Citi nin lotlari azalmış gördüm bugun. Geri almak isterse eğer, Yarın da aksiyon görebiliriz diye düşünüyorum.
Printable View
Citi nin lotlari azalmış gördüm bugun. Geri almak isterse eğer, Yarın da aksiyon görebiliriz diye düşünüyorum.
Bugün ve yarın muhtemelen bilançoyu yukarı fiyatlayacaktır. Bayram sonrası artık fillerin dikkatini daha çok çekecektir. KY da ha buradan ha şuradan alayım derken üçlü rakamlara gelecektir. Genelde böyle olur. YTD.
Bilanco geldi
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.2 m kar
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın ortaklar..THY 2022/1 çeyrek konsolide net karı: 2.200.000 TL. Tüm tahminleri altüst ettik..Hayırlı olsun. 50 li rakamlara doğru yeni bir hareket başlar artık..
prdn eksik yazmışım..Net kar: 2.220.000.000 TL..
Güzel kar etmişiz, hadi hayırlısı ortaklar.
THY kendini gosterdi bence. Özkaynakları 90.640 iken şimdi 105.203 e gelmiş. Bir hissenin defter ederi 76 liraya çıkmış. Yaklaşık %16 özkaynak artışı var. Bence baya güzel görünüyor. Dün Citinin lotlari da azalmıştı. Hem bilanço, hem de Citi etkisi ile güzel bir gun olabilir diyorum.
THY kuşumuz bilançosu kendini kanıtladı artık şimdi sira bu sene yatırımcıların gözdesi olacak bu hisse ve almak için uğraşacaklar. Artık bütün yatırımcıların gözdesi konumuna çıkmış durumdadir bence.
Bu tablo yıl sonuna kadar çok daha artış yaparak güzel kârlar getirerek artacak. Bu verilere bakarsak yil sonu için ozkaynak büyüklüğü 150 milyari aşar diye düşünüyorum ben. Çünkü sezon yeni başlıyor, pandemi bitti gibi zaten.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY 2022/1 çeyrek konsolide net dönem karı: 2,22 milyar TL. Önceki yıl aynı dönem net karı 438 milyon TL
THY 2022/1 çeyrek de 42,61 milyar TL gelir elde etti. Önceki yıl aynı dönem geliri 13,25 milyar TL.
https://i.hizliresim.com/scwnslx.jpg
40,50 nolu Tombul Kuş kalkışa hazırdır. Yolcuların kemerlerini pek bi sıkı bağlamaları rica olunur. 😇
Bu kadar değerli ve kar etmiş bir şirketin fiyatına bakın.. Hisseyi hala baskılıyorlar. Diğer kuşun hissesi ne hikmetse daha güzel yükseliyor. İlginç ?
Aracı kurum değerlendirmelerinin hepsi olumlu ,iş,yk,Ak,Gedik,İnfo....
Ak Hedef Fiyatı bugün 52 TL den 66 TL ye çekti , arkası gelir tahminim
A1 Capital Bofa’ya meydan okudu ama yaptığı açığa satışı mecbur kapatacak yarın ola hayrola
Kurban bayramı başlangıcı 9 temmuz 3 .çeyrek başlangıcı olsa da muhtemelen biletleri en geç haziran sonu kapalı gişe olur.Kurban bayramını da 2. çeyrek bilançoda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.3.çeyrek zaten yaldır yaldır kendini gösterecektir...
Türk Hava Yolları, Airbus'tan dört adet Airbus A350 tipi uçak alacak.
AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları, Rus şirket Aeroflot'un siparişleri için devreye girdi. Aeroflot'un Avrupalı üretici Airbus'a verdiği siparişleri uygulanan ambargo nedeniyle teslim alamayacak olması uçakların rotasını Türkiye'ye çevirdi.
Ambargo nedeniyle Airbus'ta kalan uçaklar için Avrupalı üretici ile iletişime geçen THY, uçakları daha uygun bir bedelle filoya kattı.
Uçakların kısa bir süre sonra filoya dahil edilmesi planlanıyor.
©AirportHaber
THY işbirliğiyle özel bir uçak ve kruvaziyer paketi hazırlandı
Verilen bilgiye göre, Costa Venezia için Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle özel bir uçak ve kruvaziyer paketi hazırlandı. İtalya dahil tüm Avrupa ülkelerinden THY'nin tarifeli seferleriyle İstanbul'a ulaşan turistler, Galataport'tan Costa Venezia'ya binecek. Tümü İstanbul'da biniş ve iniş olan 3 farklı güzergah bulunuyor.
THY, 1. çeyreği 163 milyon dolar esas faaliyet karı ve 161 milyon dolar net kâr ile tamamladı. THY'nin ilk çeyrekteki toplam gelirleri pandemi öncesi dönem olan 2019 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 10'luk artışla 3,1 milyar dolar
Küresel havacılık sektörü, tarihinin en ağır krizini yaşadığı iki yılı geride bıraktı. Türk Hava Yolları, bu zorlu dönemde COVID-19 salgını kaynaklı krizin etkilerine ve artan jeopolitik gerilimlere rağmen 2022 yılının birinci çeyreğini 163 milyon dolar esas faaliyet kârı ve 161 milyon dolar net kâr ile tamamladı.
Açıklamada şöyle denildi:
"Ortaklığımızın 2022 yılının birinci çeyreğindeki toplam gelirleri, 3,1 milyar dolar ile 2019 yılının aynı dönemindeki toplam gelirlerini yüzde 10 aştı. Toplam gelirin yüzde 32 sini oluşturan kargo gelirleri söz konusu çeyrekte 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 141 artış gösterdi.
COVID-19 salgını kaynaklı krizin talep üzerinde oluşturduğu tüm zorluklara karşılık, Ortaklığımız yolcu taşımacılığında emsallerine göre erken toparlanma gösterdi ve kargo operasyonlarını salgın öncesi döneme göre güçlendirdi. Artan petrol fiyatlarına rağmen toplam gider kalemini maliyet azaltıcı tedbirler ile 2022 yılının birinci çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 2 düşürerek net kâr elde etmeyi başardı. Bunun sonucunda Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar EBITDAR) 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 98 artış göstererek 710 milyon dolar; FAVKÖK marjı da 10,3 puan artarak yüzde 23,3 oldu.
Yolcu kapasitesinin 2019 yılının aynı döneminin yüzde 91 ine ulaştığı 2022 yılının birinci çeyreğinde, iç hatlarda yüzde 83,6, dış hatlarda ise yüzde 68,6 doluluk oranı ile toplam 12,7 milyon yolcu taşındı. Türk Hava Yolları, geniş uçuş ağı, kuvvetli tarife yapısı ve üstün hijyen standartları sayesinde küresel bir havayolu olma kimliğini bu zorlu günlerde daha da sağlamlaştırdı. Dünyanın en genç ve modern filoları arasında bulunan filomuz Mart sonu itibarıyla 248 i dar gövde, 104 ü geniş gövde ve 20 si kargo uçağı olmak üzere toplam 372 uçaktan oluşmaktadır.
2021 yılında Avrupa nın en fazla uçan network taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları, 2022 yılının ilk çeyreğinde de Avrupalı network taşıyıcılar arasındaki liderliğini korudu. Salgın sürecinde kargo taşımacılığının katkısı ile kriz dönemini fırsata çevirerek 2022 yılının Şubat ayı verilerine göre kargo pazarında dünyanın en büyük 5. hava kargo taşıyıcısı oldu. 2022 yılının Şubat ayında İstanbul Havalimanı ndaki yüksek teknolojiyle donatılan yeni kargo operasyon merkezi olan SMARTIST e taşınan Turkish Cargo, yeni evinde dünyada lider hava kargo markaları arasındaki pozisyonunu daha da geliştirmeyi hedeflemektedir."
Şirketin yıl sonu karlılık hedefini 1,4 milyar dolar olarak belirledik.
THY Yönetim Kurulu Başkanlı Ahmet Bolat, önceki gün şirketin pilotlarıyla İstanbul Havalimanı'ndaki ekip odasında iftar yaptı. iftar sofrasında pilotlarla sohbet eden Bolat, 140 Milyon Dolar'ı bulacak bir müjde verdi.
'YÜZDE 10'UNU PERSONELE DAĞITACAĞIZ'
Ahmet Bolat, burada yaptığı konuşmada, yıl sonu hedefini açıkladı. Bolat; 'Şirketin yıl sonu karlılık hedefini 1,4 milyar dolar olarak belirledik. Eğer bu rakama ulaşırsak yüzde 10'ununu, yani 140 Milyon Dolarlık kısmını personele dağıtmak istiyorum. Tabi bu karar sadece benim verebileceğim bir karar değil. Yönetim Kurulu kararı gerekiyor. Eğer hedefimize ulaşırsak, bu kısmı personele dağıtmayı istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım' dedi.
Kabaca bugünkü kurdan hesaplasan 20 milyar TL üzeri kar yapar.
Anlaşılan aracı kurumlar artık sık sık hedef fiyatları güncelleyecek bu gidişle:)En kısa zamanda defter değerinin üzerine çıkma becerisini gösteren aracı kurumlara denk gelmek temennisi diyelim başka ne diyelim:)
22 Nisan dan bu yana ayni seviyede git gel yapiyor. Bence artik hareket yapma zamani gelmiş olmalı. Bilanço sonrasi gevşemesini de yaptığını düşünüyorum. Bakalim bugun nasıl kapatacak
Teknik olarak 40 lı fiatların dip olduğu THY de artık ilk hedef41.5-43 bandı olacaktır.. Açıkçıların ve Bank Of un gün içi harketleri yakalayabilen traderlara güzel kar marjları sağlıyor..
Hedef Fiyatlar (1Ç22 Bilanço açıklanma tarihi 28.04.2022)
Kurum ------ Eski --- Yeni --- Açıklanma Tarihi
İş Yatırım ------ 34.50 --- 53.85 --- (06.04.2022)
Yapı Kredi Yatırım ------ ? --- 3.05$ --- (21.04.2022)
Ata Yatırım ------ 56.80 --- 73.86 --- (22.04.2022)
Yatırım Finansman ------ 28.40 --- 62.00 --- (25.04.2022)
Bizim Menkul D. ------ 15.80 --- 59.05 --- (27.04.2022)
Oyak Yatırım ------ 40.00 --- 57.00 --- (28.04.2022)
Vakıf Yatırım ------ 32.00 --- 51.30 --- (28.04.2022)
Ak Yatırım ------ 52.00 --- 66.00 --- (28.04.2022)
Deniz Yatırım ------ 35.10 --- 54.70 --- (28.04.2022)
Goldman Sachs ------ 46.00 --- 52.00 --- (29.04.2022)
Sizce HEDEF FİYATLAR nasıl değerlendirilmeli?
Şirketin;
Pandemi öncesi değerleri neredeyse ulaştığı veya bazı kıstaslarda geçtiği,
Teknik ve temel anlamda olumlu seyir çizdiği, gelen her verinin bunu desteklediği,
Yeni yönetim kurulu ile olumlu yeni bir anlayışın hüküm süreceği,
vb. gibi durumlar su götürmez gerçekler.
Uzun vadede bu hedeflerin illaki düşüğünün, ortalamasının, yükseğinin veya tahmin edemeyeceğimizin görüleceği kanısındayım.
Ama kısa vadede bu fiyatlar Küçük Yatırımcıya GEL GEL mi ACABA?
Büyük yatırımcılar hangi fiyatta soluklanır, yada soluklanır mı?
Yazdıklarım Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir, Herkes Kendi Kararını Almada Hürdür.
Her gün aynı şey yaşanmaya başladı tahtada.
Sabah sat, akşam al moduna dönüyor iyice.
THY hissesi grafiksel olarak ufak ufak sıkışmaya başladı sanki. Bakalım ne yapacak. Ya bugün yada bayram sonrası niyetini belli eder diye düşünüyorum.
Hedef fiyatlarin yukari güncellenmesi güzel bir şey Hocam. Sebebi ise 76 liralik defter değeri olan bir hisse var ortada. Sezonun başındayız daha. Ikinci ve üçüncü ceyrek bilançolarıni dusunursek birinci çeyrek bilançoya göre daha iyi olacak zaten.
Zaten bundan sonra ki bilançoların iyi geleceğini düşünürsek eğer,,, hisse ederi dahada yükselecek hedef fiyatlar yine artacak tabi. Bundan sonra boyle gider diye düşünüyorum ben
THY nin şuan özvarlıkları 105.203 milyar..Sermaye 1.380 milyar.. Bu hesaba göre defter değeri 76,23 TL..Özvarlıklar 2022 sonu itibarı ile 200 milyarın üzerinde olur. Bu hesaba görede defter değeri 150 tl olur..Hisse değerleme yapan Aracı kurumlar acaba buna göre verdikleri hedef fiattan utanmayacaklarmı?? Herşey normal giderse bu sene THY 200 milyara yakın ciro ve 20 milyar TL net kar getirebilir..Bu arada Turkish Kargo nun halka arzı gündeme gelirse THY nin hisse fiat beklentileri 3 haneli rakamlara çıkabilir..Hissemize sıkı sıkı sahiplenelim ortaklar bu sene THY nin altın yılı olabilir..
Bayram sonrası 41-45 aralığında biraz git gel yapacak Sanırım. Fed etkisi geçince ve turizm, havacılık sektöründe iyi haberler geldikçe hisseye daha fazla sinerji ve hareket verebilirler gibime geliyor.
Haziran ayında ise daha farkli yerlerde oluruz diye düşünüyorum.
Eğer savaş biterse tüm piyasalarda yrniden farkli bir bahar havası esebilir.
Öğleden sonra güzel bir hareket gözüküyor. YTD
Nisan uçuş verileri, gelen bilançodan önemli. Arz edilen koltuk kmde 2019a yakın bir rakam ve dolulukta %77 beklentim var. Umarım gerçekleşir. Yaz ayları için gösterge olur.
2019 Ramazan Bayramında Thyao 125 ek sefer yapmış
2022 Ramazan Bayramında Thyao 259 ek sefer düzenlemiş . aa
Ukrayna nın düşük maliyetli hava yolu SkyUp ın filosundaki yolcu uçaklardan 6 sının Türk Hava Yollarına kiralandığı öğrenildi.
Airport Haber de yer alan bilgiye göre, savaş nedeniyle zor durumda kalan SkyUp Airlines, uçaklarını kiralama yoluna gitti. Yaz sezonu öncesinde fırsatları değerlendirmek isteyen Türk Hava Yolları da SkyUp filosunda yer alan 6 uçağı wet-lease yoluyla kiraladı. THY'nin kiraladığı uçakların tamamının Boeing 737'lerden oluştuğu öğrenildi.