Teşekkür ederim emmi, ben de uzun zamandır YKT'yi takip ediyordum. Altın biraz daha düşerse inşallah ben de bu fonu alacağım
Printable View
Bu başlığı takip edebilirsiniz
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=1117&page=20
Benim için hisse fonlarının getirisinin hiç bir önemi yok, sadece bist100'e GÖRECE getirisine bakıyorum. Çünkü eninde sonunda endeks aynı yerlere gelse de yaptıgı relatif, cebe ancak kar kalıyor çok uzun vadede. Yani endeks %3 düşerken %2.5 düşen bir fon, endeks %2 düşerken %1.5 çıkabilene göre daha cazip benim için . Gün gün sadece bist 100 ile kıyaslıyorum. ( zaten bu bana özgü değil aslında, bütün sistemler fon başarısını benchmarkı ile yani kıyas kriteri ile ölçüyor , bizde yatırımcı buna pek dikkat etmiyor maalesef )
Bu kriter yüzünden, TKF ve EID taşıyordum uzun zamandır. Çünkü Bist100'e göre aylık %2 RELATİF artı getirisi vardı ortalama son 5 yıllık performansında ikisinin de.
Ama TKF son zamanlarda şaşırtıcı şekilde bist100 gerisinde kalıyor. Viop takasında ise eskiden görmediğim kadar short tarafında hatırı sayılır tacirler kısa kontratı görüyorum. Sanırım türevde biraz terste kaldılar.
TKF'yi MAC ile değiştirmeyi düşünüyorum.
MAC hakkında ne düşünüyorsunuz ? Tek sıkıntısı, en az 100 bin lot alım diyor ve 3500 lira civarına geliyor minumum alım. Satarken alırken, likitliğini engelliyor sanki bir nebze.
mac sadece hisse taşıyormuş...hedge amaçlı viobda karşı pozisyon taşımıyormuş...taşımayacakmış...haydar bey twiterda yazmıştı....kendisi twitterı çok sık kullanıyor..ve her soruya cevap veriyor...almak istiyorsanız twitter hesabını bir inceleyin bence...ayrıca aylık portföy dağılım tablolarını da inceleyebilirsiniz...oldukça şeffaflar...her ay hangi hisse taşıdıklarını açıklıyorlar...
Çok teşekkür ederim ilginize, hemen ulaşacağım, çok faydalı bilgiler oldu benim için. Haydar Bey'in soyadı nedir acaba twitter'da bulabilmek için ? Edit : ulaştım, teşekkürler., mail attım anında cevap döndü sağolsun.
Minumum alım miktarı 350 tl.ye kadar düşürülmüş bu arada.