Ben baştan beri diyorum,tahtacı profesyonel bu tahtada öğrenecek çok şey var. :)
Printable View
Ben baştan beri diyorum,tahtacı profesyonel bu tahtada öğrenecek çok şey var. :)
Karanlık odada bankof sağlam daldı
Dürüst olmakta fayda var. Dünkü ufak bir tepkiden ileri gidemedi, bugünü de unutmak lazım gibi bakır fiyatları sert geri çekiliyor bir iki gündür. Çok doğru bir algı değil ama bakır fiyatıyla bu hisse fiyatını korelasyon halinde algilayan bir kitle var. Piyasayı ters köşe yapmak isteyecek bir yiğit çıkmazsa :) destekleri tekrar zorlayacaga benziyor.
Hsbc tek kalem63 bin lot çekti 13.10 dan 30k çekti
Ne varsa sarı kızda var ümitsizdim ümit verdiler, piyasada dayağı yiyip yiyip sarı kızda teselli bulacağız belli bu aralar. :)
Böyle tek kalem kapanışlar çok enteresan düşüncelerinizi bekliyorum. Ben böyle bir kapanış beklemiyordum 12.8 civarı eşleşse güzel olur diye düşünüyordum. Daha neler öğretecek bu hisse bize bakalım
Sabah çok sert bir yazı yazdım sildiler iyi de oldu
ky ye çok üzülüyordum artık üzülmüyorum.
Aklına yattığı sevebildiği hissenin kendisini sevdiği bir durumu uzun vadeli olarak sürdürebilmesi bilmeli
Teknik alsat işlemini becerebilen agresif karakterli kişiler müstesna onlarda Allah vergisi
Sarıkızın çok sert hareketlerinin arkası hep iyidir.
Bir haber var inşaallah tahminim bedelsiz.
Ama Hanönü de sırada
Bakır fiyatları 31 marta göre hem dolar hem miktar olarak yukarda..ve biz bakırı üreten değil işleyip satan bir firmayız
Daha iyi yerlere geleceğiz inşaallah..
Biraz daha agresif olsaydı baya kişiyi sallandırırdı gibi geldi bana ama vakti yok anladığım...
Yeni bir trend başlamış gibi gözüküyor, bakır fiyatı biraz sırtını doğrulttu, Haziran sonu bakır fiyatı 4300 üzeri kapatırsa 1. Çeyrek bilanço benzeri güçlü bir bilanço gelecektir. Bu bilançonun beklentisi hissenin geri esnemesini engeller. Tabi ki kesin doğru diye birşey yok ama ben artık baskının azalacağını ve ufak ufak yükselişler ile bir trend oluşacağını düşünüyorum ve böyle olmasını istiyorum. :)
macd saatlik 4 saatlik ve günlük sata geçti hacim çok az ii tarafı rsi günlük desteği kırdı 4 saatlikte ve günkükte 12,75 üstü kapatmalı yoksa 11,80 ve 11.30 a kadar sarkabilir 11 ekadar sarkabilirim der günlükte haftalıkta rsi dirençte ama kırılması an meselesi burdada 10,96 ya kadar sarkabilir bence buraya kadar sarkıtabilir ama altım olmaz diye düşünüyorum olursada zaten ciddi bir para ayırdım almak içinama harbi çok ciddi yordeu bu tahta herkesi bu kadar zor bir tahta görmedim
baskıyı kuran qnb tek ciddi satıcı 178.102 lot satışta alıcı küçük küçük
Valla sarky gibi temeli sağlam birsürü hisseyi nerelere sarkıttılar. Olmaz diye birşey yok, sağlam gibi duruyordu ama pek de sağlam duramadı, ben yine 12.3 u kırılmaz olarak kabul edip öyle kurgulayacağım kendi oyunumu, kırılırsa oturup bir çözüm geliştiririz. Oyun borsada giderek zorlaşıyor.
12,46-57 arası 4000 lot 12,46-36 arası 2500 lot var yeter daa tahtacı kimse satmıyor artık kimsede almıyore hacim diplerde
Mart 2014'te ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Bank of America'nın de aralarında bulunduğu 16 bankaya Libor faizlerinin belirlenmesinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle dava açtı.[10][11]
Vikipedi
Evet, âyet-i Kur'aniye âlem kapısında durup ribaya yasaktır der.
"Kavga kapısını kapamak için banka kapısını kapayınız" diyerek insanlara ferman eder.
Şakirdlerine "Girmeyiniz" emreder.
İman ve Küfür Müvazeneleri - 136
sazı çalan qnb
bankof da ne kadar verirsen alacam modunda ama ölü fiyatına
satıcı kısmına 40-45 arası 30000 lot koydu alıcıda ise 40-35 439 lot evet toplam 439 lot
ve devre kestik vakıf amcayla
45621 lot la yaptı bu işi
harbi yam bunların yanında az kalır 30-40 arası 4000 lot 38-27 arası 1189 lot
abowww millet yeraltından çıkıp buraya koşmaya başlamışbu ne 16 kişi olmuşuz 4 veye 2 iken bu arad bugün sağlam bir artı gelecek görüntüsü mevcut
haydi bastır 18 olduk
12,5050k koyan arkadaş 1 bsn sürmedi değilmi
yalnız bu tahtada dans etmek harbi sanattır 43-32 alıcı kısmında birde 1000 lot oluyor alsan satamazssın 49-58 1761 lot toplama istesen toplayamazssın rcevahir ortağın dediği gibi beklemekten başka birşey yapmak çok zor bu tahtada kazanmak için
Deli adama "iyisin, iyisin" denilse iyileşmesi, iyi adama "fenasın, fenasın" denilse fenalaşması nadir değildir.
Mektubat - 474
Evet fena bir adama "İyisin iyisin" desen, iyileşmesi ve iyi adama "Fenasın fenasın" desen, fenalaşması çok vukubulur.
Mektubat - 265
Onun için siz siz olun şuraya İncek şuraya gelecek diyerek insanların moralini bozmayın satmaya niyeti de yoksa satmasına mani olun kötüyü telaffuz etmeyin
İyiyi daha iyi yi belirtin....
1 Hedefimiz....
Ciro=piyasa değeri
Sonrası da var
Sonrası Hanönü ile....
Olacak mı evet inşaallah....
Yrd değil benim küvvetli beklentimdir...
İyiyi de kötüyü de hep temkinli konuşmak lazım, yazıyoruz ciziyoruz bazen lakin yarattığı etki kimseyi mağdur etmiyordur inşallah. Sonuçta kahin değiliz fiyatı da belirleme gücümüz yok. Biraz mantıkla biraz duygularlarla işlem yapıyoruz. Ben 12.3 lari kafaya taktım dediğim gibi buradan biraz kendimce ciddi alacağım. Sonuçta hata olabilir ama 12.3 dan gelen tepkilerin güçlü olacağına inanıyorum.
Sembolik te olsa bir geri alım gelmeliydi. Ak yatırımın elinde oyuncak oldu kağıt. Yatırımcılarına böyle zamanlarda güven vermeyecekse ne zaman verecek
12.43 dayanamadım 10k lot aldım teknik olarak bu yarz iğne atma hareketlerini çok seviyorum bana tahtacının altın vuruşu gibi geliyor ve panikleyenler satıyor ki baya bir ky döküldü takip ettiğim kadarıyla eğer endeks çok ters olmadığı sürece artık toparlabma başlayacağını düşünüyorum herkese hayırlı kazançlar
Genel kurul ne zaman olacak bilgisi olan var mı?
12.80 18.08 de 140k lot koyup 30 salisede çeken kişi koydunmu emri silmeyecen
3 gündür şirketin tüm finansal raporlarını inceliyorum şirket asıl parayı bakır telden kazanıyor sonea emaye bobin teli diğer adı geçen çelik plastik malzemelerden kazanıyor şöyle 146131851 liralık karın 106328831 sadece bakır dan kazanıyor
Bakır derken tel büyük ağırlık sonra boru plaka şeklinde 3 kısmdan oluşuyor makara ve mkineden de lazanıyor ama ciddi rakamlar değil asıl dikkatimi çeken kısım şu şitket bakır kazanç oranı2020 de 3.75 oranda iken 3.53
Emaye bobin kazanç oranı 2020 de 4.69 dan 4.6
Ctc tel kazanç oranı 15.1 den 3.41makine oranı 39.79 dan 27.3 düşürmüş sadece makara kazanç oranı 21.30 dan 28.94 çıkmış yani temel bilanço analizi yaptığını sanan arkadaşlar dipnotlara bakmadığı için satış oranını yükselttiğini söylemişlerdi ama öyle değil
Ama şirket bu dönem döviz hedgesinden bozmadıusa yüzde 5 kazançlı çıkacak yazacak çok şey var ama cep olduğu için yazamıyorum kısa zamanda pc başına geçtiğimde ayrıntılı yazarım
Şirket satışları tonaj bazda çok ciddi artmamış
Bakır tel 1.5 ton artmış burda etkili olan kısım bakır fiyatları olmuş ve bakır fiyatların yaklaşık 4.84 ten 4.32 düşmesi sonucu karında törpülenme ihtimali yüksek
Şirketin yaptığı en şey hedge olmuş bu döbem ama bence şirkette asıl sıkıntı ve geri çekilmenin en büyük nedenlerinden biri kısa vada borcu ve uzun vade borcu kısa vade dönemi
İlk için 226174882 tl 10268417usd 32329118 euro 4995924 gbp kredisi car
İkincisi için 223695176tl 2727185usd 21514680 euro4478262 gbp borcu varyani şirketin 12 ay için ödeyeceği borç bu kadar ama şirketin likitide rasyosu 1 den yüksek ama bu bir baskı unsuru diye düşünüyorum bu şirket asıl patlamasını bence 12 aylık borcu bittikten sonra gösterir diye düşünüyorum çünkü o zaman uv için çok az bir borcu kalmış olacak
3 aylık dönemler halinde bakarsak ortalama bakır fiyatları bu çeyrek geçen çeyreğe göre daha yüksek. Kısa vadeli borçların en azından bir kısmını yeni krediler çekmeden sermaye artırımı ile ödemesi gerekli. Satışı yapılan ürünlerin kar marjları çok düşük. Daha nitelikli ürün üretip satmak ve bunun için de yatırım gerekiyor. Bakalım kısa vadeli borç sorununu sayın Çaycı nasıl çözecek.
Şirketin borçlanma yapısı uzun zamandır böyle zaten, bu durum fiyat üzerinde baskı yaratan bir unsur olmadı genelde, fakat bazı yatırımcılar buna takılabiliyor. Borçlanma yapısının çok değişmesini beklememek lazım, en azından şirket yönetiminin o yönde bir isteği yok gibi, bugün uzun zamandır kendi adıma en az işlem yaptığım gün oldu :) sıkıcıydı, yarın neşeleniriz inşallah.
Borçlanmaya taktığım yok ama bence bu vaskı saçma eğer bilmediğimiz bir aksilik çıkmazssa
Dövizden bu dönemdeki karın yüzde 5 daha fazla olacak bakırdan yüzde 15 daha fazla olacak prtalama bir aksilik olmazss bile 160ile 170 arası kar gelme ihtimali çok yüksek
Bu arada sayın akrep güzel bir çalışma yapmışsınız 6 aylık muhtemel bilanço ile ilgili görüşlerinize katılıyorum. Biraz daha az gelebilir ben en kötü 1. Ceyrekle aynı kar rakamı gelecegini düşünüyorum. Görüntüde bu fiyatlar benimsendi ama, hacime bakınca pek benimsenmiş gibi gözükmüyor. Bu fiyatlarda alıcı da gelmiyor satıcı da, tahtacı her ne yapacaksa bu fiyatlarda yapamayacak o belli :)
Millete 16.95'ten 20TL olacak 30TL olacak diye iyi mal kitlediler.
Özellikle ismini vermeyeyim ama bir forumda tombulun biri takipçilerine 16.00-16.50 TL'den iyi mal aldırdı.
Şimdi hepsi başı kesik tavuklar gibi dolaşıyor.
Bir de hala üstad üstad diyorlar.
Şirket patronu bunlara ne gülüyordur ama :)
Beni yada burada yazan ve uzun vade sarky e güvenenleri kast ettiğinizi sanmıyorum. Hisse 17.35 zirvelerinin tehlikesi ortadaydı o civarlardan yeni pozisyon açan kişilerin hata yaptıkları bariz, şimdi ise hala ne olduğunu ve olacağını öngörmek zor. Ama daha önce dediğim gibi ben 12.3 rakamlarında risk alacağım, iki kez döndü faydalandım 3. Patlarsa bir alt direncte bir daha yüklenirim. İyi bir bilanço geleceği ortadayken, sarky benim için bütün piyasada bu sene ki kaybı telafi etmemin temel aracı olacaktır.