UNYEC Özkaynaklar (Milyon TL)
2018/3 = 251,80
2009/3 = 209,27
Değişim %20
BOLUC Özkaynaklar (Milyon TL)
2018/3 = 371,55
2009/3 = 176,07
Değişim %111
2009 da Unyec BOLUCtan daha büyük bir şirket imiş. Şimdi ise BOluc daha büyükken Unyec daha küçük bir şirket üstelik boluc hızı katlanarak artamaya devam edıyor.
aynı sure zarfında unyec sadece %20 büyürken boluc kendını ıkıye katlamış.
İşin garip yanların bir tanesinide örnekleyeyım.
Ben unyeç sayfasında veya bu sayfada Şirket patronunuza mail atın Genel kurulda söyleyin şirketiniz temettü dağıtmayıp yatırım yapıp büyüsün diye bir öneride bulunurum.
Benden kötüsü olmaz temettü düşmanı ilan edilirim.
Kimseninde bu rakamlardan haberi yoktur üstelik benim tek derdim onların iyiliğini düşünmekti. Bugun unyeçteki o yatırımcılar şirketlerinin boluç tarafında nasıl ezildiğini göremeyen bilancoya bakmayan çünkü herkes temettü hissesi al kazan öğütlerini ve övgülerini dinleyen bu yatırımcılar BOluc gibi büyüyen bir şirketi göremezler.
Temettüye öyle inanmışilardır ki. Gözlerine perde çekilmiş gibi hem savunurlar hemde yatırım yaparlar.
BU söylediklerim bilancoya bakan temettücüler için geçerli değildir. Onların hakkını yemeyelim. Fakat borsaya yeni başlayan az deneyımlı kişilerin genel eğilimi formdan duydukları temettü hissesi övgüleri yüzünden gözlerine ilk takılan yüksek temettü şirketini almaktır.
Yükyek temettü veren şirketlerin hepsi kötümüdür hayır. ANcak arasında unyeç gibi dandırık hisselerde vardır.
BU yüzden en iyisi bence yatırımcıları önce bılancoya yönlendırın daha sonra temettüye yönlendıreceksenız yine yönlendırın ama su bilanconun besini geçirin be arkadaşlar tüm başarılı hisseleri Temettü adıyle zikretmeyin.
TÜm bunları geçelim şimdi temettü konusunuda kapatalım.
Gelin yukarıdakı yazdıklarıma inanıyorsanız bana yardım edin hep beraber bist 100 ün öz sermayesini en çok arttıran şirketlerini bulalım.