https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/987239
Printable View
Evet son derece sürpriz bir haber geldi .
İlk anladığım ,yurt içi ve yurt dışı küresel sürdürülebilirlik endeksine girmek için bir hizmet alınacak.
Müthiş bir haber gibi duruyor .Bu küresel endekse dahil olarak şirket yatırımcı çekebilecek .Ortaklıklar kurabilecek.
Naten hedeflerini zorluyor. Naten sınıf atlıyor.
Natenin hedefi zaten küresel bir oyuncu olmaktı .
Patron 43 TL üzerinden almaya devam etti demekki ucuz olduğunu düşünüyor ki alıyor patronların hisse aldığı şirketlere güven artıyor ve patron alıyorsa vardır bir bildiği deniyor. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Avrupa�da ve özellikle Almanya da yenilenebilir enerjiye yönelim devam ediyor.Ytd
https://twitter.com/t24comtr/status/...Mx5lysUfQ&s=19
Geri alımın önemini ve anlamını tek cümlede özetlemişiniz.Sağolun.Hepimizde şu an bu algı oluştu.Yusuf Bey, ilk olarak margün de 2 milyon hisse alarak başladı.Sonra naten ve esende devam ettirdi.Geri alım aynı zamanda yatırımcıların arzusudur.Geri alımla beraber hisselere canlılık geldi,naten grubundan ümit kesen yatırımcılar için ,yeni bir ümit ve güven oluştu.
Naten şirketleri , takibimde olan , şirket ve yönetim olarak takdir ettiğim ve ümidim olan bir grup.
Gelen haberler ve geri alımlarla ilgili olarak , şahsen çok heyecan verici gelişmeler bekliyorum.
Umarım önümüzdeki süreçte bunlar gerçekleşecektir.
Şirket hisse geri alımı yapacağını açıkladı
Redmi S2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlgili Şirketler
[ESEN, NATEN]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz, yurtdışı proje geliştirme ve anahtar teslim müteahhitlik faaliyetleri kapsamında Ankara merkezli MTG Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile, İtalya'da 11 MWp Güneş Enerjisi Santrali proje geliştirme ve kurulumu amacıyla 11,000,000 Avro (165,953,700 TL) + KDV toplam bedelli sözleşme imzalamıştır ve bugün itibariyle 750,000 Avro peşin avans tahsilatı gerçekleştirilmiştir.
Şirketimiz, yurtdışında arazi ve proje geliştirme, mühendislik ve kurulum, ikili elektrik satış anlaşması ve projeninin finansmanını da kapsayan hizmetleri anahtar teslim esasına dayalı olarak yürütecektir.
Bu proje kapsamında yıllık 1,600,000 EURO (24.138.720 TL) EBITDA elde etmesi beklenmektedir.
Ayrıca, devam eden diğer sözleşmelerimiz, muhtemel yeni müşterilerimiz ve şirketimizin kendi yatırımları için proje geliştirme çalışmalarımız İtalya ofisimiz tarafından devam ettirilmektedir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımız saygılarımızla duyurulur.
Çok güzel haber şirket yurtdışına açılıyor bu iş referans olur devamı gelir inşallah ayrıca muhtemel yeni müşterilerimiz demiş buda çok önemli dün gelen yabancı firmayla küresel sürdürülebilirlik ve BİST için skorlama anlaşması üstüne bu şirket büyük oynamaya başlamış maşallah.Ytd
Yönetim Kurulu 31.12.2021 tarihinde;
1. Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının şirketimiz faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması sebebiyle pay sahiplerini korumak, pay fiyatımızın istikrarlı olarak gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak ve yatırımcılarımızın şirketimize olan güvenini korumak amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 Geri Alınan Paylar Tebliği ve 21.07.2016, 25.07.2016 ve 23.03.2020 tarihlerinde yapmış olduğu duyurular çerçevesinde geri alım yapabilmesine,
2. Pay geri alımına konu edilebilecek azami pay sayısının 2.300.000 adet (2.300.000,00 TL nominal) olarak belirlenmesine,
3. Pay geri alımı için ayrılacak olan fonun Şirketimizin öz kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 105.000.000,00 TL olarak belirlenmesine,
4. İşbu Yönetim Kurulu Kararı ile Borsa İstanbul'un Şirket paylarının işlem gördüğü Ana Pazar'da gerçekleştirilecek olan pay geri alım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve Şirketimizin yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında gündeme alınarak, Genel Kurul'da pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına,
karar vermiştir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımız ile duyurulur.
Heyecan verici gelişmeler başladı... (Üstteki yazıdan yaklaşık 8 saat sonra)
Naten grupla ilgili( margünde dahil) olarak, bu forumlarda yazdığım bütün yazıları , bu günleri göreceğimizi tahmin ederek ve inanarak yazdım.
Yazdıklarım hiç bir zaman hayal değildi veya bazı arkadaşların düşündüğü ve dediği gibi sahte yazılar hiç değildi.Her zaman şirkete ve yönetimine inandığımı belirttim.Hepsi samimiyetle inanarak yazılmıştı.Sadece görünen köy kılavuz istemiyordu.Yazdıklarımızın bir kısmı gerçekleşti .Diğerleride inşallah zaman içinde gerçekleşecek.
Bu şirketle ilgili şüpheler ve ithamlar her zaman vardı .İtalya işlerinin yalan olabileceği bile zannedildi.(Tabiiki yatırımcılarda sorgulamakta haklıdır.)
Bu gün bakıyoruz İtalya'da, a dan z ye anahtar teslimi işler , döviz bazında alınmaya başladı.Bu, şirketin yurt dışında iş yapma kabiliyetini kanıtladığını göstermektedir.Burda şu da rahatlıkla söylenebilir,bundan sonra şirketin yurt dışı müşterileride olacaktır.
Bir diğer husus şirketlerin aynı işleri yapmasıyla ilgilidir.İşlerin zamanla paylaşılacağı olasılık dahilindedir.Sondan bir önceki iş naten üzerine alınmıştır.
Pasta o kadar büyüktür ki, 3 şirketede yeter ve artar.
Burda biraz daha ileri bir tahminde bulunarak şunu söylemek istiyorum,şirketlerde farklı işler olabileceği gibi farklı ortaklıklarda yaşanabilecektir. Tabiiki bu konular şirketin takdirindedir.
Bir diğer endişe konusu, şirket karlarının değerleme karları olduğudur.Benim düşüncem ise daha önce belirttiğim gibi ,zamanla bilançolarda gerçek ve yüksek nakit karlarla karşılaşacağımızdır.
Bu gün gelinen noktada şirket ,100 mn luk geri alım yapacaktır. Gerekçesi ise ''Şirketimizin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının şirketimiz faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması '' dır.
Evet fazla söze gerek yok .Durum budur.
Bundan sonra, her an yeni bir sürpriz yada sürpriz olmayan ama heyecan verici gelişmeler bizi bekliyor olacaktır.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazılarım , bu forumdaki hisseleri, diğer yatırımcılarla karşılıklı görüşlerle inceleyerek, fikir alış verişinde bulunmak amacıyladır.
Bu sebeple, buradaki yazılar al sat önerisi olmayıp, bu amaçla alınıp kullanılmamalıdır.
Elektrik fiyatlarında ticarethane abonelerine %126, meskenler için aylık tüketimi 150 kWh altı için %50, 150kWh üstü için %125 zam geldi.
Elektrik fiyatının artması bizi etkilemiyor
Neden etkilemiyor hocam esasen en çok etkileyen faktör budur şirketin işlerinden haberiniz vardır herhalde bu şirket (naten esen magen grubu) anahtar teslim yenilenebilir elektrik projeleri gerçekleştiriyor bu yüksek elektrik fiyatlarıyla bir çok fabrika şirket çatısına bahçesine arazisine yenilenebilir enerji sistemleri özelliklede güneş enerjisi sistemleri kuracağını düşünüyorum bu nedenle şirketin işlerinin esas bundan sonra artacağını düşünüyorum. Cuma günü kapta yayınlanan İtalyadaki 11 milyon euroluk iş yurtdışında ve yurt içinde alınacak yeni işlerin başlangıcı olduğunu(kaptaki haberde potansiyel yeni müşteriler denmiş) bunun en önemli nedeninin de Avrupa daki yüksek elektrik fiyatları olduğunu tahmin ediyorum. Yakında yeni işler alınmasında elektrik fiyatları çok belirleyici olacaktır sanayi ve ticarethane lerde ki elektriğe gelen %125 civarı zamlardan sonra bütün firmalar bu elektrik giderini azaltmak için yeni yollar arayacaktır bu yolların en güzelide yenilenebilir enerji(güneş) olacaktır. Saygılar ytd
NATEN haftalık USD
https://i.hizliresim.com/qohhblp.jpg
Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
https://i.ibb.co/XCwrz4x/naten-04-01-2021.jpg
Patron Şirketinin Gelecekteki değerini biliyor.
Neden Kendine yatırım yapmasın?
Birileri de Kar EFK dan değil Değerlemeden geliyor hesabı yapmaya devam etsin.
İleride bakarız nerelere gelmiş diye 44.34 Kapanış.
Şirket alımlara başlamış dün 65 878 lot ile 2.3 milyon lot alabilirim dedi yönetim kurulu kararı ile hayırlısı olsun kap haberi aşağıdadır.Ytd
https://uzmanparam.milliyet.com.tr/k...dirim/2281073/
Elektrik zamlarının yurt içinde natene direk faydası yok. Yukarda arkadaşımızın dediği gibi ,yurt içi
müteahhitlik işlerini artırabilir.
Naten yurt içinde, satın alma şeklinde yekdem kapsamında dövize endeksli santral yatırımı yapabilir.
Naten santral yapımını yurt dışında yapacak.
Yurt dışında ise, elektrik fiyatı eurocent olarak arttıkça santral gelirleri de artmaktadır.Son 1 yılda fiyatların 2,5 kat arttığı söylenmektedir.
Şirket alımlara bugünde devam etmiş maşallah diyelim.2.3 milyon lot alım izni çıkmıştı şuan 82 bin alım oldu 2 günde.Ytd
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 05.01.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
05.01.2022 tarihinde 45,64 TL fiyatından 16.407 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 82.285 adete ulaşmıştır.
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 06.01.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
06.01.2022 tarihinde 45,00-46,36 TL fiyat aralığından (ortalama 45,805 TL) 52.715 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 135.000 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,409)
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 07.01.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
07.01.2022 tarihinde 45,78-46,48 TL fiyat aralığından (ortalama 46,381 TL) 58.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 193.000 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,585)
Arkadaşlar çok güzel bir yayın izlemenizi öneririm sayın Işık Ökte 2022 yılının yenilenebilir enerji(özellikle solar güneş)ve Demir Çelik sektörünün yılı olacağını söylüyor.Ytd
https://m.youtube.com/watch?v=EO7x15ODRUs
Evet izledim sağolun çok güzel.
Yenilenebilir enerjinin 2022 yılının ana sektörlerinden biri olacağını söylemiş ki bu çok önemli bir öngörüdür. Yine bir arkadaşımız yüklemiş, bir başka hissede tesadüfen az önce gördüm ve ordan aldım. Galiba dünkü bir yayın .Burda şirketlerin adınıda vermiş ,naten ve esenboğa olarak.
Naten, artık Işık Ökte gibi değerli fon yöneticilerince de bizzat dillendirilmekte buda hissemizin önemini ortaya koymaktadır.
https://www.youtube.com/watch?v=_ykVu4fnj8Q
YEKA GES-3 Kapsamında YEKA İlan Edilecek Alanlar Hk.
İlgili Şirketler
[ESEN, NATEN]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08.03.2021 - 10.03.2021 - 11.03.2021 - 12.03.2021 - 27.04.2021 - 28.04.2021 - 24.05.2021 - 27.05.2021 - 01.07.2021
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ("İdare") ile Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Şirket") arasında YEKA Kullanım Hakkı Sözleşmeleri'nin ("Sözleşme") imzalandığı 1 Temmuz 2021 tarihli KAP açıklamamızda duyurulmuştu. İmzaladığımız Sözleşmeler kapsamında Şirketimiz tarafından her bir bağlantı bölgesi için Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları önerilmiştir. İdare tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Burdur-2 (15 MWe) ve Osmaniye-2 (15 MWe) için önerin alanların uygun bulunduğu İdare'nin 10.01.2022 tarihli yazısı ile Şirketimize bildirilmiştir.
Bu iki projeden 30 MWe GES kapasitesine karşılık 45 MWp güçte santral kurulması planlanmaktadır.
Kazanılmış olan diğer YEKA GES-3 bölgeleri için de İdare tarafından yapılan değerlendirmeler devam etmekte olup süreç hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 10.01.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
10.01.2022 tarihinde 46,44-46,50 TL fiyat aralığından (ortalama 46,462 TL) 27.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 220.000 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,667)
https://i.ibb.co/9ZrLkgW/naten-geri-al-m.jpg
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 20.01.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
20.01.2022 tarihinde 43,18 - 44,50 TL fiyat aralığından (Ortalama 44,0951 TL) 53.180 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 451.737 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %1,369)
Not olarak bulunsun...
sanayiden arkadas aradı jeneratör yok satıyormus...işletmeler kafayı kaldırınca enerji tasarrufu ve uretimine yönelik yatırımlara baslayacaklar...karavancı bile gunes paneli alıp yola çıkıyor.işletmeler bu enerji krizinden iyi ders cıkarmalı bence....bu naturele çok iyi yansıyacak bence. ytd
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/996211
Naten' den süper bir kap daha.
Naten'den güzel haberler gelmeye devam ediyor.
Öncelikle yönetime teşekkürlerimi iletiyorum.Zaten dediğini yapan ve sözünde duran bir yönetim olduğunu her zaman söylemiştim.Daha önceki bir yazımda bir küçük yatırımcı ve hissedar olarak, yatırımcıların bu konudaki şikayetlerini gidermek adına ricada bulunmuştum.İşlerin farklı şirketler üzerine alınması ile ilgili olarak. Sağolsunlar hem sözlerini yerine getirdiler ve hemde bir manada şahsımın isteğini(ricasını) yerine getrmiş oldular,sözleşmeyi Esenboğa üzerine yaparak.
Aslında gereksiz bir endişe kaynağı idi bu konu .Zaten pasta ve yapılacak işler o kadar çok ki bunların 3 şirkete paylaştırılması son derece tabii idi.
Bu kaptan sonra, sanırım matruşka edebiyatı artık tamamen bitmiş olacaktır ve şirket gereksiz yere yıpratılamayacaktır.
Alınan işe gelince ,iş küçük bir iş denilebilir. İş küçük görünüyor ama pilot uygulama olarak ilk ve örnek bir proje.
Türkiye de ilk ve dünyada sayılı bir konsept istasyon projesi olması ve ''yüksek mühendislik çözümü ve ileri teknoloji altyapısı '' ile yapılması çok önemli hususlardır .
Şirketler artık , bu forumdada sıkça dile getirildiği gibi pahalı enerjiye karşı önlemlerini almaya başladı.Bunların olacağı belliydi.Ancak sözleşmenin Türkiye'nin en büyük kurumlarından Oyak'ın bir şirketi ile imzalanması da son derece önemlidir.
Bu arada öngörülerimizin gerçekleştiğini görmekte çok güzel bir duygu.
Ne diyelim ,önce maaşallah diyelim.Ve büyümeye devam...
Naten grubu yatırımcılarına hayırlı olsun.
Cuma günü hisse değer kazanmış.Şirket sahibi hisse almış. Bu hisseye neden yatırımcı gelmiyor arkadşlar?
geliyor(um), geliyor(lardır).. davul zurna ile mi gelsinler..:)
Cuma günü geri alım ya hiç yapılmadı ,yada çok az yapıldı.Ama ona rağmen prim yapması enteresandı.
Naten için isterse kimse almasın diyeceğim ama ,kim almazki nateni.
Bilançoya kadar bir seviyeye gelir.Bilançodan sonrası sürpriz.
Bilançosu ya da her türlü beklentisi ile yine tüm zamanların en iyi hisseleri kategorisine girmiş bir hissedir naten.
Sadece bunun herkesçe görüleceği günleri bekliyoruz.
Bence o günler için fazla zaman kalmadı...
----------------------------------------------------------------------------------
Yazılarım , bu forumdaki hisseleri diğer yatırımcılarla karşılıklı görüşlerle inceleyerek fikir alış verişinde bulunmak amacıyladır.
Bu sebeple, buradaki yazılar al sat önerisi olmayıp, bu amaçla alınıp kullanılmamalıdır.
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için
Kaçınılmaz hareketler bu sefer natenden geliyor.
Tavan çözüldü çünkü tavan fiyat aynı zamanda direnci gösteriyordu. Acelemiz yok kırmasını bekleriz
gün güncel..
https://i.resm.im/9rWQM5S.JPG
https://i.ibb.co/3MKypmd/naten-02.jpg
PARA VAR HUZUR VAR...
Foruma girmeyeli uzun zaman olmuş Natenle bismillah diyelim bakalım.Ek 28251
naten gidecek çok yolu var görünüyor..