Haklısın...
Printable View
Birde böyle bakın bakalım usdtry
https://i.hizliresim.com/vadDvO.jpg
Sat kamu sat babanın malı gibi sat.
doalr sabah ki haline dönmeye başaldı
24.5.2019 Tcmb fonlama verileri.
İlk hesaplanan toplam likidite açığı : 72.7 milyar TL
Gün içinde sistemin Tcmb'ye geri kustuğu miktar: 4.8 milyar TL
(sterilizasyon)
Gün sonu net likidite açığı: 67.9 milyar TL
Ağırlıklı ortalama fonlama faizi: %24.35
(Alıntı: Ege Cansen)
Hastanede bir çocuk çok ağlıyormuş doktorlar dahil kimse susturamamış. En sonunda bir adam gelmiş demiş ki ben sustururum. Adam çocuğun odasına girmiş. Dışarı çıktığında çocuğun hakikaten sesi kesilmiş.
Biz 1 aydır uğraşıyoruz yapmadığımız şey kalmadı susturamadık, ne yaptın nasıl susturdun çocuğu diye merakla sormuşlar.
Boğdum demiş.
Doları üretim odaklı ihracat artışıyla döviz girdisini artırarak düşürmek yerine jöleli gibi borsacı ekonomik danışmanların aklıyla kamu bankalarını riske atarak örtülü hesaplar üzerinden dolar şhortlayarak düşürdükleri için dolar satış yaptıkları sürece düşüş gösterip satış sonrası tekrar aynı seviyelere yükseliyor.
Swap faizleri günlükte %96'ya çıktı.
Bi huzur yok valla swapları batsın
Trump ortaya doğuya ilave asker yollaması onaylanmış
ege can-you yu kınıyorum
Dolar yükselmesin diye kurumlara TL yi kısın talimatı vererek TL ye erşişimi zorlaştırırarak swap faizlerini karaborsada yükseltiyorlar. bu sebeple doların yükselişini önlemeye çalışıyorlar. TL ye ulaşamayan yabancıda Borsa da hisse satarak TL ye ulaşmak isteyince de borsa göçüyor. Yani dolar yükselmesin diye borsayı feda ediyorlar. swap faizleri gün içinde böyle olsa idi yabancı borsaya tecavüz ederdi. borsa kapanınca bu adımı atıp seans sonunda gece 12 ye kadarki kapanışa kadar swap üzerinden doların yükselmesine mani olma adımı. Bu adımlar şeffaf ve serbest piyasa ekonomisine aykırı adımlar. Yabancıyı iyice soğutuyorlar. Yabancı bu gidişle ufak ufak pılını pırtını toplar çıkar piyasadan. Yabancı borsa satıp döviz alarak ülkeden çıkmaya devam edebilir.
Twitterdan mesaj geldi formülde hesaplayınca %356'ya fırladı diyorlar.
https://twitter.com/Muratalli1972/st...59451525820416
Kaynak göstermemiş...
Swaplama re-start ise dolaresler suyunu çekti diyebilir miyiz?
Şaka Maka iyi para varmış memlekette dolar yok şu zaman yok bu zaman çıkar diye diye 10 aydır bekliyoruz pekte biyere gittiği yok. Diyeceksiniz 5 ten 6 ya çıktı da yazılanları okuyunca çift haneli rakam bekliyor insan.
Ne bitmez rezerv varmış
S400 S500 patriyot , Detroit şu bu tik yok
Memlekete göz dikmeyen ülke kalmadı
Nafile memleket için iyi haber, her ne kadar cebimizi yaksada.
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Swap isi kesin mi arkadaslar 6.10 dan dolar aldik ulkenin halinden korkup bu ulkenin sonu bu kafayla batis s400 lerden vazgecse bile 5.70 altina gitmez artik diye dusunuyorum
Seçim sonrası dolar rallisi başlar
Çünkü Ekrem kazanırsa seçim iptal olur dolar uçar
Binali kazanırsa dolar zaten uçar
Haklisin kardesim normalde mevduatciyim ben isim yoktu dolarla gec kaldim dolar icin fiyat olarak delirtiyorlar insani ulkede gercekten en iyi birikim koruma araci dolarmis aslinda gec farkettik yurek gupurtusu hakkinda haklisiniz ama uzun vade bekleme konusunda kesinlikle haklisiniz
https://www.barchart.com/forex/quote.../forward-rates
Burada var oranlar.
Daha yukarıdan alanlar da var.
Dip nere bilinmez.
Riskin olmadığı yerde kar yok.
Ben de mevduatçı idim.
Sabırla beklenecek artık..
Swap patladiysa pazartesi borsada senedi olanlara geçmiş ola.
Swaplar gene patladiysa artık sattık sattık bittiii deyip 2. Seviyeye geçer bu hanzolar.
Güzel güzel bugün borsanın haybeye yukarı tepkisinden belliydi pazartesi şenlik olur, gece 24.00 e kadar sat 24.01 geri al swap falan yok.
Swap faizleriyle ilgili şuan telaş edilecek bir durum yok .
En önemli sorun CDS bana göre .. Ne dolar ne swap , CDS piyasanın yönünü belirleyecek
bir eda bir çalım aldı başını 1900 dolardan gittin
ne kadar masum bir şeyi terk ettin
avunurken olur olmaz aşklarla
seni hem sevdim hem nefret ettim
ne sen unuttun ne ben unuttum aldatma kendini gel
yanıyor içim eriyor içim eskisinden de beter
gel gel sarışınım gel gel sana alışığım gel
gel gel gün ışığım gel gel çok karışığım gel
Aşık Mahzuni Şer ....yok o değildi la ....
https://i.hizliresim.com/jqPOPn.png
kızı direk dansı yaparken kara delik yuttu ... felek sen ne tuhaf bir şeysin ...
Hatırlatma belki işine yarayan olur.
İngiltere ve Amerika P.tesi kapalı olacak. Hacim açısından fark edilebilir bir fark olur.