Sadece 700 tane olan bir kurucu hisse 100
Bin dolar bile etmiyor,dunyada ornegi yok.
Surekli muzayedeye aciliyormu arkadaslar? Acilirsa dusunemiyorum;)))
Printable View
Sadece 700 tane olan bir kurucu hisse 100
Bin dolar bile etmiyor,dunyada ornegi yok.
Surekli muzayedeye aciliyormu arkadaslar? Acilirsa dusunemiyorum;)))
Merhaba arkadaslar, isyatirim hesabimda ISKUR icin pd/dd degerinin 0.02 olarak guncellendigini goruyorum. Bu durumun sistemsel bir hata olma ihtimali nedir?
Piyasa değeri defter değeri oranı, ya da kısaltılmış gösterimi ile PD/DD oranı bir hisse senedinin piyasa fiyatı ile muhasebe değerini karşılaştırmak için kullanılmaktadır.
İŞKUR için defter değeri yaklaşık
25.738.000 ₺ olarak gözüküyor.
513.000/25.738.000=0.0199=0.02
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayin Nebo58,
Tam miktari hatirlamamakla birlikte gectigimiz cuma gunu bambaska bir deger oldugunu hatirliyorum. Bu yuzden sorma geregi duydum.
Asil 3-5 TL kar payi ile 0,19 F/K nasil çikiyor https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d99a59f35d.jpg
onu merak ettim.
Kurucu hisse olduğu için İş bankasının toplam özsermayesi ve karı dikkate alınarak hesaplanmış olan pd/dd ve F/K oranlarıdır. Onun için küçük çıkması doğaldır.
SM-C5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnternette,
“F/K oranı sirketin hisse senedi fiyatinin, hisse basina karina bolunmesiyle bulunan bir gostergedir. “ deniyor.
Sermayede payı olmayan kurucu hisse için
F/K hesaplanabilir mi?
Kardan bazi odemeler cikarildiktan sonra kalan rakkamin %10 nu kuruculara odeniyorsa F/K hesaplanabilir olmasi lazim.
Hesaplanabilir ise şu anki piyası değeri 500.000 TL olan kurucu hisse yıllık 5 TL kar dağıtırken nasil 0,19 degerine ulaşiliyor?
Bunu merak etmistim.