Bu konuşmanın kaynağındaki soruya gelirsek balık tutmakta ucuzdur ama sabır gerektirir. Gerçekten ucuz bir şey elde etmenin tek yolu sabirdir.
Printable View
son 4 yıl degil isterse 10 yıl olsun 20 yıl olsun kaçan eden yok...1977 yapımı bir evimiz vardı bostanlıda..2008 yılında sattık...145 bin e dolar 1,40 idi..yani 103 bin dolar a sattık..ara sokak ve arka cephe idi ..105 metre kare idi..sattgıımda 41 yıllık idi..bu gün 103 bin dolar a yine bostanlıda ..130 -135 metre kare arası 32-33 yıllık ön cephe daireler bulabilirsiniz..2008 den önce 2000 ylında da niyetlenmiştim satmaya o zamanda yine 100 bin dolardı sadece alım gücümüz düştü...eskiden dolar bazında daha iyi kazanıyorduk..1000 1500 dolar arası kazançlar çok vardi..ve 100 -120 ay arası kazançla kredi ile ev alınabiliryordu...şimdi 1500 dolar kazanan insan sayısı parmakla sayılacak kadar az..
Dünya başkentlerine bakarsak hala çok ucuz fiyatlanıyoruz .. Alım gücü diplere indiği için sıkıntı büyüyor ama işleyen şey bildiğimiz Kudüs projesi.. Pahalılaştır satın al ve yöresel insanları mecburi göçe sevket.. Beş seneye İstanbul un üç te biri yabancıya geçerse şaşırmam.. Şu anda yabancı İstanbul un %10 unu Antalya nın %25 ini almış durumda ve hızla alımlar sürüyor.. Bursa İzmir gibi büyük şehirlerde hızla yabancıya geçiyor.. Bizim topicte konuştuğumuza bakın!.. Herkes geleceğini kurtarmak için en az bir ev sahibi olmalı.. Gücü olanlarda daha çok almalı.. Türkiye güzel günlerine döndüğünde meyvesi çok güzel olacak.
Yazlık alacaklara duyurulur :)
http://yenierdekgazetesi.com/haber/a...di_-51054.html
Borçlar Kanununun 317. Maddesi gereğince kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından ödenir.
Bu nedenle demirbaşların temizliği bakımı da kiracıya aittir.
Ancak oluşan arıza kiracıdan kaynaklı değilse kombi arızasının masrafları ev sahibine aittir.
Yani kombi arızaları teknik servis kontrolleri sonucunda belirlenen arızaya göre kiracı ya da ev sahibine yansıtılabilir.
Bu gibi durumlarda kiracı ve ev sahibi arasında problemler yaşanılabiliyor.
Bunun önüne geçebilmek için kira kontratı hazırlanırken bu detaylar hakkında yazılı maddeler eklemek olacaktır.
Ben klasik bir mahallede oturuyorum... yeni taşındım da sayılır koskoca belediyenin yolu ama millet kapımın önü diyip araba çektirmiyor.. neymiş mal sahipleriymiş ve bana SEN KİRACI MISIN? Biz yıllardır Mal sahibiyiz burada diyorlar....Sever misin sabaha mı bırakırsın mesela....
Bunu söylediklerinde inadına gidip 2. daha sonra ticaretini yapmak için 3. arabayı çektim kapıya evden araçları görecek şekilde de kamera yerleştirdim...Totosu yiyen dokunsun....
O kadar senedir kiracıyım benden durumu iyi olan ev sahibine denk gelemedim... ya babadan ya dededen kalmış ya da aile apartmanı oldu...
Sağolsunlar ne dediysem de yaptılar çocuklarına iş verdiğim oldu...
ama kombi konusunda :) acımam affettmem dayar geçerim :)