Ekonomi sert daralırsa ilk etapta deflasyon olabilir.
Printable View
Ekonomi sert daralırsa ilk etapta deflasyon olabilir.
bir şey soracağım arkadaşlar daha iyi anlamak için
vadeli hisseler için
hisse teminat kaldıraç
krdd 40 5
trkcm 40 6
kaldıraç arasındaki fark nedir?
yani spot 1 kademe çıktığında vadelide 1 kademe çıkmıyormu kaba hesap ile bakar isek?
yani aynı değerdeki hisselerin kaldıraçları farklı ise kademelerin oynaklığı da o denli farklı mı oluyor?
bimin dışında hiç bir vadelinin kaldıracı 9 değil
1 tl lik kağıdında
500 tllik kağıdında
resmen oyun var
06 Şubat 2020
Çin'den Türkiye'ye gelen maskeler tekrar Çin'e gönderiliyor
Depolar boşalıyor... Çin'den gelen milyonlarca maske tekrar Çin'e gönderiliyor. Koronavirüs yayılmaya devam ettikçe maske ihtiyacı da artıyor. Çin hükümeti bir karar aldı. Satılan maskeler geri alınıyor. Durum böyle olunca da İstanbul'da maske satışı yapan depolar hızla boşaldı.
Çin'den gelen maskeler tekrar Çin yolu göründü.
Türkiye yıllık 150 milyon maske üreten bir ülke...
Aynı zamanda da Çin'den ithal edilenlerle birlikte bu maskeler Avrupa ülkelerine ve Orta Doğu'ya satılıyor. Fakat Çin'de başlayan coronavirüs sebebiyle, hem Türk hem de Çin malı maskelere yeniden Çin yolu gözüktü.
20 Mart 2020
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcıların kullanacağı maskeler, kentte bulunan gönüllü terziler ile çeyiz dükkanlarında dikiliyorç
Bu ülkenin problemi bu işte. Hesapsızlık kitapsızlık.
Hocam,kimsenin avukatı falan değilim,hiç bir siyasi görüşün körü-körüne tarafgiri veya bayraktarlığınıda yapmam ama Sayın Jas ın eleştirel yazısına cevabınız karşıt görüş belirtmek değil tamamıyla hoş olmayan sizin tabirinizle yoğun olarak ''trol'' lerin kullandığı bir yazı biçimiydi,hükümetler eleştirilebilir,devletler bakidir.
T.C.'nin de Dünyamızın da son ihtiyacı taze bitme a.k.partisi sevici kılıklıları..
Evet, kesin bilgi.. Zamanı geçmiş fikir bile.
1900 değil yaw. 190
Şimdi diyanet-saray bütçesi ile üniversiteler-eğitim araştırma hastaneleri bütçelerini karşılaştırın diyeceğim, bu sefer de din düşmanı diyecek angutlar. (Yapan olursa şimdiden misli ile iade ediyorum). Bilime ayrılan bütçe ile evet, bilim adamları çaresiz.
Yurt dışında ise aynı karşılaştırmayı silaha-savaşa ayrılan bütçe ile bilime ayrılan bütçe olarak yapabilirsin. Bizden çok daha iyi olmalarına karşın orada da durum iç açıcı değil.
Bb79 kardeşim olay basit kardeş
Kaldıraç maldıraç boşver
Teminat ile kaç para bağlıyorsun ona bak sen yoksa
Fiyatı yüksek olanda düşük olan da önemli değil önemli olan jetonun kaç para ? Yani vadeli hisse de 10 bin gayme ile iş yapıyorsundur kabaca 1 bin tl de gelen giden
Sen kaç adet poz aldığına bak
Doğru pozda ol
Kar zarar otomatik yansır zaten
Örnek misal
KARDEMİR 40 tl ise teminat
100 adet hisse almış veya satmış gibi olursun
Spot örnek 2.00 tl diyelim spotta 100 hisse için 200 tl para bağlamak zorundasın
Mantık bu az para ile o pozisyonu açmak
Aradaki farkı kullanmak yada hedge yapmak gibi düşün
sağlık bakanlığı: acil olmayan ameliyatlar durduruldu.
ne demek bu yer ayarlamaya çalışıyorlar kendilerine sıkıntı olacak vaka sayıları bir süre sonra betona gidecek para yeni karantina alanları yapmak için
ytd.
ayrıca netflixten sonra youtobe da görüntü kalitesini düşürme kararı almıştır.
hayırlı olsun
bir gün ekran başında trade ediyorum 5 yıl kadar mı ne önceydi. bir anda xu100 grafiği 5.000 puan düştü vadeli ise henüz tepki vermemişti 15 20 saniye normalde takasbank oranıma göre vob da 10/10 pozum vobta işleme ayırdığımın 1/10 una denk gelir. o an 100/10 cortlamış ve dakikalar sonra kapanmıştım. o gün bugündür aklıma geldikçe tavana ve tabana pasif emir girerim. bir daha da denk gelmedi öyle kazanç. hatırlayan vardır mutlaka. satış nedeni ise aklımda bile değil. demem o ki vob portföyünüzün tamamı ile trade çok sakat. sabit lot sayısı belirleyip(onu da kademeli) taban veya tavanda silinmemek gerekir.
Garan buradan donerse cok basit olmaz mi. Boyleyse ilkokul cocuklari da trade eder ya
anlıyorum seni ama şuda çok öenmli değil mi?
tüpraş 100 tl teminatı 20 tl olsun
garan 8 tl teminatı 10 tl olsun
vs.
bunu neden yapmıyorlar .iktiğimin borsasında yıllardır millete kan ağlattılar azıcıkta biz kazanak değil mi yani bassınlar parayı 1 koyalım 10 değil 100 alalım yeter artık yıllardır bu 80 milyonun artık 1 milyon için çalışması haram oldu.
ayrıca iş bilmekten geçiyor doğruda yönü bilmekten ziyade bilsek sıkıntı yok ama bilemiyorsun işte. elin kolun bağlı ne alcııyı görüyorsun ne satıcıyı ne istediği alıyorsun ne istediğin fiyattan verebiliyorsun kör dövüşü anasını satayım. saldım çayıra mevlam kayıra hesabı gidip iddia oynamak daha iyi en azından milyon yatırmıyorsun ama oda gitti iptal edildi bir elimizde malak gibi slak borsamız kaldı
neyse thanks kardeşim
Sadece süre aşımındaki hepsi koltuğunu devredecek. Basit.
X100/GARAN son 10 yılda yatay bir ilişki var.
https://i.hizliresim.com/ezw9t6.png
Alan satanı görürsün bb79
Senin dediğin riskli
Eğer öyle olsa çok kişinin batma riski var
Kaldıraç oranı yüksek olsun diyorsan varant ile oynayacaksın ama oda bence kerizlik baştan 1/0 yenik başlıyorsun zamandan erimeden dolayı
SPOT alıcı ve satıcılar
https://i.hizliresim.com/JTKzpW.png
https://i.hizliresim.com/mFF1yJ.png
acayip işler... tekrar tepki gelmezse satış baskısı olacak.
https://i.hizliresim.com/12ueT2.png
Cok haklisin
Hissenin spotunda ki fiyata gore bir teminat belirleseler cok daha mantikli olurdu ve kaldiraclarda o fiyata gore belirlenirdi.
Ornegin Kozaa. Teminati cok yuksek ancak kaldiraci dusuk. Vadelide oynamak mantiksiz.
Pgsus 80 tl de iken olan teminat hala ayni.
Bb79 olayı şöyle düşün
10 bin gayme paran var
Spot piyasadan 10 bin tl ye bir hisse alırsın seni belki kurutur kurutmaz
Ama vadeli de 10 bin ile
Örnek misal birden fazla alabilirsin
Yeterki yönün doğru olsun
Ben mesela yeri geldiğin de beğendiğim hisseleri direk vadeli den alırım
Az para ile çok iş yapmak adına YTd
ne guzel yedırerek verıo be.....bız de yedık valla
Tospa Garan almadin degil mi. 7.60 altinda selale bekliyorum.
tskb 93 kuruş
ykb 1,93
bu ne la 1 tlye 2 tlye bankamı olur. abd avrupadaki bankalar intihar ederler bu fiyatlara
bizimkiler ise çalgı çengi yapıyor
aşı bulunmadan
yabancı bedavadan burayı kaldırmaz.
bizden bir halt olmaz para abd ab bastı basacak piyasaya sunacak sonra herkes köklü şirketleri paraya boğacak sonra kamyonu yanaştırıp damperi ky kucağına boşaltacaklar.
bunlar olacak. ama aşı bulunana kadar bir gün hisse bir gün altın bir gün döviz sırayla iner çıkar
ytd.
saygılar
104.650 az birşey LONG denedik bakalım ne olacak?