Memur.asg.ucretli.emekli devlet hic sirayi değiştirmeden bunlari öpüyor önce.
Printable View
Memur.asg.ucretli.emekli devlet hic sirayi değiştirmeden bunlari öpüyor önce.
AKP kendine oy veren kesimi iyi analiz ediyor.
Butun bu onlemler, butcedeki harcamalari karsilamak icin.
Harcamalar kime gidiyor?
Vergi artislari kimin cebinden cikiyor?
Mesele bu. Secimleri siz tasa etmeyin, onun hesabi yapilmistir.
Bu adamlar işin dozunu kaçırdı.
Vergi veren kısım bunların oy vereni değil, zira sosyoekonomik açıdan yüksek semtlerde oy oranları yüzde 10 oranında.
Artırılan vergilere kamuflaj hazırlanmış savunma sanayisine aktarılacak diye.
Aklımda soru işaretleri oluşuyor, acaba yunanistanın yaptığı gibi bankadaki mevduatın yüzde 10-20 sine savunma sanayisine katkı diye el koyabilirler mi?
ekşi sözlük hawker rumuzlu yazardan alıntıdır !!Alıntı:
arabayı satsam senelik olası taksi masraflarım:
50 tl'lik 20 kere=1.000tl
25tl lik 20 kere=500 tl
11tl'lik 40 kere = 500 tl (ev ile metrobüs güzergahı arası)
yıllık tahmini akbil ücreti= 500
evet ortalama 2500 tl ulaşım masrafım oldu diyelim.
2018de arabayı çalıştırmasam ödeyeceğim para:
sigorta: 1500 tl (geçen seneki fiyat)
mtv:700+ (geçen seneki fiyat)
yıllık bakım: 600+ (geçen seneki fiyat)
yakıt: hep 50 tllik aldığım için sorun değil
kasko: hiç girmiyorum.
hangisini kullanmalıyım
Bankalara koyulan vergi aslında direk olarak vatandaşa koyulmuş vergidir. Zira bankacılık sistemi aracılık/komisyonculuk üzerine dayalı bir sistemdir. Alış fiyatının üzerine maliyetini koyar, üstüne karını koyar ve son olarak ta vergisini koyar. Devletin koyduğu tüm vergiler aslında nihai vergilerdir. Firmalar (örneğin bankalar) ve esnaf bunu sadece vatandaşa taşıyan köprülerdir.
Gerçek hayatta bir malın maliyeti artarsa satış fiyatına her zaman yansımaz.
Ancak serbest rekabet ortamı yoksa veya talep çok yüksekse doğrudan yansır.
Vergi arttı diye satış fiyatını yani kredi faizlerini artırırlarsa bankalar o zaman sermaye vergisi koyarım ben olsam.
Aslında kapitalist sistem kökten yanlış.
Ülkenin büyümesi için neden özel birer firma olan ve kurumsal çıkarından başka hiçbir şey düşünmeyen bankaların kredi verip vermemesine veya kaçtan vereceğine bağlı kalayım ki devlet olarak millet olarak? Zaten sorun buradan başlıyor.
Özel firma oldu mu karım azaldı deyip kredi musluğunu kapatıp tüm ülkeyi etkileyebiliyor.
Tüm bankalar devlet bankası olsun ve devlet doğrudan üretim yapana para basıp versin önerimi yineliyorum.
Bana göre çözüm burada.
Hemen gelecek eleştirilere de cevabımı vereyim :)
Doğru fikrin asla modası geçmez.
O yüzden lütfen hangi çağda yaşıyorsunlarla, ilkelsinlerle gelmeyin bana.
dolardaki tepki çıkışı 3 uzun düşüş dalgasının ilk dalgasında oluşan tepki, 3,38-3,60 ı görüp direk 3,10 a inecek , ordan tepki 3,36 yada 3,30 ordan pike 2,7 yada 2,90 ı görecektir aylık kapanış mum grafiği şeklinde bakıp bunu görebilirsiniz 5 dalga çıkış bitti, 3 dalga düşüş sürecek ve trend tamamlamacak, yanlış yerden dolar alım ciddi hamallık yaptırır, ben 4 yıldır az bir miktar hamallığını yapıyorum :) :bravo:
1M+ Odea 14.50
Pztsi den beri dikkatimi çekti , takip ettiğim bazı iç borçlanma senetlerinde bir alıcı bekliyor !!!!
Acaba kim ?
ıcbc 14,25 bugun teklif edildi
Devlet BES sistemini neden kurdu?. BES 80 milyar TL , İşsizlik fonu 120-130 milyar TL. Bu iki fon sürekli devlet tahvili alıyor ve sürekli alacak şekilde programlanmış. Devlet tahvillerini bu şekilde baskılayabiliyorlar. Tahminime göre bu iki kaynaktan yılda 20-25 milyar TL'lik tahvil alım talebi yaratılıyor.
Ayrıca bazı dönemlerde tcmb süpriz bir şekilde tahvil alımı gerçekleştirebiliyor. Bu arada kaynıyor gibi gözükse de geçen sene başında tcmb'nin 15-20 milyar TL tahvil alımı yaptığını not etmişim. Daha sonra bu rakamın artıp artmadığını bilemiyorum.
siz bana borsanın 70k dan 110k ya gidişinin nedeni yazın bende size 2,7-2,9 a neden gideceğini yazayım derdim ama demeyeceğim, emin ideğilim, benimki sadece kendi yatırım stratejimle ilgili, %90 likit , %10 diyorum ( maksimum 3 yıl) , sonra ters-düz 2,7-2,90 da %90 döviz %10 diyorum , hepsi bu:)
matriks , tahvil bono piyasasında .
Çok sığ, hatta; günlerce işlem geçmeyen tahvillerde pazartesiden beri ilginç bir şekilde, '' ne kadar satarsan alırım'' tarzı emirler görüyorum.Bazı tahvillere emir bile girilmezdi. Pazartesiden beri sabah sabah alış kotasyonu giriliyor, satış tarafı boş!
Bence , her enstrümanda varlar !
resme yanlış bakıyorsun. endeks 110bine geldiğinde bazı arkadaşlar uçuyordu. 2019 da seçim var, borsa düşmez, 2018 de de çıkar, 130-150 binler , at atabildiğin kadar. 2019 seçimine giderken araya bir düşüşün sığdığını yazmıştım. hükümette bu durumu gördü, gerekli adımları gerek ırak politikası, gerekse bugün açıklanan vergilerle ortaya koydu. yoksa borsa şişik kalıp, 2019 seçimi öncesi düşüş yapsaydı, başkanlık riske girebilirdi. bugün gelinen noktada 2018 yılının kayıp yıl olduğu görülüyor. 2019 öncesi tayyip, ne bu yüksek vergiler, tez indirile buyurur. ekonomiye para pompalanır, olumlu bir ekonomik ortamda seçime gidilir.
Mevduat faizleri stopajlarinda bir degisiklik varmi? İnsan bari 6-12 ay arasi farkli vergi dilimi , 32 gune kadar ayri vergi dilimi vs... bir duzenleme yapar. Neyse artmasinda stopajlar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Marv % 40 artıyormuş,%100 artmazsa hatırım kalır.bulunduğum ilde en uzak yere 15 ek da bisikletle gidebiliyorum,insanlar sabah 300 m uzaktaki okula çocuğunu özel arabasıyla götürüp sonrasında da evinden 2im uzaklıktaki işyerinin önüne arabasını park ediyor,trafikte gördüğüm her 10 otomobilin 8'i tek kişi tarafından kullanılıyor,bu yüzden sabah yollar tıkanıyor,insanlar 3.evini aldı,kiraya verdi,4.sunu almaya çalışıyor,bu yüzden emlak vergisi de artsın,kira vergisinden o muafiyetler de kalksın,ben Çok memnunum.çünkü benden çıkacak bir para yok...
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana emin gibi geldi, bence dediğini yapmalısınız... 3,10 TL den 2,80 TL ye de oradan da 2,60 TL ye iner... Mantıklı geldi bana...:wu:
Sn rxpu siz bu sorunun cevabını zaten biliyorsunuz. Devlet kendisine kaynak arar..(Halk dilinde diğer adı Sazan yada Kaz diye de çağırılır)
BES nedir? Neyi amaçlar?
BES (Bireysel Emeklilik Sistemidir) Buraya para yatıran KAZ ları pardon özür dilerim mudileri emekli edip emekliliklerinde rahat ve konforlu bir hayat sürdürmelerini amaç ve vazife edinir.
Özel emeklilik Türkiye'de BES ile mi başladı?
Hayır. Türkiye'de ilk defa 1981 yılında "Anadolu Sigorta ve Emeklilik A.Ş" ile başladı...
O BES ile bu BES aynı mıdır?
Evet aynıdır. Tıpkı Türkiye eğitmde devrim yapıyorum deyip ÖSS(Öğrenci Seçme Sınavı) ve ÖYS(Öğrenci Yerleştirme Sınavı) kalkıyor, yerine LSS(Lisans Seçme Sınavı) ve LYS(Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavı geliyor yada onu kaldırıp UGS(Üniversite Giriş Sınavı) ve UTS (Üniversite Talep SInavı) gibi çeşitli adlar ile sonuçta öğrencileri aynı sınava sokup çıkarma gibi bir şey..
Yani 2017 deki BES ile 1981 de ki Özel Emeklilik aynı şey. Aradaki tek fark yıllar içerisinde Toplumun Sosyolojindeki erezyon.
BES den hiç emekli olup, şu an şu kadar maaş alan var mı?
Yaklaşık 20,000 kişiyi tanırım. Etrafımda hiç VAKIF-Halk-YKB-AK yada bilumum diğer özel emeklilikten emekli oldum şu kadar tazminat alıp şu kadar maaş alıyorum diyen bir kişi dahi çıkmadı.
Sizlerin bildiği tanığı birisi varda paylaşırsanız memnun olurum...
SSK Bağkur Emekli Sandığı nasıl? Etrafınızda buralaradan emekli olan var mı?
Babam ES emekli oldu. 95,000 TL emekli ikramiyesi artı 2500 TL maaş bağlandı...
OVP ye gelince....
Kabul ama Kamu Maliyesini sıkılaştırmaya önce siyasilerin daha mütevazı konutlarda oturup, makam araçlarında MODEL ve MARKA da indirimler de yapılamaz mıydı?
Sonuç; Nihansın Didededen Sana olmaz bu şarkıııı.....:halay:
Ben herkese bol kazançlar diliyorum...
Umudum; Adaletli bir Gelir Vergisi Sistemi, Reel Yatırım, USD 2,60 TL, kişi başı gelir 20,000 USD, bedava eğitim, bedava ulaşım , bedava sağlık ve oy vermek için elinde oy pusulasını alıp sıraya giren Almanya CB "Steinmayer" gibi bir yönetici... :party:
bu sözde OVP yani kümesteki kazlardan daha fazla tüy koparma işi bence Reis'in 2019 rüyasına BÜYÜK DARBE VURACAKTIR....
Hatırlarsınız Rahmetli Başbakan Ecevitin bir tane Zekeriya Temizel diye SÖZDE UYANIK Bir Maliye Bakanı vardı..
Bu maliye bakanın yaptığı saçma sapan VERGİ DÜMENLEİR Ecevit hükümetinin sonunu getirmişti...
Tarih tekerrüden ibarettir
Devlette eğer devamlılık esas ise sen zırt pırt vergilerle oynaymazsın adı ister REFORM olur OVP olur seni aşağı ettirir.
http://im.haberturk.com/2014/07/30/9...a6_640x640.jpg
Zekeriya Temizel tanklara yağ basmakla meşgul...
Bu reform -ovp emlak işinin idam fermanıdır...
801 hep 0,033 getiriyor bu hafta, ne kötü ne iyi :)
Ekonomi bakanı mevduat faizlerinde %3 düşüş bekliyormuş. Kaynak bloomberg sitesi
Oranlarin gibi buda sallama 2.3 puanlik yer var demiş .
glp 12 iken nasil 2.3 puanlik yer varmis .
bi anlatda öğrenelim..
Valla para basmak için üretimden daha sağlam bir temel düşünemiyorum ben.
Para basıp bankalara verirseniz tabi ki olmaz.
Para ondan buna bundan şuna para karşılığı satılınca hem akışkanlığı azalıyor hem de enflasyon doğuruyor.
Üzerinde 100 TL yazan para o paranın faizi nedeniyle 110 TL maliyete çıkıyor.
Değeri 100 TL ama maliyeti 110 TL.
Buyrun size enflasyonun sebebi.
Parayı basıp doğrudan üretene, üretecek olana vermek lazım.
Enflasyon üretimin karşılığı olarak piyasaya sürülmeyen yani karşılığında mal olmayan paradan doğar.
http://www.bloomberght.com/haberler/...irim-alani-var
inşallah düşürürler, kredi çekecez. Tl mevduatına yüksek faize gerek yok, %25 vermedikten sonra. Bari kredi çekenlere rahatlık olur.
TL mevduat stopaj %20 ye mi çıktı
Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.
Benzer şeylerden bahsediyoruz ama söylemlerimiz arasında bir fark var. Ben üretim veya üretim potansiyeli oluşacak ve bu parayı yaratacak diyorum. Siz para yaratarak (tcmb ile) ve bu üretim yapması için potansiyelleri teyit edilmemiş imalatçı adaylarına dağıtılacak diyorsunuz. Bana göre sizin modeliniz rant, eksik rekabet ve hak edilmeyen kazanç yaratır.
Parayı bir sebep değil bir sonuç olarak düşünmeli. Üretim ve katma değer var olan parasal taban ile *önceden* oluşmalı ve para arzını
*kendisi* arttırmalı. Para arzını önceden suni olarak arttırarak (tcmb) , yani üretim potansiyeli ve verimi doğal olarak gelişmemiş vereceğiniz para ile *gelişiyor gibi gözüken* bir aktöre para transfer edilmemeli.
Burası ince bir nokta ama gündüz ve gece gibi bir fark yaratıyor. Zira siz para denilen afyonu onu gerçek dinamikleri ile hak etmeyen bir aktöre verdiğinizde aslında sanal ve geçici bir büyüme yaratıyorsunuz.
Bu yeni artışla sadece konut kira geliri ile geçinenleri yaktılar. Ayda 2.000TL senelik 24binTL geliri olan birisi zaten kıt kanaat geçiniyordur.
Acımasızca bu kişilerden refah seviyesi sınırı olmadan 2491TL vergi alıyorlardı, şu anda yeni yasayla 2767TL alacaklar.
Yaşam standartı diyeceksin, mesela tek başına yaşayan için aylık 2500TL, 2 kişi aynı evde ise 1750şerden 3500 , 3 kişi için 4500 vs vs onun altına vergi sıfır olacak. Üstüne alacaksın.
Dönelim hesabımıza: 2000TL kira alıyorsanız her yıl 42 günlük kiranızı vergi olarak ödeyeceksiniz.
Emlak vergilerini iyice coşturmuşlardı, böyle bir evin emlak vergisi 800TL civarında.
O da yetmedi boş kaldığı zamanlarda aidatlar size kalıyor.
O da yetmedi çıkacak tamir bakım masrafları için senelik 1000TL gideriniz olur.(3-5-10 yıl hiç olmaz ama eninde sonunda senelik 1000TL ortalama ile ödersiniz, yada site apartman yönetimi bir harcama yapar kazan değişiminden tutun dış cephe boyasına kadar, bu para eninde sonunda parça parça yada toptan cebinizden çıkar)
Vergi: 2767TL
Emlak vergisi: 800TL
Senelik ortalama gider: 1000TL
Senelik ortalama boş kalma ve aidat gideri: 750TL
Senede 24000TL kira alacağım hesabı yaparken elinize 18.683TL geçecek.Tek geliri konut kirası olan yada toplam geliri 2500TL den az olan kişiden böyle bir vergi acımasızlıktır.
Ki alt vergi dilimde olduğunuzda böyle. Üst vergi diliminde yani senelik 70bin TL geliri geçtiğinizde elinize 15700TL civarında para geçecek.
Böyle bir daire şu an 600BİNTL, alınan kira 15700TL, çarpan 460.
Gelelim mevduat başlığını ilgilendiren kısma:
Mevduatta senelik net yüzde 2,2 Yi geçtiğimizde konut kirasından hem karlı hem tertemiz. Depremde yıkıldısı yok vergi ile uğraşmak yok kiracı belası yok.
Tabi bu ekonomik durumda konutların enflasyonun altında pirim yaptığını da hesaba alırsak, mevduat şu yıllarda çok daha karlı. Dövizi ise düşükten alanların değmeyin keyfine.
Tüm giderler, senede 10 gün boş kalma, vergilerde ise yüzde35 vergi dilimine giren birey için çarpan maaleef böyle. Hesaplama 600binTL lik dairenin 2000TL ye kiraya verilmesi ile Ankara da biraz önce baktığım emlak vergisi hesaplamalarıyla yapıldı.
Daire fiyatı ve kirası ise yine Ankaradan gerçek bedellerle hesaplandı. Yani tahmini yapmadım.