Originally Posted by
fatihrustu
Mavi ile kıyaslamamız çok yerinde olur. Malum ikisi de fason ürettirip markalarını satıyorlar. Mavi 49milyon 657 bin TL ödenmiş sermayesi var. Deri'nin 5 milyon 400 bin TL. Oran Mavi 9, 20 kat daha fazla ödenmiş sermayeye sahip. Yani pay sayısına. Mavi 1 milyar 310 milyon TL ciro yapmış, Deri 210 milyona yakın. Oran Mavi 6,25 kat daha fazla ciroya sahip. Karlılıkları ise Mavi 50 milyon 64 bin kar yapmış , Deri 3 milyon 380 bin. Oran 14,8 kat mavi daha çok kar yapmış. Yalnız kar oranlarından yana Deri'nin karı pazarlamaya şirketine aktardığına neredeyse tüm yatırımcılar hemfikirdir diiyebilirim. Bunun yanında Mavi'nin bu kadar yüksek kar yapmasının nedeni ise muhtemelen halka arz etmeden önce bilançolarda biraz güzelleştirme yapma operasyonu diye düşünüyorum. Ne olmuşsa son üç yılda, yıllık ortalama %15 civarı büyümüş ,net kar ise 3 dönemde yaklaşık 19 milyon net kardan 50 milyon net kara ulaşmış.
Piyasa değerleri nasıl peki? Mavi 2 milyar 167 milyon TL piyasa değerinde , Deri ise 42 milyon 660 bin TL değerinde. Oran 50,80 kat fark. PEEEEHHHHHHHH
Toparlarsak Mavi çok pahalı ama Deri de çok ucuz. Benim şahsi görüşüm bu yönde. Deri'nin orta uzun vadede potansiyeli Mavi'den çok daha fazla diye düşünüyorum.
Mavi'nin sahipleri mi çok uyanık , Deri'nin sahipleri mi karar sizin.. veya Deri'nin speği mi çok aç gözlü ? O da ayrı bir soru işareti.