Bunu işbankası için yaparsak ne çıkar acaba?
Printable View
özkaynakların karlılığının düşük olmasının sebebi kar etmiyor degil, %18 gibi büyük özkaynak yeterlilik rasyosu olunca otomatikman özkaynak karlılığı %18 e düşüyor. avrupadaki gibi %4-8 aralığında özkaynak yeterliliği rasyosunu devlet müsaade etse,ya fazla sermayeyi temettü olarak yıllarca dagıtacak, yada ilave para toplayarak aktifi büyütüp, özkaynak karlılıgını %35-40 lara yükseletebilir.
Bu seneki beklenti zaten %30. Normalde bankaların dipten ralli yapma vakti geldi gibi. Ama normali yaşar mıyız bilmiyorum.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...028452354?s=21
özkaynak karlılığı nedir biliyor musunuz? bu tamamen karı ile ilgili. karı yüksek olsa özkaynak karlılığı da yüksek olacak. şuan 76 milyar özkaynağı var. bu seneki hedefi % 30. o halde bu sene 22 milyar kar etmeli. bu karı yaptığında özsermaye karlılığı yükselmiş % 30 a yükselmiş olacak , bu durumda ralli beklenebilir.
Ben özkaynak karlılığının ne oldugunu biliyorum da, özsermaye yeterlilk rasyosu nedir? özkaynak karlılığını neden düşük kalmasını saglıyor? sen bunlar arasındaki ilişkiyi anlarsan ne dediğimi anlamış olursun. ayrıca bu yıl %30 özkaynak karlılığını saglayacak olan sebep yüksek enflasyondur. Çünkü düşük enflasyon sebebi ile eskiden %1,5-2 civarında aktif karlılık var iken, Şu an %2,5-3,5 arasında bir aktif karlılık söz konusu olacak enflasyon ortamında aktif rakamların da enflasyon oranında artacagı düşünülür ise, kar beklentileri daha da yukarılarda oluşacaktır
AKBANK'IN 2021 YILI 12 AYLIK KONSOLİDE OLMAYAN NET KARI 12.125.908.000 TL (2020/12 AYLIK: 6.267.167.000 TL)
Alıntıdır