kısa göstergeler şişmişti zaten..seans kapanışına göre epeyce geri çekilme olmuş..yarına bist100 için 9650 altında satış baskısı artar..
burası önemli..
Printable View
kısa göstergeler şişmişti zaten..seans kapanışına göre epeyce geri çekilme olmuş..yarına bist100 için 9650 altında satış baskısı artar..
burası önemli..
ekonomideki bozulmayı makyajlamak için olmadık şeyleri çıkarıyorlar, diyor Enginyurt..
ben mi konuşturuyorum adamı..ben görüyorum o görüyor kafası az buçuk çalışan görüyor..
gören adam bu sisteme girer mi..girmez..dönüyoruz yine aynı konuya..kısırdöngü yani..
o yüzden kapatsınlar borsayı..ben bu borsadan utanıyorum..
aynı şeyleri yazmayalım da toplum mühendisliği yapmaya çalışanların, vatandaşın arkasına geçenlerin ekmeğine bal kaymak mı sürelim..
herkes görecek kardeşim..herkes utanacak..
Eyvah Eyvah buralarda en büyük pot kırdığın yazılardan biri bu? Sen biraz objektif olmayı mı denesen acaba? Her hoşuna giden denilen şeyi diyenin kim olduğunu bilmezsen sonra çıkar benim gibi bilen biri yazar zor durumda kalırsın ....
Cemal Enginyurt kimdir ne iş yapar sen bilir misin? Ben bildiğini hiç sanmıyorum nokta.
Uyarı ; bilip bilmeden devam etmeye kalkışma çok fena çuvallarsın. Bir dost....
isimler değil düşünceler fikirler önemli..tezek dile gelse dinlerim..şuan müthiş bir toplum mühendisliği yapılıyor..yani yönlendirme yapılıyor..gerçeklerin getirdiği olumsuz sonuçlar bir şekilde örtülüyor ama yok olmuyor..siz yok gibi farzedin diyorlar..yok ya..salak mıyız..
Türkiyenin yarıdan fazlasını susturamazsınız..yarıdan fazlası gerçekleri gördü, bunları ikna edemezsiniz..
biz Suriye değiliz..
Değişmez bazı şeyleri kimin söylediği önemlidir. Mesela ROK her nerede ne derse desin hayatta kayda almadım almam da.
Bir gün yukarıdaki yazıyı sana neden yazdığımı öğrenirsen ancak anlarsın. Hayatta bilgi her şeyden değerlidir. Her bilgiyi de okuyarak dinleyerek elde edemezsin. Bazı şeyleri bilmek için yaşanmışlık gerekir.
halktv ve birkaç muhalif kanallar var..şimdide bunları susturmaya çalışıyorlar..
olaya bakın..%10 muhalif kanallara tahammül yok..niye..çünkü %10 medya dahi bunlara yetiyor..durumun vehameti bu işte..
toplum mühendisliği bu işte..ama anlamadıkları şey şu..muhalif medya olmasada GÜVEN OLMAYAN ORTAMDA EKONOMİ DÜZELMEZ..
mühendislikle olsaydı bu işler 4-5 yılda bir seçim olmazdı
Bence yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsın. Benim sana yazdığım yazının hiçbir yerinde zerre siyaset yok.
Cemal Enginyurt isterse yarın bir gün diğer %90 da çıksın ben yine kayda almam yine dinlemem. Bana değişmez.
ben diyorumki GÜVEN olmayan bir toplumda, düşüncesi tutsak bir toplumda ekonomi düzelmez..ama toplum mühendisliğine soyunanlar yok diyor düzelir..
hangisi bilimsel sizce..yanlıştan doğru çıkmaz..bu yüzden gidişat kötü..
Borsayı bilimsellik ile yapmaya kalkışanlar 2008 de lehman olayında tarih oldu. Finans piyasaları canlı birer organizmadır. Eski bilindik kalıplarla iş yapmaya kalkışanlar 2008 de tarih oldu. Hatta şu an o zamana göre bir de robotu var quantum bilgisayarı var yapay zekası var.
Ben bir şeyi de 10 kez söylemem bir kez söyledim bir daha bu konulara girmem.
o zaman Suriye borsasına da yatırım yapılabilir..o da canlı organizma..:oleyo:
2008 krizine yakalandım ben..ama yarıyolda yakalandım..ve 2006 da tahmin etmiştim buna rağmen erken mal aldık..sabancıların kağıtlarıydı aldıktan sonra yarı yarıya düştülerdi..
malsız kalırız diye korktuk..aynı şimdiki gibi bir tablo vardı o zamanlar..
yani bişey yazıyorsak irdeleyip yazıyoruz..teknik olarak zaten havada asılı duruyor borsa..bişey bekliyor..bence toplum mühendisliğinin tutmayacağını bekliyor..
İsrail Ukrayna Büyükelçisi Brodsky, ABD’nin İsrail e 1990ların başında verdiği Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna ya transfer edildiğini duyurdu. Büyükelçinin açıklamasına Tel Aviv'den yalanlama geldi
bu haber önemli.....Rusya iyiden iyiye buna bilenecek....yakın zamanda buna da sıra gelmeli.....
Rusyaya yeni yaptırımlar bizide etkileyecek..Rusya ile ticaret yapan ülkelere-biz dahil- vergiler %500 artacak deniyordu..bizimkiler Türkiye bunun dışında tutulsun diyorlarımış..
Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma başlatıldı
2008 de Lehman olayından önce TÜRBAN meselesi yüzünden zaten bu piyasanın içinden çok önceden geçilmişti. 30 binden dönecek diye bekleyen çok piyasa profosyoneli bir de lehman olayına denk gelince çoğu emekli oldu. sonra 21000 ler görüldü. O zamanda 15000 ler olacak diye çoğu yine malsız kaldı. O zamanla bu zamanın hiç alakası yok yani.Misal lehman olayı 30 000 endeks civarında değilde 50000 ler civarında denk gelseydi batanın haddi hesabı olmazdı.
Tutturmuşsun 5000 endeksten bahsediyorsun yani 125 USD ; bunu da her 3 yılda bir zirvesi 500 USD olan bunu 12 yıldır göremeyen endeks için diyorsun. Bu piyasa yukarıdaki hedefe gitmeden 5000 olursa bak ben 50 yaşındayım.Olmadı hisseleri çocuğuma bırakırım diyorum ya bırak çocuğumu o hisselerin hayrını torunlar anca görür. Çok uzunca süre 10 yıllardan bahsediyorum bu piyasa biter. Şanslı isek 2-3 sene içinde yukarıda bir yerlere gider sonra en az bana göre 15-20 sene borsa biter.
Korku endeksi VIX düşük seviyelerde: 16,95. Dünya piyasalarında korku düşük yani: https://tr.investing.com/indices/major-indices Bir spor kulübünün taraftarı spor hisselerinde oynamamalı çünkü duygusallığa kapılır. Siyaset de borsacıyı profesyonellikten uzaklaştırır (Ben acemiyim zaten, iyice çömezleşirim.)
korku endexini iyi yorumlamak lazım..korku endexi tepede iken korkulmaz tam tersine dipte iken korkulur..vix dipte iken borsa genelde tepede olur..vix tepe yapmışsa borsa dip yapmıştır..
önemli olan şu vix hakkaten dip oldu mu ya da abd borsaları hakkaten tepede mi..
sorun bu..eğer bu kararı doğru vermişsek o zaman vix dipte iken korkulur..yani siz korkana kadar adamlar borsayı satmıştır zaten..
biz bunları öğreneli 20 yıl oluyor..
teknikte taviz vermem..
amariga yanıyoru millet baya dellenmiş :he:
olaylar derinleşecek gibim..
:drunk:
geçen sene bu zamanlar malı boşalttım..yüklü almıştım hemde..şimdi mal yok..sıfır..olmadığı için olumsuz değilim..
çünkü mal değilim..görüyorumki bana bu piyasa bişey vermeyecek..aksine 2008 gibi çalacak benden..3-5 le hırsızın götünü beklemem..
https://x.com/Betig_/status/19324699...Bssl4m89Q&s=19
Kırık bunlar yaw:oleyo:
Gunaydin cemaat bol kazanclar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hep yanlış tek taraflı bakış. Ne zaman ne şartlarda mala gireceksin göreceğiz. Ekrem Başkan tertemiz puri pak yani sana göre o gelse ülke de hak hukuk adalet ekonomi herşey tamamdı yani sana göre güven tamdı full malda olacaktın.Yani sanki sihirli değnek değmiş gibi olacaktı bir anda.
Madem bu işlerde bu kadar iyisin endeks 9040 üzerinde kaldı malda olman lazımdı. Hele 9435 düşeni kırdı malda olman lazımdı. En iyi ihtimal ile 9495 te dün gap kaldı kapanmaya giderse uygun yerden mal alabilirsin belki. Ama bence yazılarına bakarsak bu kafayla devam edersen hayatının en pahalıya edinilmiş tecrübesini bence edinmek üzeresin.....5000 endeks bekliyorsun ama short açamamışsın en ilginci de bu kısmı.
Endeksin 9550-9600 üzerinde kalarak biraz ortalamaların kendine gelmesi lazım. Ben açıkçası daha önce yazdım 19 haziranda faiz indirimi de olmaması gerektiğini düşünüyorum. Döviz getirisi ile faiz getirisini biraz dengelemek için faiz indirimi yapmayı da tercih edebilirler.
ABD_İRAN arasında bir savaş veya vekaletçi İsrailin savaşa girmesi durumunda,
Petrol fiyatı 250-USD varil başına tahmin ediliyor..
(Küresel üretim günlük 96 milyon varil..%22'si yok olacağı hesabı)
Bu muazzam kâr için pozisyonlar alınmıştır..
BAE,KATAR ve SUUD'ta savaşın çıkmasını destekleyenler arasında olabilir..
[IMG]https://i.hizliresim.com/4ewwnq8.png
Ümit Özdağ davası ve medya operasyonları olumsuz etkileyebilir ben uzağım borsayı denk gelirse al sat hisse taşımam.
borsanın yükselmesine veya düşmesine haber veya neden aramaya gerek yok. Teknik önden gider haber sonradan zaten gelir. Bu son yaşanan yükselişi mayıs ortasında yazmıştım buraya. aylık usd cinsi grafik buralarda taban yapmaya çalışıyor demiştim. Bu ay sonu usd cinsi kapanış önemli.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme†suçlamasıyla tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşması bugün saat 10.30’da Silivri’deki Marmara Cezaevi'nde görülecek.
KAP: ISATR ISBTR ISCTR ISKUR TIB [ ] TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Açıklama
Bankamız 751 milyon ABD Doları ve 513,45 milyon Euro tutarında 367 gün vadeli sürdürülebilir sendikasyon kredisi anlaşmasını imzalamıştır. Sendikasyon kredisinin, en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti; ABD Doları dilimi için SOFR+%1,60, Euro dilimi için Euribor+%1,35 olarak gerçekleşmiştir.
Is Bankası,
751 milyon dolar ve
513 milyon Euro
tutarında sendikasyon kredisi sağlamış.
ABD nin derdi İran değil Çin. Onu da bir bakın bakalım adamlar elektrik tüketiminin çoğunu hangi kaynaklardan sağlıyor. Petrol doğalgaz çıkartarak Çinle başa çıkamazsın. Brent 250 USD olursa AB nin işi zor. Rusyaya da Ukraynada hiç bir güç engel olamaz o zaman.ABD de de TRUMP sıkıntı yaşar.
İsraili mutlu edeceğim diye ABD böyle bir denklem oluşturamaz.Zaten şuan okeye dönüyor.ÇİN+İngiltere ABD yi yer.
ABD-Çin arasında Londra’da iki gündür devam eden ticaret görüşmeleri bugünde devam ediyor. Teknik detaylalar üzerinde çalışmaların devam ettiği toplantılarda anlaşma taslağının çıkması durumunda güvenli liman talebinde azalış görülebilir. Bugün ABD TÜFE verisi açıklanacak. Nisan ayında ABD enflasyonu aylık yüzde 0,20 ve yıllık yüzde 2,30 olarak gerçekleşmişti. Bugün açıklanacak Mayıs ayı enflasyon verisinin
aylık yüzde 2,50’luk bir artış ile bir miktar yüksek gelmesi bekleniyor. FED’in toplantısı gelecek hafta 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Enflasyon verisinin beklentilerden yüksek gelmesi FED’in faiz indirim patikasından uzak durmasına neden olabilir. Altın fiyatlarında kar satışı görülebilir. Beklenti altında bir sonuç elde edilmesi durumunda piyasalarda FED’e yönelik faiz indirim beklentileri artabilir, değerli metal talep görebilir. Ekonomik tarafta ise ABD verileri ve siyasi kararları piyasa tarafından belirsizlik olarak okunuyor. Bütçe açığının tartışıldığı yerde vergi indirimi kararı alınması da yeni sorulara yol açabilir.
endex 8500 altına kaysaydı herkes benim gibi düşünmeye başlardı..toplum mühendisliği yapanların başarısı değil bu..
tüm imkanları kullanarak zorla 8500 üstünde tutmak gerçek dışıdır..burda anlaşamıyoruz..sanıyorsunuzki izin verilmeyecek..nerden biliyorsun mühendislik yapanların pes etmeyeceğini..benim tezim çok basit; GÜVEN YOKSA MÜHENDİSLİK TUTMAZ..tutacak olsaydı İmamoğlu dışarda olurdu..
efendim biz onların yapacağı işe karışmayalım..kafa yormayalım..endexi tutuyorlarsa tutuyorlardır.nedenini sormak beynimize zarar verir..çünkü bizler melemeye hazırız..büle dersen kıçına çıbığı sokarlar kukla gibi çevirirler.oyuna izin vermeyeceksin..oyunu gördüm len diyeceksin..ki gereksiz yere umutlanmasınlar..