DAS ve FBI fonlarının CDS puanıyla direkt ilgileri var mı ? İzahname içeriğinden bir şey anlamadım.
Printable View
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...XfLg2GgMA&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bugün biraz daha aldım aft yay hedef 1 sene
ben alıp unutmayı tercih ediyorum. 10 yıl sonra çok zengin olacağım:kahkah:
Benim anlamadığım HJB ile hisse yoğun fonlar arasında ne gibi bir fark var. Yani böyle bir fon çıkarır portföy şirketi? %87 hisse senedine bağlamış. Değişkende bu kadar yüksek hisse senedi oranına izin varmış demek. Hisse yoğun fonlara nazaran altı ay getirisi de bir facia. Yarısı bile değil.
hisse senedi '' yatırımında '' hisse yöğuşmalı fonlardan ağırlığı manufaktura kaydırdım 2024 yılı üçün.
bir yılda majit sete1 tandemi % 30 küsürler getirirken rhs ııh nhy felan % 80 i geçtiyse getiride, hisse yöğüşmalı fonlara yatırım yaparken 3 - 4 fona mangırı dağıtmanın getiriyi düzlemek içün riski dağıtmak içün yeterli olmadığı farkındalığında, hisse seendi yatırımında manufaktur çalışıp aktif yönetim ile icabında daha hızlı kararlar alınıp riski minimize edebilmenin esnekliği daha rasyonel geliyor bana. bunun istisnası şu olabilir ; sete1 majitte veya diğer hisse yoğuşmalılarda iki tarih arasında % 20 den fazla iskonto oluşur haaa o zaman o hisse yoğuşmalılarda ağırlık arttırarak yatırım yapabilirim.
teoride desen zehir gibi
pratik dersen sallanmakta
değişik bir pisikolojiğ
ne yapmalı ne etmeli
centilmence mi yaklaşmalı
kahvedekiler ınının diyor
hatun kişi görününce köşeden
hamza kıza bir klark çekiyor
Selam arkadaşlar..ZP9 ve ZP fonu hakkında bilgisi olan varmı?.. KKM maluö artık yok... Döviz mevduata direk yatırım yapan fon arıyorum.. Stopaj %10 mu bunlarda.
-manufaktur - manufaktura değil... manufaktura kaydırdım 2024 yılı üçün... manufaktura
hiç mi alaman mercedes porsche'nin daha bir premium olanlarının iç malzemelerini görmedin yahu...
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...44623897/detay
https://english.stackexchange.com/qu...hand%2Dmade%22.
özenli el işçiliği ile yapılan demek...
yani hisse yoğun fon yerine kendim manufaktur yapıcam tek tek hisse alıcam el işçiliği ile...
Tamamdır şimdi. Ben gariban adamım, nerden göreyim o arabaların içini 😏
Bende zp6 ve zp9 var. Henüz satmadigim için stopaj konusunu görmedim.
Kaptaki yatırımci bilgi formundaki kısmı aşağıya ekledim.
Gerçek kişilerin fon katılma payı alım satım kazancı
%10; tüzel kişilerin fon katılma payı alım satım kazancı
%0 oranında stopaja tabidir.
arkadaşlar herkese selam
22 aralık 2023 275 puan ,31 aralık 2023 278 puan , 3 ocak 2024 280 puana ulaşmış türkiyenin cds leri
bu durumda yükselmeye devam etmesi için majör bir sebeb varmı
eurobond döviz vs fonlarında uzun süre zarar yazarmı
sevgiler selamlar
arkadaşlar herkese selam
22 aralık 2023 275 puan ,31 aralık 2023 278 puan , 3 ocak 2024 280 puana ulaşmış türkiyenin cds leri
bu durumda yükselmeye devam etmesi için majör bir sebeb varmı
eurobond döviz vs fonlarında uzun süre zarar yazarmı
sevgiler selamlar
ZP6 iki gündür eksi yazıyor
Pixel 7 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar 2 yıl önce hiç dokunmama şartıyla aldığım en sevdiğim 20 şirket hisselerim ve en sağlam 20 kripto bugün en başarılı yatırımlarım oldu. bunu genişletmeye karar verdim. yarından başlayarak önümüzdeki hafta kademeli %5'er AFT,AFS,AOY,RPD,IPB, EC2 de ekleyeceğim. Böylece tüm portföyümün %50'sini yaşlılık için ayırmış olacağım. bunlara savaş boyutlu felaket veya acil sağlık ihtiyacı dışında dokunmayacağım. türkiye'de ssk emekli maaşının gelecekte iyi bir yere gelmeyeceği artık iyice belli oldu. sigorta olsun 20-30 sene sonraya. veya çocuklara miras kalsın. kalan %50'yi aktif yönetmeye devam.
Ayrıca 2.yılını dolduran BES'te bugün %50 olan ZHD döviz tarafını %20'ye indirip yine %50 olan HHN ve HHM bist tarafını %80'e çıkarma talimatı verdim. 6 binleri görürsek %100 bist yaparım. yılda 12 talimat verme hakkı var değerlendirmek lazım.
Döviz ile alınan fonlar hakkında bir sorum var, geçenlerde hesabımdaki dolar ile FJZ - fiba fırtına serbest fon aldım, şimdi dolar olarak fonda 150 $ artmış görüyorum, ben bu fonu sattığımda topaj nasıl hesaplanacak?
1. artan doların %10'u mu kesilecek (150 doların %10'u olan 15 dolar kesinti )
2. aldığım tarihteki TL değerinden sattığım tarihteki dolar kuru çıkarılıp, artan TL'nin %10'mu kesilecek
Biri anlatsın lütfen, eğer 2. seçenek oluyorsa dolar ile FON almak çok akıllıca gözükmüyor :(
Hocam tefas sayfasinda dağılım %15 özel sektör dış borçlanma araçları, %24 kamu yurt dışı kira sertifikası, %60 katılım hesabi şeklinde.
Yılbaşından önce %100 katılım hesabiyken her gün akmasa da damlıyordu. Son iki gündür eksi yazıyor.
Ben de satmayı düşünüyorum.
Beyler,
1) USD bazlı + 2) Dusuk yonetim ucretli
S&P500 ETF ya da NASDAQ100 ETF gibi fonlar var mı?
yönetim ücretini bilmem ama bu iyi gidiyor şimdilik. yine de uzun vadede başarılı değil gibi
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YJK
KRS KARE PORTFÖY SERBEST (DÖVİZ) FON var.
usd bazlı, yönetim ücreti %2,55, %85 hisse senedi
portfoy dağılımında apple,meta,microsoft gibi hisseler taşıyor.
rpd, ipb ve ec2 fonlarımı alım emri girdim bugün. sabit dursun, keşke alsaydım keşke satsaydım gerginliğinden bıktım usandım. hakikaten hayat böyle geçmiyor yani. tek çare portföyün bir kısmını başarılı fonlarda uzun vadeye sabitlemek.
Sorun, başarılı fonlar istikrarlı kalmıyor. Yani bir BMW veya Mercedes gibi artık onla özdeşleşen bir kalite veya getiri çizgisi kazanamıyorlar (bu şekilde duran tek fon IPB gibi ama bir zamanlar TCD de böyleydi). Aktif Portföyün ve Albaraka'nın katılım hisse fonları pandemi sırasında çılgın atmışlardı (hatta Aktif portföyün adı başka bir şeydi M ile başlıyordu da Batılı ve modern görünmek adına adlarını değiştirdiler), sonra HSBC ve QNB hisse fonları coştu (hatta buradan bir arkadaş yirmi yıl sonra da bu fonlar çok iyi olacak siz ne dersiniz yazmıştı) oradan oraya vs derken şimdi teknoloji hisseleri coşuyor. biraz da hep konuşuyoruz başarılı fon yöneticisi az; bir yerden ayrıldılar mı o fon çöküp kalıyor (TCD'yi hatırlıyor musunuz nasıl sıradanlaşıvermişti, şimdi hiç hakkında konuşuyor muyuz? Eskiden herkes TCD derdi).
O dönemleri çok iyi yakalamak ve sıradanlaşmaya başladığını hissettiğiniz an elden çıkarmak gerek ama tabi bu ayrı bir uzmanlık alanı.
ya sonuçta zirvede değiliz. lira bazlı %15 kayıp var. dolar bazlı yazınki 310 dolardan 250'ye geldi %20 kayıp var. aslında bunlar biste girmek için kesinlikle yeterli değil ama enflasyona baksana. hükümet ve hafize bacı istediği kadar yalan söylesin çarşı pazar zehir. bu seviye değişken fonlarlarla uzun vade bir başlangıç yapmaya gayet uygun. yine de kısa vadeli hisse yoğun fon alım için uygun değil. onun için hükümetin yakında yine can sıkıntısından depresyona girip bir bahaneyle amerikaya avrupaya bi meydan okumasını beklemek lazım. o zaman dipten toplıycaksın, sonra yine neşelenme devreleri gelip amerikaya özür dilemeye gittiklerinde de karı cebine indireceksin.
benim tecrübeme göre üç ayda bir fonları yenilemekte fayda var. daha kısa vadeli hareket de daha fazla beklemek de insanı yanılgıya düşürüyor. ya ben de zaten başarılı fonlarda uzun vadeli sabit kalacağım derken misal gelecekte işler değişir ec2'yi satar yerine başarılı bist ağırlıklı başka bir değişken fon koyarım(mutlaka uzun vadeli başarısını da göz önüne alarak) ama asla ful nakde geçmem anlamında dedim. yoksa belli bir fonda tutucu olmamak konusunda çok haklısınız. tcd güzel örnek.
Uzun zamandır Tefaş en çok satılan ilk beş fonu takip ederim, bu kadar çok serbest fon ve para piyasası fonu alımı ilk defa görüyorum.
hda abritaj fonu aldım haftasonu cumartesi pazar getirisi oluyor mu nu fonların