https://resmim.net/f/0nIlWK.png
21,10 - 01,11,2019 arası
Printable View
https://resmim.net/f/0nIlWK.png
21,10 - 01,11,2019 arası
aleks hocam tebrikler öncelikle fakat buradakı tam amaç nedir ?
Bu işin sonu nereye gidecek sizce yani Aylık ne kadar kar etseniz sizin için yeterli. Bunu istikrarlı bir biçimde yapabilecemisiniz.
Mesela babamda manuel işlemler yapıyor porfoyunun cok kucuk bir mıktarıyla şunu aldım bunu sattım 200 lıra kazandım gibisinden yarın zarar edıyor falan fılan.
Peki bu işin sonu nereye gidecek diyorum. böyle böyle kazanacam işte diyor. Ne kadar kazanacan ? 5 yıl sonra 10,000 TL oda herşey yolunda giderse E peki 10 bın lıra karnını doyuruyormu iyiki uğraşmışım ohh be 10 bınlira için su kadar mezıyete katlandım ama değdi diyebileceğin bir paramı diyorum. YOk işin sonunda iş aslında trade etmeye kalıyor.
Bir kitapta okumuştum bazıları borsada heyecan için girer para kazanmak veya kaybetmek önemli değildir onlar için dolayısıyla onlar bugun kazanır yarın kaybederler filan demişti.
Bende babamı onlara benzetirim bir amacı yok heyecan olsun meşgale olsun diye trade ediyormuş gibi.
Çevremde böyle insanlar çok fazla iş yerimdeki polis arkadaşım var. trade ediyor gunluk alıyor satıyor. Viop anlattım ooo çok riskli ya kaybedersen diyor. Bana seçeneklerı sun dedım ne yapayım dedım sen gibi bugun al yarın sat yapa yapa farzedelimki 50 bın TL kazandım benim için yeterlimi dedim ? değil en fazla bir tane araba çekersin altına. Benim istediğim bu değil ki. Benim amacım finansal özgürlük.
ben para kazanmaya geldim ciddi oyuncuyum sürdürülebilir ve yüksek kazanç peşindeyim. Ciddi bir para kazanamayacaksam ve bu kazanç sürdürülebilir süreklilik arz etmeyecekse kıbrısta poker oynamakta heyecan verici.
Amacım bir model oturtup bu model üzerinden istikrarlı şekilde pasif gelir elde etmek. Pasif gelir diyorum cunku calısmadan kazanmak istiyorum.
O bakımdan bir model test ediyorsanız bence sorun yok ancak yaw ben belirli bir kalıpla degılde kafama hıssıyatıma kendı analızlerıme gore ıslem yapıyorum ve bu analızler o ankı ruh halıme psıkolojıme gore degısıyor diyorsan sürdürülebilir kar edecegını sanmıyorum diyelimki sürdürülebilir olsun ancak bu kezde yüksek lotla işlem yapma imkanın olmayacakmış gibi görünüyor.
birde bu işi manuel uyguladıgın için sen çalışmadığın sürece üretim olmayacak. her gün para kazanmak için vakit ayırman gerekiyorsa bunun sonundada cıddı bır kazanç saglayamıyorsan kazandıgı parayı yemeye kıyabılecekmısın veya yemek için bir zamanın olacak mı ?
yani anlatmak istediğim şu video
https://www.youtube.com/watch?v=rmyBCiA1vM8
Bir maliyetlendirme robotu olmadıktan sonra manuel robottan fazla kazandırır.
Her periyodda.
Geniş aralıklı bir sisteminiz varsa ve doğru hissede iseniz 4 günde %50 yapılabilir. Misal soda 2 işlem. 4 günde 4 işlem lede bu yapılır. Misal garanti thyao kozaa.
Stratejiniz bağlıdır.
Birde yönün belirgenlistigi durumlarda
Boga yada ayı piyasasında bu bir günde yapılabilir. Hissede %50 yapıldığını bilirim. %40 i ben yapmistim.Garan.da.bogada. %100 yapildigina ustamiz sahittir.
Robotcularin yavaş sistem dedikleri sistemlerle ayda %100 yapmak zor değildir. Testerede bile. Bir arkadasim %100 de 20 gün diğeri %60 da üç beş işlem yaptı. ASELSAN THY ve dün sadece full Akbank long.
Kendimden orneklersem, garan, akbnk, vakbn, THY soda ve koza bazen şişe ttkom.
Sadece THY 46 kademe zararda son iki gün 3 işlem. son bir hafta 60 kademe karda.
Soda 29
Koza 30
Eregl -3 20 kademelik grafiğin dışına çıktığında tekrar oyunda olurum.
Her hissenin portföyü ayrıdır bende.
O yüzden
Altın tarlası arayan arkadaşlar icin,
Bir mov100 ve 200 bile sizi çok güzel yerlere getirebilir. Yeterki buna uygun strateji ve disiplininin olsun.
Strateji güzelse zarardan korkmayın.
Şimdi Erhan beyin dediği açıdan bakarsak, ben bunu cepten değil bilgisayardan yazayim
Benim amacım her ay %100 ve vioptadır. Yani aslında %14.
Yavaş bir sistemim var. 4 Kişiyle 10 içinde paylaşacağım bir sistem bu. Canlar çünki.
%100 1-2-4-8-16-32-128 şeklinde gider. Ve bu matematik olayı, endeks hisselerinde kullanılır ve sizi kimse farketmez. Çüni hareketin içinde oluyorsun. İstediğiniz periyodda 5 den 60. kadar.
Temel amacım ise temettü emekliliği filan değil. Finansal özgürlükten kasıtım yavas sistemle arada bir al-sat gönderebilmek.
Uygulanabilirliği her hisse değişik periyodda kullanılırsa evet. Yoksa bankaların aynı hareketi tekrar ettiği durumlarda aynı yerde iki bankada işlem yapamam. Robotun sistemi var mı var. Ama robottan daha önce girip daha önce çıkabilirim. Bu kodlanabilirnir mi evet. Ama 3 gün gece rüyamda kodlar gördükten sonra biraz uzaklaştım kod işinden. Gene kafa yormaya başlarım belki.
Temel problem şu:
Misalen bmk.da 300 kod çalışan arkadaş olsa bunalrdan 3-5.i kendini kurtarmıştır. Diğerlerinin eli boş.
Desenizki her sene bu siteden 1000.lerce kişi geçti.
Kaç kişi kurtardı kendini?
5mi 10.mu?
Alexis.in yazılarını okudum 2015. Yanlış hatırlamıyorsam.
Sezai abi ve idealyarıdm(galiba) gece 24 .te atılan mesajlarını okudum. 600 sayfa. Teknik açıdan yardımlaşma bildiriler süper olmuş
bb üstadım kaptanın. Sizin ihtimal.ler, ve anonim üstadın, eğer komutunu içiçe kullandığı ve sayıyuvarla ile çok güzel (ikisinide bende kullanıyorum,biraz daha değişik bir şekilde) 10 üzerinden 1 puan bunlaraydı.)
Sonuç 20 kişi kendini kurtarmışsa,o zaman insanların bu sayfaya bakmasına gerek yoktur şahsımca.
Ama insanlara şiddetle bmk.nın oto trendi tavsiye ederim. sırf onla bile para kazanılır.
Anıl özekşinin dediği gibi "borsada para kaybetmek sanattır"
Misal ümit koç(saygılar) twitter.dan yatığı çok basit bir örneklemesi sistemin %10 arttırıp işlem sayısını düşürmeme sebep oldu.
Ama oda yok bir haftadır twitterda. Sitem değildir bu. Minnettarım bir kelime için,
İnsanlar bilgiye aç. (stratejiye aslında) Hiçbir fikirleri yok.
Bursa entresan bir yerdir. Herkes borsacıdır bursada. Parasal büyüklüğünü bilmem, adet olarak fazladır.
#ideal.i bursayada bekliyoruz. a1 geldi. İnfo da gelir umarım.
Diğer konuya gidip yazmak istemiyorum. Onuda buradan yazayım.
Eleştiresel yazıp erhan bey.in cevap yazdığı konuydu. Ne bekliyorsunuz.
Bir robot şablonu bekliyorum. İçinde yok diye bir kavramın olmadığı bir şablon.
İnsanlar onun içinden istediklerini istedikleri biçimde alsın. Öğrensin.
Çünki insanlarda bağılılık yapmış, Entresandır kaybettikleri halde bir umut diye gelip, paralarını fonlara bırakıp gidiyorlar.
Bıraksınlar banane, ama içimizden kurtulanların sayısı 15-20 değil 150-200 olsun.
3 senedir twitterdayım, bmk ile robota eğildim.
İnsanların önüne supertrend konmasından sıkıldım ben ya. Bayıyor.
Dön dolaş "anonim üstadın paylaştığı supertrend" şeklinde. Bayıyor walla da bayıyor billada bayıyor.
Aynı şey burası içinde geçerli. Geçmişteki 600 sayfayı okuyunca bakıyorsunuz herkes kayma hesaplama ile uğraşmış.
Bir kişi açılış barı kullanarak bir sistem yapmamış.
Hani insanlar geçmiş forumu okuyacaksa tavsiyedir, okumasınlar.
ne doluymuşum ama
Bir eleştirim de alexis üstadın işlemleri için olsun.
Diğer karlara baktığımda sodadaki zarar fazla olmuş.
Soda merakım şudur hangi gün bu zararı oluşturdu. 8.10-12.10 tarihleri arasındamı?
Kademelerdeki boşluklarından dolayı sahol kchol gibi hisseler yerine
garan thy sise gibi kademesi dolu olan hisselerde işlem yapılmalıdır bence.
erhan bey hemşerim
hasan tahsin bey
merhaba
viop tan beklentiniz ? ne kazanırsam benim için yeterli ? sorularına cevap vereyim
yaş 48 şuan hemen hemen 1,5 yıldır işsiizim (arasıra çalışşamda kayıtlı ve düzenli değil eş dost yanında harçlık çıkarmacasına )
elimde devlet personel başkanlığının kamu iktisadi teşebbüsü ve bağlı kuruluşlarına kpss siz sınavsız açıktan atanabilme hakkımın olduğunu belirten resmi yazısı var ama maalesef 1,5 yıldır ak partiden sağlamn bir torpil bulupta ya bu arkadaşın böyle bir kanuni hakkı var bu adamın işini neden yapmıyorsunuz diye ilgilenecek birilerini bulamadım , kime söylediysem he he deyip atlattılar kimse seçmenin derdiyle sorunuyla falan ilgilenmiyor
bu iş için sermayem yok desem yeridir 1050 tl ile başladım 4,000 tl ye çıktım şimdi 2,150 tl deyim
benim amacım belli bir miktar sermaye bulabilirsem mevcut ssk mı ve harçlığımı trade ile çıkarabilirmiyimdi evet olabilirmiş bunu yapabilirmişim ,bu trade işinden para kazanaılabilinir
ailemden 45-50,000 tl gibi bir para denkleştirebilseydim bunu yapacaktım ama melesef bulamadım yanaşmadılar
bulabilseydim aylık ssk mı yatırıp ( şuan ssk yatmıyor ) belli miktar da harçlığım çıksın yeter de artar benim için
kodlama bilgim sıfır düzeyinde
canlı işlem olmayan çok kod denedim
benim robot işlemlerinden çıkarımım şu robot işlemlerle enflasyon 15 iken portföye %30 kar yaptırabilmek başarı , portföye %50 kar yaptırabilmek çok çok başarılıdır
soda daki satış zararı 5,66 alış 5,51 satış 11 kontrat cuma günü içimden gelmeyerek kapamak istedim pozisyonu
Kod konusunda sıfır bilginiz olsa da,
Bir stratejiniz varsa kazanan,
Sezai bey.e bir mail attınız mi, ilk fırsatta dönüyor. Var olsun.
Diğer konuda %50 kaybettiğinizi unutmamak lazım. Büyük meblaginiz olsaydı bunun kaybı telafi edilemeyecek olurdu. Böyle düşünmek lazım.
İş konusunda üzüldüm.
Çok kişi var bu durumlarda. Malesef söylenecek söz yok.
Sermayenin büyüğü küçüğü olmaz.
Viop konusunda 1000 TL büyük paradır. Sabır sistem alır götürür sizi biryerlere.
Farkinda değilsiniz.
Herkes finansal özgürlük peşinde esasen.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
aracı kurumumun robot anlaşması yok var olsaydıda robot işlemine bir türlü ısınamadım gitti robota bağlamazdım galiba
sezai bey ve tiberius un kodlama konusunda makul mantıklı isteklere çok yardımcı olduklarını bizzat biliyorum
robot algo işlemlerine şimdilik sıcak bakmasamda bu işin sonu her gecen gün robot algo işlamlerine doğru gidiyor
zamanla algoritmik işlem yapmadan bu piyasada var olmak ayakta kalabilmek çok zor olacak
sermaye az olunca daha fazla pozisyon almaya zorluyorum kendimi bu bir handikap
hayırlısı bakalım
yeni iş dolayısıyla manuel trade e olarak ekran takip edemediğimden ara veriyorum , kafama yatan bir sistem olursa aracı kurumumu değiştirip robot işlemi yapmayı düşünüyorum bakalım , herkese bol kazançlar
Öncelikle hasan tahsin hocamdan başlayayım.
Şunu unutun kimse elindeki harika bir stratejiyi vermez vermeyecektir. Mesela ben çoğu kez farklı stratejiler üzerinde dururum.
Genellikle bunlarla ilgili stratejilerin nasıl olması gerektiği konusunda fikir veririm. Ama al bunu kullan diyemem yöntem bu buna benzer şeklinde yol gösteririm. Gerisi biraz gayret işi.
Hasan tahsin hocamın yazılarını görünce biraz fazla heyecan ve biraz yeniymişsiniz gibi geldi bana belki bendende eskisinizdir. Ama yazılarınızdan çıkardığım anlam bu.
Bu sayfa aslen bır yardımlaşma fikir beyan etme, aynı işi yapanlarla kendi eksiklerini giderme sayfası. Dolayısıyla aslında kimseye sistem veya strateji verip para kazandırma amacı gütmüyor.
İşin içinde çok fazla detay var. Bunları işin içine girdikçe ve denedikçe farkediyorsunuz. Al sat tuşuna basmak kadar kolay görünen bu iş aslında bir çok zorluğuda beraberinde getiriyor. Herkesin para kazandığı dönemler olmuştur. Zamanla şunu anlıyorsunuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK. Temel mesele bu. Yıllar sonra anlayabildim aslında. Sürdürülebilirliği sağlamak çok zor ve zaman faktörünüde işin içine katınca daha da zorlaşıyor çünkü sürdürülebilir stratejiler için genellikle riskin düşmesi gerekiyor riski düşürünce zamandan kaybetmeye başlıyorsun ve bu bana göre en önemli parametre ZAMAN en değerli hazinemiz.
İki tarafıda iyi dengelemek lazım ne kadar zamanda ne kadar para kazanacağım ne kadar sürdürülebilir olacak.
Şu an söylediklerim belki size çok saçma gelecek kendı becerememiş, ama ben öyle değilim becerecem diyorsunuz. Bence yapabilirsiniz de imkansız da değil. AMa kolayda olmayacağının altını çizerim. Belki 5 yıl sonra söylediklerim sizin gözünüzde anlam kazanacaktır. Çünkü yaşamanız gerekiyor bazı şeyleri.
Elinizde çok güzel stratejilerde olabilir. Mesela başarı oranı %90 yani 100 işlemin 90 tanesi karla kapanıyor %10 da zararla kapanıyor diyelim çok güzel gibi görünüyor değil mi ? peki kar faktörü ne durumda 90 tane başarılı işlemin toplamı %100 yapsın. 10 tane başarısız işlemin toplamı %120 yapıyorsa strateji çöp.
Bir traderin başarsını bunlar belirliyor bence. Kendi işlemlerinizde de bu ölçümü yapıp istatistik tutabilirsiniz. Herşey çok yolunda gidiyor girdiğiniz her işlem iyi karlarla kapanıyor olabılır. %10 luk ihtimal bir gün gelir ve bütün denge alt üst olur.
Robotmu başarılı olur manuel trader mi ? Bu konuda manuel için kimi baz aldığımız robot için kimi baz aldığımıza göre değişir.
Ancak teorik olarak bır robotun avantajı bir trader da olamaz ancak bır trader avantajları bır robota entegre edılebilir.
Manuel cıddı başarılar ve sürdürülebiliriğin çok düşük olacağını öngörüyorum. Tabi bu benim fikrim akside ıspat edilebilir.
--------------------
alekss gelirsek.
1-Bu işin için belli bir mıktar sermaye şart Çünkü olayın maliyet boyutu var Komısyon ideal veri terminali ücertlendirmesi.
Şöyle ornekleyeyım 3000 TL ile pastane açılabilir mi ? açılamaz sadece dükkan kirasını öder ertesi ay dükkana kiliti vurursunuz ustası işçisi iç dekorasyonu vesairesi var bu işin aynı onun gibi bir alt limit gerekir maliyetleri karşılamak ve bu işin totalde kar sağlayabilmesi için.
Sizin açınızdan 1. problem sermaye bu sorunu çözmeye odaklanmalısınız bana sorarsanız.
2.Manuel trade ile kazanç mümkün ancak sürdürülebilirlik ummayın bence. Piyasanın içinde olduğumuz için hem kendi deneyimlerim hemde yakın çevremin deneyimlerini öğrenmek fırsatı buldum. 80 Bİn tl sermaye ile sizin gibi bir abimiz İşsiz olarak bu işe başladı önce robot yaptı kendıne fakat uyum sağlayamayıp manuele dadandı.
Sonuç ilk 1 ayda 160,000 TL ye ulaştı. erhan bak senın robotu geçtim diyordu telefonda. Valla abi dikkat et bu işler çok sakattır fazla rısk alma becermişsin yapma diyemem kar etmişsin ama dikkat et dedim.
2. ay 50,000 TL ye indi sorun kendine güven 140 kontratla işlemlere girme kaybettikçe hırslanma ve daha fazla rısk alma
3. ay robota dönme 60 bin TL ye gelme.
4. ay robot dışı manuel hareketler 70 bin TL ye çıkma.
5. Ay robot dışı manuel hareketler 30 bin TL düşme.
6. ay amcasının oğlunda 50 bin TL borç bulunarak sermaye 80 bin TL sermayeyle robota bağlama.
7. ay robot tradesi sermaye 75 bin TL.
8. ay robot dışı manuel işlemler 50 bin TL.
9. ay Robot dışı manuel işlemler 40 Bin TL.
10. Ay 30 bin TL aha sermaye bulup 70 Bin tl ile ROBOTA bağlamak.
11. Ay robotla 75 Bin tl çıktı.
12. Ay robot dışı manuel trade 30 bin tl ye indi.
13. ay robot dışı manuel trade 20 bin TL ye indi.
14. Ay konuşurken telefonda hüngür hüngür ağladı.
15. AY Kiralık evinden çıktı. Amcasının oğlunun dükkanına bir yatak attı gece orada kaldı. Borçları ödemek için evdeki eşyaları sattı.
Borçlar kapanmadı Eskiden yaptıgı ve dondurdugu BES'teki parayı çekti Birtek amca oğluna borcu kaldı 50 bin tl.
borsa defterini dürdü arkadaşşının yanında işe girdi asgari ücretin bir miktar üstünde para kazanmaya başladı şimdi bu şekilde çalışıyor. Bu dönem boyunca kendı ürettiği robot 1 senede %50 net kar üretti. Bütün pişmanlığı robota uyamaması. Senede bir kere hal hatır sormaya konusuruz moralını bozmamak ve hatırlatmamak için hiç borsa konusmayız 45 yaşında bir abim.
Gerçek bir batış hikayesi ve sadece ben şahidim. Başka kimseyle konuşmuyordu. Üzüntüden telefonda ben bile ağladım.
Daha kaç tane var bire bir şahit oldugum ve tüm süreci beraber yaşadığımız.
Bu iş robotla olurda demiyorum manuel olurda diyemiyorum. Tamamen deneyim meselesi. Hangi tarafta deneyimliyseniz o tarafa eğilin.
Sizin yerinizde olsam Önceliğim bir iş bulmak olurdu. BU şart bakın şart diyorum. Bu olmadığı zaman bu ayın kirasını elektiriğini nasıl ödeyecem dur işleme gireyim demeye başlayacaksınız.
Pokere cok benzer borsa her el iyi gelmez. Her zaman oyunda olmamalısınız. ANcak ödemeleriniz sizi baskı altına alacak ve pozisyona mecburen girme isteğiniz oluşacak. Buda yanlış zaman da yanlış pozisyonda olmanız demek.
Muhtemelen bu anlattığımıda yaşamışsınızdır dur elektırik parası cıksın ay sonu gelmeden şuradan bir long acalım. Çünkü ödemen var.
İş yerinde bir arkadaşım borsaya bulaştı manuel Kolay zannedıyordu her gun 100 lıra kazansam yeter bana hacı kım verıyor 100 lıra dedi. Bende hahah tabi öyle ya ama bak kolay değildir dedim.
Olur yaw çok degıl 100 lıra dedı bak grafikten göstereyım dedı 2 saat bırseyler anlattı. Bozuntuya vermedım hı hı olur hadi bakalım başla olmadı bende para verırm banada kazandırırsın dedım. Tabi ben biliyorum zarar edeceğini ancak ben ne dersem diyeyim. Benim söylediklerimi kaale almıyor hiçbirşekilde ikna olmuyor kafaya koymuş ben alacam satacam para kazanacam diye.
2 ay sonunda 15 bin TL zarar. Ne yapacam ne edecem diye geldi.
Bir adet idealgo moduluyle beaber aldık. Bir robot kurduk idealgodan.
56.000 TL para koydu. 16 Lotla başladı. Dedimki Hesabın ne zman 56 nin üzerine çıktı para çek kredilerini kapat. Ancak 56 bin TL nin altında asla para çekme dedim. Robota mudahle yok sadece ekranı izleyeceksin dedim.
Robota mudahle edeceksen benı unut kafana gore takılabılırsın dedım.
Tam olarak harfiyen uydu dedıklerıme her 56 binin üzerinde 56,000 TL kalacak sekılde para çekti.
14,300 TL toplamda para çekti bugune kadar. Hesabında şu anda 54,000 TL para var robot son işlemlerde biraz zararda.
İyiki robota girmişim keşke şöyle yapsaydım önceden gırseydım diyip duruyor. Uyarımıda yaptım Çok zor zamanlarda gelecek 6 ay 56,000 TL nin üzerine hiç çıkamayacaksın dedim. Bunlarada hazırlıklı ol dedim.
Şimdilik böyle devam edıyor bakalım MUTLU zararını amortı ettı banka borçlarını kapattı bugun konustuk sadece 700 TL borcu kalmış oda önemli değil maaştan hallederım dedı.
Buda böyle bir hikaye tabi gerçek hikayeler.
Sermaye sorunu ve bir iş bulma sorunu çözmedıgınız sürece gerçekçi olmak gerekirse imkansız degıl ama işiniz çok zor. Manuel trade etsen küçük parayla döndüremeyeceksın döndürsen ıstıkrar olmayacak rıske gırsen para bıtınce ıflas edecen. robota donsen kucuk sermayeyle ancak aracı kuruma ve ıdeal termınalıne para yedirirsin.
Bir iş bulunmalı asgarı ucret fılan farketmez. Daha sonra bu işinde verdiği güvenceyle eş dost veya bankalardan kredi ayarlanabılır cunku ınsanlar sıze nasıl güvenecek işiniz yok paranın donmeyecegını bıldıklerını ıcın vermıyorlar. Bir işiniz olursa adam nasılsa calısıyor dıyecekler en azından ıhtımalı arttırırsınız.
Kendı harclıgınız cıkacagı ıcın 3000 TL ılede bır nebze daha rahat trade etme sansınız olusacak.
erhan bey söylediklerinize katılıyorum artık manuel işlem yaparak bu piyasada ayakta durmak her gecen gün imkânsızlaşıyor
artık her gün piyasayı takip edemediğimden manuel trade i bıraktım , aracı kurumum robot işlemi izin vermiyor , aracı kurumu değiştirip robot işlemlere başlayacağım , bağlayacağın robotun varmı derseniz yok idealgo da hazır indikatörler var ama idealgo aboneliğim yok ,fiyat temelli ,fiyat nereye giderse yön oraya gidebilen kullanmadığınız ,paylaşmakta bir sakınca görmediğiniz veya kullanmaktan vazgeçtiğiniz sistemleri özelden veya buradan yazarsanız sevinirim, çok karlı bir sistem falan da olmasın para sayma makinam yok para saymayıda fazla sevmem :)
İyi bir robot alsan bile önemli olan iyi bir planlama çerçevesinde hareket edebilmek.
aramızdan herhangibirinden çıkacak robot en az 6 ay 0 üretim yapmış olacak.
en az 15,000 puan maxdd yiyebilecek bir sistem olacaktır.
SOrulara cevap istiyorum mumkunse sizin iyiliğiniz için;
1-Sermaye ne kadar ?
2- Bu sermayenin ne kadarını kullanacaksın ?
3-içinden para çekmen gerekecek mi ?
4-1 sene hiç para kazanmasan bile hala devam edebilecekmisin ?
5-Wps server kiralacakmısın ?
6-Komısyon oranın kaç olacak ?
7-İdeal terminalinin ücreti kurumamı ait olacak ?
8-Çıkmak istediğin para hedefi ne ?
9-Sermayen nere yükselince para çekeceksin ?
Cevaplarına göre sorular artabilir.
dostum sermaye çok kısıtlı 2,400 tl
2 kontratla işlem yapacam ( ilk etapta 1 kontrat yapabilirim )
wps kiralanmayacak
para az olunca çok acil bir durum olmazsa para çekilmeyecek
ideal de hisse ve viop yuzelsel kullanıyom ( idealgo abonesi değilim ) idealdata ücreti sorun değil
1 sene para kazanmazsa parayı bitirinceye kadar devam ederim
komisyon makul seviyede
geceye flat girebilmek istiyorum
https://resmim.net/f/kb91n8.jpg
Dipten 16-17 bin puan yükseldi bize verdiği resmen 0,
Temmuz ortasından beri piyasalar yatay, şahsen benim sistem böyle oldu,bide bu yatay süreçte trend geliyor diye lot yükselttikçe fena sopaladılar.
Bu işi ana meslek olarak görecek arkadaşlar, çalışmadan 5-6 ay boyunca(belki daha uzun zaman) yatay piyasayı kaldırabilecek, bu sureçte hiç hata yapmayacak(sistem kapatma gibi), üstüne üstlük cepten yiyecek arkadaşlar var mı?
Erhan maşallah çok güzel kar yapmış. Piyasalar iyi gittiğindenmi böyle oldu, yoksa mükemmel karlı bir sistemmi yaptın. Umarım emeklerinin karşılığı olacak mükemmelliğe ulaşmışsındır.
Yeni sistemin geçmiş getirisi nasıl yıllık net getirisi , maxdd vs. 1 wpsden farkı nedir.
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anlık MAXDD 10,800 Kayma Kom dahil.
Sistem Anlık Emir gönderiyor. Vade geçişlerinde Nakite geçiyor, yeni vadenin İlk barının 5 Dakıkalık kapanışında emir gönderiyor.
Her sabah sinyalinde yön değişmişse 5 dakıkalık barın kapanışıyla emir gönderiyor. Diğer tüm sinyaller anlık Kapanışı beklemeden gidiyor.
Yani hiçbir vade geçişinde SAHTE karlar yok!
Hiçbir Gaplı Açılışta SAHTE kar yok!
8 yıllık getiri NET 194,000
Yıllık getiri NET 24,000
Tüm bunların haricinde Grafikte gördüğünüz her yukarı (tepe) hareket Sermayeme oranla ortalama %16 Net kazanç anlamına geliyor.
BU istatistikler gelecekte benzer biçimde çalışırsa.
Ortalama 25 günde bir yukarı tepe oluşuyor. 25 Günde bir tepeden dip oluşuyor.
Ortalama 1 yılda 7 defa bu şekilde dip tepe oluşuyor.
KZ eğrisindeki aradaki dalgalanmaları görmüyorsunuz sadece anlık tepe ve dipleri baz alarak daha özet bir kz eğrisi görüyorsunuz.
Her zig zagda ana sermaye tekrar hesaplanarak işlem yapılıyor
yani
100,000 TL ile başladınız %16 kar ettiniz.
116,000 TL %16 kar ediyorsunuz 134,560 TL
134,560 %16 ............
YIlda 7 kere gerçekleşiyor ortalama.
1 yılda ortalama %16'dan 7 kere bu işlemi yapabildiği için.
100,000 TL niz 282,621 TL ye ulaşıyorsunuz. Ortalama
Daha iyiside olabiliyor simulasyonun bazı dönemlerine göre daha kötüsüde olabilir.
Mesela ilk başta %30 la başlangıç yaptı ortalama %16 yapması gerekirken demekki bir sonrakı hareketlerde %16 nın altında gerçekleşecek veya zararla gerçekleşecek ortalamayı dengeleyecekse.
Falan filan WPS1 şu an WPS3 deki bu yapının başarısını bekliyor eğer başarısını kanıtlar ve bir prüz çıkmazsa wps1 de entegre edilecek başka bir yapının üzerine. Her iki tarafta farklı sistemlerde ancak benzer bir mantıkla çalışacak.
Herşey yolunda giderse 3 yıla kadar artık işten istifa etmeyi düşündürecek. 5 yıla istifa kesinleşmiş olacak.
5 yıldan sonrasında hiçbir gelirim olmasa ve sistemim çalışmasa bile faizden gelen parayla geçinebileceğim kadar sermayeye ulaşmış olacağım. 5 yıldan sonrada sistem hala çalışmaya devam ederse bir şirket vesaire brşeyler açarak ilerleyebilirim.
Kısaca Sistem kendini ispat ettikten sonra 5 yıl içinde emeklilik seviyeme gideceğim. Yok bir pruz cıkarsa muhtemelen bu pruzu çözecek motivasyonu bulamayıp depresyona girebilirim.
https://i.hizliresim.com/mXAGoV.png
Yeni seans olayı tam olarka nasıl olacak anlayamadım robotları bozacak sanırım ?
https://www.dunya.com/kose-yazisi/vi...cilecek/384616
Saat 23:00 ve 04:00 arası kapalı diğer saatler açık olacakmış.
Sanki çok bi hacim oluyormuş gibi bide bunu çıkardılar, sistemler fena patlar gibime geliyor. Hacimsiz zamanlarda sığ ve dalgalanmalar yüksek olur, bunun içinde sanırım yüzde +3 - 3 sınırı getireceklermiş.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler uyarın için, sabah işe giderken baktığım için sabah mahmurluğu.
Peki ocak damı yürürlüğe girecek.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baktık sistemleri perişan edecek eski düzene devam ederiz akşam flat , sabah tekrar poza gireriz , ama benve absürt hareket pek olmaz gibi zaten su andada kademelere baktıgınızda bile cogu işlemi robotlar yapıyor. Belki önemli günlerde bu %-+3 işini abartırlar bence...
Bütün vadeliler mi? Gece işlem görecek yoksa ,
Endeks , dolar , altın vadeliler mi? Sadece
Mesela VİP-GARAN işlem görecek mi? Yani hisse vadelilerde yoktur inşallah
https://twitter.com/nurisevgen/statu...66027447619584
burda tüm açıklama var
Tesekkuler Matador hocam.
https://i.ibb.co/wS8Dk77/2019-11-23-12-24-11.png
2. sayfa 3. paragrafta yazildigina gore aksam seansinda sadece limitli ve sartli emirler kullanilabilecek. Tek satir robot mevcut haliyle piyasa fiyatindan emir gondermekte. Tek satir kullanmayan kisilerin cogu da robotarini piyasa fiyatindan emir gondermesi seklinde kurgulasmislar diye tahmin ediyorum. Yani kisaca, robotunuzun surekli muzayede saatlerinde "piyasa", aksam saatlerinde "limitli emir" ile calisacak sekilde yeniden kurgulanmasi gerekecek!
Ideale onerim tum islem saatlerinde calisabilen piyasa ve/veya limit emir secenegi olan yeni bir tek satir robot olusturmasi olur.
Güzel bi konuya değinmişsiniz, teşekkür ederim.
Tek satır robot kodların, dediğiniz gibi haliyle değişmesi gerekecek, yoksa işlemler havada kalır.
Bu konuyu @Tiberius üstada iletmemiz lazım.
Eminim bi çözüm getireceklerdir.
Birde sormak istediğim; bu tek satır robot kodunda anlık emir gönderimi oluyormu, yoksa barın kapanmasını bekliyormuyuz?
Eğer yoksa, bar kapanışını beklemeden, sinyal geldiğinde gönderen tek satır robot tasarlanabilir mi?
Ciddi anlamda kaymalar yiyebiliyoruz.Bu konuya da değinebiliriz.
5 Saniyelik grafikler geldi artık.
Sisteminizi 5 Saniyeliğe çevirebilirsiniz.
Diyelim 5 dakıkalıkta 10-20 lik MA kesiştiriyorsunuz.
Bunu ekrana açın sağ tarafa sol tarafada aynı sistemin 5 Saniyeliğini koyun.
Daha sonra sinyaller aynı yere denk getirecek biçimde parametrelerinizi yükseltin.
Böylece 5 dakikalık sisteminiz tıpkı anlık çalışıyormuş gibi 5 saniyede aynı bar içinde aldırmış/sattırmış olursunuz. Bir nevi anlık sisteme dönüşür. Anlık sistemden tek farkı 5 Saniye beklemesi.
Tek satırlık robot kodunun mantığı kapanışı baz alması diye biliyorum 5 Saniyelik grafikte kapanıs bazlı olduğu için tek satırlık robotta problem çıkarmayacaktır.
Diğer bir konu ise tavsiyemi daha öncede soyledim.
Yeni bir vadeli endeks grafiği yaratılması yönünde bir opsiyon tanınması.
Yani
VIP-X030 grafiğine gece seansları eklebilir sıkıntı yok.
Sistemciler için şu yapılabilir.
SVIP-X030 grafiğine gece seanslarının hiçbir mumu dahil edilmez.
Böylece sistemlerimiz eski verilerle tam uyumlu halde çalışmaya devam eder ve revizyon yapmamıza gerek kalmaz.
Sistemimizin gece seanslarında davranışıyla eski şekildeki davranışı arasındaki performans kayıp/kazançlarını görebilir bu durumun lehimize/aleyhimize mi olduğunun ölçümünü kolayca yapabiliriz.
İsteyen SVIP-X030 kulanarak gece grafiklerini göremez eski şekilde devam eder.
İsteyen VIP-X030 kullanarak gece grafiklerinide görür ve o şekilde sistemini kullanır.
Tek satir robot ile 1dk lik grafik verisi uzerinden kapanisi beklemeden anlik emir gondermek mumkun. Ancak bar kapanisi olmadan sinyal kesinlesmeyecegi icin ayni bar icerisinde fazlaca al/sat emri gorulebilir. SANIYE degerine en yuksek 60 degeri atanabildiginden dolayi 1 dk uzeri periyotlarda calisan sistemlerde bar kapanisinin sadece son 60 saniyesinde anlik emir gondermek mumkun.PHP Code:
var Sistem.RobotViopAktif("SistemAdi", "BazSembol", "EmirSembol", "Periyot", Miktar, "SANIYE", 0)
//-SANİYE verisi girilmiş ise, herhangi bir barda sinyal geldiği zaman, barın kapanması beklenmeden emir (barın kapanmasına, girilen kadar saniye kala) gönderilir.
Aksam seanslarinda robotlarimi calistirmayip, seans boyunca olan islemleri yok farz ederek bir sure izlemede kalmayi dusunuyorum. Onerdiginiz bicimde ideal tarafindan yeni bir grafik kodu olusturulmasi gecis doneminde isimizi kolaylastircaktir. Ideal umarim onerinizi dikkate alir. Hic birsey yapilmazsa bear hocamin paylastigi cozum elimizin altinda duruyor.
Ben matrikste islem yapiyorum emiri baglarken alim satimi piyasa seklinde giriyorum, idealde su an bu gece seansinda kullanilacak emir tipi olan limit ve sarta bagla emir olarak bi emir secenegi varmi su an??
valla genel anlamda konustum da sistemci pazarı %5 ya ediyor ya etmiyor dediler. Yani çok az kişiyiz. Hani böyle birşey yapmaya uğraşırlar mı ne kadar iş yükü yükler yüklemez analiz edecekler bir karara varacaklar umarım istediğimiz şekilde bir gelişme olur. Sonuç olarak bu bir insiyatif.
Şimdi uzun vadede bu grafiklerin yanına birde pay vadeliler vesaire gibi başka başka grafikler içinde aynı talep oluşacaktır.
Her biri ayrı ayrı programlanmak durumunda kalacaktır. Bu durumu nasıl otomatize edecekler. Bir bağlatı problemınde veri kesintisinde ne gibi sorunlarla karşılılacak bunun sorumlusu kim tutulacak gibi detaylar var.
Şu anda sorumlu hep BİST niye veriler oradan geliyor ve oldugu gibi yansıtılıyor fakat yeni bir endeks yaratıldıgında bunun versi önce bistten ideale idealdende eksiltilmiş biçimde bize gelecek. Bir hata bir yanlışlık yapılıp kazara gece verileri geliverirse herkesın robotu sapıtıverir sonradan düzeltseler bile. Sorumlu ideal terminali olarak görülecektir.
Serverlarda 2. bir veri bankası oluşacak Başında S kodlu olan Bunlar her bir periyodu için yani 1-5-30 GUN vesaire için ayrı ayrı datalar tutulacak. Yani azınlık olan %5 yani bizler buna ne kadar ihtiyaç duyuyoruz. Konuyu açmasak kimsenin birşey diyeceği yokmuş Gibi.
BENİM uykularım kaçtı bu gece saatleri haberinden sonra ancak sistemcilere bakıyorum hiçbirinde kaygı yok gibi. Biran için tüm topıkteki sistemciler ya battı çekti gitti hepsi yada ciddi bir yatırımları olmadıgı için kimse sallamıyor bu olayı diye düşündüm.
Herhalde benden başka ideale bu konuda ne planladıklarını soranda olmamış.
Bizim için çok önemli bir konu. GECE dataları eklenirse ve opsiyon tanınmazsa işimiz çok zor, akşam flata geçsek bile indikatorlerımızı etkileyecek. Modellerimiz bozulacak. Yeteri kadar GECE verisi elde edene kadar yeni sistem tasarlamak ve bu sistemlerin istatistiklerine güvenmek oldukça zor olacak.
Yeteri kadar gece veriside kimbilir kaç yıllık Kimiisine göre 2 yıllık kimsine göre 5 yıllık. Kaldı ki bu veriler geldiği an belkide geçmiş verilerimizin hepsini çöpe atmak durumunda bile kalabiliriz.
Bu durumda matrıkstekiler gibi 6 aylık verilerle overfitting sistemler tasarlamaya başlar gelecek ayda batarız. :wave:
Hadi bu çok pesimist oldu. İyi tarafından bakalım.
Bu veriler belkide sistemlerimizi okadar bozmayacak aksine sabah açılış gapleri yemekten bir nebze kurtaracak diyebiliriz.
İyiye yormaya çalışıyorum da abi fiyatlamanın ve hacmın yetersiz olacağını inanıyorum. Olayın iyi tarafından bakmayı mantıklı görmüyorum çünkü kendim dahi inanamıyorum. DOW ve DOLARA bakıp endeksı fiyatlamaya calısacaklar bu iki parametre fiyatlama için ne kadar yeterli bari pay vadelileride açsalardı BİST30 değilmi fiyatladığımız şey abi şimdi neye dayanarak BİST30 fiyatlayacaklar SAÇMA!!!
Fiyatlamanın doğru olmayacağı bilindiği için hacimsiz bir piyasayla karşı karşıya kalacaz. Buda ikinci bir sorun saçma sapan bar uzamaları cins cins hareket dahi olabilir.
ÖFF öFFFF Tam parayı vuracam diyom önüme taş koyuyorlar arkadaş ne çektim bee
su an bekleyen emir yok diye biliyorum algo tarafında. Zaten bar kapanmadan emır yollayamıyorsun kı nasıl olacak algoları degıstırmen lazım.
1-2 sene önce bu forumda çokca konuştuk
fiyatlı emir gönderme seçeneği var , hatta bistech geçişinde değişimler vardı uygulanması gereken falan , sorunsuzca yapıldı
orada sorun yok ama ilerisinde belki var
emir açıkta kalırsa beklerse falan
idealin bekleyen emir okuma yöntemi var, ayrıca C# ın bütün yetenekleri de elinizin altında
borsa gibi bir kurtlar sofrasında , kazancınızın başkasının kaybından gelmesi gereken bir dünyada başkalarından hap gibi çözümler beklemek bence biraz yersiz
ideal datanızı sağlıyor emrinizi iletiyor . finansal sorumluluk getirecek yükler üstlenmesini beklememek lazım bence