peter lynch fonlar başarılı oldukça talep görür şişer, şiştikçe alım satım yapması yönetilmesi zorlaşır demiş kitabında. siz kendiniz küçük meblağ işlem yaptığınızdan yeterli tecrübe ve eğitiminiz varsa kesinlikle çok daha başarılı olursunuz demiş.
Printable View
peter lynch fonlar başarılı oldukça talep görür şişer, şiştikçe alım satım yapması yönetilmesi zorlaşır demiş kitabında. siz kendiniz küçük meblağ işlem yaptığınızdan yeterli tecrübe ve eğitiminiz varsa kesinlikle çok daha başarılı olursunuz demiş.
Verilen temettu miktari şirketin ozkaynaklarindan karşilandigi(ciktigi) icin ayni oranda piyasa fiyatlamasinda da bir düşüş olur.(Ayrica hesabiniza yatarken %15 vergi kesilir)
Donem donem populer olur bu fenomen, daha cok ise bistin dusus/yatay donemlerinde :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet zarardan başka bir şey değil bu temettü işi niye bu kadar pohpohluyolar anlamadım gitti. Öyle bir anlatıyolar ki her sene havadan para geliyor sanki. Senin paranı alıp sana geri veriyolar üstüne bir de vergi kesintisi de cabası.
Temettü alınca fiyatta düşüş oluyor ama şirketteki payınız aynı kalıyor. Aldığınız temettü ile yine aynı şirketin hisselerini alabilir ve şirketteki payınızı arttırabilirsiniz.
Aldiginiz firma hem fiyatini artirir hem de temettusunu artirirsa tadindan yenmez.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.