Bu sekilde ulasamayiz.. Duran varlık artışı yeni duran varlik edinimine işaret eder.. Bizim aradığımiz mevcut duran varlıklara yapilan masraf...
Printable View
sene sonu geldi...bu hafta yurt dışı noel nedeniyle tatil, ya da o modda (bazı ülkelerde piyasalar kapalı, olmayanlarda da işlem hacmi çok düşecek).
Hisse alışı için, Ocak ayının ikinci haftasının beklenmesini öneririm..ilk hafta da tatile devam eder pek çok büyük yatırımcı...eğer portföy düzenlemesi kapsamında satış düşündüğünüz hisse varsa, sene sonu makyajı nedeniyle yukarıçekilmeye çalışılan hisseler olabilir..eğer portföyünüzde satmayı düşündüğünüz bir hissede bu tür bir hareket olursa değerlendirebilirsiniz.
Öte taraftan..dengeli bir portföyde döviz bazlı enstrümanlar da olmalı demiştik...ons altın için(usd bazlı) güzel alım fırsatı var bence...2018 de şu an 1270 dolar olan ons altın ın 1400 leri göreceğini düşünüyorum (2018 ilk yarısında).
Selamlar
Finansal tabloları okurken neyin neye yaradığını biraz daha anlaşılır yapacak kitap tavsiyeniz vs var mı? Tablo okurken en çok neye dikkat ediyorsunuz. Belli şeyler var ama mesela sasa da geçen yıl görülen fark neydi?
Yaşar Erdinç'in "Hisseye Nasıl Değer Biçilir" eğitim videosu izlenebilir veya kendisinin ayrıca temel analiz eğitimi var o alınabilir. Ingilizce biliyorsanız da kaynak sınırsız seviyeye ulaşıyor zaten. Diyebileceklerim bu kadar.
Selamlar.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikri olanlarin bu basligada birseylerle katkida bulunmasi umidiyle, Hayırlı akşamlar http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=15395
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba beyaz yaka ailesi ASELSAN halka arz olacak sanırım bu haber hakkında bilgi sahibi olan varmidir
evet ikincil halka arz...bence çok mantıklı bir hamle, hem %15 gibi oldukça az olan borsada işlem gören oran artacak, hem de firma görece iyi fiyatlarla yeni fon temin edecek...arz yöntemi ve miktarı konusunda net bilgi yok..ama 2013 de çok daha düşük fiyatlardan arz niyeti vardı, piyasa koşulları gereği iptal olmuştu...umarım bir kez daha iptal olmaz.
arz yönteme bağlı olarak 3-6 ay sürebilir...bu süre zarfında hisse baskı altında kalacaktır..bir süre bekleyip fiyatların oturması ardından uygun yere gelirse alım düşünülebilir.
önemli not: bir hissenin borsa üzerindeki puan etkisi piyasa değeri*halka açık miktar şeklinde belirleniyor...aselsan piyasa değeri olarak tepelerde olsa da(hatta bir ara 1. sıraya yükselmişti), açıklık oranı düşük olduğu için etkisi azdı...bu oran %30 lara çıkarsa ilk 3 bankadan sonra en etkili kağıt olabilir.
Yurtdışında REIT Yatırımcılığı hakkinda bilgisi olan var mi?
Sn hocam bu ASELSAN ile ilgili açıklama elbet ilerde gelecektir lakin ben de sizin gibi düşünüyorum sizce nerden alınabilir
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post1419846
yıllık hisse yarışmamız tahminleri almaya başlamıştır
3 hisse seçin 1 yıl yarışalım
yatırım koçlarınıda bekliyoruz.
herkese iyi seneler...2018 önemli yatırım fırsatları olacak görüşündeyim...makro beklentilerimi yeni yıl ile paylaşırım.
2017 de temeli saglam hisselerde gerçekten güzel kazançlar olmuş linkte paylaşmışlar
http://www.uzuncu.com/2017/12/buhur2...erin-yllk.html
Güzel bir blog..Özellikle çalışma hayatındaki insanlar için önemli bilgilere değinilmiş.
http://www.mrmilyoner.com/32-yasinda...ilyoner-oldum/
http://www.mrmilyoner.com/borc-icind...l-ozgurluk-mu/
Herkesin yeni yılını kutlarım..:party:
syg..
2007-2017 yılları arası geçmiş getiri ve sahiplik kriterlerinden geçen hisseler: #ASELS, #AYGAZ, #EREGL, #FROTO, #HEKTS, #OTKAR, #SODA, #TOASO, #TTRAK, #TUPRS
Kriterleri de paylaşabilir misiniz? Teşekkürler
Teşekkürler.
Aklıma takılan bir husus şu; muhtemelen Amerika borsası üzerinde yapılan çalışmalar ile bulunmuş negatif momentum etkisi acaba borsamız için geçerli mi acaba?
Twitir da falan son gunlerde çok karşıma çıkıyor bu blog.
Fikir olarak güzel ama İçi boş güzel sloganvari yazılar... arkası yarın modunda...
Sevemedim.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen... Kanaatkar yaşadım ama kaliteli araba, evden yurtdışı tatilden de geri kalmadım diyor...
Tek tahminim karı-koca thy pilotu olmaları...🤣😂🤣😂
Bir de nasıl diye sorana lafı eveleyip geveliyor... takipçi toplamak için bi hikaye uydurmuş işte...
Apronda şoför olarak başlayıp pilotluğa yükselmiştir 😁😁😁
🤣😂🤣
Olaya bileşik getiri olarak bakmakta fayda var. Yıllık %20 getiri elde etse 10 yılda 6 katına çıkar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
10 yıl boyunca her yıl %20 getiri!
Çok normal bişey gibi konuşuyorsunuz... bildiğiniz bi yatırım aracı var mı bunu sağlayan?
Ki yıllık %20 getiriyi sağlayan parayı nasıl biriktirdi...
Bileşik getiriye dikkat çekmekte haklısınız bu arada.
Benim cocuk bu uckagitci olabilir dikkat et dedi bana :)
Syg,
Mesele ilk sermayeyi toplamakta sonrasında para parayı çeker. Ama onu toplamakta zor. 10 yılda milyoner olmanın en kısa yolu kentsel dönüşüm. 2 yılda milyoner olmanın yolu bitcoin
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle😁
Ben de öyle bi hisse kapıldım...
Bu kısa yoldan zengin olma hikayeleri boldur bizde. Yok öyle kolay değil kendi çabasıyla milyoner olmak.
Resmî sistem içinde milyon TL’nin üzerinde parası olan 120.000 civarında adam var sadece. Genel nüfusa oranla %0,15’e tekabül eder. Kara para, mülk zengini, sanayici vb ile bu oran %2 civarında.
Hele borsadan zengin olmak filan çok zor. Hikaye çoktur. Bazıları ortaçağ hristiyanlarının olmayan cadılara inanması gibidir.
Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz der atalarımız. Kısa yoldan zengin olan varsa hep kuşkuyla bakmışımdır. Hep arka planda hikayesi vardır böylelerinin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
her büyük servetin arkasında bir suç gizlidir demiş balzac.
bu söz mario puzo'nun baba (godfather) isimli sinemaya uyarlanmış kitabında da geçer.
Bu dünyada bazı kişiler vardır, ortalıkta "beni öldürün" dercesine dolaşırlar gibi afili mafya lafları da vardır kitapta.
Aynı yazarın aptallar erken ölür diye bir kitabı daha vardır ki bence hak ettiği değeri bulamamıştır.
Rockefeller da buna benzer bir şey demiş, eğer medya uydurması değilse tabii.
“Bana ilk milyonumu nasıl kazandığımı sormayın, sonraki her milyonun hesabını verebilirim “
Buna benzer bi şeydi söylemi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yiğit arkadaşımız blogunda güzel bir paylaşım yapmış....Zengin Baba Yoksul Baba Kitabından Ünlü Yatırım Sözleri
"....12) Çalışanlar kovulmamaya yetecek kadar çalışır. İşverenlerse çalışanların işi bırakmayacağı kadar maaş öder."
http://www.lattedenborsaya.com/2017/...tirim-sozleri/