belki hazine gelen parayı bankalara borç verir...para tekrar bankalara gitmiş olur...olur herhalde böyle bir şeyler...anladığım bişey değil sadece merak ettim...nasıl olacak eğer olursa yani...
Printable View
geçen haftadan kalan -30 kontrat shortla girdik yeni haftaya...
stop endeksin 2,430 üstü kapanışları...
*TCMB: Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış kısa vadeli dış borç stoku Mart sonu itibarıyla 181,4 milyar dolar (Önceki 176,4mlr)
4 bankada ufak ufak ışıldamaya başladı...
https://i.hizliresim.com/4pm4sxc.jpg
2400 üzeri makası tekrar açar pala
Günaydın millet.
Öncelikle geçmiş olsun dileklerine toptan teşekkür ederim.
Cuma gecesi yazdığımız yeni shortları 275 üstü vermiş, sağolsun.
Şimdi bu spot 2380 altına salmazsa biraz biz ayıları kıvrandırır gibi geliyor.
2380 altına kaymamız demek vadelide 2700 altını gündeme getirir. BAkalım izleyelim.
hiç cds alıp sattın mı ? yada almış satmış birini tanıyor musun ??
organize bi borsada işlem görmüyor cds, tezgahüstü piyasada işlem görüyor, jp morgan underwrite ediyor yani TR tahvili default olursa paranı ben öderim diyor, buna mukabil 700 bp yani yüzde 7 prim tahsil ediyor alıcıdan.. niye cds alır bir kurum, türk tahvili tutuyordur onun riskini hedge etmek istiyordur- ne kadarlık tahvil kaldı ki yabancının elinde ? sıfırın biraz üstünde, hala poz taşıyanlar da, hedge etmek istediyse çoktan etmiştir, yani normalde reel alıcı yok ortalıkta
kim alıp satıyor da fiyat oluşuyor ? türk bankaları olabilir, belki de macera peşindeki bi kaç hedge fon- gerisi underwrite eden jp morganın kendi içindeki fiktif işlemleri.. netice itibariyle jp morgan kafasına göre bi cds rakamı ilan ediyor, genelde manipülatif ve siyasi argümanlara göre.. yoksa devlet tahvillerinin default riskini fiyatlıyor olsa -borç yükü, bütçe açığı, reel büyüme ve demografik unsurlara bakması lazım, bunlara bakılıyor olsa hiç bir fiyatlama- tr riskinin yunan riskinin on katı olduğunu iddia edemez
Dolares ve pıst 100 akşam olacak bakanlar kurulunu bekliyor .
bir sürü hafta sonu dedikodu yok süper tahvil , yok süper bono vs.
normal yoldan gidip karalar alıp uygulamak yerine , bu işlere neden girilir.
neyi çıkarırsan çıkar , hasta acilen antibiyotik almalı , soğuk algınlığı ilaçları ile olmaz ateş düşmez .
bu işi bono vs ile yaparlarsa hem enflasyon hem dolar sene sonu nerede olur görürler.
dip not kısa vade bu hareket kasım seçimi için çıpa olurmu.
Moody's: "Türk bankaları sağlam, büyümede iyimseriz"
Moody's Ülke Riskleri Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kathrin Muehlbronner:
"Turizm (önümüzdeki dönemde) oldukça iyi olabilir. Türkiye'nin (bu yılın sonunda)
yüzde 3 civarında bir büyüme kaydetmesini bekliyoruz. Hatta bunun biraz üzerinde
bile gerçekleşebilir"
"Aralık ayında geçen yıla benzer bir artış olmadıkça enflasyon dikkate değer şekilde
düşecektir. Artık yılın sonuna kadar, aralık ayında, enflasyonun yüzde 70'ten
yüzde 55'e düştüğü bir durumla karşılaşabiliriz"
(Gökhan Kurtaran/Londra)
-AA-
Çok zayıf duruyor tepkinin nefesi çok kısa kaldı
2759 gibi lanet ortalama yapmayı da anca ben başarırım zaten..koparıp gitse şaşardım..:(
stoploss lu şort pozisyon şimdilik devam , akşam saatine kadar doları yukarı gıdıklayıp sonra aşağı verebilirler ,pıst 100 ve dışarısını aşağı beklediğimi 10-15 gündür belirttik.Daha dönüş için benim graflarda bir hareket yok , kedi dir o kedi zıplamaları oda teknik hareketler olarak kalıyor.
kolay gelsin
Kişisel kanımca ABD piyasalarındaki düşüş şimdilik durdu.Hatta buradan %10 u aşan tepki beklerim.
sp500 de haftalık son 10 yılın en max. satış bölgesinde...ve günlüklerde güzel MUMLAR var..
ABD de buradan taze short açmaktansa long açmak daha mantıklı gibi.
DXY de kanımca buralardan fazla gitmez..
Sayın Abka beklentiniz kısa vadeli bir tepki sadece değil mi?
Yoksa trendin dönmesi için epey zaman geçmesi gerektiğini düşünüyorum.
Gelecek Yatırımcısı
@investtofuture
·
2s
Sadece Dolarını bozdurana sunulacak bir bono diyor insider. + 10 puan puan TÜFE üzeri faiz diyor, minimum 1 yıl vade diyor..
Timothy Kül
@tashecon
1/ Türkiye - bu delilik. Bakanlar Kurulu bugün enflasyona endeksli tahvili açıklayacak ve dövizden bu liraya dönüşenlere enflasyon artı %10 ödeyecek. Erdoğan'ın faiz oranlarından nefret ettiğini sanıyordum? İnsanlara bu konuda %80 artı ödeme yapılabilir.
Tweeti Çevir
ŞAKKADANAK ta öyle diyor.BATIREL:)
daha önce paylaştım üsteki 2008 hareketi , geçen hafta dediğimiz gibi tamam mı devam mı haftasının başlangıcı ABD borsaları .
haftalık kapanışına bakıcaz.Günlük hareketleri zayıf kediyi okuyup üfleyecek powell lazım oda elinden geleni yaptı , balinalar bildiği için olacakları geçen hafta bütün kriptosundan tut borsasına kadar sattı nakite geçiyor.
18 NİSAN mesajı..daha öncede ifade etmeye çalıştım..YAZIN ORTASINI GEÇMEDEN GLOBALDE DİP BEKLEMİYORUM.SP500 ;3.400 ALTI OLMALI..AMA ELBETTE TEPKİ OLUR.. %10 dediğim harekete de bu açıdan bakmak lazım..VE KANIMCA CUMA 3.800 den itibaren tepki başladı...
bıst100 de tüfe bonosu işi yeni çıktı..o açıdan bıst100 de kararsızım.
https://i.hizliresim.com/95y10bc.PNG
Eğer ki bu enflasyon korumalı mevduat ya da süper bono her neyse işte bugün akşam açıklanacak ise biste ağır bir düşüş getirecekse bugün şelalenin kralını yapmamız gerekmez mi ? Nasılsa içerden birileri alıyor haberi ?
Henüz gün bitmedi.. Öğleden sonra belli olur artık..
Evet bugün sert bir düşüş olabilir açılış ve gidişat itibari ile yüksek ihtimal gibi duruyor. Bakalım.
Benim short poz hatta viop düşüncem yok düşerse mal almak istiyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
duyduguma göre bu bono işi dolarını bozdurup gelene yapılacakmış...
tüfe üstü bir rakam verilecek....
çıplak tl ile alamıyacaksın...
Enflasyona endeksli bono yada tahvil çıkarırlar. Eğer ilgi olursa hem kkm ye az faiz öder hem döviz rezervi artar. TÜİK de enflasyonu ayarlarsa seçime kadar bir taşla iki kuş vurmuş olur tabi piyasa yerse
Teşekkürler Sayın Abka yorumlar için.
Ben de Sayın Sindoma gibi ABD'nin şu anda sadece sert inişi (korkuyu), o da kısmen fiyatladığını düşünüyorum.
Resesyon ihtimali doğarsa ya da FED'in yetersiz kaldığı kanaati yaygınlaşırsa çok daha sert bir fiyatlama gelir.
Bizim tarafta şu bono işi netleşmeden borsa yukarı, döviz aşağı gidemez diye düşünüyorum. Vade 1 yıl olursa ilgi az olur, piyasaya etkisi olmaz. Maks 3-6 ay olmalı. Bu durumda ikisi birden aşağı gelir ve sonrası seçim kararına bakar.
Ekim'de seçim olacaksa (ki liderler sürekli mitinglerde, gayrı resmi start verilmiş gibi), bu akşamdan itibaren yoğun bir gündemle karşı karşıya kalırız.
Gelişmeleri doğru okuyan, 1 - 1,5 yıllık vadede çok çok iyi getiriler elde edebilir.
Bu arada süper bono dövizini bozduranlara özel olacaksa, o da ayrı bir çıkmaz olur parası olan için.
Dövizi şimdi bozdursam, bono/tahvil alamazsın.
Bozdurmasan, dövizin fiyatı düşecek.
Paran mı var derdin var.
Dolar bunlara yakın ve sistemin içinde kalmaya çalışanlar yüklü mevcut.
Daha önce yazdım burada kapalı çarşıda dostlarım mevcut arada gider takılırım bir önceki zıplamada dolar bozmaya gelenlerin çoğu sofu ekibi poşetlerle getiriyorlardı .Bugunde karar çıkacaksa yine sistemin lehine olacakdır.Seçime girilecek para lazım partiye , faiz indirimleri , konut kredileri niçin yapılıyor sanıyorsunuz nakit gerekli , borsadan çıkamıyorlar alıcı yok , bakmayın aracı kurumların yerli malı alıyor diye yerli dediğinin %60-70 sistem makinalarla tahtalar arası treda ediyor , 2-2.5 milyarla %40-50 hareket yaptırdılar.
Akşama karar gelirse bakıcaz bilim anlamında ne kadar tutarlı görücez.:)
veya bu işi sıcak tutup bir süre daha piyasada kullana bilirler.
Bence de seçim öncesi dağıtacak adamların cebine para konması gerek...
Sevaplar kebabla desteklenmeli..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi diyelim ki karar bu akşam gelecek. Siz bu beklentiyle şimdi dövizinizi bozdunuz.
Akşam açıklandı, 24.05.2022'den itibaren bozanlar için dedi. Yarın dövizin fiyatı düşecek hızla.
Siz bugün bozduğunuz için yararlanamayacaksınız, çünkü yarın elinizde bozacak döviz olmayacak.
Tabi başlangıcın yarın olacağını varsayıyorum. Daha geriye çekerlerse sorun yok.