Akıllı insan ve bilim adamı sayılır yaptığı atılımlarlan...akıllıları severim mantıkları ön plana çıktığı için.
Printable View
VİOP yatay açılışta,endex 10100 altında.
Günaydınlar
Borsa 10150 cıvarında,yani doldur boşalt yapıyorlar :plc:
ateskeş yakın demek ki!
Kremlin Sözcüsü Peskov, Macaristan'ın Noel'de ateşkes teklifini Ukrayna'nın reddettiğini söyledi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Ukrayna ile Noel zamanı ateşkes ve tutuklu takası yapılmasını teklif ettiğini aktararak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ise bu teklifi reddettiğini söyledi.
Peskov, Orban ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin detayları, başkent Moskova'da gazetecilerle paylaştı.
Orban'ın dünkü telefon görüşmesinde Ukrayna konusunda bazı teklifler sunduğuna işaret eden Peskov, "Orban, Noel arifesinde Rusya ile Ukrayna arasında büyük bir tutuklu değişimi yapılması ve Noel'de ateşkes ilan edilmesi önerisinde bulundu." dedi.
Peskov, Rusya'nın barışa yönelik anlaşmaları hiçbir zaman reddetmediğini belirterek, "Zelensky'nin ve çevresinin sosyal medyadaki tepkilerine bakılırsa Ukrayna tarafı Orban'ın tüm önerilerini reddetti." diye konuştu.
Sözcü Peskov, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB), Putin ile Orban'ın telefon görüşmesinin hemen ardından Macaristan'ın Moskova Büyükelçiliğine değişim yapılabileceklerden oluşan bir tutuklu listesi gönderdiğini söyledi.
Orban ve Putin'in dün Ukrayna ve Suriye'deki durumu değerlendirmek üzere telefon görüşmesi yaptığı bildirilmişti.
Zelenskiy, Orban'ın Putin ile ülkesini ilgilendiren konular hakkında telefon görüşmesi yapmasına tepki gösterirken, Macar lider ise "barış için çaba sarf ettiği" yanıtını vermişti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
E ticaretede stopaj vergisi
geliyormuş.
VeRGİ cehenme bir ÜLKE kesinlikle olduk.
Fiyatlar vergilerden artıyor buda kesin.
KDV var
Kurumlar işletmelerin vergileride var daha daha vergi STOPAJ
400 binlik kaymak tabakayı beslemeye devam.
Bu gidişatla ürünün gerçek değeri sıfır olurken, ürünün parasal değeri vergi olacak, aynı tarımcılıkta olduğu gibi.
Bu zihniyet olduğu sürece enflasyon da düşmez, hiç bir şey de düzelmez.
Zaten bugünün zenginlerine bakın acayip şekilde vicdansızlar, fırsatını buldular mı sonuna kadar yüksek fiyatı dayatıyorlar.
Söylememe gerek herkes yaşayarak görüyor zaten.:rules:
https://youtu.be/OGcId2ueNBY
:whistling:
Ekonomi neden düzelmez, düzelemez? Enflasyon neden düşmez? geçici düşse de kalıcı olamaz? olsa bile bu refah halka neden yansımaz?
Çok can alıcı ve hepimizi ilgilendiren sorunlar bunlar, çünkü çok ciddi yapısal sorunlar var, ayrıca içsel ve dışsal o kadar çok sorun ve sorunlu yaklaşım var ki işlerin arada bir tesadüfen düzelmesi, sonrasında bozulmayı daha arttırıyor.
Bir kaç tanesi saymaya çalıyım.
1-) Vergiler inanılmaz yüksek, çünkü verginin vergisi var yine de açık vermemizi engelleyemiyor, Türkiye de üretilen Beko marka bir çamaşır makinası Türkiye de 24.000 TL ye satılırken aynı ürün Almanya da 12.000 TL ye satılabilmekte, burada 1.200.000 TL olan Tofaş Egea marka otomobil, Bulgaristan da 600.000 TL satılabilmektedir, bu örnekler çoğaltılabilir.
2-) Hayvancılık çökmüştür yerli üretim yapılamamaktadır, dönüyoruz dolaşıyoruz Uruguay'dan Brezilya'dan canlı hayvan ithal etmekteyiz. Ortalama 2 dolar civarı ithal ettiğimiz canlı hayvanları toptan 5 dolar civarına üreticiye satılmakta son tüketici ise 20 dolar civarında et yemektedir. Burada inanılmaz ballı kaymaklı bir çark var birileri buradan inanılmaz derecede rant sağlamaktadır.
3-) Buğday ekiyorsun maliyeti kurtarmıyor, mısır ekiyorsun zarar ediyorsun çiftçiye destek verilmediğinden dolayı savaşta ki Ukrayna'dan ithal etmek zorunda kalıyorsun. Traktör, mazot, gübre, işçilik maliyetleri öyle yüksek ki üretim yapmak demek % 100 garantili zarar etmek ile eş değerdir. Ortalama sizin 50 TL'ye yiyebildiğiniz sebze meyve'yi üretici 3-5 TL ye satmakta ve çok ciddi zarar etmektedir.
4-) Eğitim sistemi yaz boz tahtasına dönmüş, bırakın geleceği günümüze yönelik çağdaş bir eğitim düzeyi olmadığından giderek dünyanın gerisine düşmeye devam ediyoruz.
5-) Adalet ve Hukuk sisteminin ne olduğu yorumunu size bırakıyorum ama muhalif belediyelerin yaptıkları güzel projeleri bile oy kaybettirir kaygısı ile bastırmak iyi olan kötü şeyleri bile bozuyor.
6-) Mafya Çetelerinin yedikleri haltları basında her gün görüyor ve okuyoruz.
7-) Diyanet işleri dipsiz kuyu gibi her yıl 6 bakanlıktan daha fazla bütçe harcıyor ve sınırlı olan bütçeyi delik deşik ediyor, bu durum bağış ve gönüllülük esasına dayandırılmalı.
8-) Devlet garantili adrese teslim ihaleler, yollar, köprüler, havalimanları, hastaneler bunların yapılması gerekti ve büyük bir hizmetti ama 1 yapılabilecekken bunların 10 yapılıp yıllarca döviz karşılığı garanti ve ödeme yapılması bütçesinin hayat sıvısını emmektedir.
8-) Enflasyon ve Faiz lobisi o kadar rahat para kazanmaya başladılar ki, kazandıkça daha fazla ekonomiyi bozma eğilimleri oluşmakta ve hep daha fazlasını istemekteler.
Vsvsvs daha neler yazardım da bu kadar yeter, yazarken sıkıldım ama yıllardır bunlara maruz kalıyoruz.
Sözün özü bu rant sistemi değişmedikçe bu ekonomi asla düzelmez....
Sn Çiftçi doğruda,ama adamlar doğru değilki,siyasal islamı savunup,Atatürke küfür hakaret edip,eşbob görevini yapıyorlar aldıkları talimat doğrultusunda,,bizde devamlı yazıyor 50 senedir bu vatan için çalışıyorum,ama bir bakıyoruz daha beterin beteri geliyor,bu halklan bu kadar,tabiki bir yerde dur denilir boylarının ölçüsünü alırlar kodese kadar yolları gider,ama bizlerde sürünüp dururuz,zaten defolup gitseler şuraya yazıyorum 3 senede ekonomi şaha kalkar.
Sn refaba, ATATÜRK'e laf söylenin beyni yok demektir, varlığını borçlu olduğun insanı inkar eder, sana çizdiği yol haritasının tersini yaparsan iki yakan bir araya gelmez sürüm sürüm sürünürsün, kurunun yanında yaşta yanar.
Bu milletin içinden ve aklından ATATÜRK'ü, tüm emperyalistlerin topu gelse sökemez, bilakis sevgisini, saygısını ve büyüklüğünü daha çok artırır.
ÜLKEMİ bile isteye yaşanmaz yapıyorlar doğa katliamları ayrıca tarım ilaçları ,dna genetiğ değiştirilmiş gıdalar vs.
Suriyenin alınış hikayesi ve planı :one:
Şam Sofrası Napoli Sofrası - Yılmaz Özdil
Suriye'yi Hiç Böyle Dinlemediniz - Yılmaz Özdil
https://www.youtube.com/watch?v=IPOZPuupnY4&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=ULui3rn3_40
Yılmaz Özdil,orta doğudan, iç karışıklık yaşayan aafrikadan ve çeşitli ülkelerden kaçırılan milyar dolarlık hesapları açıklıyor,neredeyse toplamı 1 trilyon dolara yakın...bide bizdeki durumu düşünüyorum,acaba iktidar yıkıldığından ortaya neler saçılacak ,işte ondan ölümüne ülkeyi baskıylan yönetmeye çalışıyorlar !!!
İktidarın tekelindeki kurumlarda ayni iktidar gibi havalı,örneğin trt,thy,diyanet,geçen gün petlasın sahibini tutuklamışlar thy uçağının içinde sarhoş olduğundan hosteslen tartıştı diye,aynen tatlısesin kızınıda tutuklamışlar köpek yüzünden hosteslen tartıştığı için,bir fındık tüccarı arkadaşım diyaneti eleştirmiş adam toga binmiyor,gidiyor 15 milyonluk arabaya dedi diye karakola çağırmışlar ifade vermek için,tutuklanıp içeri atılan gençler filistin eyleminde,mahruki,teğmenler olayı,benden olmayan belediyelerin ağzına zıçın vs uzar gider,adamlar baş kesen ali kıran olmuşlar ülkede,ellerinde teslim alınmış bir yargı var devamlı onu kullanıyorlar,peki defolup gittiklerinde,bu yargının ve kurumların hali ne olacak ?,yök öyle bana ne emir verdilerse ben onu yaptım demek,hepsi cezasını çekecek,bir ülkenin ayarıylanda bu kadarda oynanmazki :rtfm:
HTŞ lideri sokakta giden kıza başını ört talimatı,bu suriyeliler kesin buradan gitmez daha,çünkü rejimin adı belli oldu şeriat düzeni,bizdeki yalaka medya havalara uçuyordu süriyelilere özgürlük geldi diye,al size özgürlük,adam elini kolunu sallıyarak şama girdi planlı şekilde,bu planlar yapılırken bizdekiler neredeymiş acep,onlar millete operasyon yapmakla meşkulken adamların ne planladıklarından haberleri yok,yıllarca golon tepeleri denildi israil orayı abluka altına aldı kendi toprağına kattı suriyenin bütün ordusunun araç gereçlerini imha etti,bizdekilerde israili eleştiren gençleri içeri attı,alooo ne yapıyorsunuz yine iş bilmezlik yüzünden keleğe geldiniz :whistling:
Bakan Yerlikaya : Gönüllü olarak ülkesine dönen Suriyeli sayısı 8 Aralık‘ta Şam rejimi düştüğünde 240'tı, Suriye’nin özgürlüğüne kavuşmasından sonra bu sayı dün 1847 oldu.
Bakan Yerlikaya: Şu anda ülkemizde 2 milyon 938 bin 261 Suriyeli bulunmaktadır
:bravo::bravo::bravo:Bide göğsünü gere,gere konuşuyor...fazla değil 1-2 ay içinde iş yüzünü belli eder,şimdi parlatma cilalama dönemi,bu adamlar değilmiydi eski işid elamanları,daha düne kadar şama girenler hani teröristti,süleyman şah türbesi olayıda unutulmadı,esadı savunmuyorum,o diktalığın cezasını çekti,esas bundan sonra suriye ne olacak ?bu terörist dinci çapulcu sürüsünden bir halt olmaz,bunları parlatan ABD,bizde alkış tutuyoruz,ladin gibi ters düştülermi operasyon düzenlemeye kalkarlar,adamlar savunduğu yerleri yıkıp geçiyorlar,afkanistan örneği gibi...ben tekrar bekliyorum yanıldık aldatıldık deyimlerini ...
Silkeleyin emrine karşı Yılmaz Özdil iyi cevap vermiş :one:
Bir Millet Silkeleniyor! - Yılmaz Özdil
https://www.youtube.com/watch?v=KTm0-wtS97o&t=1s
Bunuda bizim arkadaşın oğlunun ağzından dinleyin,Yani Mustafa Öztürk hocadan,eski marmara üniversitesi ilahiyat profesörü,bir tartışma sonucu istifa edip emekli oldu,almanya hap gibi kaptı,almanyada teizim üzeririnde bir bölümün başına getirildi.
Suriye’nin Yeni Ağası ve Mal Sahibi Kim?
https://www.youtube.com/watch?v=jcSmTHL_F0A
ingiliz viskisini vergisi %1 miş
Vergide AKP adaleti: Türk rakısına yüzde 50, İngiliz viskisine yüzde 1 vergi
https://haber240.com/ekonomi/vergide...-1-vergi-9561h
rakının 4 e 3 vergi tahminim yarısından fazla ve içki kullanmıyan biri takmışım vergilere
Ve TÜRKİYE de YERLİ ÜRETİMİ yok eden zihniyete
Günaydın iyi haftalar
https://youtu.be/7QJEVHPwJLg
:whistling:
BİST adının değişmesini teklif ediyorum.
BOFABORSA
Dünyada ki bu para bolluğunda, hemen hemen evrende ki her hangi bir enstrümana yatırım yapsaydınız kesinlikle kazanacaktınız,
Sadece 1'nde kaybedebilirdiniz o da BİST olurdu.
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.
Bu sistem olduğu sürece bu düzen hiç değişmez.
Daha önce bir çok değerli arkadaş gibi olanları bende yazdım.
Badem bofası olduğu sürece herkes boğulur, boğulmamak için alternatiflere bakmak şart.!
Erdoğan: Yarın arkamızdan, 'Bir Tayyip Erdoğan vardı; dürüst, ahlaklı adamdı' denilmesi en büyük*arzumuzdur
İyi günler
Piyasada sıkça konuşulan bir diğer konu da yüksek frekanslı işlemler yapan robotlar. Bu konuda da zaman zaman şikayetler oluyor.
Borsa yatırımcısı iseniz, orta ve uzun vadede hisse tutuyorsanız bunlar sizi zaten ilgilendirmez. Günlük trading yapıyorsanız, günlük işlemler içerisindeyseniz bunlar da borsanın bir parçası. Yani mevzuata aykırı herhangi bir şey yapmıyorlar. Bunların düzenlemelerini zaten borsa yapmış. Bütün dünyada bunu yapıyorlar. Bütün algoritmalarını buna göre kurmuşlar. Şunu da biliyoruz; bazı algoritmalar yazılmış, onları takip etmeye çalışan var, karşısında duran var. Ama dediğim gibi bunlar piyasanın bir parçası. Mevzuata aykırı bir işlemleri yok.
https://www.bloomberght.com/spk-nin-...3737201?page=5
Yani BOFA'nın her gün yaptığı te..vüz gayet normal, kılıfına uygun.
Merak ettiğim bu işlemleri kimin adına yaptığı? ve bu vur kaçlardan ne kadar kazandığı?
(Tabi ki kurumsal yatırımcı yapıyordur, param olsa ben bile yapabilirim.:wu:)
Herkes biliyor, zarların hileli olduğunu,
Herkes biliyor, dövüşün hileli olduğunu,
Herkes biliyor, geminin su aldığını,
Herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini,
Leonard Cohen
Açığa satış yasak lakin tüm hisselerde takasında olsun olmasın satış yapabiliyor.
Müstemleke memleket işlemleri oluyor artık bu ayrıcalıklar ingiliz viskisi uruguay breziya danas ukrayna bugdayı likit yumurta unakıtan
mısır şurubu dna gdo vb
cia valide atamıştır belki?
https://x.com/SedefKabas/status/1869259499951047007
Bu bilgi doğruysa çok fena.!
https://x.com/yirmiucderece/status/1869050513087692989
Bu kadar da olmaz diyeceğim ama işin için de Cengiz varsa?
Uzunu ve tak partiyi eleştirmekte suç unsuru sayılacakmış,zaten sayılıyordu,mahrukyan olayı,gençlerin israilin ,filistin politikasından biliyoruz,yani cadı avcılığına devam,sadece onay için meclise gelecekmi onu bekliyoruz.