kendi teknik anlayışıma göre petkm de yükseliş devamı görünüyor. ama şu anki rakama göre değil ben bunu sabahtan görmüştüm. grafiğe bi bakın bakalım size uyuyormu, öyle birşey görünüyormu
Printable View
kendi teknik anlayışıma göre petkm de yükseliş devamı görünüyor. ama şu anki rakama göre değil ben bunu sabahtan görmüştüm. grafiğe bi bakın bakalım size uyuyormu, öyle birşey görünüyormu
2 ay için %50 getiri isteyerek başladım opsiyonlara
istediğim aralıkta kalırsa alırım %50 yi
işlem yaptığım aralığın dışına çıkarsa getiri azalır hatta eksiye bile geçebilir.
aylık getiri hedefi en az %10 . Sonsuz riski alıyorsam yüksek getiri istemekte hakkım derim.
https://i.hizliresim.com/wZTxJu.jpg
şu yatay bantta hem yabancı takası hemde merkezin rezervi eridi vallahi bravo bademlere aynen böyle devam, safi yabancıya çalışıyorlar aferim.
anladığım kadarıyla 112 put al, 114 call sat ve vadeli haziran kontrat long senaryosu..durum buysa:
spot ve vadeli şu anda 115 te yaklaşık.. call satışı (528 tl) ve put alışı (-380 tl) sana yaklaşık 148 tl kredi kazandırır hesabına.. endeks 115 ve üstünde kalırsa vade sonuna kadar, bu yaptığın kompozit işlem karlı (148-100 = 48 tl) bir işlem olur..114-115 arasında kar yine sabit, 48 tl.. ancak 114-112 aralığında kar sürekli düşer, özellikle 112 ye yakın kapanırsa zarara geçebilirsin..112 altında ise zararı 148-300=-152 tl ye fikslersin..ben opsiyonlarda bu tür işlemler açmıyorum.. uğraşmaya değmiyor..