Admin msjlara da cevap vermiyor. Sayfalar okunamıyor....245.sayfa
Printable View
Admin msjlara da cevap vermiyor. Sayfalar okunamıyor....245.sayfa
SN Blackmn son 40 Bn lotluk alış patrona mı ait miş Bn kap hber goremedım...ytd
BAKAB'ın sigortasını kim attırdı gene? neler oluyor kıpır kıpır, yerinde durmuyor.
5.06 şu an. 5.22 önemli... Bu sefer iyi gibi. 5.22 asilmzsa satarım...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5.09 sattım... Düşünce tekrar al. 4.65 alım için iyi
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıl sonu euro kapanışı 6.05 seviyesinde gerçekleşti. Son çeyrek euro ortalaması ise 6.29 oldu. Net kar anlamında şirket için olabilecek en iyi rakamlar oluştu diye düşünüyorum.
Bu kapsamda son çeyrek brüt karlılık önceki iki çeyreğe göre düşük olacaktır. İlk çeyrekte gelmiş olan %23' e yakın bir brüt karlılık bekliyorum. Esas faaliyet karı esas faaliyet gelir-gider farkının eksi olacak olmasından dolayı yılın en düşüğü olabilir. Ancak net kar tam tersine yılın en yükseği olacaktır ve toplamda 40 milyon civarında olması gerekir.
2019 yılına ilişkin beklentilerim ise daha olumlu. 2019 yılında hammadde fiyatlarının daha düşük olacağı görülüyor. Kurlarda ciddi bir yükseliş olup ta finansal gider kalemi şişmezse 2019'da 60 milyon üzeri kar bekliyorum.
sayın yarımada ağzınızdan bal damlıyor, umarım bu rakamları görürüz.. rakamların arkası dolu.. bu hisseyi uzun süredir bilen herkes farkındadır sanırım...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
A grubundan B grubuna düşmüş.
B grubuna düştüğünden dolayı sürekli işlem görmesi için bir piyasa yapıcısı ile anlaşması gerekli mi?
eğer gerekli ise anlaştıkları bir piyasa yapıcısı var mı?
anlaşmadılarsa tek fiyattan mı işlem görecek?
sorular
sorular
buraya bir adet 'pess yani' bırakıyorum... tanrı cehaleti korusun ve yüceltsin...
Keşke "pes yani" bırakacağına sorulara cevap bıraksaydın.
Tanrının koruyacağı şeye de kafayı taktığına göre ya arapsın ya da onların uşağısın.
Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin.
Halka açıklık oranının piyasa değeri 10 ve 30 milyon arası olan hisseler B grubu oluyor. 2017 de de B grubu idi. Pratikte pek bir önemi yok. Normal olarak alınıp satılır.
Cuce insanların küçük vizyonlarla yönetmeye çalıştığı bir sirketın A grubunda yer almasını ben zaten anlamamıştım...SPK mantıklı hareket etmiş...Alan buna göre ön degerlendırmeye tabi tutup hisseye yatırım yapmalıdır...Yoksa canı yanar...ytd
Şirket ile ilgili yorumunuz genel olarak doğru ancak son iki sene için katılmıyorum. Son iki sene ufak tefek detaylar dışında şirket için olumsuz konuşmak haksızlık olur.
Bundan sonrası için euro/tl kurunun hafif yukarı doğru gitmesi şirket için en olumlu senaryo olur. 6.5 lara doğru yükseliş gayet iyi mali tablolar getirir.
AOSB'de bakambalajın hemen dibindeki yola bakan diğer parselde Agora Avm inşaatı hızlanmıs. bu bolge, mavisehirin de sehir ici kalması sonrasında izmirin neredeyse ici haline gelmiş durumda... İzmirin popularitesi, gelişimi dikkate alınıdıgnda acaba bu Aosb arsa degeri olarak ne düzeylere gelmiştir ve potansiyeli ne olabilir ? bakioğlu grubu sanıyorum denize nazır konumu ile en degerli kısımda yer alıyor...
1-Flekso kapasitesini yuzde 45 artıran makine almısız , Kap'a duyurulabilecek derecede onemli bir konu.. ama maalesef kap acıklaması yapılmadı. tesadüf web sitesine girince gördük..
2- web sitesi yatırımcı ilişlileri kısmı güncellenmiyor , firmadaki ilgili kisilere duyurulur...
şirket firma degerine katkı yapacak o kadar fazla imkan varken bunları kullanmıyor gercekten yazık.
beklemeye devam edeceğiz er ya da geç hersey ederini bulur..
Evet konjonktür super...Ero gelirım var. Hısse düşüyor...her ay daha cok lot alıyom....ytd
Son 5 yıldaki konjonktür ile bu şirketin normalde Egeen benzeri bir hareket yapması gerekiyordu. Ancak patronun bilmediğimiz hesapları ile önceki yıllarda anlamsız bilançolar açıkladı. Bilançolarda son iki yılda ise tam olmasa da %70-80 oranında düzelme oldu. Bu yıl ise herşey daha olumlu görünüyor. Hem eur/tl hem hammadde fiyatları hem de parite şirket lehine hareket ediyor.
2019 yılı tam bir test yılı olacak.
Düzelme olmayan kısımda ilk sırada Bak-Net'e ödenen ücret geliyor. Bak-Net grup şirketlerine bilişim hizmeti veren organize sanayi içinde yer alan bir şirket. Bu şirkete her yıl 6-7 milyon tl ödeme ne için yapılıyor anlam vermek çok güç. Mantıken 1-2 milyon tl'yi geçmemesi gereken ücret bu sene muhtemelen 6 milyon tl civarında olacak. Bak-Net'in saçma bir şekilde (muhtemelen bu da bu şirketin içinde olsun demişler) Vıp helikopter hizmeti de var. Şirket patronları sağa-sola helikopterle giderek fatura mı kesiyor acaba.
Bak-Net grup şirketlerinden ortalama 4-5 milyon alsa hiçbir gideri olmadan yılda 25-30 milyon gelir elde eder. Kebap gibi iş.
Sevgili Alnus, yarın 5in üzerine cekersen sen ve takım arkadaslarını kırmamak icin nezaketen 10 bin lot vericem... mal almak icin çok ugrasıyorsunuz, cok yoruldunuz , mal gelmiyor... ama dedigim gibi nezaketen 10 bin vericem çekerseniz yukarı.. yok biz daha bekleyecegiz derseniz de , bize alım fırsatı olur... almaya devam ederiz...
Alnus can çekşiyor müşteri bulsa 4.80 dan elini boşaltır.
Kısa vadedeki test ise son çeyrekte açıklayacağı brüt kar oranı olacak.
2018 yılı üçüncü çeyrekte euro/tl ortalaması bir önceki çeyreğe göre %25 artmasına rağmen brüt karlılık sadece 3 puan (%26'dan %29'a) artmıştı. Son çeyrekte ise euro/tl ortalaması üçüncü çeyreğe göre %4 düştü. Bakalım bu durumda son çeyrekte brüt karlılık kaç gelecek.
Yönetim hisse senetlerinin degerini Alnus adlı kurumun at kosturur gibi belirlemesine bakalım daha ne kadar sessiz kalacak..
Yazık.
Alnus bunları patrondan habersiz mi yapıyormuş?
valla alnusun patron adamı mı degil mi bilmek zor.. hisse o kadar sığki cebinde 2-3 milyonu olan at kosturabilir.... 12 aylıklar forumda bizlerin beklendiği gibi gelecekse hızlı bir hareket yapması lazım artık.. bir hayal kuruyorum bilancoyu 700 ile karsılamısız bilanco geldiğinde 840 tavan olmusuz .. bir hayal. ytd. insan hayalleri ile yasar .
Euro/tl yükselişinde nasıl finansal gider yazdı ise düşünce de finansal gelir yazacak. Normal şartlarda 40 milyon civarında kar açıklaması lazım. Hadi biraz da pay bırakalım. En kötü sermayesi kadar kar getirmeli. Kar rakamının bunun da altında gelmesi patronun bizi öpmesi demektir.
Küçük kağıtların speklerı Bu ortamda sıkıştı musterı bulsalar pozısyon azaltıyorlar.... Bu ortamda bu kağıttan cacık olmaz...naylon poşet uygulaması bı gün ambalajlarada uygulanırsa bakab ın ısı bıter😇.işte o gün Cb hareket ettırır kagıda ....ytd
Kafa karıstırmaya gerek yok, bir dolu yazı var flexible packaging in faydaları ile ilgili... olay sadece paketle bitmiyor..
http://www.bpf.co.uk/packaging/environment.aspx
ornek bir link yukarıda.
Bakabda spek falan oldugunu dusunmuyorum , olsa hacim olur, yukarı asagi hareket olur..
toplamaya calisanlar (ziraat vs.. ) spek midir bilmem..
bakabda sadece degere yatırım yapıp bekleyen bizler varız. şirket 4.ceyrekde oncekilere benzer performans gosterirse cok ucuz kalacagiz.
Takas atabilecek var mı?
Huawei mate 10 pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
T-2 alnus 79 bin kalmıstı . 21 daha sattı 58 kaldı.. alnus bitirir 1-2 güne.. sonra bilanco beklentisi ile hareket bekliyorum. ytd.
bakabın yeni yatırımını çok beğendim...bu yeni makina ile ofset baskı ile rekabet edebilecek yapıya bürünmüş...net ciro ve karı çok olumlu etkileyecek...bakab da ihracatçı bir şirket olduğu için ihracatını da çok olumlu etkileyecek...bu yeni makinanın etkileri 2018 yılı son çeyrekte görülmeye başlayacak ama asıl etki 2019 yılı ilk çeyrek olacak...
ambalaj cari fazla veren nadir sektörlerdendir...durdodan sonra bakabı çok beğendim...
bakap 7 tl zirvesine göre şu anda 4,65 fiyatları oldukça uygun görüyorum...durdoyu kaçırdım diyenler için bakap güzel bir alternatiftir...bu hisseden de en az sermayenin 1/3 ü kadar maliyet yapmak lazım...geleceği parlak bir hissedir...
durdo ile bakap güzel işler çıkaracaklar...tabiki benim favorim durdodur ama durdo elimde olmasaydı şu anda kesinlikle bakap alırdım...
ayrıca 70 milyon tl civarı döviz açığı vardı...dövizin %12 düşmesinden son çeyrekte 8 milyon tl civarı ekstradan kar artışı olacak...güzel bir son çeyrek bilançosu bakabı bekliyor...
özelden soran arkadaşlara durdoyu öneriyorum...ikinci alternatif olarak da bakabı öneriyorum..içimden geçenleri topikte de söylemek istedim...
hepimize başarılar diliyorum...
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko
topikte de benden başka kimse yok...ama inanıyorum ki güzel bir bilançodan sonra burası vatandaş kaynayacak...bir çok şirket kötü bilanço açıklamış iken ambalaj sektörü göz kamaştıracaktır...bunun nedeni biraz önce de söylediğim gibi ihracat miktarlarının fazla olmasıdır..ayrıca yeni makina yatırımları ile teknoloji yakalamaları ,siparişleri kaliteli ve hızlı bir şekilde karşılayabilmeleri , bu yatırımlar ile verimliliği artırmaları ciro ve karı arıtıracak olmalarıdır....
türkiyede ambalaj sektörünün hammadde ve ara malı ithalatı 4 birim ise ihracatı 5 birimdir...yani aldığının çok fazlasını ihracat ederek cari fazla veriyorlar...türkiye avrasyanın ambalaj üretim üssü olmaya başlıyor..hem avrupa ,hem ortadoğu hem de batı asya ülkelerine kolaylıkla ihracat yapabiliyor...zaten toplamda 140 ülkeye ihracat yapma potansiyelleri var...
bunların yanında 2019 yılında yaş ve kuru meyvelerin yeni hal yasası ile ambalajlanma zorunluluğu ile israf olan 15-20 milyar tl lik meyvenin fire oranı %3-4 lere indirilmesi hedeflenmektedir...bu yasanın tam olarak uygulanmaya başlanması ile ambalaj sektörü daha da canlanacaktır...anlayacağımız ambalaj sektörü parlamaya devam edecektir...hatta ışıkları daha da güçlenecektir diyebiliriz...
elinde bulunduranlar hayrını görsün...ben onlara sabır tavsiye ediyorum...su akar yolunu bulur..hisseler eninde sonunda temelinin gösterdiği yere çıkarlar...sabır sabır sabır...
Vay keko kardeş gelmiş...hoş gelmişsen
hoş bulduk dostum...yalnız benim elimde fuul durdo var...bakap da komşu olunca onun hakkındaki düşüncelerimi de paylaşmak istedim...bakap 7 tl zirvelerine göre şu anki 4,65 fiyatları bana bayağı cazip geliyor...ciro ve kar artışları çok güzel olacak...durdodan sonra beğendiğim ikinci hisse bakap olabilir...
durdoyu önümüzdeki mayıs ayına kadar belki de daha fazla da tutabilirim belli olmaz...durdoyu kaçırdım diyenler için bakap güzel alternatiflerden biridir..buralardan maliyet yapmak bana göre minimum risk içeriyor...