüyorum.
Sizin yazdığınızı ben şöyle yorumluyorum.İlk hesap açılışta oran şu kadar diye bir şey söz konusu olmayacak. Vade sonunda örneğin enflasyon %20 oldu diyelim 20+5 =25 verilecek oran. Ama bu brüt olacak herhalde. Bunun da neti %21.25 yapar. Uygulama şekli önemli.
Gedik yatırım
Swap Mevduat 32 gün %22.85 Mk
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
+5 verecekler...12 ay sonra oluşacak resmi TÜFE oranı açıklandığında...Bağladığınız tarihten 12 ay sonra yani...Belli bir oranı yok ilk açtığınızda...İlave olarak bir de stopaj indirimi çalışması da varmış ama bu kesin değilmiş daha...
O bankanın önünden bile geçmiyorum artık. Dikkat edin yarın bir daha kesmesinler. Başka bankanın yatırım hesabının mkk'sı da kesiliyor gibi uyduruk şeyler çıkarıyorlar. Bakiyede para tutmamak lazım kesinlikle.
Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Vallaha gittigidiyordan bisiklet aldım gecen ay 1700 e 100 tl chip para verdiler,
İlk 100 tl üzeri taksirli harcamaniza 50 tl chip para dediler tost makinesi aldım,
Watsonsta 100 tl uzerine 20 tl chip para dediler geçenki indirimde yarı fiyatından sampuan depoladim bide 20 tl verdi,
Nisandaki 100 tl ustu butun harcamalariniz faizsiz ucretsiz 2 taksit dediler watsonta sampuanlara taksit yapmadılar di bide boynerden parfum vs almıştım bunların hepsini 2 ye bolmusler bide opelin bakimina 1350 tl vermistim tek cekim bunuda 2 ye bolmusler
Boynerden 400 tlye 1 pantalon 1 parfum almıştım armaninin 100 tlsini ekstreden sildiler
Agustosa kadar her ay yapacagim 150 tl ustu her akaryakit ve market alisverisine yuzde 20 chip para verecek her ay 100 tlden toplam 500 tl kazanma hakkım var,
Şuan ilişkilerimiz çok iyi ilerliyor [emoji1787]