Evet zararda degiliz. Gecen yıl bu zaman 51 lira olan hisse Enag'ın açıkladıgı gercek enflasyon olan %126'ya ragmen 22 lira ve biz satmadıgımız için zararda degiliz. :he:
Printable View
Satmayanlar zararda degildir
Almayanlar da zararda değildir
Bekleyenler hiç zararda değildir.
Binaenaleyh kimse zararda değildir ve Ege bir göl değildir.
Hisse eskiden pahalıydı, sonra pahalıyken daha da pahalı oldu. Peki şu an neredeyiz? Bu soruya vereceğiniz cevaba göre portföydeki yüzdesini ayarlayınız.
Ytd
Sene 2019, f/k 9.5, pd/dd 3.75
Ytd
Deniz yatırımın tahmini tutar da 490 mn lira 3. Çeyrek için net kar gelirse fk 117 ye düşüyor
2019 ile 2023 ü sadece fk ve pd/dd ye bakarak degerlendiremeyiz. Özkaynaklrı ne olmuş ona da bakmak lazım.
Evet fk fazlaca şişik ama 4 yıl once 2 yılda etriği karı tek çeyrekte etmeye başlamıştı Heltaş
Aynı değerlere yeniden yaklaşabilmesi için baya bir kar etmesi lazım. (Ya da baya bi ucuzlaması) İmkansız değil, hayırlısı
Kimse düşük f/k beklemesin
%2.5 - 4 temettü verimliliği olan amerikan hisseleri bile f/k 30-50 arası
Amazon f/k 75
Nvidia f/k 115
Asus f/k 82 (temettü verimliliği %4.2)
//
Özet olarak
hekts %5 temettü verimi olsa bile f/k 35-40’tan aşağı olmaz.
DUDU satmış mı gerçekten ?
Benim de kafa karıştı birden sildim önceki mesajı acaba yanlış mı yaptım hesabı diye ama yeniden yazacam. :kahkah:
40 fk lı hisse karının tamamını dağıtsa temettü verimi 2.5% tan fazla olamaz. F/k fiyat/kazanç demek. Temettü de de kazanç dağıtılarak yapılıyor.
Çıkış noktasını hissenin 40 fk nın altına düşmeyeceği olarak alırsak, tv 2.5% un altına inebilir (karın tamamını dağıtmaz) ama üstüne çıkamaz.
Hektaş 2023 ilk altı ayı içer,sinde 1.545 milyon tl finansman bonosu itfa etmiş. sadece üçüncü çeyrekte ise ödemiş olduğu bono hesaplarıma göre 3.295 milyon TL. Önümüzdeki bilançodan kar beklemek akıl karı değil :) Ciroya odaklanmak lazım.
https://eksisozluk1923.com/entry/158573658
9.5 fk mı geliyor yoksa ? (Tersten)
Ytd
Dudu bey başka bir senet için satmıştı. Enflasyonist ortamda avantaj ve dezatantajlar değişiyor. Örneğin 4-5 ay sonra kredi faizlerinin %80-90 olacağı beklentisi var. Bu rakamlar kredisi olanı üzer, parası olanı sevindirir.
Bu baya kötü bir haber değil mi?
ben mi yanlış yorumluyorum.
borçluluk yüksek fk vs. hepsi büyüme uğruna göz yumulan şeylerdi. şimdi büyümeden vazgecildiyse ne kaldı geriye?
gerçi bi yandan da şaşırmıyorum. son bilançoda bir yıl öncesine göre satışlar neredeyse hiç artmazken genel yönetim giderleri 3 katın çıkmış. kimse sormuyor mu bu kadar adam çalışıyor maaş ödüyorsun satışlar enflasyona rağmen yerinde sayıyor diye.
Borçların ödendiğini farz edelim
2.4 milyar net karımız var mı ? Var
Hisse başı 1 TL yani
HEPSİNİ temettu olarak dağıtsa
Bugünkü kurla 0.035 usd
1 froto = 37.8 hekts yapıyor mu ?
Evet
Yani hekts’ın borcunu ödeyip, kar’ının tamamını dağıtmasını beklemek istemeyen
Güncel fiyattan hekts’ı froto’ya çevirirse AYNI TEMETTÜYÜ alacak.
https://youtube.com/shorts/G_tZKdCVt...EXRQWu9DNKyXDR
Zaten şirket faaliyetlerinden dolayı kar bekleyen pek yok. Bilanço tahmini veren tek yer var. O da muhtemelen varlık satışını falan dikkate alarak öyle bir tahminde bulunmuş olabilir. Şirketin faaliyetlerinden kazandığı 3-5 lira borçlara gidiyor zaten. Bu bilançoda geçen bilançoya göre borçlarda kaydadeğer bir azalma olduysa iyi bakabilirim. Yoksa kar yok, borçlarda azalma yoksa yandık.
Hani düşemeyen hisse yükselirdi gezinip duruyo buralarda düşmüyon bari çık mübarek
Tariş zeytinyağı alım fiyatını açıklamış
Geçen yıla göre litresi
%264 artmış
Atkadaşlar az önce Kap geldi görmussunuzdur
10 bin lot hektaşı olan bi vatandaşa işlem yasagı gelmiş ve lotları işlem görmeyen tipe dönusturulmuş.
Bunun sebebi ne ki? Gun içinde o 10 bin lotla defalsrca al sat al sat yaptıgı ıcın mı acaba?
Ağam bizimle eğleniy
pilanço gelmez mi akşama sizce?
KAP gelmiş gelmesine de yine kupon ödemesi bildirmişler
Gelse ne değişecek? Şapkadan tavşan mı çıkaracaklar?
SM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hektaş (HEKTS)
Bu hafta bilanço açıklaması beklenen bir diğer şirket Hektaş (HEKTS) olacak. Önümüzdeki günlerde bilançosunu açıklaması beklenen HEKTS için Deniz Yatırım tahminlerini paylaştı.
Deniz Yatırım Hektaş’ın üçüncü çeyrekte 491.000.000 TL net kâr edeceğini ve 9 aylık toplam kârın 306.812.000 TL’ye ulaşacağı tahminini paylaştı. Bu dönemde satışların 1.239.000.000 TL olacağını bekleyen Deniz Yatırım, FAVÖK için de çeyreklik 100.000.000 TL tahmininde bulundu.
Tahminlere göre şirket 3. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre net kârını 9 aylık dönemde toplam yüzde 50,19 azaltacak, çeyreklik bazda ise yüzde 157,68 artıracak.
ENFLASYON DÜZELTMESİ DIŞINDA KALACAK BIST ŞİRKETLERİ
Yabancı para birimi ile (dolar, euro) bilanço tutan şirketler enflasyon düzeltmesi dışında kalacak.
https://twitter.com/arifcoskun05/sta...264949/photo/1
Gemiyi sessizce ilk terk edenlerden biri de @katti hocaymış meğerse.
Bu gün dana nın kuyruğu kopar(Bilanço gelir) YTD.
Kaptan köşkündekiler atlayıp kaçtı. Geriye bizim gibi yolcular kaldı. İşin kötü tarafı kalanların çoğu doğru dürüst yüzmede bilmiyor. Ara sıra denize bakıyorlar. Yakınlarda bir kara falan görseler belki atlayıp kurtulmayı deneyecekler ama artık okyanusun ortasındayız oda zor. Gemiden atlamayı gözler yemiyor. Rüzgar çıksında gemiyi bir tarafa sürüklesin diye bekleşiyoruz. Gemide zaten buralarda karaya oturdu. Bakalım tekrar nasıl hareket edecek.
Daşşuk geçtiğimiz ihlascilarda gelip kafa bulur mu bizimle[emoji24][emoji24]CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gidenler gelmesin bidaha
Yüzsüzlük yapmasınlar
Burayı kendi çifliği gibi sayanlar müritleriyle burnundan kıl aldırmayan kâr, zengin ebiyatı yapıp senedini al git diyen utanmazlar, Ağzı bozuk insanlar, gelmesin buraya.
Yaptığınız toteminiz bile gider birgün.
Siz kendi karakterinize bakın bozulmayın.
Velhasıl gün bugün
Kârlar gelsin
Hissemiz tavanlar yapsın
Ben yaz tavana diyorum
Hedeftemiyim (dudu)
Hisseyi düşüren ekip açısından baktığımızda onlarda haklı !
2.7 dolardan alıp 10 dolara çıkartıp pazarlamak mı
Yoksa 0.77 dolara düşürüp 2.8 dolara çıkartınca mı daha kolay satılır ?
İki hamlede de AYNI parayı kazanacak, oyunu oynatan !
Dudu'ya cok takiliyorsunuz. Bu arkadaslari bilirim, deger yatirimcilaridirlar, yatirim yaparlar. Bu insanlari dogru yapip da sonuc yanlis cikti diye suclamak olmaz. Maalesef forumdaki bircogu gibi neyin ne olduguna dogru teshis koyamadilar. Hisse fiyati hikayesini yazar cunku.
Ha bana sorarsaniz... Turkiye gibi bir uckagatcilik ortaminda yatirim matirimdan bahsedeni direk shift+delete!
Daha forumdakilere gelmeden Halil Buhur var. Ilk tabanda millet usustugunde neler oluyor diye "Ne olacak, her zaman yaptiklarini yapiyorlar" seklinde, yani olayi normallestirmeye calisma yazisi vardi. Senelerin adami 2 ayda 5 kat primlenmis ve taban yemis hisselere bunu yazar mi. Yazar. Muhtemelen payini alir yazar.
Horasanlı'nin yazdıkları neden silindi?
yanlış bir şey mi vardı, kim şikayet ediyor?
adam doğruları yazmış, aksine millete yüksekten bu hisseyi aldırıp ters işlem yapan varsa SPK'ya şikayet etmek gerekir. yok öyle ytd yazdım v.s. herkesi mesajları IP bilgileri v.s. mevcut. SPK bu ara sosyal medyada hisse pazarlayıp ters işlem yapanlara IPC kesiyor çatur çutur.