cumartesi türkiye saati ile sabaha karşı 4'te uyandığımda naci'yi niyazi ettiklerini şok içinde okuyup önce rüyada mıyım acaba sandım, sonra elimi yüzümü yıkadım ve eldeki doları 8.25-8.50 aralığından okutmayı planladım. pazar gece çok heyecanlı geçti, paris hayalleri kuruyordum ama pazartesi piyasa açıldığında yozgat'la karşı karşıya olduğumu gördüm.
en son yapılan 200 baz puan artış ve %18-%19 faizler demekki piyasa tarafından yeterli görülmüş olacak ki 8'i tırmalayıp duracağız. en azından bir süre. bu sefer kurdan değil bizi bist30'dan vurdular. mesajı alması gerekenler (rte) 22-23 mart garan ve akbnk üzerinden mesajı güzel almış olacak ki dünkü kongrede kedi gibiydi. yabancı oranı %45 olmasına rağmen bu adamlar bizim piyasayı 1 ay boyunca taban götürüp 2 yıl boyunca ayı piyasası yaşatabilecek güçteler.
bu arada faizlerin dönmeye başladığını gördükleri an dolar/tl çift hane. şu an bozan bozsun, yine herkes 7,50 göreceğimizi düşünsün deyip o güne hazırlık yapıyorlar. dolar rallisinde bir çok kişide dolar olmayacak kesinlikle.