Rant vergisi büyük günah abi. Onun yerine maaşlı kesime ek vergi lazım. Kica takilan sayacta iyi fikir aslında.
Printable View
Şehir dışından misafirim geldi ve üç gün dışarıda, yaşadığım şehirdeki yenebilecek yerlerde yemek yedik. Kalite düşmüş, iyi diye gittiğimiz yer ancak yenecek düzeyde yemek veriyor, fiyatlar katlamış gitmiş. Misafir diye götürmüş olduk işte. Gittiğimiz yerler de lüks değil, mahalle kebapçısı tavukçu çorbacı falan. Benim mali durumum uygun ama benim bile canımı acıttı o kadar para ödemek, evde yenecek yemekten de kalite olarak da fiyat olarak da kötü, porsiyonlar da ufak doymuyorsunuz bile, karnınız doysa da gözünüz doymuyor ufak porsiyonları görünce. Fazla müşteri de yok, mekanlar boş.
Sonuç, ben alt-orta sınıfa hitap eden yeme içme yerlerinin sonunu hiç iyi görmüyorum. Üst sınıfa hitap eden yerler kalır, diğerlerinin durumu zor, müşteri azaldıkça fiyatı yukarı sürüyor kaliteyi düşürüyorlar, o zaman gelen müşteri de benim gibi bu ne ben enayi miyim diyor gelmiyor, kısır döngüye giriyor. Buraları besleyen döndüren orta direkti, orta direk eriyince buralar da darbe alıyor, ilk ve en kolay kısılacak yer dışarıdan yemek.
Şimdi kafada şu var faizler %40 olursa yabancı koşa koşa gelir. Kuzey Kore %50-100 faiz verdiğinde yabancı koşa koşa geliyor mu. Resme bıyık yapıyor 16 yaşındaki çocuk tutuklanıyor cezaevinde ki mv avukat hala çıkmadı. AİHM den çıkarılma durumun var. Hukuk olmadan para gelmez. Gerçi bu şartlarda hukuki düzenlemeyi yaptın iki gün sonra dışarı ile ilgili bir atışma oldu bizim hukuk deler geçer. Kanun yada anayasa nin bir hükmü yok ilk önce reisin ne dediği önemli. Şener Şen in bir filmimde olduğu gibi. Ağanın pohunun üstüne poh olur mu.
https://d.siyasetcafe.com/news/37710.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Arjantin ile Turkiye'nin sartlari ayni degil.
1.Orada fiziki aclik yok, fakir var tamam ama insanlar ac degil. Yoksa bu kadar Turk Aile neden goc etsin.
2.Kadinlar oldurulmuyor orada.
3.Adam gibi egitim sistemleri var, cocuklar hafiz yetistirilmiyor, tarikat marikat yok.
4.Hayat cok daha ucuz, ciddi bir uretim gucu var halkin, et ve gida cok ucuz.
5.Adalet sistemi isliyor.
6.Yabanci sermaye gelmiyor tamam, ama yabanci sermaye gelmese de, halk mutlu mesut yasiyor.
Gidip gormedim ama onlarca youtube videosu izledim Arjantin hakkinda. Oraya'da cok goc var ama bizdeki gibi sadece ortadogulu gitmiyor oraya.
Ulke yonetimi corrapt tamam ama hicbiri vatan haini degil.
Arjantin dunya futbol sampiyonu oldugunda gordunuz coskuyu, milli duygulari cok yuksek.