*ziraat bankası, uluslararası 40 bankadan 1,43 milyar dolar sendikasyon sağladı-bloomberg ht
(29/03/2019 - 16:18:04)
Printable View
*ziraat bankası, uluslararası 40 bankadan 1,43 milyar dolar sendikasyon sağladı-bloomberg ht
(29/03/2019 - 16:18:04)
***ADEL*** ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***ADEL*** ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Bilgilendirme Dokümanı 11 Numaralı Gündem Maddesine İlişkin Açıklama Güncellenmiştir.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 12.03.2019
Genel Kurul Tarihi 08.04.2019
Genel Kurul Saati 14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 07.04.2019
Ülke Türkiye
Şehir İSTANBUL
İlçe ÜMRANİYE
Adres Esenkent Mah. Deniz Feneri Sok. No:4 34776
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın oluşturulması
2 - Toplantı sonunda tutanakların imzalanması için toplantı başkanlığına yetki verilmesi.
3 - Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2018 yılı Faaliyet Raporu'nun okunması ve görüşülmesi.
4 - 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporu'nun okunması.
5 - Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca hazırlanan 2018 yılına ilişkin Finansal Tabloların okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı ibralarının ayrı ayrı görüşülmesi ve karara bağlanması.
7 - 2018 yılı kârlılık durumunun görüşülmesi ve Şirket'in kar dağıtım politikası çerçevesinde hazırlanan kâr dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu teklifinin görüşülmesi ve karara bağlanması.
8 - Görev süresi sona eren Yönetim Kurulu üyelerinin yerine yeniden seçim yapılması ve görev sürelerinin belirlenmesi.
9 - Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı ve prim gibi hakların belirlenmesi.
10 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, Şirket tarafından 2018 yılında 3. kişiler lehine verilmiş olan Teminat, Rehin, İpotek ve Kefaletler ile şirketin elde etmiş olduğu gelir veya menfaatler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi.
11 - 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca 2019 mali yılına ilişkin finansal tabloların ve raporların denetlenmesi için 01.01.2019 – 31.12.2019 mali yılı için Bağımsız Denetim Kuruluşu'nun seçilmesi.
12 - Sermaye Piyasası Kurulunun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği, 1.3.6 sayılı ilkesi kapsamında 2018 mali yılı içerisinde yapılmış bir işlem mevcut ise Genel Kurul'a bilgi verilmesi.
13 - Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396. maddeleri kapsamındaki işlem ve faaliyetler hakkında Yönetim Kurulu üyelerine izin verilmesi hususunun görüşülmesi.
14 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, 2018 yılında yapılan bağışlar hakkında Genel Kurul'un bilgilendirilmesi.
15 - Dilek, Görüşler ve kapanış.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 ADEL VEKALETNAME 2018.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
EK: 2 ADEL GÜNDEM 2018.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
EK: 3 Adel Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı 2018.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirket Yönetim Kurulu 12.03.2019 tarihli toplantısında, Şirketin 2018 takvim yılı faaliyetleri ile ilgili olarak Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın gündem maddelerini görüşmek üzere, 08 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 14.00'de Esenkent Mah. Deniz Feneri Sok. No:4 Ümraniye 34776 Istanbul adresinde ilanlı olarak yapılmasına ve söz konusu toplantının yapılabilmesi için T.T.K., Ana Sözleşme ve diğer ilgili mevzuat uyarınca gerekli tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesine karar vermiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750888
BIST
(29/03/2019 - 16:13:57)
***ATLAS*** ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri
***ATLAS*** ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
.
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Borsa İstanbul A.Ş.'nin 29.03.2019 tarihli BİAŞ-4-2703 sayılı yazısı ile şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne göre kamuya açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı hususundaki açıklamalarımız talep edilmiştir.
Şirketimiz paylar üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak şirketimizin kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır.
Kamuoyuna duyururuz.
Saygılarımızla.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750887
BIST
(29/03/2019 - 16:13:45)
***ADEL*** ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***ADEL*** ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Bağımsız Denetim Kuruluşunun Unvanı
DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
Hangi Faaliyet Dönemi İçin Seçildiği
01.01.2019-31.12.2019
Seçildiği Genel Kurul Toplantısı Tarihi
-
Tescil Tarihi
-
Tescile İlişkin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Tarih ve No.su
-
Açıklamalar
Şirket Yönetim Kurulu 29.03.2019 tarihli toplantısında,Şirketimizin 1 Ocak 2019-31 Aralık 2019 mali dönemi için hesaplarının Sermaye Piyasası Mevzuatına göre denetimini yapmak üzere DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin bağımsız denetim şirketi olarak seçiminin lk Olağan Genel Kurul'da onaylanmasına karar vermiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750886
BIST
(29/03/2019 - 16:13:08)
***MNDRS*** MENDERES TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***MNDRS*** MENDERES TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 29.03.2019 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na (Murahhas Aza) Sn. Rıza Akça'nın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne (Murahhas Aza) Sn. Ahmet Bilge Göksan'ın seçilmelerine karar verilmiştir. Bilgilerinize arz ederiz, Saygılarımızla, Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750879
BIST
(29/03/2019 - 16:05:49)
Takasbank: Swap Piyasasının gelişiminin desteklenmesi amacıyla komisyon alımmaması uygulaması 30 Haziran'a kadar uzatıldı
Takasbank, Swap Piyasasının gelişiminin desteklenmesi amacıyla
takas, teminat saklama ve DIBS saklama komisyonlarının alınmaması
uygulamasının 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatılmasına karar
verdi.
Takasbank'tan yapılan açıklamada, Borsa İstanbul A.Ş. bünyesinde
1 Ekim 2018 tarihinde faaliyete geçen Swap Piyasası'nın gelişiminin
teşvik edilmesi amacıyla takas, teminat saklama ve DIBS saklama
komisyonlarının Piyasa açılışından itibaren 6 ay süre ile
alınmayacağının 24.09.2018 tarih ve 1459 sayılı genel mektup ile
üyelere duyurulduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, "Piyasa'nın gelişiminin desteklenmesi amacıyla takas,
teminat saklama ve DIBS saklama komisyonlarının alınmaması uygulamasının
30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(29/03/2019 - 15:57:47)
***TSGYO*** TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***TSGYO*** TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuzun 29 Mart 2019 tarihinde yapılan toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Sayın Hakan Aygen'in ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Sayın Özlem Bağdatlı'nın seçilmelerine karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750871
BIST
(29/03/2019 - 15:57:46)
***YGYO*** YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***YGYO*** YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Şirketimizin 2018 yılı Olağan genel kurul toplantısı 16.05.2019 tarihinde yapılacaktır.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Karar Tarihi 29.03.2019
Genel Kurul Tarihi 16.05.2019
Genel Kurul Saati 14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 15.05.2019
Ülke Türkiye
Şehir İSTANBUL
İlçe ZEYTİNBURNU
Adres Yılanlı Ayazma Yolu No:15 Kat:15 Yeşil Plaza Topkapı- Zeytinburnu - İstanbul
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması,
2 - Yönetim kurulunca hazırlanan 2018 Yılı Faaliyet Raporu'nun okunması ve müzakeresi,
3 - 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Denetçi Raporunun okunması,
4 - 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki,
5 - Yıl içinde boşalan yönetim kurulu üyeliklerine TTK madde 363'e göre atanan yönetim kurulu üyelerinin, yönetim kurulu üyeliklerinin onaya sunulması,
6 - Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticilerin 2018 hesap dönemi faaliyet, işlem ve hesaplarından ötürü ayrı ayrı ibra edilmeleri,
7 - Yönetim Kurulu'nun 2018 hesap dönemine ilişkin kar dağıtımı yapılmamasına ilişkin önerisinin okunması, görüşülmesi ve karara bağlanması,
8 - Şirketin 2018 finansal tablolarını denetlemekle yükümlü olan Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A. Ş.'nin 2018 yılı finansal tabloları ile ilgili olarak "Görüş Bildirmekten İmtina Etmesi" nedeniyle Türk Ticaret Kanunu 403/5 madde hükmü ile gerekli işlemlerin ifasının genel kurula sunumu, bu kapsamda Yönetim Kurulu üyelerinin ve bağımsız üyelerin seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi,
9 - Türk Ticaret Kanunu'nun 376/1 maddesi kapsamında Genel Kurul'a bilgi verilerek iyileştirici önlemlerin sunulması,
10 - Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarının belirlenmesi,
11 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde 2019 yılı hesap dönemi için denetçi olarak seçilen bağımsız denetim şirketinin seçimine ilişkin teklifin görüşülmesi,
12 - Şirket tarafından 3. kişiler lehine verilmiş ticari olmayan teminat, rehin veya ipotek bulunmadığı ve elde edilen gelir veya menfaatler olmadığı hakkında genel kurula bilgi verilmesi,
13 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, 2018 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında genel kurula bilgi verilmesi,
14 - Bağış ve Yardımlara İlişkin Politika kapsamında Şirketin 2018 yılı içinde yaptığı bağışların Genel Kurul'un bilgisine sunulması ve 2018 yılında yapılabilecek bağışlar için üst sınır belirlenmesi,
15 - Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı muameleleri 2019 yılında yapabilmeleri için izin verilmesi ve Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği doğrultusunda 2018 yılı içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
16 - Dilekler ve Kapanış.
Yoktur
EK: 1 YGYO Bilgilendirme dökümanı- 2018 OLAĞAN GENEL KURUL.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2018 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 16.05.2019 Perşembe günü saat 14.00'da, Yılanlı Ayazma Yolu, No:15, Yeşil Plaza, Kat: 15, Cevizlibağ, 34020, Zeytinburnu/İstanbul adresinde gerçekleştirilecektir. 2018 Faaliyet Yılına ait Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Raporları ile Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu, Kar Dağıtımına ilişkin teklif ile Faaliyet Raporu ve ekinde Kurumsal Yönetim ilkeleri Uyum Raporu ve işbu gündem maddeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uyum için gerekli açıklamaları içeren ayrıntılı Bilgilendirme Notu toplantıdan üç hafta önce kanuni süresi içinde Şirket Merkezi'nde, www.yesilgyo.com adresindeki Şirket internet sitesinde ve Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun e-Yönet ile Elektronik Genel Kurul sisteminde Sayın Hissedarlarımızın incelemelerine hazır bulundurulacaktır.Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri dahilinde, Genel Kurul Toplantısı'na katılmak isteyen pay sahiplerimizin, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.(MKK)'nın kamuya ilan ettiği prosedürleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Genel Kurul Toplantısı'na "MKK"dan sağlanan "pay sahipleri listesi" dikkate alınarak oluşturulan hazır bulunanlar listesinde adı yer alan pay sahipleri katılabilir. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılmak için fiziken toplantı salonuna gelen kişilerin pay sahibi veya temsilcisi olup olmadığının kontrolü anılan liste üzerinden yapılacaktır. Genel Kurula şahsen ve fiziken katılacak ortaklarımızın toplantıda kimlik göstermeleri gerekmektedir. Toplantıya bizzat iştirak edemeyecek pay sahiplerimizin, elektronik yöntemle katılacak pay sahiplerinin hakkı ve yükümlülükleri saklı olmak kaydıyla, oy haklarını vekil aracılığıyla kullanabilmeleri için, vekâletnamelerini aşağıdaki örneğe uygun şekilde düzenlenmeleri ve 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-30.1 "Vekaleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekalet Toplanması Tebliği" ile öngörülen diğer hususları da yerine getirerek, imzası noterce onaylanmış olarak Şirketimize ibraz etmeleri gerekmektedir. Vekâletname formu örneği Şirketimiz merkezinden veya Şirketimizin www.yesilgyo.com adresindeki Şirket İnternet Sitemizden de temin edilebilir. Yetkilendirme Elektronik Genel Kurul Sistemi ("EGKS") üzerinden yapılmışsa vekilin (temsilcinin) adı ve soyadı "MKK"dan alınan listede bulunmalıdır. Yetkilendirme "EGKS"den yapılmamışsa mevzuata uygun bir vekaletnamenin ibrazı gerekmektedir. Elektronik Genel Kurul Sistemi üzerinden elektronik yöntemle atanmış olan vekilin bir vekâlet belgesi ibrazı gerekli değildir. SPK'nın II-30.1 Tebliği'nde zorunlu tutulan ve ekte yer alan vekaletname örneğine uygun olmayan vekaletnameler, hukuki sorumluluğumuz nedeniyle kesinlikle kabul edilmeyecektir.Toplantılara fiziki ortamda vekil vasıtasıyla katılacak ortaklarımızın aşağıda örneği bulunan vekaletnameyi 3. Kişiler lehine noterden düzenlettirmeleri veya noter huzurunda düzenlenmiş imza beyanını imzalı vekaletname formuna ekleyerek toplantı gününe kadar Şirket Merkezi'ne ulaştırmaları gerekmektedir. Kayden izlenen payları tevdi edecek olan pay sahiplerinin "Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda, örnekleri söz konusu Yönetmelik ekinde yer alan "Tevdi Olunan Paylara İlişkin Temsil Belgesi" ve "Talimat Bilgi Formu" düzenlemeleri gerekmektedir. Olağan Genel Kurul Toplantısında Gündem Maddelerinin oylanmasına ilişkin elektronik ortamda oy kullanılma hükümleri saklı olmak kaydıyla, el kaldırma usulü ile açık oylama yöntemi kullanılacaktır. Genel Kurul toplantımıza tüm hak ve menfaat sahipleri davetlidir. Sayın Pay Sahiplerinin bilgilerine arz olunur.
Saygılarımızla,
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750869
BIST
(29/03/2019 - 15:57:31)
***ARSAN*** ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***ARSAN*** ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Güncel Bağımsız Denetim Danışmanlık ve YMM A.Ş.
01.01.2019 - 31.12.2019
-
Tescil Tarihi
-
-
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulunun bugünkü (29.03.2019) toplantısında, Denetimden Sorumlu Komitenin önerisi üzerine. Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca, şirketimizin 2019 hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ve bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere, Güncel Bağımsız Denetim Danışmanlık ve YMM A.Ş.‘nin Bağımsız Denetim Şirketi olarak seçilmesine ve bu hususun genel kurulun onayına sunulmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750868
BIST
(29/03/2019 - 15:57:08)
***DOHOL*** DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***DOHOL*** DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Olağan Genel Kurul Toplantısı Tescil Bildirimi
Genel Kurul Çağrısı
Karar Tarihi 22.02.2019
Genel Kurul Tarihi 20.03.2019
Genel Kurul Saati 13:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 19.03.2019
Ülke Türkiye
Şehir İSTANBUL
İlçe ÜSKÜDAR
Adres Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65, 34676 Üsküdar/İstanbul
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın teşkili.
2 - Toplantı Tutanağı'nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi.
3 - Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa eden Sayın Yağmur Şatana'nın görev süresini tamamlamak üzere Sayın Çağlar Göğüş'ün Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmasının ortakların onayına sunulması.
4 - 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 hesap dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
5 - 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 hesap dönemine ait Bağımsız Denetim Kuruluşu Görüşü'nün okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
6 - 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 hesap dönemine ait Finansal Tablolar'ın okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
7 - Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticilerin 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 hesap dönemi faaliyet, işlem ve hesaplarından ötürü ayrı ayrı ibra edilmeleri.
8 - Şirket'in güncellenen "Kar Dağıtım Politikası"nın okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
9 - Yönetim Kurulu'nun 1 Ocak 2018- 31 Aralık 2018 hesap dönemi kar dağıtımı hakkındaki önerisinin okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
10 - Yönetim Kurulu üye sayısının ve görev süresinin belirlenmesi ile belirlenecek sürede görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi.
11 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın, Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticiler için yürürlükte olan "Ücret Politikası" ve Politika kapsamında yapılan ödemeler hususunda ortakların bilgilendirilmesi.
12 - Yönetim Kurulu Üyeleri'ne görevleri süresince ödenecek ücretlerin belirlenmesi.
13 - Şirket'in güncellenen "Bağış ve Yardım Politikası"nın okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
14 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın, Şirket'in güncellenen "Bilgilendirme Politikası"nın okunması pay sahiplerinin bilgilendirilmesi.
15 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu'nun Bağımsız Denetim Kuruluşu seçimi ile ilgili önerisinin görüşülmesi ve onaya sunulması.
16 - Şirket Esas Sözleşmesi çerçevesinde, 1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemi faaliyet ve hesaplarının görüşüleceği Olağan Genel Kurul Toplantısı'na kadar yardım ve bağışlar için üst sınır belirlenmesi ve Yönetim Kurulu'na yetki verilmesinin görüşülmesi ve onaya sunulması.
17 - Yönetim Kurulu'nun, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili maddeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği" kapsamında, Şirket'in kendi paylarını geri alması hakkındaki "Geri Alım Programı" önerisinin okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması.
18 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun izni ile Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili mevzuatın izin verdiği tutara kadar borçluluğu ifade eden sermaye piyasası aracı (varant dahil) ihraç edilmesi ile ihraç zaman ve koşullarının tespiti hususlarında 1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemi faaliyet ve hesaplarının görüşüleceği Olağan Genel Kurul Toplantısı'na kadar Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve onaya sunulması.
19 - Şirket Esas Sözleşmesi çerçevesinde, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili mevzuatın izin verdiği tutara kadar kar payı avansı verilmesi ile zaman ve koşullarının tespiti ile ilgili olarak Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve onaya sunulması.
20 - Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396'ncı maddelerinde yazılı iş ve işlemleri yapabilmeleri için yetki verilmesinin pay sahiplerinin onayına sunulması.
21 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli bir işlem yapması ve/veya ortaklığın veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapması ya da aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka ortaklığa sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi kapsamında gerçekleştirilen işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
22 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili düzenlemeler kapsamında Şirket'in 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 hesap döneminde, sosyal yardım amacıyla vakıf, dernek, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan bağışlar hakkında bilgi verilmesi.
23 - Genel Kurul'da oylamaya sunulup karara bağlanmaksızın üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile gelir ve menfaat sağlanmadığı hususlarında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
Kar Payı Dağıtım
EK: 1 Dohol Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
EK: 2 Olağan Genel Kurul Çağrı İlan Metni.pdf - İlan Metni
EK: 3 DOHOL 31.12.2018 Final.pdf - Denetim Kurulu Raporu
EK: 4 DOHOL 2018 Faaliyet Raporu _Final.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
EK: 5 DOHOL 31.12.2018 Kar Dağıtım Tablosu.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
EK: 6 Vekaletnama Örneği.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
Genel Kurul Sonuçları Şirketimiz'in 1 Ocak 2018- 31 Aralık 2018 hesap dönemi faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Mart 2019 tarihinde (bugün) saat 13:00' da Şirket Merkezi'nde, Burhaniye Mahallesi, Kısıklı Caddesi, No:65 34676 Üsküdar/İstanbul adresinde yapılmıştır. Alınan Kararları içeren Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı, Hazır Bulunanlar Cetveli, Kar Dağıtım Tablosu ilişikte sunulmuştur. Ayrıca Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirimi ile ilgili bilgi ve dokümanlara www.doganholding.com.tr adresindeki Kurumsal İnternet Sitemiz'den de ulaşılması mümkündür
Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Payı Dağıtım Görüşüldü
Genel Kurul Kararları Tescili
Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi? Evet
Tescil Tarihi 29.03.2019
Genel Kurul Sonuç Dökümanları
EK: 1 DOHOL_Toplantı Tutanağı.pdf - Tutanak
EK: 2 DOHOL_Hazır Bulunanlar Cetveli.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi
Ek Açıklamalar
Şirketimiz'in 20.03.2019 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 29.03.2019 tarihinde (bugün) tescil edilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750865
BIST
(29/03/2019 - 15:55:16)
***EGEEN*** EGE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu (Güncelleme) - Yönetim Kurulu-2
***EGEEN*** EGE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu (Güncelleme) - Yönetim Kurulu-2 )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
4. YÖNETİM KURULU-II
4.4. Yönetim Kurulu Toplantılarının Şekli
Yönetim kurulunun çalışmalarını kolaylaştırmak için elektronik bir portal kullanılıp kullanılmadığı
-
4.5. Yönetim Kurulu Bünyesinde Oluşturulan Komiteler
Bildirim İçeriği
Yönetim Kurulu Komiteleri-I
Yönetim Kurulu Komiteleri-I
Yönetim Kurulu Komitelerinin Adları Birinci Sütunda "Diğer" Olarak Belirtilen Komitenin Adı Komite Üyelerinin Adı-Soyadı Komite Başkanı Olup Olmadığı Yönetim Kurulu Üyesi Olup Olmadığı
Denetim Komitesi (Audit Committee) Sabri Yalçın Akdemir Evet (Yes) Yönetim kurulu üyesi (Board member)
Denetim Komitesi (Audit Committee) Enver Gocay Hayır (No) Yönetim kurulu üyesi (Board member)
Kurumsal Yönetim Komitesi (Corporate Governance Committee) Numan Numanbayraktaroğlu Evet (Yes) Yönetim kurulu üyesi (Board member)
Kurumsal Yönetim Komitesi (Corporate Governance Committee) Bahaettin Tatoğlu Hayır (No) Yönetim kurulu üyesi (Board member)
Kurumsal Yönetim Komitesi (Corporate Governance Committee) Mustafa Salih Eser Hayır (No) Yönetim kurulu üyesi değil (Not board member)
Kurumsal Yönetim Komitesi (Corporate Governance Committee) Abdulkadir Erdoğan Hayır (No) Yönetim kurulu üyesi değil (Not board member)
Riskin Erken Saptanması Komitesi (Committee of Early Detection of Risk) Sabri Yalçın Akdemir Evet (Yes) Yönetim kurulu üyesi (Board member)
Riskin Erken Saptanması Komitesi (Committee of Early Detection of Risk) Enver Gocay Hayır (No) Yönetim kurulu üyesi (Board member)
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750864
BIST
(29/03/2019 - 15:54:56)
***ERGLI*** EREĞLİ TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)
***ERGLI*** EREĞLİ TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren) )
Özet Bilgi TRFERTT61913 ISIN kodlu finansman bonosunun 2. Kupon Faiz Oranı Hk.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 13.12.2018
İlgili İhraç Tavanı Bilgileri
Para Birimi TRY
Tutar 60.000.000
İhraç Tavanı Kıymet Türü Borçlanma Aracı
Satış Türü Nitelikli Yatırımcıya Satış
Yurt İçi / Yurt Dışı Yurt İçi
İhraç Edilecek Sermaye Piyasası Aracı Bilgileri
Kaynak Kuruluş EREĞLİ TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Planlanan Nominal Tutar 60.000.000
İhracın Gerçekleşeceği / Gerçekleştiği Ülke Türkiye
Türü Finansman Bonosu
Vadesi 24.06.2019
Vade (Gün Sayısı) 112
Faiz Oranı Türü Sabit
Faiz Oranı - Yıllık Basit (%) 29
Faiz Oranı - Yıllık Bileşik (%) 33,22
Satış Şekli Nitelikli Yatırımcıya Satış
ISIN Kodu TRFERTT61913
Aracılık Hizmeti Alınan Yatırım Kuruluşu DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.
Satışa Başlanma Tarihi 27.02.2019
Satışın Tamamlanma Tarihi 28.02.2019
Vade Başlangıç Tarihi 04.03.2019
Satışı Gerçekleştirilen Nominal Tutar 60.000.000
İhraç Fiyatı 1
Kupon Sayısı 4
Döviz Cinsi TRY
Sermaye Piyasası Aracının İtfa Planı
Kupon Sıra No Ödeme Tarihi Kayıt Tarihi * Yatırımcı Hesaplarına Ödenme Tarihi Faiz Oranı (%) Ödeme Tutarı Döviz Kuru Ödemesi Gerçekleştirildi mi?
1 01.04.2019 29.03.2019 01.04.2019 2,22466 1.334.796
2 29.04.2019 26.04.2019 29.04.2019 2,22466 1.334.796
3 27.05.2019 24.05.2019 27.05.2019 2,22466 1.334.796
4 24.06.2019 21.06.2019 24.06.2019 2,22466 1.334.796
Anapara / Vadesonu Ödeme Tutarı 24.06.2019 21.06.2019 24.06.2019
* Hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Ek Açıklamalar
TRFERTT61913 ISIN kodlu finansman bonosunun 2. kupon faiz oranı açıklanmıştır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750859
BIST
(29/03/2019 - 15:38:31)
***INTEM*** İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***INTEM*** İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı - Güncelleme
Genel Kurul Çağrısı
Karar Tarihi 15.03.2019
Genel Kurul Tarihi 11.04.2019
Genel Kurul Saati 13:30
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 10.04.2019
Ülke Türkiye
Şehir İSTANBUL
İlçe ŞİŞLİ
Adres Wyndham Grand İstanbul Levent Otel, Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No: 177-183 34394 Şişli, İstanbul
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın seçimi, toplantı tutanaklarının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi.
2 - Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2018 Yılı Faaliyet Raporu'nun okunması, müzakere edilmesi ve onaylanması.
3 - 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Rapor özetinin okunması, denetim faaliyeti ve sonuçları konusunda Genel Kurul'a bilgi verilmesi.
4 - 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması.
5 - 2018 yılı çalışmalarından dolayı Yönetim Kurulu Üyelerinin ibra edilmesi.
6 - Şirket'imizin kar dağıtım politikasına uygun olarak yönetim kurulunca hazırlanan önerinin görüşülmesi ve onaya sunulması.
7 - Yıl içinde boşalan Yönetim Kurulu üyeliği için yeni bir üye seçilmesi ve Yönetim Kurulu üyelerine verilecek yıllık ücretin tespiti.
8 - Türk Ticaret Kanunu'nun 399. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, 2019 yılı için Yönetim Kurulu'nca önerilen Bağımsız Denetim Şirketi'nin seçimi.
9 - Şirket'in 2018 yılı içerisinde yaptığı bağışlar hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi ve 2019 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi.
10 - Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince, Şirket'in 2018 yılında üçüncü kişiler lehine verdiği teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir ve menfaatler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
11 - Yönetim Kurulu üyeleri ile Üst Düzey Yöneticiler için belirlenen ‘'Ücretlendirme Politikası'' hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
12 - Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli bir işlem yapması ve/veya ortaklığın veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapması ya da aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka ortaklığa sorumluluğu sınırsız ortak olabilmelerine ilişkin 2018 yılı içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi ve 2019 yılı için yönetim kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddelerinde bahis konusu faaliyetler için izin verilmesi.
13 - Dilekler.
Kar Payı Dağıtım
EK: 1 INTEMA 2018 Olagan Genel Kurul Bilgilendirme Dokumanı.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirketimizin güncellenmiş Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı ekte yer almaktadır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750857
BIST
(29/03/2019 - 15:35:51)
SPK, ile Astana Finansal Hizmetler Otoritesi arasında ikili işbirliği mutabakatı imzalandı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Astana Finansal Hizmetler
Otoritesi (AFSA) arasında ikili işbirliği mutabakatı (MoU)
imzalandı.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve
AFSA CEO Vekili Mukhtar Bubeyev tarafından Sermaye Piyasası Kurulu
İstanbul ofisinde imzalanan mutabakat zaptı, iki ülke arasında bilgi
alışverişini, teknik işbirliğini ve her iki ülkede sermaye
piyasalarının büyümesinin desteklenmesini amaçlamaktadır. Söz konusu
mutabakat zaptı, her iki kurum için sınır ötesi grup faaliyetlerinin
denetimini kolaylaştırmaya, finansal hizmetler ile ilgili yasal
düzenlemeler ve uygulamalar konusunda karşılıklı görüş alışverişi ve
tecrübe paylaşımının geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olarak
değerlendirilmektedir.
SPK Başkanı Sn. Taşkesenlioğlu imza töreninde yaptığı konuşmada
kurum olarak uluslararası ilişkilere büyük önem verdiklerini ve
ülkeler arası işbirliklerini artırdıklarını, iki ülke arasındaki
tarihi bağlar ve ortak ilgi alanları dikkate alındığında AFSA ile
ikili bir işbirliği platformunun ayrı bir önem taşıdığını
belirtmiştir. Sn. Taşkesenlioğlu ayrıca, Kazakistan ile imzaladıkları
bu mutabakatın bu yönde yapılmış 36. mutabakat olduğunu vurgulayarak
işbirliklerinin artarak süreceğini ifade etmiştir.
Sayın Bubeyev imza töreninde söz konusu mutabakat zaptını
imzalayarak SPK ile ortaklıklarını güçlendirmekten duydukları
memnuniyeti ifade ederek, mutabakat zaptının görev alanımızda yer alan
bölgeler arasında sınır ötesi faaliyetlerin teşvikine yönelik
ilişkilerimize resmiyet kazandırmak bakımından önemli bir adım
olduğunu belirtmiştir. Türkiye’deki finansal şirketlerin Astana
Uluslararası Finans Merkezi’ndeki faaliyetlerini kolaylaştırma
yönündeki isteklerini vurgulamıştır."
http://spk.gov.tr/Duyuru/Dosya/20190329/1
(29/03/2019 - 15:23:49)
***INTEM*** İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***INTEM*** İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermayesinin tamamına (%100) sahip olduğumuz bağlı ortaklığımız İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 5 Nisan 2019 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısında,
16.500.000 TL olan ödenmiş sermayesinin, tamamı nakit olarak karşılanmak üzere 18.000.000 TL artırılarak 34.500.000 TL'ye yükseltilmesine karar verilecek olup, bugün toplanan Yönetim Kurulumuz
artırılacak 18.000.000 TL tutarındaki sermayenin tamamının taahhüt edilmesine ve artırılan sermayenin 14.000.000 TL tutarındaki kısmının tescilden önce, kalan 4.000.000 TL tutarındaki kısmının ise tescili takip eden 24 ay içerisinde ödenmesine
, karar vermiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750853
BIST
(29/03/2019 - 15:23:59)
***ARSAN*** ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri
***ARSAN*** ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
İlişkili Taraf İşlemleri
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. Maddesi gereğince, ilişkili taraflarla 2018 yılında gerçekleştirilen yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin incelenmesi ve 2019 yılında gerçekleşecek benzer yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan yönetim kurulu raporunun sonuç bölümü aşağıdadır.
Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemlerine İlişkin Raporun Sonuç Bölümü
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri II.17.1 sayılı Tebliğ'in (Tebliğ) 10. Maddesine istinaden şirketimizin Arsan Dokuma Boya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ile yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerinin 2018 hesap dönemi içerisindeki tutarının, kamuya açıklanacak yıllık finansal tablolarda yer alan satışların maliyetine olan oranının ve hasılat tutarına olan oranının %10'undan fazlasına ulaşması ve 2019 yılında da bu limitin üzerinde, aynı koşullarda ilişkili taraf işlemi gerçekleşeceğinin beklenmesi neticesinde, işbu raporda
Şirketimizin 2019 yılında Arsan Dokuma Boya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. ile yapılması öngörülen işlemlerin ve koşullarının önceki yıllarla uyumlu ve piyasa şartları ile karşılaştırıldığında piyasa koşullarına uygun gerçekleşeceği kanaatine varılmıştır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750852
BIST
(29/03/2019 - 15:23:47)
***KRSAN*** KARSUSAN KARADENİZ SU ÜRÜNLERİ SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***KRSAN*** KARSUSAN KARADENİZ SU ÜRÜNLERİ SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz yönetim kurulu bugün şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır,
1- Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ramazan Dikmen 29.03.2019 (bugün) itibariyle Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üyeliğinden istifa etmiştir,
2- Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ramazan Dikmen'in istifasının kabul edilmesine, Altkaynarca Mah. Aydınlı Yolu Cad. N186 Daire:4 Pendik /İstanbul adresinde mukim 65182252562 T.C. kimlik nolu Mustafa Özcan Akkutlu' nun Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesine,
3- Yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısında şirketimiz genel kurulunun onayına sunulmasına
katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750849
BIST
(29/03/2019 - 15:15:00)
***NRHOL*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Borçlanma Araçlarının İşlem Görmeye Başlaması
***NRHOL*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Borçlanma Araçlarının İşlem Görmeye Başlaması )
İlgili Şirketler [NRHOL]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Borçlanma Araçlarının İşlem Görmeye Başlaması
Hayır (No)
-
Bildirim İçeriği
Borsa Yönetim Kurulu/Genel Müdürlüğü Karar Tarihi
26/03/2019
Borçlanma Aracı İşlem Görecek Şirketin Unvanı
Nurol Holding A.Ş.
İşlem Göreceği Pazar
Borçlanma Araçları Piyasası
Borçlanma Aracı Türü
Bono
ISIN Kodu
TRFNHOL32013
Nominal Değer (TL)
250.000.000
Vade Başlangıç Tarihi
29/03/2019
İşlem Görmeye Başlayacağı Tarih
02/04/2019
Vadesi (Gün)
364
İtfa Tarihi
26/03/2020
İhraç Şekli
Nitelikli Yatırımcıya Satış (Sold To Qualified Investor)
Açıklamalar
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750845
BIST
(29/03/2019 - 15:03:04)
***TSGYO*** TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***TSGYO*** TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Evet (Yes)
Hayır (No)
04.03.2019
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
01.01.2019-31.12.2019
29.03.2019
Tescil Tarihi
-
-
Açıklamalar
29.03.2019 tarihli Genel Kurul Toplantısında 2019 yılı için bağımsız denetim faaliyetini yürütmek üzere Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilmesi onaylanmıştır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750844
BIST
(29/03/2019 - 15:00:26)
***TSGYO*** TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
***TSGYO*** TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Kar Payı Dağıtımına İlişkin Genel Kurul Kararı
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 04.03.2019
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi 29.03.2019
Kar Payı Dağıtımı Konusu Görüşüldü mü? Görüşüldü
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Ödenmeyecek
Para Birimi TRY
Pay Biçiminde Ödeme Ödenmeyecek
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri Ödeme 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TRETSGY00024 0 0 0 0
B Grubu, İşlem Görmüyor, TRETSGY00032 0 0 0 0
C Grubu, TSGYO, TRETSGY00016 0 0 0 0
Pay Olarak Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Tutarı(TL) Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Oranı(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TRETSGY00024 0 0
B Grubu, İşlem Görmüyor, TRETSGY00032 0 0
C Grubu, TSGYO, TRETSGY00016 0 0
Ek Açıklamalar
29 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Şirketin 2018 yılı faaliyetlerinden Vergi Usul Kanunu esaslarına göre herhangi bir kar elde etmemesi nedeniyle kar dağıtılmamasına karar verilmiştir.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 Kar Dağıtım Tablosu 2018.pdf
KAR PAYI DAĞITIM TABLOSU
TSKB GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 01.01.2018/31.12.2018 Dönemi Kâr Payı Dağıtım Tablosu (TL)
1. Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye 300.000.000
2. Genel Kanuni Yedek Akçe (Yasal Kayıtlara Göre) 152.670
Esas sözleşme uyarınca kâr dağıtımında imtiyaz var ise söz konusu imtiyaza ilişkin bilgi Yoktur.
* SPK'ya Göre Yasal Kayıtlara (YK) Göre
3. Dönem Kârı -61.888.537 -109.905.873,55
4. Vergiler ( - ) 0 0
5. Net Dönem Kârı -61.888.537 -109.905.873,55
6. Geçmiş Yıllar Zararları ( - ) 0 -178.771.491,82
7. Genel Kanuni Yedek Akçe ( - ) 0 0
8. Net Dağıtılabilir Dönem Karı 0 0
Yıl İçinde Dağıtılan Kar Payı Avansı (-) 0 0
Kar Payı Avansı Düşülmüş Net Dağıtılabilir Dönem Karı/Zararı 0 0
9. Yıl İçinde Yapılan Bağışlar ( + ) 0 0
10. Bağışlar Eklenmiş Net Dağıtılabilir Dönem Karı 0 0
11. Ortaklara Birinci Kâr Payı 0 0
* Nakit 0 0
* Bedelsiz 0 0
12. İmtiyazlı Pay Sahiplerine Dağıtılan Kâr Payı 0 0
13. Dağıtılan Diğer Kâr Payı 0 0
* Çalışanlara 0 0
* Yönetim Kurulu Üyelerine 0 0
* Pay Sahibi Dışındaki Kişilere 0 0
14. İntifa Senedi Sahiplerine Dağıtılan Kâr Payı 0 0
15. Ortaklara İkinci Kâr Payı 0 0
16. Genel Kanuni Yedek Akçe 0 0
17. Statü Yedekleri 0 0
18. Özel Yedekler 0 0
19. Olağanüstü Yedek 0 0
20. Dağıtılması Öngörülen Diğer Kaynaklar 0 0
Kar Payı Oranları Tablosu
Pay Grubu TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI - NAKİT (TL) - NET TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI - BEDELSİZ (TL) TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI / NET DAĞITILABİLİR DÖNEM KARI (%) 1 TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYA İSABET EDEN KAR PAYI - TUTARI(TL) - NET 1 TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYA İSABET EDEN KAR PAYI - ORANI(%) - NET
A Grubu 0 0 0 0 0
B Grubu 0 0 0 0 0
C Grubu 0 0 0 0 0
TOPLAM 0 0 0 0 0
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750841
BIST
(29/03/2019 - 14:59:17)
***BLCYT*** BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***BLCYT*** BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Evet (Yes)
Hayır (No)
27.11.2018 - 28.01.2019
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin %21,14 oranında iştirak olduğu Biteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde yapmayı planladığı iplik yatırımı için çalışmalar halen devam etmekte olup, henüz ortakların bilgisine sunulabilecek bir gelişme olmamıştır.
Bu açıklama, SPK Özel Durumlar Tebliği'nde öngörülen yükümlülük çerçevesinde, 60 günlük dönemler itibariyle herhangi bir gelişme olup olmadığı konusunda ortakları bilgilendirmek amacıyla yapılmaktadır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750941
BIST
(29/03/2019 - 16:54:21)
***SKBNK*** ŞEKERBANK T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***SKBNK*** ŞEKERBANK T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bankamız Yönetim Kurulunca Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Sayın Üzeyir Baysal'ın mevzuatta belirtilen görev süresinin dolmuş olması nedeniyle, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Ayhan ALTINTAŞ tarafından üstlenilmesine karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750942
BIST
(29/03/2019 - 16:57:01)
***PSDTC*** PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
***PSDTC*** PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Kar Payı Dağıtımına İlişkin Genel Kurul Kararı
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Peşin
Para Birimi TRY
Pay Grup Bilgileri Ödeme 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREPERG00026 Peşin 2,9219517 292,19517 2,4836589 248,36589
B Grubu, PSDTC, TREPERG00018 Peşin 2,9219517 292,19517 2,4836589 248,36589
Pay Grup Bilgileri Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Tutarı(TL) Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Oranı(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREPERG00026 0 0
B Grubu, PSDTC, TREPERG00018 0 0
Ek Açıklamalar
Kar payı dağıtımının 30.09.2019 tarihine kadar yapılması için yönetim kurulunun yetkili kılınması katılanların oybirliğiyle kabul edildi
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 2018 yılı Kar Dağıtım Tablosu.pdf
KAR PAYI DAĞITIM TABLOSU
PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş. 01.01.2018/31.12.2018 Dönemi Kâr Payı Dağıtım Tablosu (TL)
1. Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye 7.425.000
2. Genel Kanuni Yedek Akçe (Yasal Kayıtlara Göre) 3.608.109
3. Dönem Kârı 27.974.036 32.728.951
4. Vergiler ( - ) 6.188.558 7.207.584
5. Net Dönem Kârı 21.785.478 25.521.367
6. Geçmiş Yıllar Zararları ( - ) 0 0
7. Genel Kanuni Yedek Akçe ( - ) 1.276.068 1.276.068
8. Net Dağıtılabilir Dönem Karı 20.509.410 24.245.299
9. Yıl İçinde Yapılan Bağışlar ( + ) 135.578 0
10. Bağışlar Eklenmiş Net Dağıtılabilir Dönem Karı 20.644.988 0
11. Ortaklara Birinci Kâr Payı 371.250 371.250
* Nakit 371.250 371.250
* Bedelsiz 0 0
* Çalışanlara 0 0
15. Ortaklara İkinci Kâr Payı 18.307.418 21.324.242
16. Genel Kanuni Yedek Akçe 1.830.742 2.132.424
17. Statü Yedekleri 0 0
18. Özel Yedekler 0 0
19. Olağanüstü Yedek 0 417.383
20. Dağıtılması Öngörülen Diğer Kaynaklar 3.016.824 0
Pay Grubu TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI - NAKİT (TL) - NET TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI - BEDELSİZ (TL) TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI / NET DAĞITILABİLİR DÖNEM KARI (%) 1 TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYA İSABET EDEN KAR PAYI - TUTARI(TL) - NET 1 TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYA İSABET EDEN KAR PAYI - ORANI(%) - NET
A Grubu 2.390.975,73 11,66 2,4836589 248,36589
B Grubu 17.808.833,04 86,83 2,4836589 248,36589
TOPLAM 20.199.808,77 98,49
Kar Payı Dağıtım Tablosu Açıklamaları
( 1 ) Karda imtiyazlı pay grubu yoktur.
( 2 ) Sermayenin %10,51'ini temsil eden A Grubu paylar tam mükellef tüzel kişilere ait olduğundan stopaj uygulanmayacaktır. Sermayenin % 0,60'ını temsil eden A Grubu paylar ise tam mükellef gerçek kişilere ait olduğundan % 15 stopaj uygulanacak olup 1 TL nominal değerli hisse için 2,4836589 TL net temettü ödenecektir.
( 3 ) B Grubu payların bilinen tüzel kişilere ait olan % 43,53'ünü temsil eden kısmına stopaj uygulanmayacaktır.
( 4 ) B Grubu halka açık paylarının tamamının gerçek kişilere ait olduğu varsayılarak % 15 stopaj uygulanmıştır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750948
BIST
(29/03/2019 - 17:04:12)
***ADBGR* *ADNAC* *ADANA*** ADANA ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***ADBGR******ADNAC******ADANA*** ADANA ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURUL SONUCU
Genel Kurul Çağrısı
Karar Tarihi 05.03.2019
Genel Kurul Tarihi 29.03.2019
Genel Kurul Saati 10:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 28.03.2019
Ülke Türkiye
Şehir ADANA
İlçe YÜREĞİR
Adres CEYHAN YOLU ÜZERİ 12.KM 01321 ADANA
Gündem Maddeleri
1 - Açılış, toplantı başkanlığının oluşturulması ve saygı duruşu,
2 - Genel kurul toplantı tutanağının imzalanması konusunda toplantı başkanlığına yetki verilmesi,
3 - 2018 yılı hesap dönemi Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve görüşülmesi,
4 - 2018 yılı hesap dönemi Bağımsız Denetim Raporunun okunması,
5 - 2018 yılı hesap dönemine ilişkin 2018 Yılı Finansal Durum Tablosu, Kar ve Zarar hesaplarının ayrı ayrı okunması, görüşülmesi ve onaya sunulması,
6 - 2018 yılı hesap dönemi Yönetim Kurulu üyelerinin ayrı ayrı ibralarının görüşülerek karara bağlanması,
7 - 2018 yılı hesap dönemi kar dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu teklifinin ve kar dağıtım tarihinin görüşülerek karara bağlanması,
8 - İlgili mevzuat hükümleri uyarınca Yönetim Kurulu Üye seçimi ve görev sürelerinin tespiti,
9 - Yönetim Kurulu üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi,
10 - Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde belirtilen işleri yapabilmeleri için izin verilmesi,
11 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu gereği 2019 yılı hesap ve işlemlerinin denetimi için Yönetim Kurulunun bağımsız dış denetleme kuruluşu seçimi ile ilgili önerisinin görüşülerek karara bağlanması,
12 - Üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatlere ilişkin bilgi verilmesi,
13 - 2018 yılında yapılan bağış ve yardımların bilgiye sunulması ve 2019 yılı hesap dönemi bağış sınırının karara bağlanması,
14 - Kapanış
Kar Payı Dağıtım
EK: 1 ADANA ÇİMENTO OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ 2018.pdf - İlan Metni
EK: 2 KYİ-1 3 1 Maddesi 2018 Olağan GK.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Sonuçları 1- 2018 yılı hesap dönemini içeren Finansal Durum Tablosu, Kar ve Zarar hesapları ayrı ayrı onaylandı. 2- Yönetim Kurulu Üyeleri ibra edildi. 3- 2018 hesap dönemi kar dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu teklifi onaylandı. 4- Yönetim Kurulu üyeliklerine seçim yapıldı. 5- Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretleri belirlendi. 6- 2019 yılı Bağımsız Denetim firması seçimi yapıldı 7- 2019 yılında yapılacak bağışlarının sınırı belirlendi.
Kar Payı Dağıtım 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TUTANAĞI.pdf - Tutanak
EK: 2 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURULU HAZIR BULUNANLAR LİSTESİ.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi
EK: 3 2018 KAR DAĞITIM TABLOSU.pdf - Diğer Genel Kurul Sonuç Dokümanı
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750949
BIST
(29/03/2019 - 17:04:17)
***HEKTS*** HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***HEKTS*** HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Evet (Yes)
Hayır (No)
28.03.2019
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
01.01.2019 - 31.12.2019
29.03.2019
Tescil Tarihi
-
-
Açıklamalar
Şirketimizin 29.03.2019 tarihinde gerçekleştirilen 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında 2019 faaliyet yılı hesap ve işlemlerinin Sermaye Piyasası mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimi için, Denetim Komitesinin uygun görüşü doğrultusunda KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. 'nin Bağımsız Denetçi olarak seçilmesine karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750950
BIST
(29/03/2019 - 17:05:07)
***PAGYO*** PANORA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***PAGYO*** PANORA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
05/01/2019
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Kiracılarımızın önümüzdeki dönem finansal bütçelerine katkıda bulunmak ve kira bedellerinin tahsil gücünü artırmak amacıyla, uygulamaya dahil kiracılar ile uygulama koşulları Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenen ve Kira Bedelleri, yayınlanan tebliğler çerçevesinde tespit edilen kur üzerinden TL sına dönüştürülen kiracılarımıza, 2019 Yılı Nisan – Ekim aylarını kapsayan yedi aylık dönem için geçerli olmak üzere • Aylık Asgari Kira Bedelleri üzerinden %22 üst sınır olmak üzere iskonto uygulanmasına, • Kararın Sermaye Piyasası Kanunu'nun III.48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37. Maddesi uyarınca KAP'ta ilan edilmesine, Karar verilmiştir
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750951
BIST
(29/03/2019 - 17:06:08)
Kardemir, Özkoyuncu Madencilik ile 2019 yılı cevher tedarik sözleşmesini imzaladı
Yerli kömür ve cevherlerin ülkemizdeki en büyük kullanıcısı olan
Kardemir, en büyük tedarikçilerinden biri olan Özkoyuncu Madencilik
Firması ile 2019 yılı cevher tedarik sözleşmesini imzaladı.
Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç ve Genel Müdürü Dr.
Hüseyin Sokan, bugün Özkoyuncu Madencilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı
Necip Ebegil ile Kardemir'de bir araya geldi. Yapılan görüşmeler
neticesinde taraflar arasında 2019 yılı için 900 Bin tonluk cevher
tedarik sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye Kardemir adına imza koyan
Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Özkoyuncu firması ile Kardemir
arasındaki işbirliğinin uzun yıllara dayandığına dikkat çekerek, 2019
yılında da, imzalanan tedarik sözleşmesi ile bu işbirliğinin devam
edeceğini kaydetti. Kardemir'in üretimde kullandığı kömür ve demir
cevherinin tedarikinde önceliğini yerli üretime verdiğine dikkat çeken
Güleç " Kardemir olarak TTK'nin üretmiş olduğu koklaşabilir kömürün
hemen hemen tamamını satın alan bir şirketiz. Yine TTK'nin üretmiş
olduğu Enerji Kömürünün de önemli bir kısmı şirketimiz tarafından
kullanılıyor. Demir Cevherinde ise Kayseri, Sivas, Kırıkkale,
Balıkesir, Bingöl, Erzincan, Elazığ ve Malatya illerimizde üretilen
demir cevherlerinin çok önemli bir kısmını yine Kardemir tüketiyor. 3
Milyon tonu aşkın demir cevherinin %70'inden fazlasını bu illerimizden
Kardemir'e getiriyoruz. Böylelikle, kendi hem tüketimlerimizi
karşılıyor hem de ülkemizde yerli madenciliğimizin gelişmesine katkıda
bulunuyoruz" dedi.
Özkoyuncu Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Necip Ebegil'e
teşekkür eden ve imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Kamil
Güleç, Kardemir'in artan üretimleriyle birlikte kömür ve cevher
tüketimlerinin de artacağını ve böylelikle yerli üretime olan
katkısının da büyüyerek devam edeceğini kaydetti.
(29/03/2019 - 17:25:38)
*may: Eğer brexit'in gerçekleşmesini istiyorsanız, bu tam zamanı
(29/03/2019 - 17:27:46)
*macron: Fransa, bir anlaşmasız brexit'i idare etmeye hazır
(29/03/2019 - 17:28:32)
***TUKAS*** TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***TUKAS*** TUKAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
01.01.2019 / 31.12.2019
-
Tescil Tarihi
-
-
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu 29.03.2019 tarihli toplantısında
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca belirlenen esaslara uygun olarak Şirketimizin 01.01.2019 / 31.12.2019 hesap dönemindeki finansal raporların denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar vermiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750984
BIST
(29/03/2019 - 17:29:46)
***VAKBN*** TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.( Tertip İhraç Belgesi
***VAKBN*** TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.( Tertip İhraç Belgesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Tertip İhraç Belgesi
Evet (Yes)
Hayır (No)
21.03.2019
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
İlgi: 21.03.2019 tarihli özel durum açıklamamız,
İlgide kayıtlı açıklamamız ile Bankamızca GMTN (Global Medium Term Notes) programı kapsamında, yurtdışında nitelikli kurumsal yatırımcılara satılmak üzere ABD Doları cinsinden tahvil ihracının gerçekleştiği duyurulmuştu.
Bu kapsamda, 600 Milyon ABD Doları tutarındaki ihraç bedeli 28 Mart 2019 tarihinde Bankamız hesaplarına aktarılmıştır.
İşleme ilişkin SPK onaylı tertip ihraç belgesine ekte yer verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750986
BIST
(29/03/2019 - 17:32:55)
***BAKAB*** BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
***BAKAB*** BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş
2019
-
Tescil Tarihi
-
-
Açıklamalar
Denetimden Sorumlu Komite'nin görüşünü alarak, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve İlgili Mevzuat uyarınca belirlenen esaslara uygun olarak, 2019 yılına ilişkin hesap dönemini kapsamak üzere, Şirketimizin finansal tablo ve raporlarının denetlenmesi için, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'ın seçilmesine ve bu seçimin 2018 yılına ilişkin yapılacak Olağan Genel Kurul'un onayına sunulmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750985
BIST
(29/03/2019 - 17:30:46)
***BUCIM*** BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu
***BUCIM*** BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu )
Yönetime İlişkin Bilgiler
Yönetim Kurulu Üyeleri
Adı-Soyadı Tüzel Kişi Üye Adına Hareket Eden Kişi Cinsiyeti Görevi Mesleği Yönetim Kuruluna İlk Seçilme Tarihi İcrada Görevli Olup Olmadığı Son 5 Yılda Ortaklıkta Üstlendiği Görevler Son Durum İtibariyle Ortaklık Dışında Aldığı Görevler Denetim, Muhasebe ve/veya Finans Alanında En Az 5 Yıllık Deneyime Sahip Olup Olmadığı Sermayedeki Payı (%) Temsil Ettiği Pay Grubu Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Olup Olmadığı Bağımsızlık Beyanının Yer Aldığı KAP Duyurusunun Bağlantısı Bağımsız Üyenin Aday Gösterme Komitesi Tarafından Değerlendirilip Değerlendirilmediği Bağımsızlığını Kaybeden Üye Olup Olmadığı Yer Aldığı Komiteler ve Görevi
ERGÜN KAĞITÇIBAŞI Erkek Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı / İş Kadını 19.03.1993 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Başkanı Çemtaş Çelik Makine San. ve Tic. A.Ş. - Roda Liman A.Ş. - Ares Çimento A.Ş. - Tunçkül A.Ş. - Bursa Beton A.Ş. ( Yönetim Kurulu Başkanı ) Hayır 0.1 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
MEHMET CELAL GÖKÇEN Erkek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sanayici 30.04.2012 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çemtaş Çelik Makine San. ve Tic. A.Ş. - Roda Liman A.Ş. ( Yönetim Kurulu Üyesi )- B Plas A.Ş. - Bemsa A.Ş. - Bpo A.Ş. - Bupet A.Ş. - Test Tütün A.Ş. - Bemteks Ltd.Şti.- Norm Çevre Tek.A.Ş.- Stepin Tasarım A.Ş.- Buriş A.Ş.- Gökçen San.Tic.Ltd.Şti.- Zeytursan A.Ş.- Bursa Uzay ve Havacılık Eğ. A.Ş. - B.E.R.K. Radyo Tv.A.Ş. ( Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği ) Hayır 8.14 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
İSMAİL TARMAN Erkek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sanayici 27.03.2014 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Çemtaş Çelik Makine San. ve Tic. A.Ş.. Bursa Beton A.Ş. ve Roda Liman İşl. A.Ş.( Yönetim Kurulu Üyesi ). Tarman Çimento A.Ş. - Atakule GYO A.Ş. - İpekiş Mensucat T.A.Ş. - Tarman Tekstil Tic.A.Ş. - Tarman Dış Ticaret - Tarman Gayrimenkul İnş.Tur.A.Ş. - MTM Gayrimenkul İnş.Teks. İç Ve Dış Tic.A.Ş. ( Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği ) Hayır 45.638 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
MEHMET MEMDUH GÖKÇEN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Sanayici 19.03.1993 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Bursa Beton A.Ş. ( Yönetim Kurulu Üyesi ) - Bemsa Bursa Emprime Plastik San. Tic. A.Ş. - BPO B-Plas A.Ş. - B-Plas Bursa Plastik A.Ş.- Test Tütün Mamulleri A.Ş. - Buriş A.Ş. - Gökçen San.Tic.Ltd.Şti. - Zeytursan A.Ş. - ( Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği ) Hayır 0 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
BÜLENT SELEN SARPER Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Sanayici 19.03.1993 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Sarper Tütün Tic. ve San. A.Ş.- Sarper İçecek Tic. ve San. A.Ş. ( Yönetim Kurulu Başkanı ) Hayır 0.27 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
İRFAN ÜNÜR Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Sanayici 30.03.1995 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Bursa Beton A.Ş. ( Yönetim Kurulu Üyesi )-Ünürteks Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. - Tekno-Last Ltd.Şti.( Müdürü ) Hayır 0 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
HİDAYET NALAN TÜZEL Kadın Yönetim Kurulu Üyesi Avukat 30.03.2015 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Çemtaş Çelik Makine San. ve Tic. A.Ş. - Roda Liman A.Ş. - Tunçkül A.Ş. - Bursa Beton A.Ş. ( Yönetim Kurulu Üyesi ) - Ares Çimento A.Ş. (Yönetim Kurulu Başkan Vekili) Hayır 0 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi-Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi
MUSTAFA TARMAN Erkek Yönetim Kurulu Üyesi İşletme ve Yönetim Meslek Profesyoneli 28.03.2018 İcrada Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.- İpekiş Mensucat T.A.Ş.- Tarman Dış Ticaret A.Ş.- Tarman Gayrimenkul İnş. Tur. A.Ş.- MTM Gayrimenkul İnş. Tekstil İç ve Dış Tic. A.Ş. - Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş.-Çemtaş Çelik Makina San.ve Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelikleri Hayır 0 - Bağımsız Üye Değil - Değerlendirilmedi Evet -
NALAN ERKARAKAŞ Kadın Yönetim Kurulu Üyesi Finans Sektörü Profesyoneli 28.03.2018 İcrada Görevli Değil - Grant Thornton- Eren Bağımsız Denetim YMM.A.Ş. Partner Evet 0 - Bağımsız Üye https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/662369 Değerlendirildi Hayır Denetimden Sorumlu Komite Üyesi, Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı, Riskin Erken Saptanması Komitesi Üyesi
CEVDET ERKANLI Erkek Yönetim Kurulu Üyesi Yeminli Mali Müşavir 28.03.2018 İcrada Görevli Değil - Vera Varlık Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı-Tekfinansal Yönetim Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Evet 0 - Bağımsız Üye https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/662369 Değerlendirildi Hayır Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanı, Denetimden Sorumlu Komite Başkanı, Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750987
BIST
(29/03/2019 - 17:35:10)
***SILVR*** SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***SILVR*** SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 29.03.2019 Tarihinde yapılan 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucu.
Genel Kurul Çağrısı
Karar Tarihi 01.03.2019
Genel Kurul Tarihi 29.03.2019
Genel Kurul Saati 15:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 28.03.2019
Ülke Türkiye
Şehir AMASYA
İlçe MERZİFON
Adres Organize Sanayi Bölgesi Merzifon/AMASYA
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Genel Kurul Başkanlık Divanı'nın seçilmesi.
2 - Genel Kurul Toplantı tutanaklarının imzalanması için Başkanlık Divanı'na yetki verilmesi.
3 - 2018 Yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması.
4 - 2018 Yılına ait Bağımsız Dış Denetim Kuruluşu Raporlarının okunması, müzakeresi ve onaylanması.
5 - Şirketin 2018 yılı faaliyetleri ile ilgili vergi yasaları ve Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre oluşan Bilanço ve Kar Zarar hesaplarının okunması, müzakeresi ve onaylanması.
6 - 2018 yılı ve izleyen yıllara ilişkin kar dağıtım politikası hakkında ortakların bilgilendirilmesi.
7 - 2018 yılı Kar/Zararı hakkında karar alınması.
8 - Yönetim Kurulu Üyelerinin Şirketin 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi.
9 - Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan ve 02.05.2014 tarihli Genel Kurul toplantısında onaylanan Sermaye Piyasası Kurulu'nun 03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış II.22.1 Geri Alınan Paylar tebliği kapsamında yapılmış olan Şirket Paylarının Geri Alınması Politikası ile ilgili yapılan işlemler hakkında bilgi verilmesi.
10 - Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi.
11 - Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticiler için belirlenen Ücretlendirme Politikası kapsamında yapılan ödemeler hakkında bilgi verilmesi.
12 - Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi.
13 - 2019 yılı finansal tablolarının bağımsız denetimi için AC İSTANBUL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE SMMM A.Ş. firmasının görevlendirilmesi hakkında karar verilmesi.
14 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde 2018 yılı içerisinde yapılan İlişkili Taraf işlemleri hakkında bilgi verilmesi.
15 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin ve bağlı ortaklıklarının 2018 yılında 3. kişiler lehine verdiği teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi.
16 - Yıl içinde yapılan bağışlar hakkında ortaklara bilgi verilmesi.
17 - Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K'nın 395.ve 396.maddeleri uyarınca izin verilmesi.
18 - Dilek ve temenniler, kapanış.
Kar Payı Dağıtım
Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Sonuçları *Yönetim Kurulu ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri seçimi yapıldı.
*Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakları belirlendi.
*2019 yılı finansal tablolarının bağımsız denetimi için AC İSTANBUL ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE SMMM A.Ş. firması görevlendirildi.
EK: 1 Genel Kurul Toplantı Tutanağı.pdf - Tutanak
EK: 2 Hazırda Bulunanlar Listesi.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi
EK: 3 Kar Dağıtım Tablosu.pdf - Diğer Genel Kurul Sonuç Dokümanı
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750988
BIST
(29/03/2019 - 17:37:13)
***SAHOL*** HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
***SAHOL*** HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2018 Yılına Ait Karın Kullanım Şekli ile İlgili Genel Kurul Kararı
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 28.02.2019
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Peşin
Para Birimi TRY
SAHOL, TRASAHOL91Q5 Peşin 0,3 30 0,255 25,5
Kar Payı Ödeme Tarihleri
Ödeme Teklif Edilen Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (1)
Kesinleşen Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (2)
Ödeme Tarihi (3)
Kayıt Tarihi (4)
Peşin 03.04.2019 03.04.2019 05.04.2019 04.04.2019
(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
SAHOL, TRASAHOL91Q5 0 0
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 2018 yılı faaliyet dönemine ait, Türkiye Finansal Raporlar Standartları'na göre düzenlenmiş olan Konsolide Finansal Tablolarının incelenmesi sonucunda, 01.01.2018 - 31.12.2018 döneminde oluşan ana ortak payına düşen 3.830.335.000.- TL net konsolide kardan,
- 2.040.403.931,00 TL sermayeyi temsil eden Hisse Senedi Sahiplerine nakit olarak net %25,5, brüt %30 oranında olmak üzere 612.121.179,30 TL kar payı dağıtılmasına,
- Hacı Ömer Sabancı Vakfı'na brüt 48.723.457,95 TL kar payı dağıtılmasına,
- Kalan miktarın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılmasına,
- 2018 yılında satılan iştiraklerden elde edilen kazançlar dolayısıyla Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 5/1-e maddesinde yer alan kurumlar vergisi istisnasından faydalanılması için, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tutulan yasal kayıtlarımızdaki Dönem Kârının 49.013.341,03 TL'lik kısmının Özel Yedek olarak ayrılmasına,
ve nakit kâr payı ödemelerine 3 Nisan 2019 tarihinde başlanmasına karar verildi.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 2018 KAR DAĞITIM TABLOSU DIVIDEND DISTRIBUTION TABLE.pdf
KAR PAYI DAĞITIM TABLOSU
HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. 01.01.2018/31.12.2018 Dönemi Kâr Payı Dağıtım Tablosu (TL)
1. Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye 2.040.403.931
2. Genel Kanuni Yedek Akçe (Yasal Kayıtlara Göre) 408.080.786,2
3. Dönem Kârı 8.898.285.000 1.850.744.015,67
4. Vergiler ( - ) 1.655.834.000 124.608.554,27
5. Net Dönem Kârı 3.830.335.000 1.726.135.461,4
8. Net Dağıtılabilir Dönem Karı 3.830.335.000 1.726.135.461,4
9. Yıl İçinde Yapılan Bağışlar ( + ) 257.300 0
10. Bağışlar Eklenmiş Net Dağıtılabilir Dönem Karı 3.830.592.300 0
11. Ortaklara Birinci Kâr Payı 102.020.196,55 0
* Nakit 102.020.196,55 0
* Bedelsiz 0 0
13. Dağıtılan Diğer Kâr Payı 48.723.457,95 0
* Çalışanlara 0 0
* Pay Sahibi Dışındaki Kişilere 48.723.457,95 0
15. Ortaklara İkinci Kâr Payı 510.100.982,75 0
17. Statü Yedekleri 0 0
18. Özel Yedekler 0 49.013.341,03
19. Olağanüstü Yedek 3.169.490.362,75 1.016.277.483,12
- - - 520.303.002,41 0 13,58 0,255 25,5
TOPLAM 520.303.002,41 0 13,58 0,255 25,5
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750990
BIST
(29/03/2019 - 17:39:57)
***SILVR*** SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
***SILVR*** SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2018 Yılı Kar Dağıtımı Genel Kurul Kararı
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Ödenmeyecek
Para Birimi TRY
A Grubu, İşlem Görmüyor, TRESLVR00024 0 0 0 0
A Grubu, İşlem Görmüyor, TRESLVR00024 0 0
B Grubu, SILVR, TRESLVR00016 0 0
KAR PAYI DAĞITIM TABLOSU
SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. 01.01.2018/31.12.2018 Dönemi Kâr Payı Dağıtım Tablosu (TL)
1. Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye 45.000.000
2. Genel Kanuni Yedek Akçe (Yasal Kayıtlara Göre) 917.564,16
Esas sözleşme uyarınca kâr dağıtımında imtiyaz var ise söz konusu imtiyaza ilişkin bilgi Yok
3. Dönem Kârı -2.005.524 -2.404.959,93
4. Vergiler ( - ) 0 0
5. Net Dönem Kârı -2.005.524 -2.404.959,93
8. Net Dağıtılabilir Dönem Karı -2.005.524 -2.404.959,93
9. Yıl İçinde Yapılan Bağışlar ( + ) 5.000 5.000
10. Bağışlar Eklenmiş Net Dağıtılabilir Dönem Karı -2.000.524 -2.399.959,93
11. Ortaklara Birinci Kâr Payı 0 0
* Nakit 0 0
* Bedelsiz 0 0
* Çalışanlara 0 0
15. Ortaklara İkinci Kâr Payı 0 0
17. Statü Yedekleri 0 0
18. Özel Yedekler 0 0
19. Olağanüstü Yedek 0 0
A Grubu 0 0 0 0 0
B Grubu 0 0 0 0 0
TOPLAM 0 0 0 0 0
Şirketimizin 01.01.2018-31.12.2018 dönemi faaliyetleri sonucu Sermaye Piyasası mevzuatına göre 2.005.524 TL dönem dönem zararı meydana gelmiş olup yıl içerisinde yapılan 5.000 TL bağış ve yardımlar eklendikten sonra 2.000.524 TL net dönem zararı meydana gelmiştir.
Vergi yasalarına göre yapılan hesaplamalar sonucunda 2.404.959,93 TL dönem zararı meydana gelmiş olup yıl içerisinde yapılan 5.000 TL bağış ve yardımlar eklendikten sonra 2.399.959,93 TL net dönem zararı meydana gelmiştir.
29.03.2019 tarihinde yapılacak olan 2018 yılı olağan Genel Kurul Taoplantısında pay sahiplerine bilgi verilmesine karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750991
BIST
(29/03/2019 - 17:40:26)
***SASA*** SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***SASA*** SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuçlarının Tescili Hakkında
Genel Kurul Çağrısı
Karar Tarihi 04.03.2019
Genel Kurul Tarihi 28.03.2019
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 27.03.2019
Ülke Türkiye
Şehir ADANA
İlçe SEYHAN
Adres Yolgeçen Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:559 01355 Seyhan / Adana
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması,
2 - 2018 yılına ait yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi,
3 - 2018 yılına ait denetçi raporlarının özetinin okunması,
4 - 2018 yılına ait finansal tabloların okunması müzakeresi ve tasdiki,
5 - 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmeleri,
6 - Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi hakların belirlenmesi,
7 - 2018 yılı kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi,
8 - 2018 yılı içinde yapılan bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
9 - Şirketin 2019 yılında yapacağı bağışların sınırının belirlenmesi,
10 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince bağımsız denetim kuruluşunun seçimi hakkında karar alınması,
11 - Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı muameleleri yapabilmeleri için izin verilmesi.
Kar Payı Dağıtım
EK: 1 ilan 2018 Olağan Genel Kurul.pdf - İlan Metni
EK: 2 Genel Kurul Bilgilendirme Dökümanı 2018.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Sonuçları Alınan kararlar, ekte yer alan 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı dosyasında sunulmuştur.
Genel Kurul Kararları Tescili
Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi? Evet
Tescil Tarihi 29.03.2019
EK: 1 Hazirun Cetveli.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi
EK: 2 Kar Dağıtım Tablosu.pdf - Diğer Genel Kurul Sonuç Dokümanı
EK: 3 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı.pdf - Diğer Genel Kurul Sonuç Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 28.03.2019 tarihinde yapılan 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 29.03.2019 tarihinde tescil edilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750992
BIST
(29/03/2019 - 17:40:40)
***SANEL*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi
***SANEL*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi )
Yapılan açıklama düzeltme mi? Hayır
İlgili Şirketler SANEL
Açıklamalar Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Rana Yıldırım tarafından Kuruluşumuza gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama ekte yer almaktadır.
Bildirimlerin MKK tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin MKK tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750993
BIST
(29/03/2019 - 17:41:57)
*iş bankası ykb özince görevinden ayrılıyor, özince munzam sandıkta ykb olarak devam edecek-bloomberg ht
(29/03/2019 - 17:41:03)
***DZGYO*** DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim
***DZGYO*** DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Borçlanma aracı ihracına ilişkin başvurumuzun SPK onayı hk.
Yetkili Organ Karar Tarihi 20.02.2019
İhraç Tavanı Tutarı 950.000.000
Para Birimi TRY
İhraç Tavanı Kıymet Türü Borçlanma Aracı
Satış Türü Nitelikli Yatırımcıya Satış
Yurt İçi / Yurt Dışı Yurt İçi
SPK Başvuru Tarihi 25.02.2019
SPK Başvuru Sonucu ONAY
SPK Onay Tarihi 28.03.2019
İhraç Tavanı Son Geçerlilik Tarihi 28.03.2020
Ek Açıklamalar
KAP'ta 20.02.2019 ve 25.02.2019 tarihlerinde Özel Durum Açıklaması ile duyurusunu yaptığımız üzere, Yönetim Kurulumuzun 20.02.2019 tarihinde yapılan toplantısında Sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde değişik vadelerde, Türk Lirası cinsinden, 950 milyon TL'ye kadar borçlanma araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç edilmesine, ihraç edilecek borçlanma araçlarının, vadesinin ve faiz oranının belirlenmesi, ihraç işlemlerinin ihraç belgesinin onay tarihinden itibaren bir yıllık dönemde bir veya birden fazla seferde yapılması ve ihraçla ilgili diğer tüm konularda Şirket Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirilmesine karar verilmişti. Yönetim Kurulumuzun söz konusu kararına istinaden 25.02.2019 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştu. Söz konusu başvurumuz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 28.03.2019 tarih ve 19/414 sayılı kararı ile onaylanmış olup, onaylı İhraç Belgesi ekte yer almaktadır.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 SPK onaylı İHRAÇ BELGESİ .pdf
EK: 2 01-Borçlama Aracı İhracı Başvuru Formu.pdf
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/750994
BIST
(29/03/2019 - 17:43:45)