I'm so sorry. 😅
Printable View
Tte -%1,94
tdg -%1,13
tta -%0,15
ıpv -%1,69
ıpj -%0,09
Forumda sanal portföy yarışması düzenlenecekmiş.
İlgilenenler bir göz atsın
https://www.hisse.net/topluluk/showt...48#post4417948
Fon değil belki ama RTLAB gene acayip işler yapmış
Artık üstüste kaçıncı günlük +10 sayamadım.
Hisse karaborsaya düştü galiba.
Nereye gidecek bu işin sonu bakalım.
Biraz onceki savaşı seyrettim ..kapattim bilgisayari devammi hala bilmiyorum
Fonlarin durumlari; Kap da yayinlanmis olan Nisan ayi son dagilim raporlarina gore guncellenmis fonlar:tcd,tkf,mac,aes,aft,yay,afa. Acc,gmr,tte ve mps fon dagilimlari yayinlandiktan sonra yeni tabloyu paylasima acacagim.
MAC -0,38%
TCD -1,10%
TKF -1,24%
AES 5,70%
AFT 1,60%
YAY 2,47%
AFA 1,78%
Fon bugün -0.37% aşağı kapadı. Ay başından beri borsa 3.23% fon da 1.26% aşağıda. (Mac fon yöneticisi Haydar beyin Twitter mesajı)
iyi fon yöneticisi ters işlem açmasını bilmeli yoksa TCD gibi %32 kazandır bir sonraki ay %35 kaybettir sonra %20 kazandır...
ilk fona girdiğin ay %35 kaybettiğini düşünsene ne psikoloji olurdu
BİST'in bir bölümü 125 bin seviyesinde bir bölümü şu anki 98 bin seviyesinde.
125 bin seviyesine gelen daha da yürüyecekmi.
98 binde kalan ve ucuz olan hisseler ne zaman yükşelişe katılacaklar.Yada da katılabileceklermi.
Hisse fonların yöneticilerinin bunlar arasındaki tercihleri ne yönde olacak, bekleyip göreceğiz.
Sizde cds ler dahada yukari gidermi ? Kritik sinirlarsa artik .dovizde yukari giderse bu fonlar ortalama dengelermi ?
Dış borsalar bu kadar yesilken gitmiyorsa endeks. Cds yüksek ise dolar kontrada bekliyorsa risk boldur. Bazen kazanmaktansa anaparayi korumak kardır.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı gelmeyecekse ve biz bize kalacaksak, kaynak sınırlı olduğu için
tahminim yükseği boşalt düşüğü al ve bunu devam ettir git şeklinde olabilir.
Faizleri düşürünce insanlar riskli fonlara girebiliyor. Geçmişe bakıp getirisi iyi olacak diye dusunuyorlar. Dikkatli olunacak zamanlardan geçiyoruz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende de tcd var o zamanlarda almıştım. % 7-8 civarına indi zarar anca. Xtumy 3-5 bin puan daha artsa anca çıkacak zarar öyle duruyor. Önümüzdeki hafta trend belli olur gibi ona göre gerekirse zararına çıkabilirim bir süre
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daldan dala konuyor gibi yabancı bir hisseden öbürüne geçiş var gibi. Şu kamu bankaları haberi ile bir kısım vakıf ve hulka geçmiş olmalı iyi yükselttiler çünkü.
Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?
BIST 100 endeksi, en düşük 97.671,82, en yüksek 100.253,80 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 3,23 azalarak* 97.845,20 puandan tamamladı.
İstanbul serbest piyasada işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış* fiyatı bu hafta yüzde 2,85 kazanımla 393,90 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,79 artışla 2.615,00*lira*oldu. Geçen hafta 621,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, bu hafta 639,00 liraya yükseldi.
Bu hafta,*ABD doları*yüzde 2,05 değer kazancıyla 7,1320 lira ve*euro*yüzde 1,69 artışla 7,7130 lira oldu.
Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,39 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 2,54 ile kıymetli madenler fonları oldu. https://uzmanparam.milliyet.com.tr/h...100000/100911/
Şu yaz gelse belki biraz rahatlarız havalar hala soğuk; çoğu insan duyarsız, bayram ile sonrası birleşip sokağa çıkma yasağı olsa o zaman 2. dalga gelmez gibime geliyor.
Ben de maalesef aynı durumdayım. 15 Ocak'ta 50K TCD aldım ve zarar halen 6K civarı. Hiçbir karını göremediğimiz gibi sabırla zararın çıkmasını bekliyoruz. Krizi çok kötü yönettiler maalesef. Sen riskli bir fonsun, satışın nasıl 1 gün valörlü olur ya. Yapsana şöyle 3 veya 5 gün millet hemen kaçmasın :wu:
Uzun zaman aradan sonra selamlar hayirli kazanclar. Webster buralarda mi
Elimde altın fonu var, çok iyi kazandırıyor ama vergiden kaçmak da istiyorum. Bu seviyelerden gram altına girilir mi sizce?
HTT-DZT ve AK2 fonları ile alakalı bir çalışma yaptım. Merkez bankası faiz kararı öncesi ve sonrası getirelere baktım.
OCAK ayında merkez bankası 0.75 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 08 ile 20 ocak arası ortalama %4
ŞUBAT ayında merkez bankası 0.5 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 11 ile 24 şubat arası ortalama -%4
MART ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 09 ile 24 mart arası ortalama -%2.90
NİSAN ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 14 ile 30 nisan arası ortalama +%6
merkez bankası kararı ile alakası olsa her indirim yaptığında ki her ayda indirim yapılmış getiri pozitif olurdu ama sadece ocak ve nisan ayında pozitif bir seyir var şubat ve mart ayında ise negatif..
Baz olarak MB faizi dışında neyi baz almamız gerekir sanıyorum bu analiz yanlış olur bu şekilde
Şubat ayında suriyeye girdik ..savaş korkusuyla tahviller yükseldi mart ayında korona cikti borsalar cöktü tahviller yükseldi..
Belirsizlik ve türkiyedeki her ciddi olumsuz gelişme tahvillere yaramaz..
Nisan ayındaki + 6 da borsalardaki toparlanma ve aktif rasyo olayından oldu yoksa ortalama 3-4 getirmesi gerekirdi ..o olaylar + 2 puan kattı ..
Ortalık sakinleşse bu fonlar tahvillerin durumuna göre bi gün + getirir bi gün - ..dengeler ama su an olagan gelismeler ciddi goturuleri olurken ciddi getirileri oluyor..
Türkiye işte yarının ne olacagiini bilemiyosunki
aynen bende şimdi tahvil faizleri ile arasındaki korelasyona bakıyorumdum 1e bir tutuyor ama burda önemli olan buraya yatırım yaparken bir dayanağımızın olmayışı anlaşılan...
yani MB faiz indirir diyorsunuz ona göre yatırım kararı alabiliyorsunuz ama tahvillerde durum pek öyle olmuyor anlaşılan...
Bu konuda bir mantık yürütebileceğimiz bir şey var mı sizce? yoksa tamamen konjektür ne söylerse o mu?