https://i.hizliresim.com/jl59rez.jpg hikayeye bir de bu açıdan bakılabilir, tek bir rezerv haberi ile neler olabilir !
Printable View
https://i.hizliresim.com/jl59rez.jpg hikayeye bir de bu açıdan bakılabilir, tek bir rezerv haberi ile neler olabilir !
Değerli hayek kardeşim ben grafikten anlamam sorumu abes karşılama lütfen. Kanal içine girmez dimi?
Senden başka yorum yapan yok. Az, kısa ama çok faydalı bilgiler veriyorsun, inan çok faydalanıyorum. Teşekkürler
kanal üst noktası ana destek noktamız durumunda !
ekstra bir durum olmazsa aşağı kırmayacağını düşünüyorum, tahtanın güçlü yapısına bakarak diyorum bunu
ama piyasaya sert satışlar gelirse belki kanalın içine dönebilir. ihtimal dahilinde
bizim gibi 2 liralardan beri tahtada olan yatırımcılar için çok önemli değil. orta vadeye odaklanmış durumdayız biz.
sizin stratejinizi bilemiyorum sn. kaya
Benim maliyetim yukarılarda, yükseldikçe az az alıyorum. O yüzden her alışta maliyet haliyle yükseliyor. Bir dostumun duyumuyla almıştım, çok itimat edememiştim kağıda o zaman. Ama sizin yorumlarınız, kağıdın beklentileriyle birleştiğinde kağıda itimadım arttı. Sizin yorumlarınızı çok önemsiyorum. Sayenizde kağıda güvenim ve beklentilerim sürekli yükseliyor. Sağolasın hayek kardeşim iyi geceler, sağlıcakla kal
Sn. Hayek satmadınız dimi kağıtlarınızı?
https://i.hizliresim.com/clfywgs.jpg 18.50 seviyelerine kadar geri çekilme olması normal kabul edilebilir.
uzun vadeli projeksiyonumuzda en ufak değişme yok.
dolarda bir küçük yukarı yönlü düzeltme gelme ihtimali olabilir keza ihracatçı ihracat yapamaz hale geldi, dış ticaret açığı patlamış durumda
sn hayek anlamadıgmddns ruyorum eleştiri manasında degil. son 2 yılda dünyada en falzla deger kaybedn para birimi tl. ihracatcınn ihracat yapabilmesi ici daha n kadar deegr kaybetmsi lazım tnin. doların stabil kaldıgı 2002 2017 arsında ihracatcı ihracat yapamıyormuydu?dıs ticaret acıgının patlamasının sebebi acaba ihracatcının tl sürekli deger kaybedior şimdiden mal alalım diye alımları atırması olamaz mı?ihracatc ihracat yapsın diye para birimini sürekli düşürmek baska ülkelerin aklına gemyor mu?
bu başlığın konusu değil kimseyi burada meşgul etmek istemem. özet geçeyim isterseniz.
bu durum bir sebep değil sonuçtur. yıllık %150 üfe'nin olduğu (ki bana göre %300) bir yerde dolar bazlı maliyetlerinizi inanılmaz yükselir. yurtdışı satışları ise istediğinizde fiyat artırabildiğiniz bir konumda değildir aksine belli bir kontrata sahip fiyat opsiyonları bellidir. Bu sebeple ihracatçının kar marjı daralır hatta tersine döner. bu sebeple ihracat hızı azalır.
ikincisi ise ithalatın artması konususudur. burada da insanlar illaki ithalat yapayım diye ithalat yapmaz. yurtiçi fiyatları hızla artarken doların sabit kalması ithal malları cazip kılar. ve ithalat hızı artar.
sonuç ihracat hızı azalır, ithalat hızı artar ve 1 yılda 100 milyar usd açık verirsiniz. sonrası malum
Sayın hayek bilgilendirmeleriniz için teşekkürler
https://i.hizliresim.com/exjuodr.jpg ağa bir tablo üzerinde çalışma yapıyor gibi
Ağa yine showunu yapıyor.
artık 23.50 üzerinde oturmalıyız.
orasını destek yapmalıyız
yAllah tazyik...
MaşaAllah...
https://i.hizliresim.com/jl077jz.jpg aga gerçekten sanat eseri icra ediyor. bu hisseye burdan bir golden cross yakışır! sonuna kadar hakediyor. Bir 30 denemesi yaparmıyız ?
en kötü ihtimalle aga yarın 23 üstüne atıp bir miktar 23.50 seviyelerini destek yapabilir güç kazanabilir.
Ağa gerçekten efsane bir ağa oldu ? işinin hakkını veriyor.hem şirketi büyütüyor vizyon kazandırıyor, hemde şirketin piyasa değerini büyütüyor.
Bakalım nazım ağamız yarın 23 üstü atıp dinlenmeyi mi seçecek yoksa hazır otobana çıkmışken ferrarisi ile hız denemesi mi yapacak !
23 lira seviyesinden yine güçlü bir kapanış yaptık.
herşey güzel gidiyor.
ekstra birşey olmadığı sürece bir müddet yazamayacağım.
Yaptığınız güzel yorumlar için teşekkürler sayın hayek. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğiz. İnşallah sıkıntılı bir durum yoktur kardeşim. Sağlıcakla kal
25.30 üstüne kadar geldik
hakettiğimiz 30 seviyeleri artık ufukta gözükmeye başladı inşallah
yAllah tazyik...
MaşaAllah...
rezervin içeriğine ilişkin kap bilgilendirilmesi geldi.
büyüklük geldiği zaman asıl hikaye başlayacaktır diye düşünüyorum.
Mersin ili sınırları içerisinde devam eden maden arama faaliyetlerimizle ilgili Kanada Menşeili Breau Veritas analiz şirketinin labaratuvar analiz sonuçlarını ekte ve buna istinaden danışman firmamızdan gelen maden mühendisi analiz yorumunu aşağıda ilgililerin bilgisine sunarız.
ANALİZ SONUÇLARI YORUMU
Mersin İli dahilinde bulunan sahalarınız da yüzeysel etütler neticesinde mostra olduğu düşünülen alanlardan el ile alınan numunelerden yaptırılan analizler neticesinde
Kanada Menşeili BureauVeritas analiz labaratuvarından alınan analiz sonuçlarından anlaşılacağı üzere kıymetli metal grubunun (Ag, Au, Pb, vb.) varlığı görülmüştür. Bu numuneler yüzeyden alınmıştır. Değerler derinlere inildikçe artabilir. Bunun nedeni ise metalikmadenlerin ilk oluşum dönemlerinde, derinlerde soğuma daha yavaş olduğu için uzun süre yüksek ısıya maruz kalması nedeniyle metal yoğunluğu daha fazla olmaktadır.Genelde kıymetli metaller birlikte bulunur. Yüzeydeki gümüş değerinin yüksek olması bizlere derinlerdeki Altın bakır gibi kıymetli metal grubunun varlığına işaretlenmiştir. Bu yüzeysel analiz noktalarında yoğunlaşmak üzerekarotlu sondaj çalışmalarının başlatılarak kesin sonuçlara ulaşılması gerekmektedir.
Kamuoyunun Bilgisine Arz Olunur
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
(Yatırım tavsiyesi değildir)
27.98 tavanda 1 milyon üstü alıcı ile bekliyoruz.
artık hakedilen 30 lira seviyelerinin üstüne inşallah oturacağız.
maden içeriğinde gümüş ve altın oluşumlarının da gözlemlenmesi tahtaya ciddi ivme kazandırdı.
Tahta maaşallah taş gibi sağlam
nazım ağamızın showu devam ediyor.
inşallah yarından itibaren hakedilen 30 seviyelerinin üzerine yerleşmiş olacağız ?
rezerv büyüklükleri bundan sonraki hedefimiz inşallah
bakalım ne ölçekte bir rezerv var ? bu büyüklüğün muazzam olduğunu düşünüyorum.
piyasaya düzeltme geliyor ufaktan ama bir maden şirketi 150 milyon usd olmamalı
hakkımızda hayırlısı
ağırlıklı boksit ve kömür olmak üzere bakır, altın ve gümüş gibi madenlerin bulunduğu silifke'de ki maden sahasında 1-2 milyar usd arası bir rezervin var olabileceğini düşünüyorum. fazlası bile olabilir.
tamamen tahmin benimkisi
ama buraya yapılacak yatırımları düşününce şu an 150 milyon usd piyasa değeri çok anlamsız kalıyor. bu yatırımları yaparken mutlaka yerli yabancı ortaklıklar da oluşması muhtemel. Olacaksa kim ile olacak mesela ?
çok gelişmeye gebe bir şirket.
tavan oluşumundan çok piyasa değerine odaklanıyorum ben. şu anki piyasa değeri portföyünde bulunan borsa kule ve yenibosna arsasına yapılacak yeni avm si kadar. madencilikteki rezervler bambaşka bir hikaye.
yarın hakettiğimiz 30 seviyelerinin üstüne oturacağımızı düşünüyorum sonrasında ağa hızlı mı gider biraz dinlendirir mi bilemiyorum. Hazır golden cross havası yakalamışken 35-40 bandına da sürebilir ! ama ağa ne derse o tabi
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ,analiz notlarımdır
Sn hayek faydalı değerlendirmelerde bulunuyorsunuz, çok teşekkürler yorumlarınız için. Bu kağıtta kalmamın güvencesisiniz
yAllah tazyik...
MaşaAllah...
Twitter'da o kadar çok yeni hesap bu hisse hakkında yazıyor ki korktum sessiz yatırımcılardan biriydim ama korkutucu sizce devam eder mi halka açıklık oranı da göz önüne alınırsa yine korkutucu. Yatırım tavsiyesi değildir.
29'u gördük ! ama maalesef bu seviyelerden yoğun satış geldi.
özellikle info ciddi satışlar yapınca, ona ahlatçı ve bofa da eşlik etti.
tahtayı tutmaya çalıştılar ama yoğun satışlar karşısında maalesef taban oldu.
16 - 29 arası hızlı ilerledi düzeltme mutlaka olacaktı. ama bugün ani satışlar planı bozdu.
özellikle dün tavana vermeyen info bugünkü agresif tarzı düşündürücü tabi
https://i.hizliresim.com/52xsvfa.jpg 21.40 ve 18.75 gibi duruyor destek noktaları. bakalım neler olacak ? düzeltme hareketi nerede bitecek ?
ben nazım ağanın vizyonuna güveniyorum.
şu şirketi nerden aldı nereye götürdü. şu süreçte ne badireler atlattık.
yatırımcı olmak kolay değil.
hele şu tabanı da kaldırırsa ağa , eli öpülesi ağa olur valla.
yaparmı yapar, yaparsa aklını alır bazılarının
bekleyip göreceğiz herşey nasip
taban kapattık ! 29 lira ciddi bir direnç noktası olarak işaretlenmiş oldu.
rezerv büyüklüğüne ilişin rakamsal bir açıklama gelmedikten sonra bu bölgenin geçilebilmesi zorlaştı. Oysa 30 üzerinde bir yerde dengeye oturabilmek bu şirketin hakkıydı.
yapacak bir şey yok. bekleyip göreceğiz.
evet bugün tabandan döndük Allahın izniyle
bir müddet 23.00 - 24.00 arasında dinlenmemiz lazım gibi duruyor.
aşırı hız hisseyi yordu
Halka açıklığın yüksek olması sorun değil mi?Son geri alınan paylar samimi mi acaba?
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu arada farklı bir hissede pozisyon açmayı düşündüğüm için burdaki pozisyonumun %90'ını feda etmeyi düşünüyorum.
2 liralardan beri taşıdığımız pozisyonu özellikle 29 noktasını ciddi direnç yapması nedeniyle daha karlı olacağını düşümdüğüm farklı bir alana kaydırmayı hedefliyorum.
ama şirketin geleceği yönündeki düşüncelerimde bir değişiklik kesinlikle yok.
az bir miktar bırakıp takibe devam edeceğim.
inşallah uzun süreçli bir dönemde çok çok iyi getiri sağladığımız bu yatırımdan kazançlı çıkanlarda mutlu olmuşlardır.
Sayın hayek yeni gireceğiniz hissede bol kazançlar dilerim. Çok yararlı paylaşımlarda bulundunuz. Lütfen ara ara yorumlarınızı ihmal etmeyin. Hisseden çıkacak olmanızı yazmanız büyük incelik. Sizinle aynı hissede olmak güzeldi. İnşallah yine sizinle aynı hissede buluşabiliriz. Bol şanslar ve sevgiler değerli hayek, sağlıcakla kalın.
herkesin mutlu olduğu bir hisse de olmak çok güzeldi sn. kaya
sizlere de bol kazançlar dilerim
nazım ağaya da da sevgiler saygılar.
https://i.hizliresim.com/flrdpwg.jpg 29 lira seviyesinde gelişen yoğun satışlar ve tarihi işlem hacmi ile geri çekilmelerin yaşanması ve bir tepki sonrası 22.20 seviyelerinde kapanış oldu.
26-29 bandı yoğun satışların olacağı bir bölge olarak işaretlendi.
bu seviyelerden bu miktarda satış , tahtacı için oldukça yorucu bir gelişme olur ki oldu.
bu noktada 20 seviyesine bir geri çekilme ve bir müddet dinlenebilir gibi duruyor.
Maden ile alakalı rezerv miktarının matematiksel değerleri ortaya çıktığında ve bunun ile ilgili yatırımın boyutları belirgenleşmeye başladığında tahta için tekrar pozisyon açmayı düşünebilirim. (pozisyonumu kapattığımı daha önce belirtmiştim)
Yorumunuz için çok teşekkürler sn. hayek, iyiki varsınız. Sağlıcakla kalın