Kur farkını bile yansıtamamış, eksiye gitmiş.
11.05 kur 8,28
17.05 kur 8,34
Fark yanlış hesaplamadıysam + 0,72
O yüzden aslında iyi değil çok çok kötü.
Printable View
Devletler twitter alternatifi kuramadı, kuramaz da. Bugün kullandığımız herhangi bir temel teknolojiyi, mesela wifi’ı, içten yanmalı motorları, internetin kendisini devletler mi keşfetti ki şimdi bunların yerine ben dedim oldu diye alternatifini koyabilsin.
Tarih boyunca başat her teknoloji bireysel veya sivil örgütlenmeler sayesinde, bu kiş ve grupların aldığı riske karşılık kar güdüsü ile hareket etmesi ile geliştirildi, bundan sonra da öyle olacak. O yüzden herhangi bir devletin kripto para çıkarması ve piyasanın merkeziyetsiz, bağımsız ve yıllardır teklemeden çalışan alternatifi (bitcoin) yerine, sihirli bir şekilde buna teveccüh etmesi hayal. Devlet dijital parasını çok isteyen şu an da gider dijital dolar altın tl sterlin alır bankadan bunlar aynı şey zaten.
Sadece bizim ülke için söylemiyorum, kamu otoritesi (iyi niyetle bile olsa) müdahil olduğu her şeye sadece köstek olur, sekteye uğratır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Muhtemelen GUM YZG ve IOG asıl getirileri yarına yansıtırlar. Yarın da aynı oranda getir olursa süper olur. İki günde %5 mükemmel.
IOG nin sağı solu belli olmuyor. Serbest fon işte. Bir bakıyorsun süper getirmiş, bir bakıyorsun dandik getirmiş. Bu sebeple parayı üçe böldüm zaten. Yoksa kalbimi dinleyip hepsini IOG ye gömecektim ama beynim yapma dedi.
AOY ve GZH ilk çıktıklarında girmiştim, fena düzeltmeye geldiler.
Tam bu aralar sizce AOY ve GZH'den tamamen çıkıp daha istikrarlı olan IKP'ye geçmek mantıklı mı yoksa bu fonlar tekrar uçar mı, hazır düşmüşken maaliyet düşürelim ?
Gerçekleşmesi beklenenler;
1) 2023 başına kadar FED faiz arttıramayacak= Düzeltmeler olsa bile ABD borsalarının altın kadar getirisi olması bekleniyor.
2) Teşvik paketlerinde "yeşil" şirketlere inanılmaz paralar aktarılacak.
Eskiden 4-5 excell formatı olurdu.
Şimdi fonlara ilgimi azaldı ne olduysa, yeni tablolar, programlar yazılmıyor.
Tefas mobilde ios 13'te çalışmayınca üstüne tüy dikti.
App store'da bin tane şikayet var, lütfedip cevap bile vermemişler.
Mecbur tek tek kontrol ediyorum hergün.:)
TGE %1 daha attı.
Hakkını veremiyor artık.
İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON-IJZ
"Fon toplam değerinin asgari %80'i, devamlı olarak, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren, siber güvenlik teknolojilerinin ve ekosisteminin geliştirilmesini destekleyen şirketlerin ve siber güvenlik alanında faaliyet gösteren şirketlerin hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği ortaklık paylarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına, özel sektör borçlanma araçlarına ve bahsi geçen temaya yatırım imkanı sağlayan yerli yatırım fonları ile yerli/yabancı borsa yatırım fonlarına yatırılacaktır."
Perşembe günü satışa başlıyormuş.
Bunun ilginç tarafı hisse değil değişken fon olması.
Bakalım değişkenliğin hakkını verebilecekmi.
%10 stopajı olacak.
Aksine tefas verilerine bakilir ise fonlara yatirim yapanlarin sayisi giderek artiyor
Eskiden TTE fetisleri vardi bir donem NNF furyasi PPZ ciler forum biraz coraklasti
Ben de bu ara TGR ye kafayi taktim az az biriktiyorum uzun vade icin pandemi bitince akar yurur diye [emoji4]
Tematik fonlar degisik donemsel firsatlar sunuyor Isportfoy bu alanda acik ara onde ancak bu siber guvenlik degisken fonun zamanlamasi ne olaki ne ara alsak ne ara satsak kar yapar onu cozemedim [emoji23][emoji23][emoji23]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fon dağılımını görmeden bu tür havalı fonları almak kumar.
Geçen BlockChain fonu kurmuş İşPortföy. Ay başında dağılım geldi, adı blockchain ama hepsi Nasdak taki %400 primli AFT ve YAY hisselerinden karma yapmış sanki. Ayrıca hisse oranı %75. Geriye kalan TL. Seni neden alayım o zaman. ABD de nasdak daha fazla artacaksa gider AFT veya YAY alırım. seninle ne işim olur. Ki Nasdak ta büyük düzeltme olmadan almam o ayrı.
Yani her sakallıyı dedeniz sanmayın. Fon dağılımına bakın.
Benim TEMATİK fonlarda en beğendiğim IKL İş grubunda. Sağlık sektörü primsiz Nasdaka göre, fonda VIOP var, ayrıca tüm dünya borsalarına dağıtmışlar riski, bir de sürekli bazı primli hisseleri değiştiriyorlar ki bu da bana fonun aktif yönetildiğini ispatlar. Zaten IKL dışında getirisi düzgün fon yok tematik fonlarında. Onu da inşallah bozmazlar.
Yabancı hisse fon işinde en iyisi AFT YAY AFS ve bir kaç fon var. Diğerleri traş. Ama bunlarda zaten doydu. Gidip küçük parlayacak bilinmeyen hisseleri arayıp bulmazlarsa büyük hisselerde zaten prim %400 dolar bazında doyuma ulaşıldı.
Suanlik fon porrfoyun%60 osd , %IPB %10KUB + %10TGE yanına %100gumus koyabilirim eğer döviz artarsa düşükten döviz toplicam
Şöyle güzel bir fon bulalım da o fon bu fon oynamayalım artık.
Keyfimize bakalım biraz.
Fon kazancının %50'sini yemek adettendir.
Ben bu hükümet oldugun sürece Türkiye borsanın gelişeceğini düşünmüyorum. Bunun için Para ve şirket borç piyasasına paramin erimemesi için tutuyorum. full hsyf yerine en azından değişken fon olarak portföyünü orta riskli olarak portföyü koruma çalışıyorum. Ben defanslı davranmaya çalışıyorum. ayrica Türkiye'nin zayıf noktası olan döviz problemi için döviz ve yurtdışı hisse piyasası yükselişini (KUb) hedeflemesi düşünüyorum. Altın gümüş (GUM) ve diğer emtia (TGE) benim için portföyünde riskli atak bir portföy kalacaklar
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
%3 olmalı ki riske deysin . ortak çalışma sonucu tesbit edelim
Doğru rsoyliyorsunuz ama tge icinde.sadwce petrol yok . Kakodan tütün bakır ,çelik, buğday gibi emtilar var .akbankin aes petrol dönümü almicam
Is bamkasinin the fonundan bahsediyorum. Petrol dususundiger emtilardaki diğer yükselişi ile dengelenir diye düşünüyorum
Hsf'ler iyi performe edecek ama yurt dışından para girişi sıkıntılı. Tanzanya'ya bile ucuz para girdi. Her gün dua etmekten bıktım az para da borsaya girsin. Biliyorsunuz TCD 8K kaybettim. Bunu çıkarmam lazım.
Borsayı siyasete endeksliyenler hep kaybetmiştir.
Para nın
din'i
imanı,
siyaseti,
o su,
bu su
yıllardır olmadı.
bundan sonra da olmaz.
borsada parayı kazananlar hep aynı zümredir.
kaybeden de,
borsaya gelip para kazanmak istiyorsak,
herşeyden önce
HİSSE GRAFİĞİ
okumasını öğreneceksiniz.
Bunu yapıncaya kadar,
kazansanız bile kazandıklarınız sizin olmayacaktır.
Ekonomin içine siyaset girdi ve hükümet dünya piyasası ile kavga etti. Şuan hiç bir devlet aracı kurum Türkiye'ye güvenmiyor. Tabi gelenler de sınırlı olacak. Ben grafik okumayı bilmiyorum. Saatlerce ekranda kalıp ne yapacağımı bilemiyorum. riskli şirketleri araştırıp günlü endeks üstü getiri %10 araştırmamam. ben paramı korumak istiyorum. %3 aylık portföy büyüklüğüne razıyım
AES petrol opsiyon ve forwardları içeriyor.
Spot ürün yok dikkat edin.
AES de başka bir heyecan, skora koşmadan olmaz tabi.
Haklısınız fon porrfoy içeriğine baktım İngilizce bildiğim kadarıyla portf9tde şunlar varEurobond, Brent petrol, fuel oil,bakır,çinko,nikel, gümüş,doğalgaz, bazı metaller var ama anlamadimEk 27328
Adam niye getirsin borsaya parasini 6.95 -7.25 maliyetlerle borsaya yeni sicak para girisini yapti sen bir kararla kuru azdirdin belki bilincli yaptin adamlarin stoplayacak zamani bile olmadi kulliyen zarar yazdi yeni girisleri eski maliyetlerini kusana kadar sattilar dengeleyebilmek icin aptal mi bu adamlar sen fon yoneticisi olsan yer misin bir daha bunu ?
Sonra bize sicak para girisi olmuyor niye olsun ongorulebilirlik yok piyasanda riskin kendi sinif ulkerine gore negatif ayrismis para birimin negatif ayrismis bir de uluslararasi platformlarda algin negatif. Ulke yonetiminde senkronizasyon yok iktidar desen zaten Allah lik bitmis okeye donuyor artik sozler kiyafetsiz elestirmeye bile degmez muhalefet desen populizimin doruklarinda yasiyor belki bir umut olut diyoruz ama hepsi birbirine benzemezlerin bu iktidari devirmeden oteye projeleri yok gibi adamlar vergi borclarini silecegiz kredi borclarini silecegiz diyor hayirdir kimin parasi ile kimin borcunu kapatiyorsun ? yabanci gormuyor mu saniyorsunuz bunlari ???
Bu ulkede ekonomik anlamda ama gercek anlamda yapisal reformlar olmadikca ki bunu yapacak irade yok gelmez o bekledigimiz paralar, bir daha o likidite deryasinda yuzecegimizi hayal etmeyelim kendi gercegimize gore pozisyonlar alalim
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum ben siyaseti sevmem.
Benimkisi ekmek parası.
O 8K'yı çıkarmam lazım Hsyf'den...
TGE 40K kadar kar bıraktı, ama o 8K'yı alacam.
Çok zarar ettim çok...