Tebrikler sayın Memo dediğiniz gibi bedelsiz onayi için hareket başladı gibi bu kansizlar her türlü oyunu yapıyorlar malesef
Printable View
Dostum bugun kapanista bekledigim dibi seans ici 3.32 gorerek yapti.
Kapanisa dogru birdaha dip gosterme ihtimali var.
Piskolojiyi sarsmayi sever.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu haftayı da es geç SPK.Bir bakıma iyi oluyor diğer yükselenleri sat,buna parket yapıyoruz.
Beklenti devam..
1 haftasi daha var iskenceye devam mi
Tamam mi gorecegiz..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse geri alimi aciklamasini bekliyorum..
Parayi yatiracagi en iyi yer kendi hissesi su sartlarda..
Algyo bile acikladi..
Bu yapmaz yatirimciyi guldurmez diyenlerde haklidir yasadiklarindan oturu.
Lakin bu temettude vermezdi verdi (gerci verdigini aldi)
Bedelsizde yapmazdi yapiyor..
Sirada hisse geri alim programi neden olmasi..
-Silopi halka arzi..
-Dolarda 22 TL beklentisi
Kisaca ort. 2 sene daha listemin tepesindesin GSD.. basinizi sisirmeye devam edecegim..
Gsdho tipik bir patron hissedir,pek de yatirimci dostu değildir.
Küçük çaplı keserdir hep bana hep bana der.
Genç yaşta ölen yeğeninden ve kardeşinden de ders almamış hala keser olmaya devam etmektedir.
Bunca kasada bekleyen kara rağmen %4 gibi uyduruk bir miktarda temettü verip onuda %12 olarak geri alması bunun örneklerinden dir.
Bedelsizden sonra piyasada lot fazlalasti diyerek yıllarca süründürür bu aç gözlü.
Zira citibank ve emeklilik fonları bunu önceden görüyor olacaklar ki hala milyon milyon satışa devam ediyorlar.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://tr.investing.com/indices/baltic-supramax
https://tr.investing.com/indices/baltic-handysize
https://tr.investing.com/currencies/usd-try-chart bu da dolar grafiği dolar da 1 yılda yüzde 114 deger kazanmış ...
bu gemi taşımacılıgı endexi 6 ayda yüzde 50 deger yitirmiş dolar bazlı bu gsdholdingin kazancına nasıl bir etkisi olur acaba
şirketi izliyorum sadece
yatırım tavsiyesi değildir
Adsız34 geçmiş yazılarda cevaplar var
Sen Once mevcudu fiyatla
Yani 7 gemi kac para
Silopi payi kac para
Gsd bank vb. Istirakler kacpara
110M dolar degil gsdho fiyati.
Kuyumcuda 500 milyonluk altin var Ortaklarina
Dukkaninimizin degeri 100milyon lira diyor isler kesat cok musteri gelmeyecek seneye altin almaya diyor sahibi kucuk ortaklarina..
Tamam diyor kuyumcunun kucuk ortaklari 100milyon lira uzerinden hisselerini satisa cikartiyor :)
Bugün de 62 maliyetli mgros ları 87 aortla yeni sahiplerine teslim ettik ve fiks fiyatımız olan 4.42 den gsdho ya parkettik.Sağolasın izocam pardon güccük durgut.Şaka gibi ya şirket yaklaşık 106 milyon USD den değer görüyor.Küçükyalı'daki binayı ver deseler 100 milyon USD ye verir mi bu güccük.Orayı alana geri kalan her şeyi bedavaya veriyorlar.
.
Bu arada sevgili memo kardeşim şirketten geri alım programı bekliyorum demişsin.Ben hatırı sayılır ortak olarak kendi namıma geri alıyorum zaten.
.
Syg
Ah ulan 4.42 yerine 4.41 kapatsaydi keşke,
Bist in + %2.55 yaptığı gün eksi kapatmış olacaktı. Tüh beee.
Patron nasıl baskilıyor ama hisseyi.iste buuu
Benim sahibi diyor siz kim köpeksiniz diyor ama lafla değil, hisse ile diyor.
Yine her zamanki gibi 500-600 hisseli bistte bir kanemici tahtayı daha bulmayı başardığım için kendi kendimi kutluyorum. 👏👏 Emeği geçenlere o gemiler ...
Hani bir arkadasimiz güccük Turgut diyor ya,Turgut Yılmaz a atfen,,sülük Turgut da olur aslında , tutkal gibi hisseye yapıştı ,bırakmıyor .
9-15 Eylül arasında sert bir düzeltme bekliyorum, o zaman tahminim gerçekleşirse gsd en önde düşecek .
Nereden buldum bu lanet hisseyi.
Yatırım fonlari ve citibank satışı bitmeden bir halt olmaz.
Asla ytd
Ek 28937
Yillarca 9 cent ile 45 cent arasinda gidip gelmis
Su anda 24 cent ... Her tahtanin bir beslenme sekli var onemli olan spek nasil besleniyor bu tahtada ...
Yatirim tavsiyesi degildir
Aslında geri alımdan önce Gsdde için gönüllü çağrı yapıp Gsdde’yi kottan çıkarmak, sonrasında Gsdho hisseleri için geri alım ve en son Gsd Shipping’i yurt dışında, Silopi’yi yurt içinde halka arz etmek. Bu rotayı izlerse 300-400 milyon dolarlık şirket olur. Ama sanmam ki yapsınlar. Geri alım yapılabilir belki ama navlunların döneceği düşünülüyorsa yapılır. Geri aldığı hisseleri de zamanı gelince yüksek karla satar.
Son 1 yılda 0.18-0.33 dolar arasında hareket etti. Özellikle 0.32-0.33 doları, geçen sene Ekim ve bu sene Mayıs’ta Navlunlar zirvedeyken geçemedi. Geçmişte 0.40 doları Silopi haberleri sayesine geçtiği olmuştu. Ama burada şirketin kasasının artık dolar dolu oluşu da unutulmamalı. Net parasal döviz pozisyonu, KKM ve Silopi Elektrik’teki payların satış hakkı (geri alınmış payları da düşününce) hisse başı yaklaşık 0.21 dolar.
https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY
şirket için en önemli şey bence tabi nakit akışının düzenli olması kar üretmesidir kambiyo karı beni ilgilendirmiyor esas faliyet karı önemlidir
gördüğüm kadarı ile şirket
gsdbank ve faktoring işinden
bir de gsddenizcilik işinden kar üretiyor agırlıklı gemi işinden kar üretiyor olası bir reseyon vs ile navlun fiyatları düşerse karlılık nasıl etkilenir piyasa kambiyo hesabı yapmıyor gözüküyor
bir de 2016 dan sonra 2017 2018 2019 2020 2021 de neden temettü ödememiş gördüğüm kadarı ile 5 yıl temettü ödememiş 2022 de ödemiş
yatırım tavsiyesi değildir.
Kambiyo karı / zararı hesabı yapmak istenmiyorsa o zaman F/K değil FD/Favök bakılır. F/K’da kambiyo karı veya zararına bakılmayan hisse normalde olmaz. F/K değil de FD/Favök bakılsa şirket daha ucuz görünür çünkü son 1 yılda çok güzel faaliyet karı var ve net nakit pozisyonu çok güçlü. Söyledikleriniz içinde bence tek geçerli nokta, navlunların düşüşü ve daha da düşmesi ihtimali. Aslında mevcut seviyeler yine güzel ama vadeliler kötü.
Bu arada şimdiye kadar çoğu şirket stok karları ile iyi bilanço açıkladı. Mesela Trcas’ın karının çoğu stok karından geliyor ve stok karı, hem nakit akışını bozar hem de fazladan vergi vermenize neden olur. Ama bilanço sonrası uçtu. Navlunlar mevcut seviyelerde kalsa nakit akışı bakımından Gsdho, elektrik üretim şirketleri, perakendeciler vs hariç hepsine koyar geçer ama tek bir sıkıntısı var o da navlun vadelileri kötü. Navlun vadelileri iyi olsa Gsdho için olumsuz bir nokta göremiyorum şahsen.
bence burada en önemli konu neden 2016-2022 arası temettü yok eger düzenli kar üretiyorsa dövizi şunu bunu varsa neden temettü yok ,
temettü olmayan şirket spek istediği gibi oynar istediği degere getirir beslenme şekline göre ky nin kanını emer ...
yatırım tavsiyesi değildir ....
Düzenli kar ettiği iddası yok ki, denizcilik tarafı 2021 Mart - Nisan gibi kar etmeye başladı. Ben Gsdho özelinde çok düşünüp neden bu hisse gitmiyor diye çok kafa yordum, Sahol’de banka var dedim ondan gitmiyor, ondan bir tık daha pahalı olan Gsdho için neden bulamamıştım. Ondan sonra zaten 2.5-5 hareketini yaptı. Şimdi neden gitmiyor diye soran olsa patron ve tahtaya özel faktörler hariç sadece Navlun vadelilerinin kötü olması derim. Mevcut Navlun fiyatları ile hala güzel nakit akışı var. Net kar marjı %40-50 gibi. Stok zararı yazma ya da stok karı yazıp fazladan vergi verme ve nakit akışının bozulması riski yok, kiradan para kazandığı için iş riski yok, ihracatçıların aksine parite düşüyor derdi yok, finans tarafı her çeyrek stabil kazanıyor, borcu çevirebilir mi finansmana ulaşabilir mi derdi yok.
enflasyonu göz önüne almakta fayda var dedim ya temettü en büyük sıkıntı , bir de gördüğüm kadarı ile dolar grafiğinde spek ky nin kanını emerek besleniyor buna indir çıkar indir metodu da diyebiliriz çıkar ver indir al çıkar ver indir al .... bu döngüyü izlemeye aldım sadece .... yolunuz açık olsun yatırım tavsiyesi değildir ...
Deniz taşımacılığı endeksine uzun dönemli bakınca hala 2021 öncesinin çok üzerinde,2021 dünya ticareti canlanırken petrol ve diğer emtia fiyatlarında aşırı yükselişler.konteyner sorunu vb.gemi taşıma ücretlerini de aşırı yükseltti,belki yavaşlama etkisiyle artık normalleşiyor.Bu arada yaşlanan gemilerin ayrılması,gemi yapım maliyet artışından yeni siparişlerin ve katılımların azalması dünya ticaretinin yavaşlamasına rağmen deniz taşımacılık ücretlerindeki baskıyı azaltıyor.GSD görece genç filoya sahip,finansal yapısı da çok güçlendi avantajlı..
Dry endeksi 2021 4. çeyrekte tepeden şimdiki civarlara en keskin düşüşünü yapmıştı.oysa çelişki olsa da Gsdho ve Gsdde rekor esas faaliyet karı artışını(kur farkı hariç) 4. çeyrekte gerçekleştirdi,düşündürücü..net kar marjının %40-50 gibi olmasından ve iş artışından kaynaklanmış olabilir.
Gemiler yurt dışı şirketlere kiralık olduğundan ve kira ücretleri Handysize ve Supramax endekslerine göre 15 günlük peşin olarak tahsil edildiğinden, iş artışının etkisi diye bir şey yok ve bu nedenle iş azlığı çokluğu gibi bir riski de yok.
Gemi kiraları şu şekilde hesaplanıyor galiba.
Ultramax gemiler için Supramax gemi kirası * 1.095
Handysize gemiler için tam olarak bilmesem de muhtemelen yaklaşık olarak
Handysize gemi kirası * (Gemi kapasitesi / 38000) olabilir.
Gsdde kottan cikartacagini dusunmuyorum..
Tahtada direk oyuncu olduklarindan
Oyun oynayip para uretecekleri cepheleri kapatmazlar..
2 gemi daha aldilarina gore denizcilikten karliliktan endiseleri yoktur gelecek icinSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=y9HB29b0bcM
Prof. Dr. Yusuf Kaderli'den GSD HOLDİNG Hisse Yorumu | İnfo Yatırım
Hangi dağda gurt öldü de bu hareketlendi acaba?
Acar menkul deki kadrolu oyuncu (Belki de Ahmet Mergen hocamın müşterisi) cuma aldığı malı 4.49 dan yaklaşık 30.000.-TL karla kustu beklese 110.000 TL karla satardı şimdi.Vurkaç cuma al pztesi sat iyi para.
Gredit teki hacı abi de marşa bastı.Hayrola batan geminin malına hücummmm.
Tarihi zirve temettü sonrası 4.84 e geliyor sanırım.Bugün değdirirler heral ya da cumaya kadar zirve tazelenir gibi.
.
Dohol ün 5.60-70 leri gördüğü yerde bizim en az 6.70-80 lerde olmamız lazım da bakalım görecez.
Gredit teki hacı abi zalımın oğlu nasıl girdi tahtaya da dağıttı çil yavrusu gibi dağıttı bit yavrularını.
83 den aşağı basan hangi aracı kurumlardı
Credit belli donemlerde tahtaya geliyor.
Ilk zamanlar aniden gelir alir satmazdi ve gsd ralliye baslardi birkacgun sonrasinda.
Son 4 seferdir Credit aldigini ayni gun zararina satiyor.
Kim icin ugrastigi belli degil ama
Ust uste her islemde zarar etmez normalde. Oyunun parcasi.
Aksama eve sifir lotla donecek sanirim yine
Adadan yaklaşık 10.000 TL zararla integrali de gönderiyorlar.